apostolisk4 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 και εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι για να παραχθουν οι βλαβερες ουσιες πρεπει να φτασουμε υψηλες θερμοκρασιες(290 και πανω) ακομα και στα 50 watt που εχω τον velocity με ατσαλι τετοιες θερμοκρασιες δεν εχω πιασει σε tc το εχω στους 220.βασικα δειτε το βιντεακι του ρενου(aresmares) τα λεει πολυ αναλυτικα οπως επισης και για την γλυκερινη
MaurosPiraths Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τα ΕΛΤΑ είναι λίγο πίσω γενικά στο Tracking? Το SingPost έχει κάνει μέχρι στιγμής 3 Updates για το vtc με τελευταίο να είναι το Arrival at Destination Post (Country: GR), ενώ το ελτα είναι κολλημένο στο SEND ITEM ABROAD (διαφορά 7 ημερών)
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Παλικαρια εχει δοκιμασει κανεις ry4 απο eliquid france?
giorgos147 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 MaurosPiraths, ακόμη δεν έχουν ανοίξει τον σάκο. Το δέμα βρίσκεται Ελλάδα. Απο μέρα σε μέρα θα σου έρθει.
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Πήρα τον Cubis πριν καμιά εβδομάδα, αρκετά βολικός, όμορφο tank, καλή κατασκευή με μπόλικη χωρητικότητα και μηδέν διαρροές (επιτέλους), αλλά έχει ένα θεματάκι flooding όποτε γεμίζω υγρό (όσο και να συμπληρώσω), που κρατάει κάνα μισάωρο και φτιάχνει μόνο του. Τον δουλεύω ακόμα με την 1Ω που είχε μέσα στα 15W συνήθως, πάνω σε istick 60ρι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφεύγω αυτό το πρόβλημα;
Baator Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 σύμφωνα με αυτό: H απάντηση του K. Φαρσαλινού στην μελέτηόσο ανεβαίνουν τα watt, τόσο πιο επιβλαβές γίνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. γιατί αυτό το κυνήγι των sub-ohm και των πολλών watt? εσείς, στα πόσα watt ατμίζετε? Η απάντηση αυτή του Φαρσαλινού είναι από τον Ιανουάριο του 2015 και αφορά έρευνα που προφανώς έγινε αρκετά νωρίτερα. Εκείνη την εποχή ούτε subohm tanks υπήρχαν, ούτε συσκευές που πιάνουν 240watts. Μιλάμε για κάτι που αναπτύσσεται ταχύτατα. Προιόν που βγαίνει τώρα, σε 3 μήνες θεωρείται ήδη παλιό και ξεπερασμένο. Δεν μπορείς να πάρεις ως παράδειγμα έρευνα που έγινε πριν τόσο καιρό και αναφέρεται σε CE4 πλαστικούς ατμοποιητές και να χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα "μα ο Φαρσαλινός λέει να τους χρησιμοποιούμε μέχρι 8-10watt, μέχρι εκεί είναι ασφαλείς". Καλώς ή κακώς, έχουν βγει νέες, πολύ καλύτερες συσκευές. Άλλα watt αντέχαν οι ατμοποιητές εκείνης της εποχής, άλλα οι σημερινοί. Αυτό που ουσιαστικά λέει ο Φαρσαλινός στην απάντηση του είναι πως αν πάρεις έναν ατμοποιητή και τον βάλεις να δουλέψει κάτω από συνθήκες για τις οποίες δεν είναι κατασκευασμένος, είναι απόλυτα λογικό να δεις περίεργα φαινόμενα. Τότε ήταν ο CE4 και τα 15 watts π.χ. Παίρνανε οι ερευνητές πλαστικούς ατμοποιητές της πλάκας, τους λιώνανε, και λέγανε "δες, βγαίνει το τάδε και το δείνα χημικό". Από τότε άλλαξαν τρομερά τα πράγματα. Το τραγικό ή αστείο, όπως το πάρει κανείς, είναι να βλέπεις άτομα να παίρνουν μοντέρνους ατμοποιητές, με χαμηλές αντιστάσεις που γράφουν επάνω 'χρήση από 35-120watts' π.