Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αλλο το nikel (ni 200) αλλο το nichrome.

ξεχασα να πω πως πλεον παιζουν και πολλα SS 316L ! δυσκολο στο να το βρεις και στο στησημο αλλα λεει!

εγω παντως οταν παω για συρμα λεω ΄φερε 5 μετρα 35αρη κανθαλ , αλλα 5 μετρα 32αρη ni200 και βαλε και 3 μετρα 40αρη τιτανιο'

πως να το ζητησεις?? :P

**επισης το nichrome το χρησιμοποιουσαν παλια στους ατμοποιητες, πλεον βρηκαν καλυτερο το kanthal a1 για πολλους λογους και το γυρνανε ολοι στο κανθαλ.

για TC

παιρνεις 35αρη ni200 για αντιστασεις κοντα στο ~0.1 , ~0.2

μπορεις να παρεις και τιτανιο 40αρη (εγω περνω 50αρη) και να βγαζεις το ιδιο μικρες αντιστασεις με το ni200.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, σου είπα ρε συ. Με το κάνθαλ όλα καλά. Με το TC μπερδεύτηκα, γιατί έβλεπα και nichrome και κάπου έχασα τη μπάλα.  :lol:

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι σήμερα δεν πήρα -η αλήθεια, το ξέχασα-, οπότε λογικά θα τσεκάρω TC από βδομάδας.

Αύριο θα μου έρθει το evic.

Ευχαριστώ πολύ ρε σεις^.

απλα θελει λιγο υπομονη να κανεις ομοιομορφες ΟΧΙ κολητα σπειρες (και φυσικα οχι dry burn και οχι μικροκολιες.)

Για το Νικέλιο ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί. Με το τιτάνιο μπορείς να κάνεις κολλητά σπείρες και να κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ απαλό dry burn (στα 5-7 watt και για λίγο, max 2-3 δευτερόλεπτα).

Kαι ο μικρός justfog 1453 τελικά βγάζει υγρό μέσα στον πόλο του istick (όπως μου έβγαζε και το justfog 2043 που πήγα πίσω πιστεύοντας ότι είναι ελλατωματικό). Το αστείο είναι ότι αντικατέστησα τον 2043 που έβγαζε υγρό από κάτω με αυτόν, γιατί αυτός θέλει και το ανταπτοράκι για να κάτσει μέσα στο istick και λέω και να βγάζει θα μένει εκεί... αλλά.... έβγαλε κάτω από το ανταπτοράκι και με αυτόν..

Άρα....μακριά από justfog 1453/2043..

ΥΓ: Α ρε baator.. μας έφαγες.. :P  ''και τί τους θέλετε τους παλιαιού τύπου άτμο'', ''η τεχνολογία έχει προχωρήσει' κλπ κλπ κλπ..

• Like 1

Για το Νικέλιο ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί. Με το τιτάνιο μπορείς να κάνεις κολλητά σπείρες και να κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ απαλό dry burn (στα 5-7 watt και για λίγο, max 2-3 δευτερόλεπτα).

δεν δουλευει το TC σωστα αμα κανεις microcoil σε τιτανιο , δοκιμασμενο 300χιλιαδεσ φορες.

θελει αρεες σπειρες , με το παραμικρο hotspot τρως καμενο για πλακα.

οτι ειναι TC δεν περνει microcoil κλπ. θελει αρεεα να γινονται ολα και να μην παταει κανενα συρμα πανω σε  αλλο.

τωρα για το dry burn , οπως και σε ολα τα αλλα μεταλλα , καλο ειναι να μην γινεται , ενα παραπανω στο τιτανιο γιατι χαλαει τελειως η εσωτερικη του δομη. τωρα οξυδωνετε? βγαινουν ουσιες που δεν κανουν να τις ατμιζουμε?δεν ξερω ακριβως , αλλα ξερω ειδικα το τιτανιο δεν το κανεις dry burn.

τωρα αν εννοεις να πιασει 100βαθμους , οκ παω πασω..αν ειναι για να καθαρισει τις βρωμιες των χεριων..εγω προτειμω να πλενω τα χερια και να στεινω με κανα γαντακι , παρα να πειραματιζομαι για να μην πυρωσει το τιτανιο

ναι , το εχω δοκιμασει και σε ti και σε ni200 mode.

