Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τον ατμοποιητη cubis και μου εχει κοπει το πανω πανω στρογγυλο λαστιχακι.Ειχε κανεις παρομοιο προβλημα?Δεν μπορω να βρω πουθενα ανταλλακτικο λαστιχακι?

http://www.ecig.gr/aksesouar/joyetech-cubis-air-silicone-oring.html

Aν και λεει sold out παρε ενα τηλεφωνακι ποτε δεν ξερεις

• Like 1
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

http://www.opengov.gr/yyka/?p=1458

Τίποτα καινούριο. Άντε όλα να τα καταλάβω, όχι ότι μου φαίνονται και φυσιολογικά (ειδικά αυτός ο περιορισμός με το 10μελο).

Διασυνοριακες πωλήσεις όμως, γιατί όχι; Από περιέργεια, σε προϊόντα καπνού παίζει τέτοιο θέμα; Δεν μπορείς να φέρεις απ'έξω;

Είχα μείνει πολύ πίσω τελικά...

Για τα 10ml είναι περίεργο και ίσως όχι τόσο τραγικό όσο ακούγεται. Περιορίζει τα υγρά -νικοτίνης- σε δεκάμελα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσοι κάνουν έτοιμα δεν θα έχουν πρόβλημα αφού τα περισσότερα μπουκαλάκια είναι ήδη 10ml. Στα DIY αλλάζει το πράμα... θα παίρνουμε 2-3 μπουκαλάκια των 10ml με 20mg/ml (το μάξιμουμ) και θα τα αραιώνουμε με σκέτη βάση των 200ml ξέρω γω... μπέρδεμα, ίσως μας έρχεται λίγο πιο ακριβά, αλλά doable.

Για το δεύτερο ναι, γενικά νομίζω πως δεν μπορείς να φέρεις, μαζικά, καπνό ή τσιγάρα απ'έξω. Και ίσως τα «σύνορα» αφορούν την Ευρώπη, αφού η οδηγία είναι της ΕΕ άλλωστε. Αυτό σημαίνει πως τέρμα FT, GB και Κίνα γενικά; Για τα ίδια τα προϊόντα, κάπου είχα διαβάσει παλιότερα πως πολλές κινέζικες εταιρείες σκοπεύουν να ιδρύσουν παραρτήματα και υποκαταστήματα στην Ευρώπη (όπως η GB νομίζω έχει europe warehouse), ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε προϊόντα. Άλλο μπέρδεμα από κει.

Για να μην παρεξηγηθώ. Ο έλεγχος, γενικά, είναι καλό πράγμα. Ένας θεός ξέρει τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Προχτές άκουσα για πάγκο σε... πανηγύρι εκκλησίας που πουλούσε no-name υγρά! Από εκεί και πέρα όμως ίσως η ΕΕ θα έπρεπε να μελετήσει λίγο περισσότερο τη συγκεκριμένη οδηγία ώστε να βοηθά και να μην περιορίζει τον ατμιστή. Αλλά όταν οι καπνοβιομηχανίες και οι φαρμακοβιομηχανίες βασιλεύουν στο χώρο, δεν περιμένω περισσότερα.

Όσο για το αν και όταν εφαρμοστούν τα παραπάνω... μπορεί να ακουστώ Ελληναράς, αλλά δεν ψαρώνω. Ας κάνουν τα ίδια και στο κάπνισμα και θα δεχτώ ότι το κάνουν από ανησυχία και ενδιαφέρον. Μάλλον κοροϊδευόμαστε όμως. Εδώ είχε γίνει χαμός με τα «νέα» πακέτα τσιγάρων, αυτά με τις με φωτογραφίες, και τελικά δεν έγινε τίποτα. Meh, fuck them.

• Like 2
Δημοσ.

Θα 'χει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τελικά. Παρακολουθώ την υπόθεση από την αρχή και είμαι πολύ περίεργος τι από όλα αυτά θα εφαρμοστεί τελικά. Από την μια, όπως λέει και ο Akpe, εδώ είναι Ελλάδα και δεν εφαρμόζονται ούτε τα αυτονόητα. Από την άλλη, κάποια πράγματα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Με κάποια από αυτά που αναφέρονται είμαστε σαφώς υπέρ, υπέρ και στις αναλυτικές ετικέτες και τι περιέχει το υγρό, υπέρ στις αναλύσεις τους. Σ' αυτό με τα 10μελα στάνταρ θα βρεθεί καμιά πατέντα, π.χ. στο ένα 10μελο τάδε τιμής "δώρο" άλλο ένα κτλ.

