Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Bypass Mode για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ουσιαστικά κάνει την συσκευή να δουλεύει σαν μηχανικό μοντ.

Παρακάμπτει σαν να λέμε το τσιπάκι της συσκευής και σου δίνει την μέγιστη τάση της μπαταρίας που έχει εκείνη την στιγμή.

Μια φρεσκοφορτισμένη μπαταρία είναι στα 4.2 Volts. Όσο την δουλεύεις πέφτει αυτό.

Το πόσα watt σου δίνει το βρίσκεις με τον νόμο του Ohm.

http://www.steam-engine.org/ohm.asp

Με 1.5 ohm αντίσταση π.χ., μια φρεσκοφορτισμένη μπαταρία σου δίνει περίπου 12 watts.

Με 0.25 ohm αντίσταση, σου δίνει 70 watts.

Οι πραγματικές τιμές είναι λίγο παρακάτω λόγω voltage drops και ιστορίες, αλλά στο μυαλό μας πάνω κάτω αυτές τις τιμές έχουμε.

Στον υπολογιστή που περνάμε τις τιμές, μας λέει και τα Ampere που τραβάει η συσκευή μας από την μπαταρία.

Για αυτόν τον λόγο θέλουμε και καλές μπαταρίες που να μπορούν να δώσουν αρκετά Amperes, αν της ζητήσεις παραπάνω από αυτά που μπορεί να δώσει, θα σκάσει.

Στο παράδειγμα μας, στην πρώτη περίπτωση τραβάει 3 Ampere και στην 2η γύρω στα 17, αρκετά κάτω από το όριο των 20Α που έχει μια καλή μπαταρία, άρα είμαστε εντελώς ασφαλείς. Γι' αυτό και αν πάρουμε μια μπαταρία της πλάκας και την βάλουμε σε ένα μηχανικό μοντάκι (χωρίς να υπάρχει κάποιο τσιπάκι δηλαδή που να μπορεί να σε προστατεύσει από πιθανή βλακεία), σε συνδυασμό με μια πολύ χαμηλή αντίσταση, θα έχουμε ατύχημα.

• Like 2
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρώτες εντυπώσεις από vtc+cubis εξαιρετικές, έβηξα τα πνευμόνια μου στην πρώτη τζούρα. Ως τώρα το τέσταρα μόνο σε bypass με την 1.5, πολύ γεμάτος καπνός ατμός. Η δικιά μου το έχει κατεβάσει στα 9 βατ γιατί παραπάνω την έπνιγε.

Δεν ξέρω πώς είναι τα πιο αεράτα atomizer, αλλά αυτό άνετα θα μπορούσα να το υιοθετήσω κι εγώ ως καπνιστής.

Τί υγρο πήρες τελίκα και με τί νικοτίνη;; Μπαταρία ποιά έβαλες;

Σήμερα ένας φίλος μας (εμένα και του aekoupoli... ζήλεψε από αεκούπολη βασικά... ε ναι, από μένα τί να ζηλέψει με το itwist mega που έχω ξεμείνει... :cry: ) και πήρε και εκείνος (πρώτο του  ηλεκτρονικό τσιγάρο) vtc mini και δεν είχε άλλον cubis το μαγαζί και πήρε ναυτίλο μίνι (έρχεται με 2 αντιστάσεις στα 1.8) και υγρό eliquid france relax 18 νικοτίνη... ( εντάξει, θα γελάσουμε... φαντάζομαι δεν θα αντέξει το χτύπημα... έλεγε θέλω βαρύ θέλω βαρύ, μη μου πάρεις 9-12 κλπ, θέλω βαρύ... οκ... :devil: )

Το Bypass Mode για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ουσιαστικά κάνει την συσκευή να δουλεύει σαν μηχανικό μοντ.

Εσύ με μια αντίσταση 1.5ohm πχ και το vtc mini με μια μπαταρία lg hg2, θα προτιμούσες την λειτουργεία στο power ή στο bypass;

Εγώ όπως το σκέφτομαι, νομίζω στο power θα ήθελα καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.

• Like 1
Δημοσ.

Τί υγρο πήρες τελίκα και με τί νικοτίνη;;

Λούσι, όταν με το καλό αρχίσεις να φτιάχνεις και δικά σου υγρά (wink wink) ξεκίνα από αυτό.

Πλάκα πλάκα το χτύπημα που σε έκανε να βγάλεις τα πνευμόνια σου οφείλεται κυρίως στη νικοτίνη. Αν σε ενοχλεί εκτός από το να χαμηλώσεις τα βατ, δοκίμασε υγρό με χαμηλότερη περιεκτικότητα.

