Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και είναι νωρίς μετά από μια εβδομάδα χρήσης του η.τ και 4 χωρίς να καπνίσω κανονικό τσιγάρο υπάρχει  κάποιος οδηγός πως φτιάχνουμε τα δικά μας υγρά?

Νωρίς δεν είναι ποτέ ;) 

Προκαταβολικά συγγνώμη αν δεν γίνομαι κατανοητός και αν ξέχασα κάτι αλλά γράφω σχετικά βιαστικά :P

Γενικά οδηγοί υπάρχουν πολλοί, η βασική ιδέα όμως είναι η ίδια: Αγοράζεις ξεχωριστά έτοιμη βάση και άρωμα, αναμειγνύεις, αφήνεις το υγρό να «ωριμάσει» για λίγο καιρό, και ατμίζεις!

Πάμε αρχικά στις βάσεις:

Τα κύρια συστατικά των βάσεων είναι δύο, η VG (φυτική γλυκερίνη) και η PG (προπυλενογλυκόλη). Τα περισσότερα υγρά έχουν ποσοστιαίο συνδυασμό αυτών των δύο, συνήθως 50/50, 75/25 κ.λπ. και κάποια περιέχουν μόνο VG και νερό. Οι κύριες διαφορές τους, ως προς την ατμιστική εμπειρία είναι οι εξής:

VG: Περισσότερο ντουμάνι, πιο υποτονικό «χτύπημα» νικοτίνης αλλά και γεύση, και σαν υγρό είναι πιο «παχύρρευστο». 
PG: Λιγότερο ντουμάνι, πιο έντονο χτύπημα και γεύση, πιο λεπτόρρευστη.

Κάποιες βάσεις που κυκλοφορούν με 90% ή 100% VG ίσως παρουσιάζουν προβλήματα υποτροφοδοσίας λόγω ρευστότητας σε παλιότερους (κυρίως) ατμοποιητές, με μικρές οπές τροφοδοσίας υγρού, ή τύπου Thor με φυτίλια. Επειδή δηλαδή είναι παχύρρευστο δεν διαβρέχεται καλά η αντίσταση και παίρνουμε γεύση καμένο. Η λύση είναι αραίωση με PG ή αποσταγμένο νερό. Στους περισσότερους νέους ατμοποιητές βέβαια, ειδικά σε πολλούς subohm (τρίτωνας, ατλαντίδα, crown, κατά περίπτωση στον subtank ακόμα και τον ναυτίλο) δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Και οι δύο ουσίες είναι ασφαλείς για άτμισμα, μικρή μερίδα ατμιστών όμως παρουσιάζει αλλεργία ή δυσανεξία στην PG. Εμένα για παράδειγμα υγρά με περιεκτικότητα άνω του 20% σε PG μου προκαλούν ελαφριά ζαλάδα και πονοκέφαλο, γι'αυτό και ατμίζω κυρίως VG.

Οι βάσεις κυκλοφορούν έτοιμες, με σκέτη VG αραιωμένη (συνήθως με 10%-20% νερό), με σκέτη PG (με ή χωρίς νερό), ή σε αναλογία VG/PG (πάλι με ή χωρίς νερό). 

Οι βάσεις επίσης κυκλοφορούν με περιεκτικότητα νικοτίνης, από μηδενική μέχρι... >50mg/ml! Όσες είναι από 18mg/ml και επάνω βέβαια -δεν- είναι για άτμισμα! Είναι μόνο για αραίωση με μηδενική ώστε να πέσει η περιεκτικότητα στο ποσοστό που θέλουμε, αλλά και για οικονομικούς λόγους, αφού οι νικοτινούχες βάσεις κοστίζουν περισσότερο. Για να βγάλεις π.χ. 400ml στα 12mg/ml, πιο φτηνά θα σου έρθει να πάρεις π.χ. 100ml 48mg/ml και να την αραιώσεις με 300ml μηδενική για να βγουν 12mg/ml, παρά το να πάρεις 400ml στα 12mg/ml από την αρχή. Ευτυχώς για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με αραιώσεις κ.λπ. πολλές εταιρείες όπως π.χ. η FlavourArt ή η Pink Mule για παράδειγμα κυκλοφορούν έτοιμες βάσεις στα 9-12g/ml. 