χ., να τους δουλεύουν στα 15 γιατί "μέχρι εκεί είναι ασφαλές, μετά παίρνεις καμμένο", και μετά να αναρωτιούνται στα διάφορα forums ή στο facebook γιατί δεν δουλεύει ο ατμοποιητής τους, γιατί floodάρει/leakάρει, κτλ. Γιατί δεν τον χρησιμοποιείς όπως πρέπει και δεν του δίνεις το ρεύμα που χρειάζεται, για αυτό δεν δουλεύει, δεν θέλει πολύ μυαλό. Δυστυχώς, και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά και παντού, το επίπεδο του μέσου Έλληνα ατμιστή είναι τραγικό. Και είναι λογικό, καθώς δεν υπάρχει μια μίνιμουμ βάση γνώσεων που απαιτείται για να μπει κάποιος στο χόμπυ/χώρο/όπως θέλετε πείτε το. Απλά κάποιος πρέπει να είναι καπνιστής που θέλει να κόψει το τσιγάρο, με λίγα λόγια μπορεί να είναι κυριολεκτικά ο οποιοσδήποτε. Δεν γίνεται να έχουμε απαίτηση να ξέρει τι είναι τα volts, watts, mah, ohms, πως επηρεάζει το ένα το άλλο, κτλ. Δεν γίνεται να έχουμε καν απαίτηση να καταλάβει για ποιον λόγο το να δουλέψεις μια 1.8ohm αντίσταση στα 20watts δεν είναι το ίδιο με το να δουλέψεις στα 20watts μια 0.15ohm dual fused clapton αντίσταση. Το κακό είναι όταν αυτός ο αδαής 60χρονος χρήστης που έπιασε λίγο σύρμα στα χέρια του και έστριψε μια αηδία και μισή που την ονόμασε coil ξαφνικά πιστεύει πως είναι γνώστης των πάντων και καταλήγει στο συμπέρασμα πως "μέχρι 14watts είναι safe μάγκες, μετά τρως φορμαλδεύδη, ανοίξτε τα ματάκια σας λίγο, μην είστε Αμερικανάκια" ή πως "πιο μούφα από τον έλεγχο θερμοκρασίας δεν υπάρχει, έστριψα μια αντίσταση με τιτάνιο και δεν δούλευε καν". Μια βόλτα από το atmisma.gr στο facebook να κάνει κανείς, θα δει δεκάδες τέτοιους που ανεβάζουν καθημερινά φωτογραφίες από τα Istick 30 και τον κλώνο Kayfun τους και ξέρουν τα πάντα για τα πάντα και δίνουν συμβουλές αβέρτα. Αυτό που κρατάμε από την συγκεκριμένη, παλιά, απάντηση του Φαρσαλινού, είναι πως τους ατμοποιητές μας τους δουλεύουμε στα watt για τα οποία είναι κατασκευασμένοι και πως οι ερευνητές, θα πρέπει όταν κάνουν μια έρευνα να κάνουν το ίδιο. Όχι να τους λιώνουνε και να λένε βγαίνει το Α, Β χημικό. Δεν κρατάμε τα νούμερα που ανέφερε και που αναφέρονται σε συγκεκριμένο ατμοποιητή της εποχής εκείνης. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να βρω ένα αρχαίο άρθρο για ηλ. υπολογιστές και να αναρωτιέμαι γιατί δεν παίζει το Call Of Duty 5 στον υπολογιστή μου που δουλεύει με Dos λειτουργικό, έχει 125kb Ram και σκληρό 80mb, μιας και στο άρθρο γράφει ότι είναι υπεραρκετά και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτονόητα πράγματα, αλλά δυστυχώς όχι για όλους. 4
giorgos147 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφεύγω αυτό το πρόβλημα; Μήπως τον γεμίζεις μέχρι πάνω; Νομίζω έχει έναν δείκτη που σου λέει μέχρι που να γεμίζεις. Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο. Μήπως εννοείς "υπερτροφοδοσία"; Αν ναι, δοκίμασε να τον φέρεις κάθετα, με το στόμιο να κοιτάει προς τα κάτω και δώσε ρεύματα μερικές φορές. (Πιθανότατα, θα στάξει το περίσσιο υγρό οπότε προσοχή μην λερωθείς.)