• Like 2
Δημοσ.

ωραια αρα αυτο θα παρω και εγω.... με το bypass με μπερδεψες..

Μην αγχώνεσαι. Είναι απλά ένας τρόπος λειτουργίας του μοντακιού. Τίποτα που να σε απασχολεί. Ίσως για πιο έμπειρους.

Πρώτες εντυπώσεις από vtc+cubis εξαιρετικές, έβηξα τα πνευμόνια μου στην πρώτη τζούρα. Ως τώρα το τέσταρα μόνο σε bypass με την 1.5, πολύ γεμάτος καπνός ατμός. Η δικιά μου το έχει κατεβάσει στα 9 βατ γιατί παραπάνω την έπνιγε.

Δεν ξέρω πώς είναι τα πιο αεράτα atomizer, αλλά αυτό άνετα θα μπορούσα να το υιοθετήσω κι εγώ ως καπνιστής.

Τελικά, νικοτινούχο πήρε ή μηδενικό υγρό; 

Όσον αφορά την αφεντιά σου, τσέκαρε με κάνα δεκάρι υγρό. Κρίμα είναι, ειδικά αφού φαίνεται να σ'αρέσει, να μην δοκιμάσεις. 

Στον αεράτο φαντάσου να πάρεις ένα πολύ φαρδύ καλαμάκι και να τραβάς. Ε, αυτό. Π.χ. σε μένα, μια τζούρα ίσως ισοδυναμεί στο διπλάσιο ατμό που βγάζει ο Cubis ξερωγώ. Είναι φουγάρα. Βέβαια, και πάλι παίζουν κατηγορίες. Άλλη κατηγορία Subtank, άλλη κατηγορία π.χ. ο Griffin που έχω αυτή τη στιγμή (ακόμη πιο αεράτος).

Καπνίζω Old Holborn κίτρινο, γύρω στα 50 γραμμάρια την εβδομάδα.

Υπάρχει κάποια γεύση σε ηλεκτρονικό που να την προσομειώνει?

Από αυτά που διάβασα στα γρήγορα, πάω για VTC Mini & Cubis  αλλά θα χρειαστώ και υγρό.

Με ένα μάζεμα, πόσο κοστίζει συνολικά το kit full comple και σε τι ποσό ανέρχεται το μηνιαίο κόστος?

Τέλος σκοπός είναι κάποια στιγμή να το κόψω, κάνει δουλειά το ηλεκτρονικό ως υποκατάστατο ή απλά περνάμε σε διαφορετική μορφή εθισμού?

Τσέκαρε τις προηγούμενες σελίδες. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν αγοράζουμε στα τυφλά. Βλέπουμε τι θέλουμε. Αεράτη τζούρα; Τσιγαρίσια; Ο Cubis είναι τσιγαρίσιος.

Για το υγρό, πάλι δοκιμάζεις εσύ. Δεν υπάρχει κάτι που να προσομοιώνει 100% τσιγάρο. Ίσως κάνα maxx blend ή Virginia από Flavour Art, ή RY4 (παλιό, δοκιμασμένο και αγαπημένο υγρό από πάρα πολλούς), ή καμιά Bebeca.

Είναι άλλος τρόπος πρόσληψης νικοτίνης. Ίδιο εθισμό έχουν και τα δύο...

Και κάνοντας ένα δεύτερο edit, μιας που δεν απάντησα σε όλα λόγω βιασύνης... Ένα full kit εξαρτάται από που θα το πάρεις. Ελλάδα ένα VTC Mini και ένας Cubis, ξερωγώ, ένα 90-100ρι. Μετά μπαταρία+υγρό, 115-125 σύνολο; Κάπου εκεί. Από έξω (FastTech ή SourceMore), υπολόγισε σχεδόν τα μισά.

Μηνιαίο κόστος, εξαρτάται καθαρά από σένα. Τι ατμομάγειρα θα έχεις (δεν καίνε όλοι το ίδιο... άλλοι έχουν λιγότερη και άλλοι μεγαλύτερη κατανάλωση), πόσο συχνά θα ατμίζεις, αν θα φτιάχνεις εσύ τις αντιστάσεις σου ή θα παίρνεις μόνο έτοιμες (οκ, στην αρχή ξεκινάς με έτοιμες, οπότε έχεις, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, ένα επιπλέον κόστος, ενώ αν στήνεις εσύ, το κόστος αυτό μειώνεται κατά πολύ). Το ίδιο συμβαίνει και με τα υγρά. Ένα 20ml στοιχίζει, ας πούμε, το πιο φθηνό κάνα 8-12ρι ευρώ και μετά οι τιμές απλά ξεφεύγουν, ενώ αν φτιάχνεις εσύ τα 200ml μπορεί να έχουν και 12€ (μία βάση 20ρα και μία μηδενική, ας πούμε).