Η νικοτίνη των 20mg δεν είναι κάτι τρομερό καθώς ελάχιστοι κάνουν υγρό 24άρι ή 30άρι, πρέπει να 'σαι τρελό χαρμάνι.

Τώρα στην diy συμπυκνωμένη, ποιος ξέρει τι θα γίνει. Αλλά ακόμα και έτσι, πας παίρνεις 2 λίτρα και έχεις για χρόνια να φτιάχνεις.

Πάντως δεν πανικοβάλλομαι. Το άτμισμα δεν είναι κάτι που μπορείς να το σταματήσεις πλέον με το στανιό επειδή δεν συμφέρει τις κυβερνήσεις λόγω των εσόδων που χάνουν από τα τσιγάρα ή επειδή δεν συμφέρει τις καπνοβιομηχανίες.

Και ο Κινέζος επίσης έχει δείξει ότι τις Ευρωπαικές οδηγίες τις έχει γραμμένες κανονικότατα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Άντε σταμάτα τον όταν σου στέλνει τα πάντα ως "gift" σε έναν καφέ φάκελο με ένδειξη "electronic components".

Άσε που οι παλιότεροι ατμιστές έχουμε ήδη έναν στρατό από mods και ατμοποιητές ικανούς να μας κρατήσουν μια ζωή. Τι θα μας κόψουν, το βαμβάκι, το σύρμα ή τις 18650;

Οι νέοι απλά παίζει να έχουν λιγότερες επιλογές και να την πατήσουν οι καταστηματάρχες, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

• Like 5
Δημοσ.

Ο περιορισμός στη συγκέντρωση νικοτίνης και τον όγκο των υγρών γίνεται κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών. Ναι μεν πρέπει να υπάρχει η ειδική ασφάλεια στο καπάκι αλλά αυτό δεν σου επιτρέπει να βάζεις δηλητήριο στο μπουκάλι και να είσαι έτσι καλυμμένος.

Γιατι αν κάποιο παιδί καταπιεί 30+ml έστω και με 6mg θα έχει σοβαρό θέμα αφού άλλωστε η νικοτινη είναι δηλητήριο. Πόσο μάλλον αν μιλάμε και για μεγάλες συγκεντρώσεις.

Από εκεί και πέρα σίγουρα βάζουν μεγάλους περιορισμούς στο χώρο του ατμισματος αλλα ίσως και να είναι καλύτερα έτσι. Δεν γινεται να φτιάχνει και η κουτσή Μαρία υγρά αγνώστου προέλευσης και να μην αναγράφει απέξω τι συστατικά έχει χρησιμοποιησει.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι το ατμισμα είναι το μέλλον. Το κλασσικά τσιγάρα σιγά σιγά πεθαίνουν και οι νέοι είναι ευπρόσδεκτοι σε τέτοιες αλλαγές, μιας και όλοι φωναζουν για τα προβλήματα που δημιουργεί. Σίγουρα θα μείνουν και οι καπνιστές βέβαια αλλά σε λίγα χρόνια θα αποτελούν τη μειοψηφία.

Το μόνο που πρέπει να γίνει πλέον είναι σοβαρή και σε βάθος έρευνα για τους ατμοποιητες και τις επιπτώσεις τους, μιας και ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης τους.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι αν κάποιο παιδί καταπιεί 30+ml έστω και με 6mg θα έχει σοβαρό θέμα αφού άλλωστε η νικοτινη είναι δηλητήριο.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν αν καταπιεί κατσαριδοκτόνο, χλωρίνη και χίλια δυο ακόμα «δηλητήρια», τα οποία υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Τα αποφεύγουμε, φροντίζοντας να μην τα έχουμε σε σημείο προσβάσιμο από τα παιδιά. Μαλακία όμως! Θα έπρεπε να τα περιορίσουμε κι αυτά σε συσκευασίες 10ml max... 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν αν καταπιεί κατσαριδοκτόνο, χλωρίνη και χίλια δυο ακόμα «δηλητήρια», τα οποία υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Τα αποφεύγουμε, φροντίζοντας να μην τα έχουμε σε σημείο προσβάσιμο από τα παιδιά. Μαλακία όμως! Θα έπρεπε να τα περιορίσουμε κι αυτά σε συσκευασίες 10ml max...