Για την αραίωση εγώ ποτέ δε χρησιμοποιώ ποσοστά που βλέπω σε διάφορους υπολογιστές υγρών. Γενικά τους υπολογιστές αυτούς δεν μπορώ καν να τους χρησιμοποιήσω, too stupid to understand φάση, αλλά ρίξε τους μια ματιά! Εγώ απλά υπολογίζω καθαρά εμπειρικά: στο παραπάνω παράδειγμα π.χ. έχουμε αρχικά βάση 100ml στα 48mg/ml. Mε μια διάλυση me 100ml μηδενικής θα βγάλουμε 200ml στα 24mg/ml. Και με μια δεύτερη διάλυση, με 200ml μηδενική αυτή τη φορά (1:1) θα βγάλουμε το τελικό αποτέλεσμα, 400ml στα 12mg/ml. 

Μόλις φτιάξουμε τη βάση με την επιθυμητή περιεκτικότητα νικοτίνης, απλά προσθέτουμε το άρωμα και είμαστε έτοιμοι. Κάποιοι έμπειροι ατμιστές το πάνε ένα σκαλί παραπάνω, αγοράζουν VG από φαρμακείο και την αραιώνουν οι ίδιοι με νερό. Κάποιοι αγοράζουν ξεχωρίστα VG και PG και τις αναμειγνύουν με εξαιρετική λεπτομέρεια για να φτάσουν στο επιθυμητό ποσοστό, 50/50, 80/20, 63/37 κ.λπ. Ναι μεν έχουν έτσι τον απόλυτο έλεγχο στο υγρό τους, αλλά μάλλον αυτού του είδους η λεπτομέρεια είναι περιττή για τα πρώτα βήματα στο DIY.

Στα αρώματα τώρα: 

Η αναλογία αρώματος αναγράφεται συνήθως επάνω στο μπουκάλι. Έχε υπόψιν σου ότι η αναλογία αυτή -δεν- είναι απόλυτη! Για παράδειγμα εμένα στο FA Virginia ο κατασκευαστής δίνει αναλογία 2%-3%. Ε προσωπικά κάτω από 5% δεν καταλαβαίνω γεύση! Αυτό στάνταρ έχει να κάνει με κορεσμό, μιας και ατμίζω το ίδιο υγρό 2 χρόνια, αλλά πολλοί βάζουν παραπάνω ποσοστό για πιο έντονη γεύση.

Επίσης οι αναλογίες δεν είναι αυστηρές. Εντάξει, δεν λέμε με προτεινόμενη δοσολογία 5% να βάλεις 10% άρωμα! Αλλά αν π.χ. βάλεις 3.2% αντί για 3% δεν «καταστρέφεται» το υγρό και θέλει πέταμα. Μην σε φοβίζει αυτό, ακόμα και αν βάλεις παραπάνω άρωμα, απλά συμπληρώνεις με λίγη βάση και το ποσοστό του αρώματος πέφτει. 

Σημαντικό: Ακόμα και αν ακολουθήσεις τη «συνταγή» ακριβώς, μπορεί το DIY υγρό να μην έχει την ίδια ακριβώς γεύση με το αντίστοιχο «έτοιμο». Η ευκολία του DIY όμως είναι ακριβώς αυτή, να φτιάξεις το υγρό σου κάπως διαφορετικά, στα μέτρα σου, παίζοντας με το ποσοστό αρώματος, προσθέτοντας ενισχυτικά, αλλάζοντας την σύνθεση της βάσης κ.λπ. Γι'αυτό θα επιμείνω σε αυτό που γράφω παρακάτω, ξεκινάμε από μικρό όγκο υγρών μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει!