Edit: Ρε μλκς, πόσα ποστς γράψατε μέχρι να στείλω τα παραπάνω;  :lol:

Λούσι, όταν με το καλό αρχίσεις να φτιάχνεις και δικά σου υγρά (wink wink) ξεκίνα από αυτό.

Πλάκα πλάκα το χτύπημα που σε έκανε να βγάλεις τα πνευμόνια σου οφείλεται κυρίως στη νικοτίνη. Αν σε ενοχλεί εκτός από το να χαμηλώσεις τα βατ, δοκίμασε υγρό με χαμηλότερη περιεκτικότητα.

Ή απλά πνίγονται. :lol: Δεν έχω δει άνθρωπο να μη βήξει κατά τις πρώτες του τζούρες.

• Like 2
Δημοσ.

Καπνίζω στριφτό Old Holborn κίτρινο, γύρω στα 50 γραμμάρια την εβδομάδα. Τα τσιγάρα μου αρέσουν χαλαρά, αεράτα, δεν τα μπορώ τα σφιχτά, συνεπώς θεωρώ ότι μου ταιριάζουν οι πνευμονικές τζούρες.

Υπάρχει κάποια γεύση σε ηλεκτρονικό που να την προσομειώνει?

Από αυτά που διάβασα στα γρήγορα, πάω για VTC Mini & Cubis  αλλά θα χρειαστώ και υγρό.

Με ένα μάζεμα, πόσο κοστίζει συνολικά το kit full comple και σε τι ποσό ανέρχεται το μηνιαίο κόστος?

Τέλος σκοπός είναι κάποια στιγμή να το κόψω, κάνει δουλειά το ηλεκτρονικό ως υποκατάστατο ή απλά περνάμε σε διαφορετική μορφή εθισμού?

Οι πνευμονικές τζούρες που λέμε, δεν έχουν καμιά σχέση με τσιγάρο. Σε πολλούς ατμοποιητές δεν υπάρχει σχεδόν καμιά αντίσταση με φουλ ανοικτή την ρύθμιση αέρα, είναι σαν να αναπνέεις, επομένως έχε το στον νου σου. Όσο αεράτη και να την θες την τζούρα στο τσιγάρο, θα σου φανεί εντελώς διαφορετικό με την πνευμονική στην αρχή, αλλά όπως έχουμε πει, συνηθίζεται πολύ γρήγορα.

Γεύση που να προσομοιώνει συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρου σε ηλ. υγρό δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν τα λεγόμενα "καπνικά υγρά" που φέρνουν κάπως σε τσιγάρο, αλλά και πάλι η διαφορά
είναι εμφανής, μην περιμένεις Old Holborn και Marlboro. Παρόλ' αυτά, σίγουρα θα βρεις μια γεύση που να σε ικανοποιεί, έχει 100άδες η αγορά, μια θα σου αρέσει, δεν μπορεί.

Το πόσο βγαίνει το σετ εξαρτάται το αν θα το πάρεις από έξω, με αναμονή 3-4 βδομάδων ή από Ελλάδα.
Το λινκ για το σετάκι που μιλάμε είναι στο ποστ ακριβώς από πάνω, βγαίνει 44 ευρώ. Πες να πάρεις και μια 5άδα ανταλλακτικές αντιστάσεις (αν και το σετ έχει ήδη 3 μέσα), άλλα 5-6 ευρώ, 50 σύνολο.

Ελλάδα 62+28+(5χ3)=105 το ίδιο ακριβώς σετ.

Πέρα από αυτά τα έξοδα, το μόνο άλλο κόστος σου είναι στο υγρό, που εξαρτάται φυσικά
από το πόσο θα κάνεις. Ένα φτηνό υγρό στην Ελλάδα, κοστίζει περίπου 5 ευρώ τα 10ml.
Τα πιο ακριβά, ξεφεύγουν κατά πολύ, βγαίνει περίπου ευρώ/ml.

Το αν θα μπορέσεις να το κόψεις, εξαρτάται καθαρά από σένα. Εγώ θεωρώ ότι ναι, είναι εύκολο γενικά.
Ρίχνεις συνεχώς την ποσότητα νικοτίνης στο υγρό σου, ώσπου μια μέρα δεν σου λείπει καθόλου, χωρίς
να έχεις ταλαιπωρηθεί καθόλου με σύνδρομα στέρησης κτλ.
  • Like 3
Δημοσ.

