Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τον έχω εγώ τον cubis φίλε μου. Τον ζαχαρώνει το αδελφάκι μου και, επειδή ακούστηκαν διάφορα για υπερτροφοδοσίες, μπουρμπουλήθρες και τέτοια - όχι από πολλούς, αλλά ακούστηκαν... - είπα να ρωτήσω κι εσένα για μια γνώμη, όπως και το στρατηγό πιο πριν.

μόλις έστησα την 1 ohm. καθάρισα τα πάντα με νερό, τα σκούπισα ευλαβικά με χαρτί υγείας, την πότισα 5 σταγόνες, έκανα 4-5 dry ρουφήγματα, την έβαλα επάνω και άρχισα να την ρουφάω αργά από τα 10watt έως τα 15, σε μισή ώρα μέσα ένιωθα ότι αναπνέω από τον ατμοποιητή. άλλη αίσθηση και εννοείται 100000 φορες καλύτερη απο την σκατό 0,5. το κακό είναι ότι όσο ανεβάζεις τόσο γίνεται πιο τσιγαρίσιο. δλδ στα 0,5 αυτό που ήταν στην μέση ο αέρας τώρα είναι το max του (χάνεις τις πνευμονικές τζούρες). απο την άλλη είναι αυτό που θέλω. λογικά με την 1,5 θα είναι τέρμα τσιγαρίσιος ο cubis άρα εν μέρη αυτό που λένε έτσι είναι.

ότι απορία έχεις ρώτα ελεύθερα btw

@luci, εάν σε άρεσε το ρούφιγμα με την 1,5 που είχες γράψει, βάλε την 0,5, στήσε την, βάλε το στα 25w και στις 5 πρώτες τζούρες δες την διαφορά. 

• Like 2
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ωραίος paularas.

Ακριβώς την ίδια προετοιμασία κάνω σε κάθε νέα αντίσταση, απλά με τη διαφορά ότι ποτίζω τις τρύπες της αντίστασεις με παραπάνω σταγόνες για σιγουριά και μόνο. Πάω δηλαδή στην πρώτη τρύπα και ρίχνω μια σταγόνα, μετά στην επόμενη κλπ. Ξαναφτάνω στην πρώτη, ξαναποτίζω, 2η κλπ μέχρι που θα πάω σε κάποια και θα δω ότι δεν μπορεί να τραβήξει άλλο υγρό και όλα τα υπόλοιπα όπως σωστά τα είπες, 4-5 ξερές χωρίς κουμπί τζούρες, χαμηλά watt και σταδιακή άνοδο.

Και εγώ την 1ομ είχα δοκιμάσει από τον αεκούπολι. Ωραία γεύση και απόδοση ε?

Με τί μοντ είσαι?

Απλά ρωτάω με τί μοντ, γιατί αν είσαι με κανένα vtc mini πχ που έχει tc για ss, ίσως να την δοκίμαζες και εκεί, γιατί με βάση τη joyetech, λέει ότι η 1ομ δουλεύει καλύτερα σε tc ss και η 0.5ομ καλύτερα σε watt. Bέβαια μπορεί να είναι και μπαρούφες γιατί και εγώ σε power mode την άτμισα και μου άρεσε πολύ.

Δημοσ.

μπαρουφες λέει γιατί κάψαμε 2x 0,5 κάνοντας πειράματα : p ,

είμαι με vtc mini και μέχρι να βρούμε (γενικά) την διαδικασία κάψαμε πράγμα για κακιά (ή καλή) μας τύχη. η 1ohm αντίσταση του cubis έχει μία τρύπα στην μέση και δεν έχει κάπου αλλού βαμβάκι για να ποτίσεις. αλλά γενικά είναι και όπως τα λες εσύ. ποτίζεις σταγόνες την αντίσταση όπου μπορείς να δεις βαμβάκι (1-2) μέχρι να δεις ότι παίρνει το χρώμα του υγρού σου. 

μετά παίρνεις τις ξερές τζούρες (ΠΟΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ) πάντα απαλές και μετά κάνεις αυτά που έγραψα / έγραψες. στην αρχή θα νιώθεις μπουρμπουλίθρες και ίσως πάρεις και λίγο υγρό. σιγά σιγαααα θα αρχίσουν να φεύγουν αυτά (μην περιμένει κανείς να φύγουν στις πρώτες 5-10 τζούρες) και όσο το αφήνεις τόσο το πιο καλά θα είναι. 