Ενισχυτικά:

Κυκλοφορούν επίσης κάποια συμπληρώματα/ενισχυτικά αρωμάτων, όπως π.χ. το Bitter Wizard που είναι σχεδιασμένα να ενισχύουν την ξηρότητα ή τη γλυκήτητα κάποιων γεύσεων. Έχω δοκιμάσει λίγο το Bitter Wizard της FlavourArt στο virginia για να μου αφαιρέσει τη γλυκήτητα αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος, μάλλον επειδή έβαλα πολύ! Γενικά δε νομίζω πως είναι απαραίτητα.

Εργαλεία:

Αν έχεις τη δυνατότητα αγόρασε ένα ποτήρι ζέσεως και έναν γυάλινο αναδευτήρα για πιο εύκολο ανακάτεμα, κόστος γύρω στα €5 και για τα δύο. Aρχικά, όταν θα φτιάχνεις μικρή ποσότητα υγρών, θα παίζεις με σταγόνες. Για παράδειγμα στα υγρά της FA ακολουθείς αυτόν τον πίνακα, οπου για 2% άρωμα στα 10ml θέλεις 5 σταγόνες, για 2.5% θέλεις περίπου 6-7, κ.λπ. Πιο μετά όμως θα παίζεις καθαρά με ποσοστά αφού αν θέλεις να φτιάξεις για παράδειγμα 300ml υγρό, είναι πρακτικά αδύνατο να κάτσεις να μετρήσεις 220+ σταγόνες. Στα 100ml υγρού, με άρωμα που θέλει περιεκτικότητα 2.5%, εσύ θα βάζεις ακριβώς 2.5ml. Οπότε καλό είναι να πάρεις και μία σύρριγα (με χοντρή βελόνα) εγώ έχω μια των 10ml με υποδιαιρέσεις των 0.25/0.50/0.75 ml, αλλά γενικά στο εμπόριο βρίσκεις πολλές με υποδιαιρέσεις ακόμα και των 0.10ml. 

Ανάμειξη:

Ίσως το πιο βασικό κομμάτι του DIY (πέρα από τα ποσοστά). Εγώ προσωπικά «μαγειρεύω» με τον εξής τρόπο: Ακολουθώντας τους σωστούς «κανόνες» ανάμειξης, ρίχνω τον διαλύτη στην ουσία, τη βάση στο άρωμα δηλαδή και όχι το άρωμα στη βάση! Πρώτα ρίχνω στο ποτήρι τον άρωμα, μετά τη βάση. Αν χρησιμοποιώ συμπλήρωμα, το ρίχνω πριν το άρωμα. Ανακατεύω κυκλικά,όχι πάνω-κάτω, με όχι πολύ αργές ή πολύ γρήγορες κινήσεις (όχι φραπές δηλαδή) για ένα λεπτό περίπου, ίσως περισσότερο, και είμαι έτοιμος! Το αφήνω σε γυάλινο μπουκαλάκι για όσο χρόνο θέλω να ωριμάσει και που και που το «φροντίζω».

Ωρίμανση:

Η ωρίμανση δεν είναι απαραίτητη σε όλα τα DIY υγρά, απλά συνιστάται γιατί βοηθάει στο να «δέσει» άρωμα και βάση και να αποδοθεί καλύτερα η γεύση, ιδίως σε πιο πολύπλοκα υγρά. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν επιβάλλεται! Ειδικά κάποια πιο «απλά» υγρά μπορούμε να τα ατμίσουμε αμέσως. Απλά αν τα αφήσουμε λίγο, θα τα ευχαριστηθούμε περισσότερο. Αναλόγως του υγρού, η ωρίμανση μπορεί να πάρει λίγες ώρες, λίγες ημέρες, ή ακόμα και εβδομάδες, εξαρτάται καθαρά από την προτίμηση σου! Προσωπικά αφού φτιάξω υγρό (300ml κάθε μήνα) το αφήνω σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για περίπου ένα μήνα. Δύο-τρεις φορές την εβδομάδα ανοίγω το μπουκαλάκι να ανανεωθεί ο αέρας, ρίχνω και ένα απαλό ανακάτεμα, και το ξαναβάζω πίσω. Η φροντίδα που λέγαμε! Στις τέσσερις εβδομάδες περίπου ξεκινάω το άτμισμα. 