Tο ήξερα ότι θα έρθει αυτή η απάντηση. Ναι δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά τουλάχιστον ας γίνει ασφαλέστερο άλλο ενα νέο δηλητήριο που μπαίνει στα σπίτια.

Και εκτός αυτού δεν είναι ανάγκη να το καταπιεί. Αν πχ ένα παιδάκι αδειάσει στο πάτωμα τη βάση με τα πολλά mg του μερακλη πατέρα του και μετά αρχίζει και την αγγίζει και ξαπλώσει πάνω, η νικοτινη θα περάσει μέσα από το δέρμα και θα απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Κάτι που δεν συμβαίνει με τα περισσότερα αλλα δηλητηρια που υπάρχουν στο σπίτι..

Και εκτός αυτού λόγω των έντονων γεύσεων είναι πολύ εύκολο ένα παιδάκι να αρχίσει να πιπιλαει το υγρό από τον ατμοποιητή που έσπασε καταλάθος πριν λίγο.

Νομίζω καταλαβαινεις τι θέλω να πω. Όπως και να έχει για εμάς μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους το όλο θέμα. Οπότε ας μην έχουμε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα δηλητήρια στο σπίτι άρα ας μην ασχοληθούμε με τη νικοτινη.

Εμένα αυτό που με προβληματίζει με το νέο νόμο είναι ότι εξισώνει το Κ.Τ. με το Η.Τ. με ότι αυτό συνεπάγεται. Σου λέει δεν θα κάνεις διαφήμιση και κάθε τι που θεωρείται ότι προωθεί τα η.τ. θα διώκεται. Ειδικά στην Αμερική έχει ξεκινήσει ήδη μεγάλος πόλεμος κατά του η.τ.

Δημοσ.

Πίσω από όλο αυτό κρύβονται σίγουρα οι καρκινοπαραγωγοι που έχουν χάσει πολύ χρήμα χρήμα από την μείωση των καπνιστών .το μόνο θετικό της ιστορίας είναι (αν λειτουργήσει ) ότι θα υπάρχει έλεγχος (αν υπάρχει ) και κάτι καραγκιοζιλικια τύπου έλα να σου φτιάξω μωρέ ένα υγρό που κοστίζει 1 ευρώ και να στο πουλήσω 7 γιατί είμαι έξυπνος .Η καπιο άλλοι που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο και το κάνουν μόνο για την αρπαχτή .

Δημοσ.

Δεν χάνουν μόνο οι καπνοβιομηχανίες. Χάνουν και οι φαρμακευτικές, wink wink 

Δημοσ.

Tο ήξερα ότι θα έρθει αυτή η απάντηση. Ναι δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά τουλάχιστον ας γίνει ασφαλέστερο άλλο ενα νέο δηλητήριο που μπαίνει στα σπίτια.

Και εκτός αυτού δεν είναι ανάγκη να το καταπιεί. Αν πχ ένα παιδάκι αδειάσει στο πάτωμα τη βάση με τα πολλά mg του μερακλη πατέρα του και μετά αρχίζει και την αγγίζει και ξαπλώσει πάνω, η νικοτινη θα περάσει μέσα από το δέρμα και θα απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Κάτι που δεν συμβαίνει με τα περισσότερα αλλα δηλητηρια που υπάρχουν στο σπίτι..

Και εκτός αυτού λόγω των έντονων γεύσεων είναι πολύ εύκολο ένα παιδάκι να αρχίσει να πιπιλαει το υγρό από τον ατμοποιητή που έσπασε καταλάθος πριν λίγο.