όσο για αυτά που λέει η joytech δεν υπολογίζει τι μπορεί να έχει περάσει η αντίσταση για να έρθει και σε τι κατάσταση θα βρει το mod και την μπαταρία σου. δουλεύουν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ καλύτερα σε tc αλλά μπορεί να το έχεις ζορίσει και επειδή θα φάει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας / δύναμής / δεν έχεις τόσο υγρό μέσα να ψύχει μπορεί να σου κάψει λίγο το βαμβάκι. μπορεί να το σώσεις βέβαια αλλά ποτέ δεν θα είναι όπως η αρχή. γι αυτό 1000 φορές εάν βρει κάποιος κάτι που τον βολεύει, ας καθίσει για λίγο εκεί και μετά αρχίζουν τα πειράματα για να δει πως θα του βγούνε τα άλλα. 

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα, δεν θυμόμουν ότι οι αντιστάσεις του cubis δεν έχουν βαμβάκι περιμετρικά. Άρα εσύ έριξες στο κέντρο σωστά.

Ναι, πολλά μπορεί να γίνουν. Θέλει προσοχή και με τη θερμοκρασία στην αρχή, στις πρώτες τζούρες. Πχ να την αρχίσεις από πολύ χαμηλούς βαθμους ή ακόμα καλύτερα μιας και δουλεύει και σε watt και σε ss tc, να την ξεκινήσεις όπως την ξεκινάς με χαμηλά watts και άνοδο σταδιακά μέχρι να στρώσει και μετά να τη γυρίσεις σε tc..

Για την 1ohm λέει πιο καλα σε ss tc, για την 0.5 πιο καλά σε watts.

post-182562-0-43470300-1457565502_thumb.jpg

Δημοσ.

yeap κέντρο και υπομονή . 1-2 στην αρχή, 1-2 μετά κτλ. έως τις 6-7 τις πήρε όλες και μάλιστα το άφησα σε χαρτί υγείας επάνω και δεν έσταξε ούτε σταγόνα = τα απορρόφησε όλα. με το που το στρώσω θα το γυρίσω στο tc αλλά θέλω να του κάνω πρώτα 1-2 ml και μετά. επίσης ο clapton διαβάζω ότι είναι φοβερός και θέλω να τον δοκιμάσω με φρουτένιο υγρό που λογικά θα τα σπάει άσχημα

ps1: δοκίμασα και δουλεύει τέλεια με την εξής ρύθμιση: ss316 (no shit sherlock), 195oC , 11.5w, και κλειδωμένη την αντίσταση (1.09 την διαβάζει) (στο reddit λένε ότι είναι καλύτερα να την κλειδώνεις). βέβαια μετά απο τα 5 secs σου βάζει temp protection αλλά ίσως γι αυτό είναι καλύτερα για να δώσεις παράταση ζωής στην αντίσταση 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα να την κλειδώνεις, αλλά κρύα. Πχ αν έχεις ατμίσει πριν, να περιμένεις 5 λεπτά χωρίς να κάνεις, να είναι σίγουρα κρύα και να την κλειδώνεις τότε.

Κάτι τέτοιο έχω διαβάσει.

Σε tc καλύτερη την βλέπεις μέχρι ώρας από ότι σε watt;

Δημοσ.

είναι αναλογα τι θελεις. ουσιαστικά πηγαίνεις απο το πιο γενικο στο πιο συγκεκριμενό. 

δλδ:

bypass = δίνει ότι δύναμη έχει η μπαταρία σαν να έχεις μηχανικό ατμοποιητή (χωρίς επιλογή watt/ temps etc etc). ότι έχει το δίνει όταν πατας το κουμπι (δίνει όσα watt θελει, ότι θερμοκρασία θέλει) -> επιλογή watt = διαλέγεις απλά το πόσο θα κάψει (με τι δύναμη) το βαμβάκι και θα βγάλει ότι θερμοκρασία θέλει (δίνει τα watt που θες αλλα σε ότι θερμοκρασία τα βγάλει ie μπορεί να νιώθεις και ότι καίγεται η γλώσσα σου) -> tc: διαλέγεις και τα watt και την θερμοκρασία. δεν ξεφεύγει να δώσει παραπάνω watts ούτε θερμοκρασία αλλά εάν έχεις πχ μικρή αντίσταση η οποία θέλει αρκετά ----> θα ζεστάνει αρκετά τον ατμό. έλα όμως που εσύ έχεις βάλει πχ 195 βαθμούς και αυτό στους 220-230+ αρχίζει και ατμίζει άρα θα σου πετάει temp control error. 