Κόστος, λεπτομέρειες:

Αρχικά μιας και είσαι νέος ατμιστής πιστεύω θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις με κάποια έτοιμη βάση και ένα μόνο άρωμα. Όχι βέβαια ότι είναι κακό να δοκιμάσουμε κάποιες πιο πολύπλοκες συνταγές από «νωρίς» στο DIY, αλλά επειδή αυτές μπορεί να χρειάζονται συγκεκριμένα ποσοστά και διαδικασίες που δεν είναι τόσο straightforward και χρειάζονται περαιτέρω υπολογισμό. Αν αυτό το κάνουμε «με το καλημέρα» είναι πολύ πιθανό να ξενερώσουμε και να επιστρέψουμε στη «βεβαιότητα» των έτοιμων, χωρίς δεύτερη σκέψη η προσπάθεια. Πολλές φορές ακόμα έμπειροι ατμιστές ακριβώς επειδή έχουν την εμπειρία στο «μαγείρεμα» υγρών μπορεί να περιγράφουν πιο λεπτομερείς συνταγές με τρόπο που να ακούγεται δύσκολος, ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Ή να επιμένουν σε λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται σε έναν νεοεισερχόμενο στο DIY:

edit: ενώ έγραφα απάντησε ο ντίσκο με δική του πρόταση! Όχι, δεν εννοώ τέτοιες συνταγές, εννοώ διάφορες που περιλαμβάνουν ανάμειξη βάσεων με 3 και 4 διαφορετικά αρώματα!

Είναι και κάποιοι που επιμένουν στη λεπτομέρεια σε υπερβολικό βαθμό. Τύπου δέκατα του ml! Ε μου φαίνεται υπερβολικό αυτό! Case in point: Σε συγκεκριμένο κατάστημα είχα ακούσει το εξής. «Στο μπουκαλάκι των 10ml δεν θα βάλεις 10ml βάση, θα βάλεις -ακριβώς- 97.5% βάση και 2.5% άρωμα, αλλιώς θα σου βγει σκάρτο». Δηλαδή του είπε του ανθρώπου, νέος ατμιστής κιόλας, να μετρήσει ακριβώς... 9.75ml βάση και να βάλει ακριβώς... 0.25ml άρωμα! Έμφαση στο «ακριβώς», σαν να του λέει δηλαδή πως με 0.01ml περισσότερο ή λιγότερο θα χαλάσει το υγρό. Υποδιαιρέσεις που μετράς -στην κυριολεξία- με το σταγονόμετρο, φαντάζομαι ακόμα προσπαθεί να βρει τρόπο να υπολογίσει πόσο βάση θα βάλει!

Εννοείται το αποτέλεσμα θα είναι πάνω-κάτω παρόμοιο αν σε μια βάση 10ml βάλει ελάχιστο άρωμα παραπάνω. Αν δηλαδή το ποσοστό των 2.5% αντιστοιχεί σε ~8 σταγόνες, άσε 10ml βάσης και βάλε 9 σταγόνες άρωμα. Ναι, ίσως η γεύση είναι ένα κλικ πιο έντονη ή πιο μειωμένη (κάτι που είπαμε διορθώνεται προσθέτοντας λίγη βάση ή άρωμα αντίστοιχα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει τον ατμιστή να πετάξει το υγρό. Ακόμα και... 10ml άρωμα να βάλει σε 10ml βάσης, ε θα χρειαστεί μεν άλλα 330ml βάσης για να φτάσει στο επιθυμητή περιεκτικότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πάει το υγρό για πέταμα!

