Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζους, ακολουθείς ΠΕΡΙΠΟΥ το guide που έχει ο cubis μέσα.

σαν παύλος δουλεύω την 0,5 στα 22-25 στο FULL αεράτο της (αλλιως κάνει υπερτροφοδοσία) αλλά στο power mode (όχι tc εάν θες να σου βγάλει καμιά εβδομάδα) την 1,0 στα 11,5 με 12 στο tc ss 316 στους 195-205 βαθμούς και την 1,5 όσο θες / νιώθεις ότι σου βγάζει γεύση + ατμό (εάν βγάλει τίποτα από 1,5 ohm :P ) ) 

• Like 1
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κακή επιλογή. Είναι 6.5Α μπαταρία. Ρισκάρεις. Επειδή χρησιμοποιείς τον Cubis που δεν θέλει πολλά watts και δεν ζορίζει την μπαταρία, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να πάρουμε αυτήν την μπαταρία όταν οι 4 καλές που αναφέρονται κάθε 5 ποστς έχουν την ίδια τιμή.

(Κανένα λόγο φυσικά εκτός από το γεγονός ότι όλα τα φυσικά καταστήματα κουβαλάνε αυτές και άλλες παρόμοιες επειδή έχουν πολύ πιο μεγάλο κέρδος από το να πάρουν μια ποιοτική και άρα ακριβότερη μπαταρία για να δώσουν στους πελάτες τους).

Thanx για την περιεκτική σου απάντηση. Ο λόγος ήταν η αμεσότητα. Στα σκαριά βέβαια είναι η αγορά δεύτερης μπαταρίας και ενός φορτιστή από έξω. Ίσως της LG. 

Οι αντιστάσεις που είχε μέσα το kit γράφουν 15-25w. Φίλος που κάνει ηλεκτρονικό μου είπε να ξεκινήσω από 9w και να αρχίσω σταδιακά να ανεβάζω για να μην κάψω την αντίσταση. 

Από εκεί και πέρα τα 25watt φαντάζομαι ότι είναι το ταβάνι. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?

Δημοσ.

διαβασε το post μου ακριβώς επάνω απο το δικό σου : p

AAAAA, και για μπαταρία lg > samsung = sony >>>>> efest 

Ναι, το είδα την ώρα που μόλις είχα δημοσιεύσει την ερώτηση και βαριόμουν να κάνω edit, γι' αυτό αρκέστηκα σε ένα like :P

Φχαριστώ!

Δημοσ.

Ας πούμε και εδώ ό,τι λέμε και στο e-kapnisma λοιπόν...

Ασφαλείς μπαταρίες για άτμισμα με υψηλή αποφόρτιση:

LG HG2 - 20A - 3000mAh

LG HE4 - 20A - 2500mAh

SONY VTC5 - 20A - 2600mAh

Samsung 30Q - 20A - 3000mAh

Samsung 25R - 20A - 2500mAh

Οι Panasonic NCR-B 3400mAh, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για άτμισμα γιατί έχουν αποφόρτιση μόνο 6,8Α!

Δελεάζονται όλοι με τα παραπάνω mAh ενώ ουσιαστική διαφορά δεν θα καταλάβουν.

Εγώ έχω και Panasonic NCR-B 3400 αλλά και LG HE4 2500 και ζήτημα είναι να έχω πάρει το πολύ 5 λεπτά παραπάνω ατμίσματος με την 3400...

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ... ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...

Δημοσ.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ... ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...

Όπα, βάστα. Πέρα από το γεγονός της απόδοσης, η Panasonic δεν θεωρείται ασφαλής?

Δημοσ.

Θεωρείται ασφαλής γενικά.

Μέχρι τα 6,8Α που αποφορτίζεται. Πώς μπορείς όμως να ξέρεις την ένταση αποφόρτισης αν δεν έχεις πχ ένα VTC Mini που το δείχνει στην οθόνη αν θέλουμε ή γενικά αν δεν έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρολογίας;

Αυτό εννοώ...

Επίσης η συγκεκριμένη είναι ασφαλής (και όχι στα όριά της) αν παίζουμε σε υψηλές κάπως αντιστάσεις και όχι παραπάνω από 15-18watt...

• Like 1
Δημοσ.

