Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλη φαση.

το 'huge leaks if wicking is not good' με αποθαρεινει ομως. νεος ατμιστης  αν κανει βλακια θα φαει πολυ υγρο στις τσεπες.

Ναι, το διάβασα και εγώ κάπου ότι σε κάποιον άνοιγε στην τσέπη... Αν βάλει κάποιος κανένα δαχτυλίδι λαστιχένιο εκεί από αυτά που πουλάνε, ώστε να μην ανοίγει, θα κάνει δουλειά;;

Edit:

Βασικά, κάτσε γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι..

Από πού λες ότι μπορεί να χάνει υγρά, γιατί εγώ νομίζα ότι θα χάσει υγρά από το πάνω μέρος που γυρίζει για να αναπληρώνεις.. και καλά μην γυρίσει και ανοίξει μέσα στην τσέπη.

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οχι , εγω διαβαζω οτι αν δεν βαλεις σωστα βαμβακι θα χασει απο το deck στο airflow και θα γινεις καινουργιος :P

Δημοσ.

Αναμένω αυτόν https://www.fasttech.com/p/2482500 μετά την χρήση του jakiro που έχω στην κατοχή μου.Καλός είναι??

καμια σχεση με jakiro

ο velocity ψωφαει για ultra sub ohm. πολα ντουμανια με πολλα ρευματα , αναλογος το στησιμο..

εγω δεν εχω παραπονο , εχω ακριβως τον ιδιο.

σταθερο deck , βιδες με allen που μ αρεσει , διαρροες δεν ειχα καμια φορα , μεγαλο drip tip , απειρες επιλογες αερα.

αα και πανεμορφος

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να προσβάλω, αυτό ακριβώς λέει η έρευνα ότι ΔΕΝ γίνεται επιβλαβές το τσιγάρο όσο ανεβαίνουν τα watts αλλά ένας συνδιασμός λάθος αντίστασης και watts που ανεβάζει υπερβολική θερμοκρασία όταν γίνεται η καύση σε συνδιασμό με αντιστάσεις - μπαταρίες - υγρό

Δημοσ.

σύμφωνα με την απάντηση του φαρσαλινού πάνω στην εν λόγω έρευνα:

Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι 5mg υγρού καταναλώθηκαν στα 3.3 volts. Με βάση [προηγούμενες] μετρήσεις που έχω κάνει η κατανάλωση αυτή παρατηρείται στα 6-7 watts και με εισπνοές διάρκειας 4 δευτερολέπτων. Έτσι, η αντίσταση του ατμοποιητή είναι μάλλον 1.6-1.8 ohms. Αυτό σημαίνει ότι στα 5 volts η ενέργεια ήταν περίπου 14-16 watts. Αυτή είναι εξαιρετικά υψηλή τιμή για τους περισσότερους εμπορικά διαθέσιμους ατμοποιητές (με εξαίρεση ορισμένους επισκευάσιμους που μπορεί και να άντεχαν τέτοιου είδους επίπεδα watt). Επομένως, είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές για μία ακόμη φορά ότι ο ατμοποιητής είχε υπερθερμανθεί, οδηγώντας με την σειρά του σε υψηλά επίπεδα παραγωγής φορμαλδεΰδης. Αυτό που οι συγγραφείς αγνοούν είναι ότι αυτές οι συνθήκες [μέτρησης] που ευρέως αναφέρονται ως dry-puff phenomenon (το φαινομενο εξηγείται λεπτομερώς σε μία από τις δημοσιευμένες μελέτες μου) εντοπίζεται πολύ εύκολα από τους ατμιστές.

πλέον μιλάμε για ατμοποιητές και αντιστάσεις που θέλουν 55watts οι οποίοι καίνε κατά τη λειτουργία τους.

πως είμαστε σίγουροι πως δεν είναι επιβλαβείς? μόνο όταν έχει γεύση καμμένου υπάρχει πρόβλημα?

ρωτάω, γιατί έψαχνα για ένα δεύτερο μετά το nautilus mini, βρήκα τον aspire cleito, αλλά μόλις είδα τα watt που θέλουν οι αντιστάσεις του...

Δημοσ.

