Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Ειμαι 18 χρονων και καπνιζω απο τα 15.Συνηθως κανω καπνο(16.5γρ) και κατα μεσο ορο 5-6 τσιγαρα την ημερα, οποτε με βγαζει 3-4 μερες(μαζι με τρακες :P ). Με αφορμη λοιπον μια προσφατη επισκεψη που εκανα σε εναν γιατρο(για ασχετο θεμα με αυτο) με ρωτησε αν καπνιζω και του απαντησα και αυτος οπως ειναι φυσικο μου ειπε οτι δεν μου προσφερει τιποτα και να παρω την αποφαση να το κοψω. Ετσι με εβαλε σε σκεψεις. Το θεμα μου ειναι οτι καποιες στιγμες πχ με τον καφε,μετα το φαι,για ποτο κτλ μ αρεσει να καπνιζω και δεν θελω να το σταματησω τελειως. Γι αυτο σκεφτηκα να αγορασω ενα ηλεκτρονικο με την πρωτη ευκαιρια, να κανω τις τζουρες μου οποτε μου ερχεται, να το κοψω τελειως το κανονικο και ολα μια χαρα χωρις ολες αυτα τα κακα του τσιγαρου.Το θεμα ειναι αξιζει οικονομικα το ηλεκτρονικο, μιας και με την χρηση που κανω στον κανονικο οπως τα υπολογισα προχειρα χαλαω 37,5 ευρω το μηνα ή θα μου ερθει πολυ παραπανω;

Με ποσα περιπου λεφτα μπορω να βρω ενα αξιοπρεπες ηλεκτρονικο;

Θα το απολαμβανω οσο χρειαζεται τις στιγμες που θελω;

Ποσα λεφτα θα χαλαω για ανταλακτικα και καθε ποσο περιπου;

Ευχαριστω..!

Είναι λίγο πολύπλοκα τα πράγματα φίλε Σπύρο.

Στο ηλ. τσιγάρο υπάρχουν αυτήν την στιγμή από άθλιες συσκευές, μέχρι εξαιρετικές τελευταίας τεχνολογίας.
Το "πόσα χρήματα θα χρειαστεί να διαθέσω" είναι μια απάντηση που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις.

Υπάρχουν σετάκια αρχαρίων με 20 ευρώ που όμως δεν θα σου προσφέρουν απολύτως τίποτα.
Υπάρχουν και σετάκια που μπορούν να σου βγουν 400 ευρώ. Και υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα,
με όλες φυσικά τις ποιοτικές διαφορές που οι διαφορετικές τιμές συνεπάγονται.

Να τονίσουμε πως οι τιμές στα ελληνικά καταστήματα για τα είδη του ηλ. τσιγάρου, είναι απλά
εξωφρενικές. Δεν υπάρχει άλλη λέξη να τις περιγράψεις. Κάτι που το παίρναμε από το εξωτερικό (ίντερνετ)
με 30 ευρώ, εδώ το παίρνουμε με 90. Άρα από την στιγμή που αναγκαστικά θα πάρεις από Ελλάδα λόγω capital controls, σημαίνει και ότι όχι απλά θα το ακριβοπληρώσεις, αλλά θα σε γδάρουν.

Αν υποθέσουμε ότι θες ένα αξιοπρεπές σετάκι αρχαρίου που θα σου δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα
και που θα σε βοηθήσει να κόψεις όντως το κάπνισμα, η τιμή που εγώ θα υπολόγιζα θα ήταν γύρω στα 80-100 ευρώ. Υπάρχουν σίγουρα και με φτηνότερα, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πολύ απλά δεν αξίζει.

Αν υπάρχει τρόπος να παραγγείλεις από το ίντερνετ και το εξωτερικό, μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατο σετάκι αρχαρίου με τα μισά λεφτά ή και λιγότερο.