Όπα, βάστα. Πέρα από το γεγονός της απόδοσης, η Panasonic δεν θεωρείται ασφαλής?

Το να ξέρεις και να μπορείς να βρεις αν μια μπαταρία θεωρείται ασφαλής ή όχι και μέχρι που είναι τα όρια της, είναι βασικό.

Πας εδώ: http://www.steam-engine.org/ohm.asp

Το Current είναι τα Ampere που αναφέρονται συνέχεια. Η συγκεκριμένη μπαταρία έχει όριο 6.8Α όπως αναφέρθηκε.

Μια φρεσκοφορτισμένη μπαταρία δουλεύει στα 4.2 Volt. Άρα το βάζεις και αυτό στον υπολογιστή. Βάζεις μετά την αντίσταση σου, στα πόσα Ohm είναι. Αν π.χ. έχω 1 ωμ αντίσταση, το κομπιουτεράκι μου βγάζει ότι τραβάει από την μπαταρία μου 4.2Α και της δίνει 17.6Watts. Είμαστε οκ γιατί δεν τραβάμε περισσότερα Amperes απ' ό,τι μπορεί να δώσει η μπαταρία μας.

Αν τώρα βάλω επάνω έναν άλλο ατμοποιητή, που δουλεύει με αντίσταση 0.25ohm π.χ. βλέπουμε ότι τα Αμπέρ εκτοξεύονται στα 16.8, που σημαίνει η μπαταρία μας θα τα παίξει.

Άρα "ασφαλής" είναι αν την δουλέψεις με τον Cubis με μια μεγάλη αντίσταση (και χαμηλά watt) όπως είπε ο chris13fan. Αν πάρει κάποιος άλλος το μοντάκι σου και βιδώσει πάνω τον δικό του ατμοποιητή που έχει πιο χαμηλή αντίσταση...μπουμ.

Εφόσον ξέρεις τα όρια της και την χρησιμοποιείς σωστά, δεν έχεις πρόβλημα. Αν τώρα έχεις μια μπαταρία με όριο 20Α, καταλαβαίνεις ότι λύνονται αυτομάτως όλα σου τα προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως, μιας και το αναφέρατε, απορώ πραγματικά ποιος βλέπει αυτόν τον απίθανο τύπο τον Ρένο και τον βρίσκει 

αντικειμενικό και γνώστη του θέματος. Το τι βλακεία ακούγεται στο κανάλι του είναι τρομερό. Πέρα φυσικά από το γεγονός πως αν 

ήταν στο χέρι του, θα ατμίζαμε ακόμα όλοι με cigalikes στο 1 watt με μπαταρία 125 Mah, γιατί ο,τιδήποτε παραπάνω είναι "υπερβολικό, επικίνδυνο και απελευθερώνει σουλφαμίδες και τριγλυκερίδια".

Τίποτα μπαρμπάδες 50+ χρονών παίζει να τον βλέπουν που δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το google, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το πράγμα.

Αντιπαθέσταστος & άσχετος με το αντικείμενο.

Ενώ αν ήταν στο δικό σου χέρι θα χρειαζόμασταν υποσταθμό της ΔΕΗ γιατί οτιδήποτε λιγότερο είναι φλώρικο και μας οδηγεί στη σπηλιά.Στα σοβαρά τώρα,σε κανένα από τα βιντεο του(απ όσα έχω παρακολουθήσει-αν και δεν είμαι 50αρης μπάρμπας με φοβίες στη "νεολαία που δε μασάει από τίποτα και οδηγεί τις εξελίξεις") δεν μας διέταξε να ατμιζουμε με ego-t στο 1 watt για να γλιτωσουμε απο τα τριγλυκερίδια.Αυτό το συμπέρασμα μαζί "με τις βλακείες που ακούγονται στο κανάλι του" ,είναι δικες σου εικασίες.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ένα ζωντανό δείγμα νεολαίας που οδηγεί την ανθρωποτητα στο μονοπάτι της προόδου.Πανέτοιμος να επισκιάσει κάθε φλώρο στον επόμενο διαγωνισμό "κάνε το μεγαλύτερο ντουμάνι και κέρδισε ένα μαγευτικό βράδυ με την ξανθιά βυζαρού μοντέλα".Αχ πόσο έλειψαν στην ελλαδίτσα της κρίσης εκείνοι οι διαγωνισμοί με τις auto-moto δημιουργίες των βελτιωτικών οίκων Μαστρομίτσος racing & CO.Εκείνα τα εκπληκτικά event με τις  μουνάρες  που σαπούνιζαν αεροτομές και τα άπειρα subwoofer  και τα θυριώδη turbo και τα ξέχειλα βοδικιτ και και και..Τι εποχές κι αυτές.