και ακου να δεις πως ξεκινησε ολο το θεμα γιατι ειχα κ εγω αντιθετη αποψη.

αγοραζω το ipv 4s απο γνωστο καταστημα της θεσσαλονικης και παω με subtank στημενο στα 0.4 με τιτανιο.

ενω σε watt επαιζε μια χαρα(τοσο καιρο την επαιζα την 0.4 σε watt mode) , με το που κοτσαρα το TC εκει ετρωγα καψουλια σε σημειο να γελανε τα παιδια του καταστηματος!

ανοιγουμε βλεπουμε την αντισταση , μου λενε φαση mc σε tc την ξεχνας!..ε τους ακουσα κ εγω προς στιγμη..

πηγαινοντας σπιτι εστεισα ποσες αντιστασει με τιτανιο , και προσπαθησα να το κανω να δουλεψει..

σε watt mode δουλευε υπεροχα, σε TC ομως οχι..με το που αρχησα ν ανοιγω τις σπειρες , τοτε αρχισε να δουλευει το tc.

εσυ σε τι mod το δοκιμασες το MC τιτανιου?

και btw σαν τον οδηγο στεινω κ εγω..

το μονο που μπορω να βρω οτι ισως κανω λαθος ειναι το τιτανιο.

αγορασα με φιλο μου πριν κανα 3-4μηνο απο αγγλια τιτανιο 01 0.40mm. σε αυτον με dna40 και 350j επαιζε τελεια (δεν νομιζω ομως να εκανε mc)

και το λεω αυτο γιατι προσφατα αγορασα απο ελληνικο καταστημα τιτανιο 01  0.40mm και ηταν διαφορετικη η οψη του απ οτι εκεινο που ειχα αγορασει παλια απο αγγλια..δεν ξερω τι παιζει , αλλα το αγγλικο ηταν λαμπερο και ωραιο, αυτο απο την ελλαδα ηταν θαμπο και δυστροπο στο στριψημο..

δεν ξερω..πραγματικα

Kαι ο μικρός justfog 1453 τελικά βγάζει υγρό μέσα στον πόλο του istick (όπως μου έβγαζε και το justfog 2043 που πήγα πίσω πιστεύοντας ότι είναι ελλατωματικό). Το αστείο είναι ότι αντικατέστησα τον 2043 που έβγαζε υγρό από κάτω με αυτόν, γιατί αυτός θέλει και το ανταπτοράκι για να κάτσει μέσα στο istick και λέω και να βγάζει θα μένει εκεί... αλλά.... έβγαλε κάτω από το ανταπτοράκι και με αυτόν..

Άρα....μακριά από justfog 1453/2043..

ΥΓ: Α ρε baator.. μας έφαγες.. :P  ''και τί τους θέλετε τους παλιαιού τύπου άτμο'', ''η τεχνολογία έχει προχωρήσει' κλπ κλπ κλπ..

Τα θες και τα τραβάς στρατηγέ μου! Είναι που είναι όλες αυτές οι Κινεζιές που χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια, πας και παίρνεις μάρκες και προιόντα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Πού τον βρήκες αυτόν τον Justfog 1453;;

Θες σφικτή τζούρα, οκ. Κάνε μια έρευνα αγοράς και αγόρασε το καλύτερο που κυκλοφορεί και για το οποίο έχουμε reviews και καλές κριτικές. Τί χρησιμοποιούν όλοι, ξέρω 'γω, Kayfun 4, Lemo 2; Δώσε μια φορά λεφτά, πάρε έναν τέτοιο και μην ταλαιπωρείσαι τσάμπα.

Έτσι, ακόμα και πρόβλημα να έχεις σε κάτι, σίγουρα κάποιος άλλος θα το έχει ρωτήσει πιο μπροστά από σένα κάπου και θα βγάλεις μια άκρη.

Ή το πρόβλημα είναι ότι δεν θες επισκευάσιμο και θες να έχει τα δικά του έτοιμα ανταλλακτικά;

• Like 1

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να πάρω κάτι που να έχει έτοιμες αντιστάσεις. Βασικά, είμαι οκ με τον gs air (με genitank, ego one, aspire k1 δεν τα βρήκαμε). Το ότι πήρα τον justfog το έκανα απλά μιας και ήταν μόλις στα 5 ευρώ και για να δοκιμάσω και κάτι με τέτοια αντίσταση.