Πέρα από τα αρχικά αυτά σου έξοδα, μετά θα χρειάζεται να αλλάζεις την αντίσταση στον ατμοποιητή σου κάθε τόσο, αναλόγως του ποιον θα επιλέξεις και την χρήση που θα κάνεις. Κάθε 1/2/3 βδομάδες. Χονδρικά εντελώς, υπολογίζουμε κάθε 2 βδομάδες και το κόστος αυτό είναι 2.5 - 4 ευρώ.

Πέρα από την ανταλλακτική αντίσταση, το μόνο έξοδο μετά είναι το υγρό αναπλήρωσης σου, το οποίο πάλι εξαρτάται από σένα και την χρήση που κάνεις. Μπορεί να κάνεις 1 ml την μέρα, μπορεί να κάνεις 10. Χονδρικά πάλι εντελώς, για ένα απλό υγρό υπολόγιζε κόστος περίπου 40-50 cents το ml.

Οι πιο πολλοί από ένα σημείο και μετά βλέπουμε το άτμισμα σαν χόμπυ και αρχίζει και γίνεται ακριβό. Θέλεις όλο και καλύτερη συσκευή, όλο και κανά νέο υγρό να δοκιμάσεις κτλ. Αν μείνεις στην αρχική σου συσκευή και βρεις ένα φτηνό υγρό που το κάνεις συνέχεια, ναι, θα κάνεις πάρα πολύ γρήγορα απόσβεση και το κόστος μετά θα είναι ελάχιστα ευρώ το μήνα για τις 1-2 αντιστάσεις που θα παίρνεις και το υγρό σου.

Αν τα 80-100 ευρώ σου φαίνονται πολλά και θες να πας σε λύση των 40-50 ευρώ, μπορείς να μπεις και στα αντίστοιχα γκρουπ για το άτμισμα στο Facebook όπου συνέχεια παλιοί ατμιστές χαρίζουν τα παλιότερα σετάκια τους επειδή πλέον δεν τα έχουν ανάγκη και δεν έχει και νόημα να κάτσουν να ψάξουν να τα πουλήσουν σε κάποιον για 5-10 ευρώ.
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καταρχας σε ευχαριστω για την κατατοπιστικη σου απαντηση,

Δηλωνω ασχετος απο το θεμα του ηλ.τσιγαρου μιας και χτες μου μπηκε η ιδεα και εκατσα να το ψαξω. Θελω αν γινετε να μου δωσετε προτασεις για ενα καλο σετακι που δεν θα με αφησει παραπονεμενο και θα το εχω για αρκετο καιρο και να αξιζει τα λεφτα του. Θα προτιμουσα να γινει απο ελληνικο καταστημα(εγγυηση κτλ) η αγορα.

Σπυρο για μπαταρια παρε το istick TC 40W.

Για ατμοποιητη παρε ή τον nautillus mini, ή τον eleaf GS AIR-MS ή αν θες κατι πιο φθηνο (αλλα καλο) τον eleaf GS16S.

Εχω δοκιμασει τους 2 τελευταιους και ειναι μια χαρα.

Ο GS16S παροτι φθηνος ειναι παρα πολυ καλος. Παρομοιος θα ελεγα με τον GS AIR-MS απλα δεν εχει ρυθμιση αερα.

Βεβαια αν θες να εκμεταλλευτεις την ρυθμιση θερμοκρασιας που παρεχει η μπαταρια πρεπει να πας στον GS AIR-MS που εχει και κεφαλες για TC.

Θα σου προτεινα να μην πας σε subtank και παρομοιους ατμοποιητες γιατι σε παρα πολλους δεν αρεσουν (δεν εχω δοκιμασει αλλα μου εχουν πει αρκετα ατομα πως δεν τους μπορουν...)

Καλυτερα να κινηθεις, για αρχη τουλαχιστον, σε περισσοτερο ''νορμαλ'' ατμοποιητες οπως αυτοι που σου προτεινω...