Για αρχή, για έναν νέο ατμιστή οι έτοιμες βάσεις πιστεύω αρκούν, ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι. Σκέψου για παράδειγμα πως εμένα τα υγρά όλου του μήνα, 300ml δηλαδή, που είναι και πάρα πολλά για κάποιον που δεν ατμίζει μονίμως πνευμονικές σε subohm ατμοποιητές με τρελλά σύννεφα, μου κοστίζουν συνολικά γύρω στα 26 ευρώ! 

Με τιμές των βάσεων και αρωμάτων που χρησιμοποιώ τώρα (FlavourArt) θέλω περίπου €4 για το άρωμα (σε ποσοστό 2.5%), €10.50 για 100ml 9ρας, και €12 για 200ml μηδενικής (αφού κάνω 3mg/ml). 

Για έναν ατμιστή που δεν ατμίζει τόσο χαμηλά και θέλει ας πούμε 9ρα νικοτίνη, το κόστος για την ίδια ποσότητα υγρού σε DIY «ανεβαίνει» γύρω στα €35, €4 για το άρωμα (σε ποσοστό 2.5%), €31.5 για 300ml 9ρας. Και μιλάμε για 300ml υγρών, τα οποία στον μέσο ατμιστή που δε θέλει πνευμονικές και ντουμάνια μπορούν να κρατήσουν οχι μόνο έναν, αλλά και δύο και τρείς μήνες (με μέσο όρο 3-5ml την ημέρα, όσα έκανα παλιά στον Ναυτίλο)! 

Να συγκρίνουμε τα παραπάνω με το κόστος για την ίδια ποσότητα υγρού (300ml) σε έτοιμα υγρά; Αν πάρουμε ως δεδομένο μια μέση τιμή, πες €5 τα 10ml (παίρνοντας πάλι της FA για παράδειγμα), θέλουμε €180! Yeah, right, I'll pass :D 

Ακόμα και τα πιο φτηνά έτοιμα υγρά που έχω βρει, αυτά της Natura (Hexocell) έχουν μεν χαμηλό κόστος (γύρω στα €20 τα 100ml) αλλά και πάλι για την ίδια ποσότητα θέλεις σχεδόν τα διπλάσια χρήματα!

Γενικά:

Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις DIY μην πας να αγοράσεις... στοκ για μήνες! Ξεκινάς χαμηλά, παίρνεις π.χ. 100ml βάση και αρώματα που θέλεις (που έχεις ήδη δοκιμάσει σε έτοιμα) και ξεκινάς φτιάχνοντας 10ml υγρού. Αν δεν μείνεις ευχαριστημένος από τη σύνθεση, δοκιμάζεις να το «παραμετροποιήσεις» για παράδειγμα συμπληρώνεις άρωμα αν δεν έχεις αρκετά έντονη γεύση, διαλύεις με βάση αν έχεις πολύ έντονη και μπουχτίζεις, κ.λπ. Εννοείται κάθε φορά που αλλάζεις κάτι σημειώνεις κάπου ποσοστά κ.λπ. για να μπορέσεις στο μέλλον να τα φτιάξεις παρόμοια. Όταν φτάσεις σε ικανοποιητικό για εσένα αποτέλεσμα, τότε ξεκινάς να φτιάχνεις σε μεγαλύτερη κλίμακα. Επίσης, τα 10ml μην τα φτιάξεις μέσα σε μπουκαλάκι υγρού των 10ml, θα γεμίσει και δεν θα έχεις χώρο για ανακάτεμα. Προτίμησε ποτήρι ζέσεως ή γενικά κάποιο μεγαλύτερο σκεύος ώστε να σου δίνει την άνεση για ανακάτεμα.