Και μια μπαταρία για το vtc, άλλα 9-12 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Τί υγρο πήρες τελίκα και με τί νικοτίνη;; Μπαταρία ποιά έβαλες;

Πήγαινα για την LG HG2 αλλά δεν είχε, οπότε πήρα την NCR 3400 της Panasonic. Θα μου σκάσει στη μούρη;

Υγρά πήρα 2 της LIQUA, 0% νικοτίνη αμφότερα.

0% νικοτίνη, αλλά το 'χα τεντώσει (bypass επειδή είμαι βλάκας) και ρούφηξα λες και πήγα να φουντώσω ναργιλέ, δεν περίμενα ότι θα βγάλει τόσο ντουμάνι.

Τελικά, νικοτινούχο πήρε ή μηδενικό υγρό; 

Όσον αφορά την αφεντιά σου, τσέκαρε με κάνα δεκάρι υγρό. Κρίμα είναι, ειδικά αφού φαίνεται να σ'αρέσει, να μην δοκιμάσεις. 

Στον αεράτο φαντάσου να πάρεις ένα πολύ φαρδύ καλαμάκι και να τραβάς. Ε, αυτό. Π.χ. σε μένα, μια τζούρα ίσως ισοδυναμεί στο διπλάσιο ατμό που βγάζει ο Cubis ξερωγώ. Είναι φουγάρα. Βέβαια, και πάλι παίζουν κατηγορίες. Άλλη κατηγορία Subtank, άλλη κατηγορία π.χ. ο Griffin που έχω αυτή τη στιγμή (ακόμη πιο αεράτος)..

0%. Θα τεστάρω και άλλα, προς το παρόν διαβάζω για νικέλια και τιτάνια και τέτοια και PG/VG.

• Like 1
Δημοσ.

0%. Θα τεστάρω και άλλα, προς το παρόν διαβάζω για νικέλια και τιτάνια και τέτοια και PG/VG.

Γενικά: PG χτύπημα, VG ντουμάνι. VG πιο πηχτιά, "καίγεται" σχετικά πιο αργά και ίσως δυσκολεύει κάποιους άτμο να την ατμοποιήσουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Πήγαινα για την LG HG2 αλλά δεν είχε, οπότε πήρα την NCR 3400 της Panasonic. Θα μου σκάσει στη μούρη;

Στον πίνακα εδώ δεν την βλέπω (εκτός και αν πήρες την 3300), αλλά ας μας πει κανένας άλλος που ξέρει καλύτερα, εγώ δεν ξέρω.

Δημοσ.

Εσύ με μια αντίσταση 1.5ohm πχ και το vtc mini με μια μπαταρία lg hg2, θα προτιμούσες την λειτουργεία στο power ή στο bypass;

Εγώ όπως το σκέφτομαι, νομίζω στο power θα ήθελα καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.

Περισσότερο διαφημιστικό κολπάκι για να τραβήξει κανάν πελάτη από αυτούς που χρησιμοποιούν μηχανικά 

μου φαίνεται το bypass mode. Δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιήσεις σε regulated συσκευή.

Αν θες 12watt, το βάζεις στα 12. Αν θες 30, στα 30. Απλά σου λένε τσάμπα είναι, βάλτο να υπάρχει και αυτό σαν επιλογή.

Ούτε ξέρω κανέναν να το χρησιμοποιεί έτσι, ποιος ο λόγος να πάρεις regulated συσκευή και να την δουλεύεις έτσι,

απλά όπως είπα, στο προσφέρει και αυτό σαν επιλογή, καλό είναι αυτό, μπορεί μια στο τόσο να στην καρφώσει και να θες να το χρησιμοποιείς. Πάντως διαφορά στην ποιότητα ατμίσματος δεν υπάρχει, είτε το βάλεις σε bypass και τραβάει 20 watts πες, είτε το βάλεις μόνο σου στο Power mode στα 20, το ίδιο είναι εννοείται.

Δεν είναι από τις καλές μπαταρίες, έχει όριο 6.8Α, ενώ οι καλές έχουν 20.

Με την 1.5 ohm αντίσταση δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί είναι πολύ υψηλή, είσαι 100% ασφαλής με τέτοιες αντιστάσεις.

Αν αποφασίσεις να πας σε πολύ χαμηλότερες αντιστάσεις, πάρε μια καλύτερη μπαταρία και καλού-κακού, απόφυγε το bypass mode.

Διάβασε και αυτό το τόπικ, μέσα στον χαμό έχει μερικά πολύ καλά σχόλια που αναφέρουν αναλυτικότατα τι και πως για την συγκεκριμένη μπαταρία, ενώ έχει και λινκ με περασμένα ήδη τα στοιχεία της μπαταρίας σε σχετική σελίδα όπου μπορείς να δεις τα όρια της.

https://www.reddit.com/r/electronic_cigarette/comments/3eh45u/is_this_safe/

http://www.steam-engine.org/batt.asp?b=Panasonic_NCR18650B&mah=3400&c=2

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι από τις καλές μπαταρίες, έχει όριο 6.8Α, ενώ οι καλές έχουν 20.

Με την 1.5 ohm αντίσταση δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί είναι πολύ υψηλή, είσαι 100% ασφαλής με τέτοιες αντιστάσεις.

Αν αποφασίσεις να πας σε πολύ χαμηλότερες αντιστάσεις, πάρε μια καλύτερη μπαταρία και καλού-κακού, απόφυγε το bypass mode.

Διάβασε και αυτό το τόπικ, μέσα στον χαμό έχει μερικά πολύ καλά σχόλια που αναφέρουν αναλυτικότατα τι και πως για την συγκεκριμένη μπαταρία, ενώ έχει και λινκ με περασμένα ήδη τα στοιχεία της μπαταρίας σε σχετική σελίδα όπου μπορείς να δεις τα όρια της.

https://www.reddit.com/r/electronic_cigarette/comments/3eh45u/is_this_safe/

http://www.steam-engine.org/batt.asp?b=Panasonic_NCR18650B&mah=3400&c=2

Ωραίος, οπότε όταν παίξει ο φορτιστής που έλεγε και ο Γιώργος, θα πάρω την LG και κρατάω αυτή καβάτζα, μέχρι τότε δεν παίζω με το 0.5 που 'χε μαζί το Cubis.

Δημοσ.

Το λινκ για το σετάκι που μιλάμε είναι στο ποστ ακριβώς από πάνω, βγαίνει 44 ευρώ. 

Δεν βρίσκω κάποιο link στο από πάνω post. Θα ήμουν ευγνώμων αν το πόσταρε εκ νέου κάποιος, γιατί πέφτουν βροχή τα μηνύματα!

Δημοσ.

γιατι?!?! :P

αχαχα ρωτησες ολα τα υπολοιπα εκτος απο αυτο!

δεν σου σκαει , απλα ειναι μια πολυ μετρια μπαταρια..για τα σημερινα δεδομενα.. (αν σου πουλησε παπατζα ο πωλητης , ηθελε να τις ξεφορτωθει και να βγαλει ευκολο χρημα)

η 3400 δινει ολα τα mah της μεχρι τα 2.5v.

τα mod εχουν soft , cut off , στα 2.8 στην καλυτερη? μην σου πω 3 στρογγυλα..

δες ενα πινακα για να καταλαβεις

Panasonic%20NCR18650B%203400mAh%20%28Gre

η hg2 δινει θεωριτικα 3000 , σε 2.8V. που εννοειτε ειναι πολυ καλυτερο.

δεν θα συγκρινω καν τα A των 2 μπαταριων. ειναι αυτονοητο οτι η hg2 ειναι 10 κλασεις πανω..

3400 ειναι 7Α

εν τελη θελω να πω οτι και να θες να χρησιμοποιησεις τα 3400.. με το ζορι θα εχεις 2700mAh (βαζω μεσα και το efficiency του chip)

οποιον ξαναδω με αλλη μπαταρια εκτος της hg2 30q 25r vtc5  θα του κανω BAN

φιλικα :P

• Like 3
Δημοσ.

@akpe

Τί τζατζίκι ρε, τώρα το είδα..  :P

Υγρά πήρα 2 της LIQUA, 0% νικοτίνη αμφότερα.

Πληροφοριακά, για πες τα 2 υγρά που διάλεξες; Σε τί μέγεθος τα πήρες (ml); Ενημερωτικά, αν βρεις κάποιο από liqua που σου αρέσει, μπορείς να το παίρνεις σε 30ml με 10-12 ευρώ, από το να το παίρνεις 10ml 5 ευρώ.

Παίζουν και προσφορές στα liqua (και σε άλλα βέβαια).

Πχ 2 liqua των 30ml στα 18 ευρώ, 5 liqua των 10ml στα 20 ευρώ και τέτοια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...