Επισης επειδη κανεις μονο 5-6 τσιγαρα την ημερα θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις πριν παρεις ηλεκτρονικο. Και αυτο γιατι ισως να εθιστεις περισσοτερο στην νικοτινη απο οτι τωρα.

Το ηλεκτρονικο παιζει να το εχεις πιπιλα ολη μερα και αν γυρισεις παλι στο κανονικο θα θες να κανεις τσιγαρο πιο συχνα ειτε λογω νικοτινης ειτε λογω συνηθειας που ρουφας συνεχως...

Για 5-6 τσιγαρα δεν νομιζω να αξιζει να πας ηλεκρονικο. Καλυτερα προσπαθησε να κανεις 2-3 τσιγαρα λιγοτερα...

• Like 1

Θα σου προτεινα να μην πας σε subtank και παρομοιους ατμοποιητες γιατι σε παρα πολλους δεν αρεσουν (δεν εχω δοκιμασει αλλα μου εχουν πει αρκετα ατομα πως δεν τους μπορουν..

Καλυτερα να κινηθεις, για αρχη τουλαχιστον, σε περισσοτερο ''νορμαλ'' ατμοποιητες οπως αυτοι που σου προτεινω...

κολητος , μετα απο τα ιδια λογια που του ειπα.. οχι subtank , εισαι νεος ακομα ...αερατη τζουρα..πολλα ρευματα..

. κλπ

του πηρα iclear30s. μεσα σε 2 βδομαδες πηγε σε ναυτιλο...μεσα σε 5 μερες πηγε σε subtank..και 2 μηνες τωρα γυρναει με goblin mini..

βγαλε συμπερασματα μονος σου..

• Like 1

Καλημερα! Εχω τον e-go 650 της nobacco, και παρατηρω οτι μου βγαινει πολυ καμενη η γευση οταν ατμιζω, σε βαθμο να με πιανει βηχας απο το καψιμο, ενω δεν αισθανομαι σχεδον καθολου τη γευση του υγρου( εχω βανιλια και ροδακινομε 6αρα νικοτινη).

Πηγα στη nobacco στο συνταημα, το εδειξα στον υπαλληλο και μου ειπε να του αλλαξω αντισταση κι αυτο εκανα, ομως καμια διαφορα.

Τι αλλο μπορω να υσεκαρω για να βελτιωσω τη γευση?

οταν αλλαξες αντισταση , εβαλες νεο υγρο?

επισης μπορει και η καινουργια αντισταση να ηταν ελλατωματικη

δοκιμασε και αλλη αντισταση

Δεν αλαξα αμεσως γευση αλλα μετα απο 2 μερες και δεν ειδα αποτελεσμα...

Θα δοκιμασω να βαλω κ αλλην αντισταση αλλα αν υπαρχει κ κατι αλλο που μπορω να κανω για να μην φευγουν ολα στις αντιστασεις..

kathytherion, αν κάψουμε μια αντίσταση και αρχίσουμε και παίρνουμε γεύση καμμένου, αφού αλλάξουμε την αντίσταση, πετάμε και ό,τι υγρό είχε μείνει μέσα στον ατμοποιητή μας γιατί θα έχει πάρει γεύση καμμένου και αυτό και δεν θα φύγει απλά αλλάζοντας την αντίσταση. Αυτό ρώτησε αν έκανες ο discoboy, όχι αν άλλαξες γεύση υγρού.

Αλλάζουμε αντίσταση, πετάμε ό,τι υγρό είχε απομείνει μέσα στον ατμοποιητή μας και πλένουμε καλά και τον ατμοποιητή. Τον αφήνουμε να στεγνώσει, περνάμε την νέα μας αντίσταση, καθαρό υγρό κτλ. Αν απλά αλλάξεις αντίσταση (επί τόπου στο κατάστημα που πήγες π.χ.), δεν θα γίνει τίποτα.