Δημοσ.

Μεγάλα παιδιά είμαστε .άμα κάποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο δεν τον περιορίζει κάνεις . Το ότι έχουμε επιλέξει κάποιοι τα ντουμάνια και τα υψηλά βαττ δεν το κάναμε γιατί είμαστε καγκουρες αλλά γιατί αυτό μας κρατάει μακριά από το τσιγάρο .και όχι δεν θα πάρω στην καφετέρια τον dripper και πολλές φορές δεν θα ατμισω καν αν δω ότι έχει πολύ κόσμο .στο σπίτι μου κάνω ότι γουστάρω και ας έχει και ομίχλη .δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζετε ότι αυτό είναι καγκουριλικι. Δεν έχω δει κανέναν να κάνει επίδειξη ή να ντουμάνιαζει δημόσιους χώρους .αν το κάνουν είμαι και εγώ κατά .για τον ρενο τώρα τα λέει καλά πολλές φορές και κάνει βίντεο με χρήσιμα πράγματα για την ασφάλεια μας .εκείνο όμως που είχε πει για το 90% των ατμιστων ότι είναι αεργοι και ανεργοι αν θυμάμαι καλά που γουστάρουν υψηλά βαττ με εκνεύρισε πάρα πολύ .του το έγραψα κιόλας συν ότι είναι χαζό να υπάρχει κόντρα μεταξύ αερατων και τσιγαρισιων και το μόνο που απάντησε ήταν δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ ατμοποιητων. Αρκετά ειρωνικό κατά την γνώμη μου.επισης μου την σπάει αυτό το ύφος αν δεν σας αρέσει στα @@ μου και το έχω νεύρα και άλλα τόσα .χίλιες φορές να δω τον Κώστα που είναι πάντα χαμογελαστός κάνει και το καλαμπουρι του συμμετέχει σε φόρουμ και ομάδες και χαίρεσαι να τον βλέπεις .το μόνο θετικό από τον ρενο είναι ότι τα λέει έξω από τα δόντια και λέει χρήσιμα πράγματα που βοηθούν νέους ατμιστες .από συμπεριφορά απαράδεκτος μαζί και τα στησίματα που λέει έκανα μια αντισταση ότι να ναι στα γρήγορα .Ναι παρακολουθώ όλα του τα βίντεο αλλά δεν με συγκινεί κιόλας

Δημοσ.

Δεν ανέφερα τίποτα περί φλώρικου κτλ. Ο υποσταθμός της ΔΕΗ κτλ. είναι κλασικές βλακείες που αναφέρει συχνά, όπως επίσης και το άσχετο επιχείρημα του ότι όποιος χρησιμοποιεί σύγχρονες συσκευές ηλ. τσιγάρου το κάνει για να εντυπωσιάσει, για να ρίξει το ξανθό γκομενάκι, κτλ. Δεν έχω ιδέα από που προκύπτουν όλα αυτά, πραγματικά γελοία επιχειρήματα.

Αυτές είναι οι συσκευές που βγαίνουν. Αυτές αγοράζει ο κόσμος. Αυτό είναι το άτμισμα πλέον.

Είναι το ίδιο αστείο και γραφικό με το να υποστηρίζεις ότι οποιοδήποτε κινητό πέρα από το Νοκια 3310 είναι υπερβολή ή ότι και 

με τα Windows 3.10 μια χαρά κάναμε την δουλειά μας.

Εξελίσσονται οι συσκευές συνεχώς και είναι λογικό μιας και μιλάμε για μια νέα τεχνολογία που ακόμα αναπτύσσεται και δεν έχει πιάσει ταβάνι.