Προδιαγραφές και περιορισμοί, προκειμένου να είναι ασφαλής η κατοχή και η χρήση τους, επιβάλλεται να τηρούνται σε όλα τα «δηλητήρια» που χρησιμοποιούμε. Γι' αυτό και, για κάθε προϊόν που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα υγείας οποιασδήποτε μορφής, βλέπεις ότι χρησιμοποιούνται συσκευασίες ανθεκτικές στο να μην σκίζονται/τρυπούν και με κλείσιμο ασφαλείας. Αυτά υποχρεούται να τα τηρεί ο παρασκευαστής τού προϊόντος.

Αυτό που, εν προκειμένω, οφείλει ο καταναλωτής να κάνει, είναι να αποκλείσει τη δυνατότητα πρόσβασης παιδιών σε αυτά, προκειμένου να αποφύγει και την όποια πιθανότητα να μην αποδειχθούν αποτελεσματικές οι στάνταρ προδιαγραφές ασφαλείας. Δε βλέπω το λόγο - αλλά βλέπω πεντακάθαρα τη σκοπιμότητα - στο να ισχύει κάτι διαφορετικό ή αυστηρότερο για τα υγρά τού η/τ. Επίσης η χλωρίνη, αν αδειάσει στο πάτωμα και πάει ο πιτσιρικάς και κυλιστεί επάνω της, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και έγκαυμα, ή σοβαρή ζημιά στα μάτια αν έλθει σε επαφή μέσω των χεριών τού παιδιού μ' αυτά. Όπως κι ένα μαλακτικό με άρωμα ...άνοιξης ή εξωτικών φρούτων, είναι εξίσου πιθανό να προσελκύσει τον πιτσιρικά και να το πιει και να τού αλλάξει τα φώτα. Γιατί ειδικά για τα υγρά τού η/τ πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό; Γιατί δεν αρκεί το να αποκλείσουμε την πρόσβαση από παιδιά σ' αυτά, όπως κάνουμε και σε όλα τ' άλλα;

Την περίπτωση τού σπασμένου ατμοποιητή - στην οποία δε θα ασχοληθεί άμεσα ο κάτοχος με το να τον μαζέψει και να καθαρίσει τα υγρά από κάτω - δεν τη βλέπω ως περισσότερο πιθανή ή επικίνδυνη, από εκείνη τού πακέτου τσιγάρων πάνω στο χαμηλό τραπεζάκι, από το οποίο θα βγάλει ένα ή κάμποσα το μωρό και θα τα ...φάει. Έχεις δει πιτσιρίκι να έχει μασήσει και καταπιεί τσιγάρο και πόσο άμεση ιατρική αντιμετώπιση απαιτείται; Αν ο ενήλικος είναι ζώον, δεν υπάρχει ελπίδα. Σκέψου πόσο αποτελεσματικό κλείσιμο ασφαλείας έχουν τα ανοιγμένα πακέτα τσιγάρων (εδώ είναι που γελάμε...) και πόσο ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πλαστικά μπουκαλάκια υγρών η/τ (βιδωτό καπάκι που θέλει ταυτόχρονα πίεση και περιστροφή για να αρχίσει να ξεβιδώνεται).

Οπότε ας μην έχουμε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα δηλητήρια στο σπίτι άρα ας μην ασχοληθούμε με τη νικοτινη.

Η άποψη που έχω είναι συγκεκριμένη: Εφόσον αναγκαστικά έχουμε κάποια «δηλητήρια» μέσα στο σπίτι, φροντίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η χρήση τους και, ακόμα περισσότερο, η επαφή ατόμων χωρίς ικανότητα κρίσης (μικρά παιδιά) με αυτά. Την παραπάνω «δήθεν ανησυχία» για κάποια μόνο από αυτά είναι που κοροϊδεύω.

Δημοσ.

Καλά νέα από το μέτωπο

http://www.skai.gr/news/health/article/314472/iatrikos-sullogos-agglias-oi-kapnistes-na-adikatastisoun-to-tsigaro-me-ilektroniko/

In other news, παρήγγειλα μία LG HG2 για το Vtc μου.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει έναν οικονομικό φορτιστή δύο θέσεων τουλάχιστον για να πάψω να ταλαιπωρώ το μοντάκι μου?