Για περισσότερα και για τυχόν λεπτομέρειες που μπορεί να ξέχασα δες και τα παρακάτω βίντεο: 

• Like 8
  • Thanks 2
  • Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για να κανω και εγω μια ερωτησουλα(νταξ ερωτησαρα)

Λοιπον,μετα απο τρεις μηνες που ξεκινησα το ητ με ενα σετακι 650 και τον evod2 ειπα να παω σε κατι καλυτερο και πιο δυνατο και ετσι πηρα το ijust2.Απιστευτα ντουμανια ,χτύπημα (ιδιως το πρωι δεν παλευεται με τιποτα)και καταναλωση με την κεφαλη 0,3 που ηρθε το σετ , οποτε και με τον θανατο της είπα να δοκιμάσω την  1,2.Ελα ομως που δεν λεει να δουλεψει με τπτα.Πηρα και δευτερη πάλι τίποτα.Δεν έχει δυναμη η μπαταρία να την σηκώσει(...) και επειδή δεν θέλω τόσα ντουμάνια με subohm αντιστάσεις, λεω πάρω μοντακι και να κοτσαρω τον ατμοποιητη επάνω.Ο ατμοποιητής απ ότι είδα είναι πασπαρτου καθώς παιρνει ποικίλες ετοιμες αντιστασεις και επισκευασιμες.Ποιο μοντακι προτείνετε εσεις οι πιο εμπειροι;Δεν θελω να φευγει σε μεγεθος και ..λεφτά.  

Δημοσ.

Νωρίς δεν είναι ποτέ ;)

μεγαλο μπραβο αντωνη!!

δεν ειχα τον χρονο για να τα γραψω τοσο αναλυτικα!!

θα ζητησω απο καποιον admin να κανει sticky καποια replies!

Δημοσ.

αγαπητε @akpe το ποστ αυτο είναι από τα πιο χρήσιμα που έχω διαβάσει -αν και δεν σκεφτομαι προς το παρόν να φτιάξω δικά μου υγρά.

Δημοσ.

@akpe ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ποστ σου είναι κατατοπιστικότατο και θα μας βοηθήσει όλους εμάς που θέλουμε να φτιάξουμε εμείς τα υγρά μας.Πρέπει νομίζω να γίνει stcky  θα βοηθούν πάρα πολλοί

Δημοσ.

έχετε να προτείνετε κάποιο άρωμα (συμπυκνωμενο) για όλη μέρα? το εχω πιπίλα το ηληκτρονικό και όλα γλυκίζουν πολύ στο στόμα μετά από αρκετή χρήση. είμαι οπαδός pasion,oriental,cigarpassion. ψάχνω κάποιο να μην μου γλυκίζει. κάνω με vg μόνο.

Δημοσ.

έχετε να προτείνετε κάποιο άρωμα (συμπυκνωμενο) για όλη μέρα? το εχω πιπίλα το ηληκτρονικό και όλα γλυκίζουν πολύ στο στόμα μετά από αρκετή χρήση. είμαι οπαδός pasion,oriental,cigarpassion. ψάχνω κάποιο να μην μου γλυκίζει. κάνω με vg μόνο.

δυστηχως τα απεχθανομαι τα καπνικα.

εχω να σου προτεινω απειρα 'γλυκα' και 'φρουτα' ομως !

αν θες πες :P

Εγω εχω την νοωτροπια του , τοσα χρονια καπνιζα το κολοτσιγαρο..γιατι κατι πρεπει να μου το θυμιζει παλι?αφου εχω την επιλογη να κανω τελειως διαφορετικα πραγματα , η ακομα και την σκετη βαση (καλη ωρα 9αρα FA).

• Like 1
Δημοσ.