ουσιαστικά το πρόβλημα βρισκόταν όταν έβγαζε την γεύση του καμμένου / άσχημη γεύση που δεν θα μπορούσε κανένας να ατμήσει. εάν βάλεις μια αντίσταση 0,15-0,2ohm θα χρειαστείς να το πας και 100 και πάλι δεν θα σου βγάλει την άσχημη γεύση. απο την άλλη εάν πάρεις αντίσταση 1,5-1,8ohm και την βάλεις στα 100 θα φύγει απο μόνη της μέσα. 

tl;dr έγινε μία έρευνα από άτομα που δεν ήξεραν πως να την κάνουν. στα πολύ χοντρικά λένε ότι όταν βγάζει τη καμμένη γεύση τότε υπάρχει το πρόβλημα (κάπου στο reddit διάβαζα και με 2-3 γεύσεις όπως κανέλα, βούτηρο και άλλη μία υπάρχει πρόβλημα επίσης χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια)

Δημοσ.

Αν και το άρθρο είναι αρκετά παλιό, έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι ψιλά και τότε δεν υπήρχαν subohm στο μαζικό εμπόριο, το κύριο θέμα είναι πως παίζει ρόλο και η αντίσταση... άλλο τα 15W σε αντίσταση 2Ω, άλλο τα 40W σε αντίσταση 0.2Ω ;)

Δημοσ.

δεν υπήρχαν subohm τότε, αλλά επίσης δεν έπαιζαν και τόσα watt

και εξάλλου, η φορμαλδεΰδη που παράγεται, οφείλεται κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες

οπότε, είναι άμεση συνάρτηση των watt

υ.γ. όταν πήρα το istick 30w, ήταν μια χαρά.. 

πλέον δεν υποστηρίζει καν τον aspire cleito

Δημοσ.

Τυχαία τα νούμερα αλλά τα 14W δεν τα λες και υπερβολικά για τα δεδομένα της εποχής :) 

Στη Spinner με τον Gemini Mini και 2Ω αντίσταση πριν 2 χρόνια άτμιζα στα 4.8V, πρακτικά γύρω στα 12W και δεν ήταν υπερβολικά γιατί η αντίσταση μπορούσε να τα «σηκώσει». Τα ίδια και με τον Ναυτίλο όταν το γύρισα στο iStick, έφτανα μέχρι τα 15+ με την 1.8Ω χωρίς να παίρνω καμένο. Ε μετά έκανε το μπάμ ο Subtank και το γύρισαν οι περισσότεροι σε subohm και πνευμονικές.

Γενικά για τους ατμοποιητές που τα σηκώνουν, τα πολλά Watt δεν είναι απαραίτητα κάτι ανησυχητικό. Υπερβολικό, ίσως, αλλά για οτιδήποτε παραπάνω θα το είχαμε ακούσει από τον Φαρσαλινό (όπως είχε κάνει με το πύρωμα των microcoil). Δεν το έχω ψάξει εκτενώς για τη φορμαλδεΰδη, αλλά άλλο η θερμοκρασία του ατμοποιητή σε κανονική λειτουργία, με βρεγμένη αντίσταση και τον αέρα να την κρατάει σε μια Χ θερμοκρασία και άλλο αυτό που περιγράφει ως dry-puff phenomenon, όπου με στεγνή ή έστω όχι αρκετά βρεγμένη αντίσταση, ανεβάζει πολλαπλάσια θερμοκρασία και καίει ό,τι wicking βρει. Στη δεύτερη περίπτωση όπως καταλαβαίνεις έχουμε να κάνουμε με θερμοκρασίες που δεν θα βλέπαμε ούτε και σε «κανονικό» άτμισμα στα 200W και λογικό οι επικίνδυνες ουσίες να είναι πολλαπλάσιες.

Δημοσ.

πχ εγώ είμαι στα 11,5 με την 1ohm αντίσταση και το έχω για τα δεδομένα της τρομερά χαμηλά. κανονικά στα 15 πρέπει να παίζει και ούτε για πλάκα δεν βγάζει ίχνος καμμένου ούτε ζεστού ατμού (έχω το tc στους 195 και δεν φτάνει ποτε εάν ρουφάω / το ψύχω)

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές: 

Meaning that in order to achieve the voltage necessary to reach the levels of formaldehyde discovered in this study, you would have to overheat your atomizer, burn your coils, and then vape that repeatedly to be exposed. 

http://blog.mtbakervapor.com/the-truth-behind-the-formaldehyde-scare/

Μιας και η έλλειψη καφεϊνης δεν μου επιτρέπει να αναλύσω σαν άνθρωπος :P

Δημοσ.

καλη φαση.

το 'huge leaks if wicking is not good' με αποθαρεινει ομως. νεος ατμιστης  αν κανει βλακια θα φαει πολυ υγρο στις τσεπες.

μπα.

καλα ρε πας καλα? 80pg? θα παθεις τιποτα :P

liqua υγρα δηλαδη δεν εκανες ποτε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...