Τώρα όλα αυτά είναι και λίγο θεωρία από την στιγμή που μιλάμε για πλαστικό ατμοποιητή των 70 cents (γιατί αν μιλάμε για το Nobacco Epsilon Set 650 για αυτό μιλάμε). Όπως και να το κάνουμε, όσο και να το τραβήξουμε, ποιοτικός δεν είναι.

Αν συνεχίσει έτσι ο ατμοποιητής, πήγαινε εκεί και ζήτα τους να στο αντικαταστήσουν τσάμπα, θα το κάνουν 100% γιατί το κόστος τους είναι μηδέν. Πες τους μου έχει κάψει πόσες αντιστάσεις στην σειρά, τι θα γίνει;; Θα σου δώσουν στάνταρ καινούργιο.

Edit: Αν σου καίει τον λαιμό, δες και μήπως το συγκεκριμένο υγρό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε PG. Αν παλιότερα π.χ. έκανες 50-50 υγρό και αυτό τώρα είναι τίποτα 70-30 PG/VG, μήπως απλά σε χτυπάει πολύ στον λαιμό και αυτό το αναφέρεις ως καμμένο;

Μήπως το δουλεύεις σε πολλά Volts τον ατμοοποιητή και τις καις όλες μόνη σου; (Είναι ρυθμιζόμενος; Έχει δαχτυλίδι κάτω στην βάση όπου πάει 3.6-4.8 volts π.χ.;)

Ρίχνεις 3-4 σταγόνες απευθείας μέσα στην αντίσταση όταν την βάζεις για πρώτη φορά; Περιμένεις κανά 10λεπτο να ποτίσει καλά με υγρό πριν ατμίσεις;

• Like 1

Spyrosss, μιας και είσαι νεος και λιγα χρόνια καπνιστής θα σου πρότεινα να το κοψεις μαχαίρι το κανονικό τσιγάρο και να μη μπεις καθόλου στην ιστορία του ηλεκτρονικού.

Η νικοτίνη είναι μια άκρως εθιστικη ουσία και όσο πιο πολλά χρόνια την κανεις παρέα τόσο πιο δέσμιος γίνεσαι.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας εναλλακτικός τροπος πρόσληψης νικοτίνης και έχει νόημα για ολους αυτους που μετα απο δεκαετίες καπνίσματος δεν μπορούν να ξεκοψουν απο αυτην.

Πάρε την σωστη απόφαση τώρα και πίστεψε με θα είναι μια απο τις καλύτερες αποφάσεις που θα παρεις στην ζωή σου.

• Like 1

Το istick 40w tc να το πάρω αν το βρω σε καλή τιμή ή δεν αξίζει?

Απλά σήμερα έκανα σε ένα κατάστημα που το είχε με έναν gs air με tc αντίσταση (0.15ohm) στους 180c και είδα ότι δεν παίζουν τόσο ρόλο τα watts (το είχε στα 40) και ο ατμός δεν έβγαινε ζεστός που φοβόμουν.

Μόνο και μόνο για τη στιγμή που θα πέσει η μπαταρία και θα πάει όλο στα σκουπίδια λες? Αν είναι μόνο αυτό το θέμα του δεν με πολύ πειράζει.

η μανα μου αναγκαζεται να κουβαλαει 2 istick 30αρια , για να βγαζει την μερα της..

με 1.6Ω και ναυτιλο..

φανταζομαι σε TC 40-αρη , οταν τα Ampere θα δινουν και θα περνουν..

μιση μερα θα σου βγαζει..2200 μπαταρια εχει..

και αυτο που λες ειναι, θα πεσει σε 4-5 μηνες και μετα κλαφτα

εγω προσωπικα θελω ευελιξια. τελειωσε η μπαταρια το μεσημερη στο δρομο?, βγαλε την φρεσκια και αλλαξε τες..

Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά αν το πάρω σε μια καλή τιμή μεταχείρο, ας χαλάσει σε 5-6 μήνες και πάμε για άλλο.

Άλλο θέμα να έχει έχεις ακούσει διαβάσει ή πάει καλά κατα τα άλλα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...