Σκέφτηκα να πάρω κάποια στιγμή ένα μοντάκι με έλεγχο θερμοκρασίας και να πάρω τις tc αντιστάσεις για τον gs air αλλά πριν λίγο είδα ότι είναι πολύ χαμηλές και ίσως δεν μου αρέσουν..

Τον justfog τον βρήκα στο 310.γρ που τους έχει για να δοκιμάζεις τα υγρά.

Όσον αφορά τη σφιχτή τζούρα, οκ δεν θέλω και τέρμα αεράτη αλλά ούτε και τέρμα κλειστή..

@discoboy εγώ έχω ένα κλώνο rDNA 60w με πλακέτα της SXK στην οποία μπορείς να ρυθμίσεις τον συντελεστή μόνος σου, οπότε υποστηρίζει όλα τα σύρματα που μπορούν να δουλέψουν με TC. Νικέλιο, Τιτάνιο, Ανοξείδωτο ατσάλι... Απλά επιλέγεις τον συντελεστή (με τον ίδιο τρόπο το κάνουν και τα εμπορικά μόντ απλά τον έχουν προ ρυθμισμένο για κάθε τύπο σύρματος και δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ).

Δεν ξέρω τι να σου πω, μήπως δεν είχες επιλέξει από το μενού την ρύθμιση για τιτάνιο; Αν προσπαθούσες να παίξεις TC με τιτάνιο αλλά στην ρύθμιση για νικέλιο δικαιολογούνται τα καψούλια. Σε αυτήν την περίπτωση θέλει 100 βαθμούς F κάτω η θερμοκρασία, όπως λες ο φίλος σου είχε βάλει 350 αντί για 450. Μήπως δεν είχε μπει σε Ti mode το ipv;

@discoboy εγώ έχω ένα κλώνο rDNA 60w με πλακέτα της SXK στην οποία μπορείς να ρυθμίσεις τον συντελεστή μόνος σου, οπότε υποστηρίζει όλα τα σύρματα που μπορούν να δουλέψουν με TC. Νικέλιο, Τιτάνιο, Ανοξείδωτο ατσάλι... Απλά επιλέγεις τον συντελεστή (με τον ίδιο τρόπο το κάνουν και τα εμπορικά μόντ απλά τον έχουν προ ρυθμισμένο για κάθε τύπο σύρματος και δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ).

Δεν ξέρω τι να σου πω, μήπως δεν είχες επιλέξει από το μενού την ρύθμιση για τιτάνιο; Αν προσπαθούσες να παίξεις TC με τιτάνιο αλλά στην ρύθμιση για νικέλιο δικαιολογούνται τα καψούλια. Σε αυτήν την περίπτωση θέλει 100 βαθμούς F κάτω η θερμοκρασία, όπως λες ο φίλος σου είχε βάλει 350 αντί για 450. Μήπως δεν είχε μπει σε Ti mode το ipv;

και σε ti το δοκιμασα και σε ni200 - 100,120 βαθμους.

σου λεω δεν κανω κατι λαθος..το μονο προβλημα που δεν μπορω να ελεγξω ειναι η ποιοτητα του τιτανιου που αγορασα

Πήγα πήρα τελικά σήμερα ni200. Με έβγαλε ο δρόμος.

Ένα μέτρο πήρα, ίσα ίσα. Τσίμπησα και έναν caterpillar.

Μπορώ να στήσω στον Caterpillar; 28ρι είναι το σύρμα.

Παίζει ή θα χρειαστώ άπειρες σπείρες με το 28ρι οπότε όχι;  :-(

Γενικά, πόσο πρέπει να βγει η αντίσταση; Είπαμε, πρώτη φορά με TC, δε θέλω να κάνω χαζομάρα.

http://www.steam-engine.org/coil.asp

Βάζεις τύπο σύρματος, διάμετρο σύρματος, μονή η διπλή αντίσταση, διάμετρο coil και στόχος τιμής αντίστασης και σου λέει τι να φτιάξεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...