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Όχι δεν τον γεμίζω μέχρι πάνω, γι'αυτό έγραψα όσο υγρό και να συμπληρώσω. Η ένδειξη max στο tank είναι για να προσέξεις πόσο θα βάλεις επειδή εκείνη την ώρα πιθανόν να μην υπολογίσεις πόσο χώρο θα πιάσει και η αντίσταση όταν μπει μέσα, με αποτέλεσμα να βγει ότι δεν χωράει από πάνω. Όταν πάθαινα το ίδιο με τον gs air (που είχε άλλα κουσούρια) του πλάκωνα 25W για μερικά δευτερόλεπτα, έφτυνε/έκαιγε ότι περίσσευε και μετά δούλευε κανονικά. Με τον cubis δεν πιάνει αυτό το ..κόλπο.
giorgos147 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Όταν ξανατύχει, δοκίμασε και αυτό με το "ανάποδο". 1
paularas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Όχι δεν τον γεμίζω μέχρι πάνω, γι'αυτό έγραψα όσο υγρό και να συμπληρώσω. Η ένδειξη max στο tank είναι για να προσέξεις πόσο θα βάλεις επειδή εκείνη την ώρα πιθανόν να μην υπολογίσεις πόσο χώρο θα πιάσει και η αντίσταση όταν μπει μέσα, με αποτέλεσμα να βγει ότι δεν χωράει από πάνω. Όταν πάθαινα το ίδιο με τον gs air (που είχε άλλα κουσούρια) του πλάκωνα 25W για μερικά δευτερόλεπτα, έφτυνε/έκαιγε ότι περίσσευε και μετά δούλευε κανονικά. Με τον cubis δεν πιάνει αυτό το ..κόλπο. όταν λες flooding, απο τα πλαϊνα του στόμιου κάτω απο τον ρυθμιστή αερά ή απλά νιώθεις μπουρμπουλίθρες όταν ρουφάς (με λίγο υγρό) και το νιώθεις μπουκομένο στην αρχή? για το 2ο είναι επειδή βγαίνει η αντίσταση ουσιαστικά και την ξαναβουτάς μέσα και έτσι παίρνει και αέρα και γίνεται αυτό το πράγμα. τραβάς μερικές dry τζούρες και πραγματικά φτιάχνει σιγά σιγά. εάν μιλάμε για το 1ο, τσέκαρε το στόμιο όπως έχεις ξεβιδώσει του "καζανιου" που ρίχνεις το υγρό μέσα που στο χείλος μπορεί να έχει εκεί υγρό. το καθαρίζεις με μία πετσέτα και όταν γεμίζεις να είσαι ΠΑΝΤΑ 1-2 τρίχες κάτω από το max μιας και ακόμα και οριακά (προς τα κάτω) να είσαι γίνεται flooding και στο πετάει απο τα πλαϊνα. πάντα μετά το γέμισμα βγάζω το πάνω μέρος (που είναι μαζί με το πιπάκι) και το καθαρίζω με χαρτί κουζίνας μέσα μιας και θα έχει πάρει λίγο, αφού στρώσει κάνω τα επόμενα 4ml χωρίς να στάξει ούτε ίχνος (και έχω κάνει με τον cubis περίπου 50ml έως τώρα έτσι) 1
akis_supernatural Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 θελω μια βοηθεια για μπαταρια..... εχω παρει το vtc mini και τον cubis και λογικα την αλλη εβδομαδα θα τα εχω... ειχα παρει και τις samsung 30q αλλα τελικα σημερα μου εστειλαν οτι δεν μπορουν να τις στειλουν.... οποτε τωρα ειμαι στο ψαξιμο παλι.... να παρω τις 30q ή τις lg hg2 ή καποιες αλλες? και υπαρχει καπου Ελλαδα ή ευρωπη σε πολυ καλη τιμη?
liopyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 όταν λες flooding, απο τα πλαϊνα του στόμιου κάτω απο τον ρυθμιστή αερά ή απλά νιώθεις μπουρμπουλίθρες όταν ρουφάς (με λίγο υγρό) και το νιώθεις μπουκομένο στην αρχή? για το 2ο είναι επειδή βγαίνει η αντίσταση ουσιαστικά και την ξαναβουτάς μέσα και έτσι παίρνει και αέρα και γίνεται αυτό το πράγμα. τραβάς μερικές dry τζούρες και πραγματικά φτιάχνει σιγά σιγά. εάν μιλάμε για το 1ο, τσέκαρε το στόμιο όπως έχεις ξεβιδώσει του "καζανιου" που ρίχνεις το υγρό μέσα που στο χείλος μπορεί να έχει εκεί υγρό. το καθαρίζεις με μία πετσέτα και όταν γεμίζεις να είσαι ΠΑΝΤΑ 1-2 τρίχες κάτω από το max μιας και ακόμα και οριακά (προς τα κάτω) να είσαι γίνεται flooding και στο πετάει απο τα πλαϊνα. πάντα μετά το γέμισμα βγάζω το πάνω μέρος (που είναι μαζί με το πιπάκι) και το καθαρίζω με χαρτί κουζίνας μέσα μιας και θα έχει πάρει λίγο, αφού στρώσει κάνω τα επόμενα 4ml χωρίς να στάξει ούτε ίχνος (και έχω κάνει με τον cubis περίπου 50ml έως τώρα έτσι) Μπουρμπουλήθρες, και αν κρατήσω πατημένο το κουμπί φτύνει προς τα πάνω υγρό. Που καίει κιόλας #$%$#. Θα δοκιμάσω με επιμονή dry τζούρες μπας και.
Baator Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 θελω μια βοηθεια για μπαταρια..... εχω παρει το vtc mini και τον cubis και λογικα την αλλη εβδομαδα θα τα εχω... ειχα παρει και τις samsung 30q αλλα τελικα σημερα μου εστειλαν οτι δεν μπορουν να τις στειλουν.... οποτε τωρα ειμαι στο ψαξιμο παλι.... να παρω τις 30q ή τις lg hg2 ή καποιες αλλες? και υπαρχει καπου Ελλαδα ή ευρωπη σε πολυ καλη τιμη? Είμαι στο ψάξιμο εδώ και 2 μέρες για το ίδιο θέμα. Οι Κινέζοι πλέον δεν στέλνουν μπαταρίες. Όπου και να 'χω βρει, οι LG HG2 είναι ή πολύ ακριβές, ή εξαντλημένες. Αν κάπου είναι σε μια λογική τιμή, έχει μεγάλα μεταφορικά. Σε πολλά Αγγλικά καταστήματα έχει δωρεάν μεταφορικά αλλά μόνο για τους Βρετανούς, με τα μεταφορικά πάλι δεν αξίζει για εμάς. Στο http://www.nkon.nl/ που υποτίθεται είναι από τα πιο φτηνά (και αξιόπιστα) και οι Samsung 25R, και οι 30Q, και οι LG HG2 είναι εξαντλημένες. Τώρα ξεκίνησα και ψάχνω προς Ebay μεριά, αλλά και οι τιμές δεν είναι φανταστικές, και πολλά ακούγονται όσον αφορά την αξιοπιστία των πωλητών. Μετά είναι το akkuteile.de αλλά ούτε εκεί δεν συμφέρει. Γενικά, την κάτσαμε. Από 'κει που περίμενα 4άδα LG HG2 με 15 ευρώ, βλέπω να παίρνω 1 με αυτήν την τιμή από Ελλάδα (που ΔΕΝ παίζει, δεν δίνω 60 ευρώ για μπαταρίες). Το πιο πιθανό είναι να περιμένω οι Κινέζοι να βρουν νέο αερο-μεταφορέα που να τους επιτρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν όπως πριν. Λέγανε και καλά θα τους έπαιρνε 2 βδομάδες μόνο, αλλά όπως πάντα...ακόμα περιμένουμε. Αν κάποιος έχει κανά κρυφό διαμάντι-κατάστημα που έχει στοκ σε καλές μπαταρίες, ας ενημερώσει.