Και πάλι, όπως έγραψα και πριν, αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με μια παλιά συσκευή και τον καλύπτει, όλα καλά. Δεν πέφτει σε κανέναν λόγος. Το να τρομοκρατείς όμως τον κόσμο και ενώ είσαι άσχετος με το αντικείμενο, να το παίζεις ότι έχεις γνώσεις χημείας, φυσικής και να λες με απόλυτη βεβαιότητα ότι όποιος ατμίζει πάνω από τόσα βατ ατμίζει ακρολείνη ή στα τόσα βατ οξειδώνεται ο σίδηρος και 1002 άλλα ΓΡΑΦΙΚΑ και απλά ΛΑΘΟΣ πράγματα που λέει, είναι πρόβλημα. Τύπος με κανάλι στο YouTube που ασχολείται με το άτμισμα έφτασε στο σημείο να ΒΡΙΖΕΙ όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτόν και να τον χαρακτηρίζει τεμπέλη, άεργο και ένα σωρό άλλα. Ξεθάβει μια βλακεία που έχει απαντηθεί εδώ και χρόνια και βγαίνει στην επιφάνεια κάθε μερικούς μήνες και ακριβώς όπως οι ανόητοι του "μας ψεκάζουν, ξυπνάτε!" νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική. Google να ήξερε να χρησιμοποιήσει θα έβρισκε απαντήσεις σε όλες τις χαζομάρες που αραδιάζει και τρομοκρατεί τον κόσμο.

Έβγαλε από το μυαλό του ότι το 95% της αγοράς χρησιμοποιεί mouth to lung συσκευές, πετάει συνεχώς στατιστικές που τις βγάζει εκείνη την ώρα και ξαναλέω, το χειρότερο από όλα, έχοντας ΜΗΔΕΝΙΚΗ γνώση του αντικειμένου, μιλάει με βεβαιότητα για πράγματα που ακόμα και εξιδεικευμένοι επιστήμονες δεν μπορούν να απαντήσουν ακόμα.

Τις υπερβολές με τις φλωριές, τα γκομενάκια, τις αεροτομές και τα subwoofer δεν θα τα σχολιάσω καν, δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω. Αν είχε αναφερθεί εδώ μέσα, όχι από μένα απλά, αλλά από οποιονδήποτε τέτοιο σχόλιο ή έστω κάτι του στυλ "μην πάρεις αυτό, είναι φλώρικο, πάρε 200w και ντρίπερ" να έλεγα έχει κάποια βάση το επιχείρημα. Endura T18 και Cubis προτείνουμε κάθε 2 ποστς. Αλλά από την άλλη να βγαίνει ο γραφικούλης "γεια σαααας και πάααααλι" και να λέει ότι θα βγάλουμε κέρατα αν πάρουμε ένα subtank, σόρρυ, δεν θα το καταπιούμε και αμάσητο.

• Like 3
Δημοσ.

Σύμφωνα με αύτο

το eleaf ijust 2 μπορεί να πάρει αυτό;

μιλάω για την 1,8Ω αντίσταση, μου είναι πάρα πολύ η 0,5Ω που έχω δοκιμάσει (πχ προτιμώ το kagnertech evod mega με την 1,5Ω, από αυτό).

Αν μπορεί να το πάρει, με 2600mah και 1.8Ω, 5,5ml, πάω διακοπές χωρίς φορτιστή (που λέει ο λόγος).

Δημοσ.

Το πήρα για να το δώσω σε κάποιον το ego aio. Βάζω φωτό από το πώς είναι το πιπάκι του για να μη σου φέρει κάποια στιγμή υγρό στο στόμα:

Και ένα καλό review εδώ:

post-182562-0-30734700-1459341742_thumb.jpg

post-182562-0-64146600-1459341742_thumb.jpg

post-182562-0-03289800-1459341743_thumb.jpg

post-182562-0-38210900-1459341743_thumb.jpg

Δημοσ.

Θεωρείται ασφαλής γενικά.

Μέχρι τα 6,8Α που αποφορτίζεται. Πώς μπορείς όμως να ξέρεις την ένταση αποφόρτισης αν δεν έχεις πχ ένα VTC Mini που το δείχνει στην οθόνη αν θέλουμε ή γενικά αν δεν έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρολογίας;

Αυτό εννοώ...

Επίσης η συγκεκριμένη είναι ασφαλής (και όχι στα όριά της) αν παίζουμε σε υψηλές κάπως αντιστάσεις και όχι παραπάνω από 15-18watt...

Που το δείχνει????Για βοήθα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...