τώρα όλα αυτά σε συνδιασμό με το guide watts/ usage που δίνει η cubis για τις αντιστάσεις βάζεις αυτό που θες (και πάντα σε λογικά πλαίσια) , προσθέτεις και τον παράγοντα "θέλω / δεν θέλω γεύση" , βάζεις μετά και το πως θες τα ρεύματα και την θερμοκρασία και "στήνεις" το άτμισμά σου στα γούστα σου

ps1: το tc (temperature control) σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν πολλοί ότι ελέγχεις σε τι θερμοκρασία θα ατμίζεις, δεν είναι αυτό αλλά είναι ουσιαστικά ποια θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία που θα φτάσει ο ατμός στον φούρνο (και μετά να το κόψει το σύστημα) 

Δημοσ.

Α καλό αυτό. Εγώ με την ni σε gs air 2, είχα πολύ λιγότερη σε σχέση με τις 0.75 και 1.5.

Δεν πρέπει να είναι και καλό για tc το istick 40w.

Δημοσ.

235 βαθμους .... 25 watt με 1ohm αντίσταση.... εάν γίνεις τίποτα βεγγαλικο μην τρομαξεις : p 

αυτά τα νούμερα που γράφεις είναι για την 0,5ohm όχι την 1. μπας και τα μπέρδεψες ?

http://imgur.com/FyMbEMM

235 βαθμοι είναι πάρα πολύ ζεστο ρε συ... χαμήλωσε λίγο θερμοκρασία και temps. με τον 1ohm το έχω στα 11,5 με 195oC

• Like 2
Δημοσ.

Ρίξε στα 12-14-15w και θερμοκρασία ξεκίνα από 180-200 και ανέβα αν χρειαστεί μέχρι να δεις ότι είσαι οκ από γέυση, ντουμάνι, θερμότητα ατμού.

Έκανες update σε 3.0.1 το vtc mini που έχει starter mode για cubis;; Μήπως έχει κανα έτοιμο preset για θερμοκρασία.

Δες και αυτό: 

εάν γίνεις τίποτα βεγγαλικο μην τρομαξεις : p 

:P

Δημοσ.

θερμοκρασια δεν πειραξα , ετσι την ειχε  :fear:

σοβαρα  ρε παιδια  θα εσκαγε  :P ; 

το εβαλα

temp 190

watt 10.5

τωρα δεν καιει , πριν εκανε και ενα θορυβο σαν βραχυκυκλωμα :rolleyes:

firmware λεει στο κουτι οτι εχει το v 3.00 

θα το κανω  update το βραδυ 

εγω υπεθεσα οτι οσο πιο μεγαλη ειναι η αντισταση , αντεχει πιο πολλα watt

στο ss που το εχω  καλα μου ειπε για την  1ohm ;

Δημοσ.

όχι, δεν θα έσκαγε, η αντίσταση μπορεί να καιγόταν γιατί έπαιζες οριακά στα μαξ watt της.

Τώρα είσαι οκ εκεί με αυτές τις ρυθμίσεις;;

Όσο πιο χαμηλή η αντίσταση παίρνει\αντέχει περισσότερα watt από μια μικρότερη.

Πχ η 1ομ του cubis λέει από 10-25w ενώ η 0.5 από 15-30w.

Ναι, καλά στο έχεις το ss αν και μπορεί να δουλέψει και σε watt η 1ομ και η 0.5 του, ενώ η 1.5 clapton μόνο watts.

Για την 1ομ η εταιρεία με βάση το πίνακα (που έχω βάλει πιο πάνω και που πόσταρε σε λίνκ ο paularas) λέει ότι δουλέυει πιο καλά σε ss tc. Εγώ σε watt που την είχα κάνει μου άρεσε πολύ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...