akis_supernatural Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Είμαι στο ψάξιμο εδώ και 2 μέρες για το ίδιο θέμα. Οι Κινέζοι πλέον δεν στέλνουν μπαταρίες. Όπου και να 'χω βρει, οι LG HG2 είναι ή πολύ ακριβές, ή εξαντλημένες. Αν κάπου είναι σε μια λογική τιμή, έχει μεγάλα μεταφορικά. Σε πολλά Αγγλικά καταστήματα έχει δωρεάν μεταφορικά αλλά μόνο για τους Βρετανούς, με τα μεταφορικά πάλι δεν αξίζει για εμάς. Στο http://www.nkon.nl/ που υποτίθεται είναι από τα πιο φτηνά (και αξιόπιστα) και οι Samsung 25R, και οι 30Q, και οι LG HG2 είναι εξαντλημένες. Τώρα ξεκίνησα και ψάχνω προς Ebay μεριά, αλλά και οι τιμές δεν είναι φανταστικές, και πολλά ακούγονται όσον αφορά την αξιοπιστία των πωλητών. Μετά είναι το akkuteile.de αλλά ούτε εκεί δεν συμφέρει. Γενικά, την κάτσαμε. Από 'κει που περίμενα 4άδα LG HG2 με 15 ευρώ, βλέπω να παίρνω 1 με αυτήν την τιμή από Ελλάδα (που ΔΕΝ παίζει, δεν δίνω 60 ευρώ για μπαταρίες). Το πιο πιθανό είναι να περιμένω οι Κινέζοι να βρουν νέο αερο-μεταφορέα που να τους επιτρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν όπως πριν. Λέγανε και καλά θα τους έπαιρνε 2 βδομάδες μόνο, αλλά όπως πάντα...ακόμα περιμένουμε. Αν κάποιος έχει κανά κρυφό διαμάντι-κατάστημα που έχει στοκ σε καλές μπαταρίες, ας ενημερώσει. nkon.nl εχει την 30q αλλα εχει 2 μια με κουμπι και μια χωρις κουμπι δεν ξερω τι ειναι αυτο..... αλλα εχει μεταφορικα 23 ευρω!!! οποτε αποριπτεται!!! ας βοηθησει καποιος γιατι θα μου ερθουν τα πραγματα και δε θα εχω μπαταριες!!!
paularas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μπουρμπουλήθρες, και αν κρατήσω πατημένο το κουμπί φτύνει προς τα πάνω υγρό. Που καίει κιόλας #$%$#. Θα δοκιμάσω με επιμονή dry τζούρες μπας και. μόλις γεμισα ξανά επειδή τελείωσε απο το πρωι που το ειχα γεμίσει (damn work). πήρα 1-2 dry, το σύνδεσα, το πάτησα λίγο να κάψει και πήγα να τραβήξω. οι πρώτες 2-3 ήταν είχαν ζουμί (όχι full αλλα είχαν). έβγαλα το πάνω μέρος που είναι σαν πιπίλα, το καθάρισα (είχε πράγμα) και το έβαλα ξανά μέσα. οι επόμενες 10 τζούρες ήταν ζόρικες (δεν έβγαζαν ούτε πολύ ατμο + είχα μπουρμπουλίθρα) και με το που πήρε μπρος το έβγαλα για καθάρισμα ξανά. δεν είχε τίποτα και all good απο τωρα και μετά. γενικά κάνεις trade το να μην κάνει leaks με αυτήν την κακια αρχη που σου κάνει (πολλές φορές σου βγάζει και λίγο καμμένο, έτσι πέταξα τις πρώτες 0,5 + 1,0ohm που είχα). μετά στρώνει και είναι όλα καλά ps1: το καμμένο δεν θα σου φανεί εάν έχεις κανένα φρουτένιο υγρό. σε καπνικά ή καπνικά + καφέ πχ φαίνεται πάρα πολύ και λιγότερο στα άλλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις