Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοήθεια στον πρωταρη...

Εχω eleaf 40w TC,με 2043 justfog atomizer.Πρωτο μου ηλεκτρονικό τσιγάρο,εδω και 16 μερες χωρίς προβλημα.

Βλεπω ομως κατι κουλα που κανει ο ατμοποιητης,και μιας και τελικά το γουσταρω,εχω να καπνισω και σχεδον 20 μερες,λεω να αλλαξω ατμοποιητη.

Οχι οτι εχω ιδιαιτερο παραπονο,αλλα οτι πληρωσεις παιρνεις...

Μου ψιλοερχεται γευση απο το υγρο καπου καπου στο στομα,εχει την αντισταση πανω,ψιλοχανει σταγονίδια που και που...

Θελω λοιπον,καποιον αξιοπιστο,που να μην κανει υπερχυλιση το υγρο,να τραβαει οσο το δυνατον πιο τσιγαρισιες τζουρες,αλλα οχι να καθομαι να φτιαχνω αντιστασεις,βαμβακια συρματα κλπ...

Με τα παραπανω δεδομένα,θα ηθελα δυο προτασεις για ατμοποιητη,μια για χρηση TC, και μια για απλη χρηση...

Σε τιμη λογικη εννοείται...

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν έχω τρελή εμπειρία από ατμοποιητές, αλλά αν θέλεις για τσιγαρίσιες πιστεύω ο Ναυτίλος θα σε καλύψει πλήρως. Έχει και κεφαλές Kanthal για WV και πρόσφατα βγήκαν και νικελίου για TC.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τρελή επιλογή σε ατμοποιητές με σφικτή τζούρα. Δεν βγαίνουν τέτοιου είδους ατμοποιητές εδώ και χρόνια.

Το άτμισμα πλέον κινείται σε πνευμονικές τζούρες και το 99% των προιόντων που βγαίνουν απευθύνεται εκεί.

Το υπόλοιπο 1% είναι τίποτα starter kits που σκοπό έχουν να κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση από τις τσιγαρίσιες τζούρες στις πνευμονικές, σαν τα Endura T18 & T22 που βγήκαν πρόσφατα.

Αν δε, δεν θέλει κάποιος "να μπλέξει με σύρματα και βαμβάκια" και να φτιάχνει τις αντιστάσεις μόνος του, οι επιλογές είναι...η εξής μία: Ναυτίλος.

Αν δοκίμασε Ναυτίλο και για τον Α, Β λόγο δεν του έκατσε καλά, αρχίζει και ψάχνεται με μετριότατους στην καλύτερη, ψιλο-άθλιους και/ή πολύ, πολύ παλιούς ατμοποιητές στην χειρότερη, τίποτα Aerotank, Aspire K1, GS-Air, αυτούς τους Justfog, κτλ. Δεν είναι άπειρες οι επιλογές καλώς ή κακώς.

Αν θέλει να μπλέξει με επισκευάσιμους, αναγκαστικά θα πάει σε κάποιον Kayfun.

Αν θέλει να μπλέξει με επισκευάσιμους, έχει δοκιμάσει Kayfun και για τον Α, Β λόγο πάλι δεν τον καλύπτει, και έχει να δώσει και έναν σκασμό λεφτά, του στυλ 150 ευρώ για έναν ατμοποιητή, θα πάει πάλι αναγκαστικά σε έναν από αυτούς τους ελληνικούς τύπου Τηλέμαχος, Εστία, Αφροδίτη και όπως λέγονται...

Αυτές είναι οι επιλογές. Λύσεις του στυλ "παίρνω έναν subtank και κλείνω εντελώς την εισαγωγή αέρα" δεν πρόκειται να σας βολέψουν με τίποτα, οι ατμοποιητές αυτοί δεν είναι σχεδιασμένοι για mouth to lung.
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως ήθελα αερίσια τσούρα.Ξεκίνησα με gstank τον κράτησα 1 μήνα και πλέον subtank mini φτιάχνω τις αντιστάσεις και πιστεύω με το βαμβάκι παίρνω καλύτερη γεύση από πριν.Πήρα και αντιστάσεις του subtank αλλα δεν νομίζω να τις δουλέψω.Μόνο όταν βγαίνω έξω θα έχω μια για ώρα ανάγκης.Το μόνο που με χαλάει είναι πως όταν είμαι έξω θα ήθελα να γεμίζει από πάνω.Καμία πρόταση τύπου subtank αλλα να γεμίζει από πάνω χωρίς να βγάζεις το τανκ??

Δημοσ.

Καμία πρόταση τύπου subtank αλλα να γεμίζει από πάνω χωρίς να βγάζεις το τανκ??

Οι πιο πολλοί top fill βγαίνουν πλέον, έχεις άπειρες επιλογές. Αφού δεν σε χαλάνε και οι πνευμονικές και σε βόλεψε ο Subtank, μπορείς να πας σε κάποιο καραμπινάτο subohm tank. Uwell Crown, Herakles Plus, TFV4, Tobeco Supertank Mini, μέχρι και ο subtank mini που έχεις βγήκε πρόσφατα σε έκδοση με top fill, Toptank Mini τον λένε μου φαίνεται...Ίδιος ακριβώς απλά πλέον γεμίζει από πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

http://www.replacesmoke.com/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%81/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/ego-c-battery-1300mah-3-7volts-detail.html

Έχει κλείδωμα με 5 κλικ και αποδίδει σταθερά 3.7volts από την πρώτη έως την τελευταία τζούρα.

Το παραπάνω μπορεί να ισχύει;

Δημοσ.

Επειδη σκεφτομαι να αγορασω τον Ναυτίλο

A)Tι διαφορα εχει ο bdc με τον bvc?

B)Επειδη το μοντακι μου ειναι και TC,μπορω να τον χρησιμοποιησω και με χαμηλότερες αντιστάσεις,ωστε να δω και αυτη την λειτουργία;

Γ)Καποιο αξιοπιστο site με ευρωπαικη αποθηκη για αγορα ατμοποιητη και spare coils? (υποψιν δεν εχω θεμα με cc.).

Δημοσ.

Επειδη σκεφτομαι να αγορασω τον Ναυτίλο

A)Tι διαφορα εχει ο bdc με τον bvc?

B)Επειδη το μοντακι μου ειναι και TC,μπορω να τον χρησιμοποιησω και με χαμηλότερες αντιστάσεις,ωστε να δω και αυτη την λειτουργία;

Γ)Καποιο αξιοπιστο site με ευρωπαικη αποθηκη για αγορα ατμοποιητη και spare coils? (υποψιν δεν εχω θεμα με cc.).

BDC/BVC είναι το είδος των ανταλλακτικών αντιστάσεων, bdc σημαίνει bottom dual coil και bvc σημαίνει bottom vertical coil. Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος, στην αρχή είχανε βγάλει τις bdc που ήταν ψιλο-μάπα και βγάζανε προβλήματα, μετά βγάλανε τις bvc που βελτιώθηκαν αρκετά. Πλέον, ξανά αν δεν κάνω λάθος, δύσκολα να βρεις τις πρώτες, όλοι τις bvc φέρνουν/έχουν στοκ.

Για να χρησιμοποιήσεις TC δεν έχει σημασία η τιμή της αντίστασης, σημασία έχει από τι υλικό είναι φτιαγμένη. Για TC θες η αντίσταση σου να είναι φτιαγμένη από νικέλιο/τιτάνιο ή stainless steel και να υποστηρίζει και η συσκευή σου το ανάλογο σύρμα. Νικέλιο είναι το στάνταρ, όλες οι TC συσκευές το υποστηρίζουν, οι περισσότερες υποστηρίζουν και τιτάνιο, κάποιες και SS.

Ο Ναυτίλος μέχρι πρότινος δεν είχε tc αντιστάσεις, όλες ήταν φτιαγμένες από kanthal που σημαίνει ότι δεν δουλεύουν με tc. Πρόσφατα κάποιο παιδί εδώ μέσα έγραψε ότι τώρα τελευταία βγάλανε tc αντιστάσεις και για αυτόν, ψάξτο αν θες. Τώρα βέβαια, τι εμπειρία θα έχεις με tc και με έναν ατμοποιητή με τόσο σφικτή τζούρα...δεν ξέρω. Θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε.

Αξιόπιστα ευρωπαικά sites υπάρχουν άπειρα, αλλά δεν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να τα προτιμήσεις. Ό,τι διαφορά υπάρχει στην τιμή, θα χαθεί στα μεταφορικά και ακόμα αν έχεις κάποιο κέρδος θα είναι τρομερά μικρό που δεν θα αξίζει την αναμονή. Αν πάρεις απ' έξω, θα επιλέξεις Κίνα ώστε να σε συμφέρει.

Η εξαίρεση σ' αυτό είναι φυσικά αν ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο που δεν έχει έρθει Ελλάδα και δεν σε νοιάζει το κόστος ή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως π.χ. μπαταρίες, αρώματα για DIY υγρά, κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Στο istick 40w μπορείς να βάλεις και άτμο με τιτάνιο μιας και το υποστηρίζει αν κάνεις enable το κρυφό μενού του για τιτάνιο

Δημοσ.

Βλεπω αντιστάσεις για τον nautilo 1.8,1.6 ohm, αλλα και subohm.

Καταλαβα οτι οι αντιστασεις κατω απο 1ohm προορίζονται για λειτουργία tc.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι συμβαίνει οταν ενα ανταλλακτικό coil εχει μεγαλύτερη ή μικροτερη αντισταση;και τι ρολο παιζει αν το συρμα ειναι τιτανιο,ατσαλι κλπ...?

Δημοσ.

Για σφιχτές τζούρες σε επισκευάσιμο είναι και ο Phenomenon του GUS.

Απλά είναι ακριβότερος από τον KL+.

Θα έβαζα στην λίστα και τον Calix αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης για τα πόσο πιο σφιχτή είναι η τζούρα του.

Δημοσ.

Βλεπω αντιστάσεις για τον nautilo 1.8,1.6 ohm, αλλα και subohm.

Καταλαβα οτι οι αντιστασεις κατω απο 1ohm προορίζονται για λειτουργία tc.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι συμβαίνει οταν ενα ανταλλακτικό coil εχει μεγαλύτερη ή μικροτερη αντισταση;και τι ρολο παιζει αν το συρμα ειναι τιτανιο,ατσαλι κλπ...?

Σου απάντησα ακριβώς σε αυτό το ερώτημα ακριβώς από πάνω, μάλλον δεν το είδες.

Η τιμή μιας αντίστασης, αν είναι πάνω ή κάτω από 1 ohm δεν έχει σημασία για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε TC.

Έχουμε διαφορετικών ειδών σύρματα με τα οποία φτιάχνουμε τις αντιστάσεις. Kanthal, που είναι φτιαγμένες οι κλασικές, nichrome, titanium, stainless steel, nickel, κτλ. Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μια αντίσταση σε tc θα πρέπει να είναι φτιαγμένη είτε από νικέλιο (Ni200), είτε από τιτάνιο, είτε από Stainless steel. Οι αντιστάσεις αυτές βγαίνουν πολύ χαμηλές επειδή αυτά τα υλικά έχουν ελάχιστη αντίσταση στο ρεύμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποια αντίσταση είναι χαμηλή (μια από kanthal π.χ.) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για tc. Σημασία έχει το ΥΛΙΚΟ. Οι αντιστάσεις πάνω γράφουν από τι είναι φτιαγμένες για να ξέρεις. Επίσης, αντιστάσεις από νικέλιο και τιτάνιο, τις χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ σε tc. Το stainless steel μπορείς και σε tc και σε κανονικό, Power mode.

Από ΄κει και πέρα, όσο πιο χαμηλή είναι η αντίσταση, (χονδρικά) με τόσο περισσότερα watt μπορούμε να την δουλέψουμε που σημαίνει μεγαλύτερα ντουμάνια και πιο ζεστός ατμός. Στον Ναυτίλο συγκεκριμένα, ελάχιστη έως μηδαμινή διαφορά έχει η 1.6 με την 1.8, άντε να μπορείς να ανεβάσεις 2-3 watt παραπάνω την 1.6. Η 0.25 ohm είναι φτιαγμένη από νικέλιο, (γράφει επάνω Ni200!!) και κάνει ΜΟΝΟ για συσκευές με tc.

• Like 2
Δημοσ.

να κανω μια παρενθεση.

Επίσης, αντιστάσεις από νικέλιο και τιτάνιο, τις χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ σε tc. Το stainless steel μπορείς και σε tc και σε κανονικό, Power mode.

Από ΄κει και πέρα, όσο πιο χαμηλή είναι η αντίσταση, (χονδρικά) με τόσο περισσότερα watt μπορούμε να την δουλέψουμε που σημαίνει μεγαλύτερα ντουμάνια και πιο ζεστός ατμός. Στον Ναυτίλο συγκεκριμένα, ελάχιστη έως μηδαμινή διαφορά έχει η 1.6 με την 1.8, άντε να μπορείς να ανεβάσεις 2-3 watt παραπάνω την 1.6. Η 0.25 ohm είναι φτιαγμένη από νικέλιο, (γράφει επάνω Ni200!!) και κάνει ΜΟΝΟ για συσκευές με tc.

ειχα ατμισει καιρο πριν βγουν μοντακια με Ti TC , τιτανιο 0.40 @35αρη διαμετρο , με καμια 7-8 σπειρες , σε watt mode.(και το εκανα για καιρο εε, μεχρι που μου τελειωσε το σιρμα)

το ιδιο εκανε καιρο και ενας φιλος μου.

απλα αν πυρωσει το τιτανιο το πετας.αν δεν πυρωσει ποτε , τοτε δεν εχεις κανενα απολυτος προβλημα και το χρησιμοποιεις σαν κανθαλ

Δημοσ.

Σου απάντησα ακριβώς σε αυτό το ερώτημα ακριβώς από πάνω, μάλλον δεν το είδες.

Η τιμή μιας αντίστασης, αν είναι πάνω ή κάτω από 1 ohm δεν έχει σημασία για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε TC.

Έχουμε διαφορετικών ειδών σύρματα με τα οποία φτιάχνουμε τις αντιστάσεις. Kanthal, που είναι φτιαγμένες οι κλασικές, nichrome, titanium, stainless steel, nickel, κτλ. Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μια αντίσταση σε tc θα πρέπει να είναι φτιαγμένη είτε από νικέλιο (Ni200), είτε από τιτάνιο, είτε από Stainless steel. Οι αντιστάσεις αυτές βγαίνουν πολύ χαμηλές επειδή αυτά τα υλικά έχουν ελάχιστη αντίσταση στο ρεύμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποια αντίσταση είναι χαμηλή (μια από kanthal π.χ.) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για tc. Σημασία έχει το ΥΛΙΚΟ. Οι αντιστάσεις πάνω γράφουν από τι είναι φτιαγμένες για να ξέρεις. Επίσης, αντιστάσεις από νικέλιο και τιτάνιο, τις χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ σε tc. Το stainless steel μπορείς και σε tc και σε κανονικό, Power mode.

Ευχαριστώ πολυ,ξεκαθάρισαν αρκετά πράγματα...

Παρήγγειλα τον κανονικο με 5ml και μερικες αντιστάσεις,1.8ωμ.Σε ενα μαγαζι που ρωτησα προχτές μου ειπε τα ιδια.Το μονο που μενει λοιπον,ειναι μολις ερθει,να δοκιμασω και με αντισταση TC λειτουργίας κ βλέπουμε...

Ερωτηση για υγρα τωρα...Οσοι αγοράζετε απο εξω,σας συμφερει,δηλαδη για οικονομικους λόγους μονο;

Εγω πχ,μετα απο υποδείξεις φιλου,φτιαχνω περιπου 3-4αρα νικοτινη και λιγο μεντα,της Nobacco.Μια χαρα ευχαριστημένος και οικονομικά πολύ μου βγαίνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...