Χεχε χλωμό να μπορεί να γίνει sticky, αν και σκέφτομαι κάποια στιγμή να αρχίσω να γράφω στο μπλόγκ μου. Ή να ξεκινήσω τα βίντεο σαν ψωνάρα που είμαι :P Απλά έχω το κακό ότι δεν «δοκιμάζω» γενικώς, συνήθως διαλέγω το μοντάκι, τον ατμοποιητή και το υγρό μου και κολλάω εκεί, οπότε τίθεται και θέμα αντικειμενικότητας ;)

Ον τόπικ, θα κάνω ένα διάλλειμα από τα DIY και τελικά αποφάσισα να πάω προς Natura. Δοκιμές και πρώτα σχόλια σύντομα.

deadlyrjim21 γενικά υγρά με VG νομίζω γλυκίζουν. Μείνε μακριά από βιρτζίνια πάντως. Ένα από τα υγρά που μου άρεσαν ακριβώς επειδή δεν είχε αυτή τη γλυκάδα είναι το Desert Ship της Flavourart, αλλά είναι αρκετά ιδιαίτερο. Νομίζω εξίσου ξηρό είναι και το Maxx Blend αν και δεν έχω δοκιμάσει. Αν φτιάχνεις DIY δοκίμασε να ρίξεις λίγο Bitter Wizard σε ποσοστο 0.5% με 1% (το πολύ) ίσως αφαιρέσει τη γλυκάδα.

edit: what the fuck?!

12341635_10204696115712185_6172461544161

Τρολλιά;;;

edit2: Όχι! Δεν είναι τρολλιά! Κλαίω!

• Like 2
Δημοσ.

Οπου ναναι έρχεται και πιτόγυρο!!!!

Και όμως. Σχόλιο του κ. Παναγιωτόπουλου (της Atmos Lab) στην παραπάνω εικόνα:

«Πάντως για όποιον έχει αμφιβολίες, χοιρινό ψητό με τζατζίκι υπήρξε ως δείγμα και ατμίστηκε.... Όλα είναι δυνατά. Δεν κάνουμε μαγικά. Όλα εκείνα τα πατατάκια που βλέπετε με "φέτα" νομίζετε ότι τρίβουν τυρί σε πατάτες ή ότι λιάζουν τομάτες και μετά τις τρίβουν στα πατατάκια; Ή μήπως κόβουν ρίγανη, την αποξηραίνουν και την τρίβουν;;; Όλα είναι χημεία και η πιστότητα του αρώματος κρίνει το γευστικό αποτέλεσμα.... Εδώ τουλάχιστον σας λέμε ειλικρινώς ότι είναι χημεία 100%.....».

Δεν έχει και άδικο ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και έχει ολοκληρωμένη γκάμα από τα υπόλοιπα αρώματα, είπε να το γυρίσει σε τέτοια... :devil: Και price 7€, τα πιο ακριβά αρώματα της αγοράς, έεεετσι...

Δημοσ.

δοκιμή λοιπόν σε αυτά τα 2 και ελπίζω να με καλύψουν. το χειρότερο άρωμα που δεν χρειάστηκε καν να δοκιμάσω και με αηδίασε από την μυρωδιά στο μουκάλι είναι το maxboro

tzatziki??? σοβαρά τώρα?  ποιος θα το κάνει αυτό?

Δημοσ.

Νωρίς δεν είναι ποτέ ;)
........................

Εισαι λιγο πολυλογας ή μου φαινεται? :-D

Νταξει πλεον αν ρωταει καποιος για DIY υγρα δεν χρειαζεται απαντηση. Απλα quotαρεις αυτο.

Ευγε κυριως για την υπομονη να το γραψεις...

Δημοσ.

ρε παιδια πως γινεται να μη "ξυριζει" τον λαιμο ο ατμος?

πηγαμε σε ενα μαγαζι και δοκιμασαμε διαφορα υγα, το virginia της liqua ηταν το πιο soft. αυτο, δοκιμασμενο στο μαγαζι με ενα alterego a4

το θεμα ειναι οτι πηραμε ενα alterego a7 (για καλυτερο υποτιθεται) και με το ιδιο υγρο "ξυριζει". καιει το λαιμο, πνιγεσαι λεμε. μηπως ειναι πολυ δυνατος ο ατμοποιητης?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...