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα....εσπασε ο ατμοποιητης μου,μπαταρια εχω μια evod mega 1900mah αξιζει σε αυτην την μπαταρια να βαλω αλλο ατμοποιητη ή καλυτερα να παρω ενα αλλο μοντακι(οχι τιποτα τρελο κανα 40αρι μαξ)

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Εδώ και αρκετό καιρό έχω το Joyetech eGo AIO.Δεν λέω καλό για τα λεφτά του ,αλλα πολλές φορές τελευταία άρχισα να περνώ υγρό στο στόμα μου ,να μην με φτάνει η μπαταρία για μία ημέρα και το πολύ σπαστικο για εμένα να κοιταω να το κλείνω όταν το βάζω μέσα στο τσαντακι αφού μία φορά πατήθηκε (πολύ μαλακό κουμπί έχει)και έλιωσε ...

Βρήκα σε Αγγελία καινούργιο μοντακι VTC Mini + eGo One Mega http://www.joyetech.com/product/evic-vtc-mini-full-kit/ σε καλή τιμή και θέλω να ρωτησω αν αξίζει γενικά η αγορά αυτού του σετακι.Αν τα χαζοπροβλημματα που έχω με το άλλο σταματήσουν.Επίσης αυτό μπαταρία θα βγάζει μία ημέρα με;Γέμισμα κάνω 2,3 φορές την ημέρα.

Επίσης το vtc mini 75w πωλείται και χωρις ατμοποιητη (αρκετα ππιο χαμηλη τιμη)για να επιλεξω έπειτα ένα καλύτερο

Δημοσ.

Καλό είναι όταν βάζουμε την συσκευή μας μέσα σε τσαντάκια κτλ. να την κλειδώνουμε για να μην έχουμε ατυχήματα, αλλιώς πρέπει να έχουμε τον νου μας συνεχώς. Αργά ή γρήγορα, αν δεν την κλειδώνουμε, θα πατηθεί από μόνο του το κουμπί.

Το ότι δεν σου βγάζει μια μέρα ολόκληρη δεν είναι περίεργο, δεν έχει τεράστια μπαταρία το ΑΙΟ, δύσκολα stick τύπου μπαταρία να σου βγάλει 24 ώρες.

Το VTC Mini είναι εξαιρετική συσκευή και τρομερά δημοφιλής (πιθανότατα το ΠΙΟ δημοφιλές μοντ). Ο Ego One Mega είναι στην καλύτερη ένας μέτριος ατμοποιητής. Προσωπικά θα έβαζα άλλον ατμοποιητή επάνω. Το VTC θα σου βγάζει άνετα μια μέρα, ίσως και 2 αν βάλεις ατμοποιητή που δουλεύει σε χαμηλά βατ επάνω. Στο κόστος όμως, υπολόγισε και 1 ή 2 μπαταρίες 18650 και καλό θα ήταν να πάρεις έναν εξωτερικό φορτιστή για να φορτίζεις εκεί τις μπαταρίες σου ώστε 1) να μην μένεις ποτέ από μπαταρία και 2) να μην ταλαιπωρείς την πλακέτα του μοντ με τις φορτίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει έναν οικονομικό φορτιστή δύο θέσεων τουλάχιστον για να πάψω να ταλαιπωρώ το μοντάκι μου?

2 επιλογες εχεις.

nitecore um20

xtar vc2 plus

τον πρωτο τον ειχα , και μπορω να πω με σωστο τροφοδοτικο (2Α) κανει φοβερη δουλεια - ειναι σκυλι (τον ειχα απο την μερα που πρωτοβγηκε, μεχρι και χθες ! τον πουλησα)

Δημοσ.

Δεν πολυκατάλαβα το παραπάνω.  :-D Του Yaeliq λες;

Λέω να πάρω 2 κλώνους. 99% έναν phenomenon  και από εκεί και πέρα ή CloudOne (έτσι κ'έτσι τα σχόλια που διαβάζω) ή έναν Calix (απλά δε ξέρω ποια έκδοση. Έχει και V2 στην FT).

Έχει κανείς καμιά ιδέα; 

Νόμιζα είχα βάλει λινκ.Αυτά λέω http://theliquid.gr/

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...