giorgos147 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Από λίγο βαμβάκι μέχρι 'δώσ'του όσο παίρνει'. Και δύο άτομα που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό υπερβολικά, το ίδιο μου έχουν αναφέρει. Ότι το υγρό μάλλον είναι παχύρευστο. Και δεν είναι ότι δεν έχω γεύση, αλλά ότι παίρνω συνεχώς καμένο. Τον δεύτερο πάντως, τον θέλω για να τον έχω συνεχώς γεμάτο με ένα δεύτερο υγρό. Δεν είναι ότι θέλω να αντικαταστήσω τον subtank.
ferongr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Είμαι περίεργος να το δοκιμάσω αυτό το υγρό τώρα, ποια εταιρία το βγάζει;
giorgos147 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Το συγκεκριμένο, η Natura. Να επισημάνω ότι στο πρώτο στήσιμο, με την μαμίσια αντίσταση που είχε ήδη πάνω στο deck και βαμβάκι που μου πέρασαν στο μαγαζί -άνθρωπος που ξέρει δηλαδή-, πάλι έπαιρνα καμένο. Οπότε, σίγουρα δεν ευθύνομαι εγώ. Κάναν δεύτερο όμως, δε μου είπες τι προτείνεις.
ferongr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Well... Προσωπικά θα σου πρότεινα ένα Subtank Mini πάλι, ο αυθεντικός V2 στην FT με το νεο RBA είναι λίγο παραπάνω από ένα κλώνο Kayfun 4. Αν θες να ανέβεις λίγο σε watt πας σε Lemo 2 που για μένα στο εύρος 30-40W είναι ιδανικός λόγω σχεδιασμού (η αίσθηση του ατμίσματος είναι πολύ βελούδινη). Για κλώνους Kayfun 4 δεν έχω άποψη, πάντως είναι πολύπλοκοι και λίγο προβληματικοί ανάλογα πως σου κάτσει.Διαβάζω λίγο για τα Natura και δεν φαίνεται να είναι πηχτά. Δεν νοείται να είναι πηχτά λόγω ότι είναι έτοιμα υγρά που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορους ατμοποιητές, και εργοστασιακούς BDC των 5€ πχ. Και προσωπικά επειδή το έχω λιώσει λίγο το θέμα DIY με διάφορες βάσεις, αραιές, πηχτές κλπ, δεν έχω βρεί έτοιμο υγρό που να φτάνει την πυκνότητα των υγρών που ατμίζω συνήθως. Γι' αυτό και είμαι πολύ περίεργος που έχεις θέματα τροφοδοσίας. BTW, μην ορκίζεσαι για "ανθρώπους που ξέρουν" στα μαγαζιά
giorgos147 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Στον συγκεκριμένο που τον έστησε έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχει χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα. Τέλος πάντων. Θα δω τι θα κάνω. Ας μπουν με το καλό τα χρήματα και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε περί του δεύτερου. Σε ευχαριστώ για την όλη βοήθεια^.
ferongr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Για την ιστορία, έτσι στήνω εγώ το RBA και δεν έχω προβλήματα.
giorgos147 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ακριβως το ίδιο στήσιμο κάνω. Ισως όχι τόσο μαζεμένα τα φιτιλια. Θα δοκιμασω και απο FA το Virginia που μου έχει περισσέψει ελάχιστο και θα επανελθω.
ferongr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Το να μη μπλοκάρουν οι άκρες του βαμβακιού τις τρύπες εισαγωγής είναι το ζουμί. Έτσι και ατμίσω το Virginia της Natura στα 25W+ τι μου δίνεις ; 1
giorgos147 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Τελικά πήρα ένα lemo 2 και τη βάση του subtank μαζί με ένα bell cap. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου feron! Το να μη μπλοκάρουν οι άκρες του βαμβακιού τις τρύπες εισαγωγής είναι το ζουμί. Έτσι και ατμίσω το Virginia της Natura στα 25W+ τι μου δίνεις ; Θα δοκιμάσω ένα στήσιμο και γω τώρα να δούμε. Αν το πετύχω το στοίχημα δε μετράει.
ferongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Καλορίζικα. Και στον Lemo ίδια φιλοσοφία στησίματος πρέπει να κάνεις. Όταν κόβω το βαμβάκι αφού το περάσω από την αντίσταση, το κάνω πριν τοποθετήσω το μεσαίο τμήμα. Στο μήκος, προσωπικά το ψαλίδι το βάζω ίσα ίσα με τα σπερώματα της καμπάνας. Μετά βρέχω καλά τα βαμβάκια (να στάζουν υγρό), δίνω ρεύμα να δώ αν ο ατμός παράγεται καλά (πρέπει να βγαίνει από το coil το ίδιο και όχι από την πλευρά των βαμβακιών οριζόντια, αυτό σημαίνει ότι το βαμβάκι σου δεν κάνει καλή επαφή). Μετά απλώνω το βαμβάκι στο deck, πρέπει ίσα ίσα να φτάνει κάτω, βεβαιώνομαι ότι δεν προεξέχει, βιδώνω μεσαίο τμήμα, βλέπω αν είναι τα κανάλια υγρού ελεύθερα και στο τέλος τελειώνω τη συναρμολόγηση. Αυτό το στήσιμο για 20 με 45W. 1
giorgos147 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ feron! Θα δοκιμάσω σε λίγο το τρόπο στησίματος σου. Τώρα κοιτάω τιμές πάλι. Αυθεντικές Samsung 25R από Fasttech 8€, 12-13 εδώ. Γιατί; Θεώρησα ότι στις μπαταρίες δε θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά -μπαταρίες είναι!-, αλλά για ένα σετάκι των δύο μου βγαίνει αρκετά παραπάνω. Είπα να κάνω το καλό να τις πάρω από εδώ και όχι από FS, αλλά. Τέλος πάντων, θα το σκεφτώ από που θα τις πάρω. Τελείωσαν και τα χρήματα στη κάρτα. Για το ipv να πάω για αυτές; Για φορτιστή σκέφτομαι κάποιον nitecore. Δε τα βιάζομαι -προφανώς- αυτά, αλλά ψάχνομαι από τώρα μη κοιτάω τελευταία στιγμή. Έβγαλα χολή, αλλά δε μπορώ ρε παιδιά
Baator Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 http://www.310.gr/mpataria-samsung-INR-18650-25R-2500-MAH&filter_name=sams 8 ευρώ οι samsung από Ελλάδα. Πάρτες από εδώ, από Κίνα απαγορεύεται να μπουν σε αεροπλάνο και θα κάνουν 3 μήνες να έρθουν. Μπαταρίες πάντα από εδώ, εξάλλου η τιμή είναι ψιλονορμάλ. Εγώ Nitecore φορτιστή έχω και είναι σκυλί, πάρε έναν Ι2, Ι4, D2, D4 αναλόγως αν θες 2 ή 4 θέσεις και οθόνη με ενδείξεις ή όχι (ανάλογα με το τι θα επιλέξεις αλλάζει αρκετά και η τιμή). Με τον Nitecore θέλει 6 ώρες να φορτίσουν οι samsung, να ξέρεις. Αν δεν έχεις 2ο μοντάκι και δεν την παλεύεις 6 ώρες χωρίς άτμισμα, πάρε 2 σετάκια samsung ώστε όταν φορτίζει το ένα να δουλεύεις με το άλλο. 1
ferongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Απο Ελλάδα, στο 310.gr έχουν 7.95. Από Ολλανδικό κατάστημα, 4.29 το κομμάτι. Από το Ολλανδικό έχω αγοράσει 8 κομμάτια, πολύ καλό κατάστημα αν και κάνει 1-2 βδομάδες το ταχυδρομείο, και λόγω των 4 ευρώ ταχυδρομικών, συμφέρει πολύ από 4 κομμάτια και πάνω. Για φορτιστή, προσωπικα έχω ένα VP1 και κάνει από μία μέχρι δυο ώρες (ανάλογα την τάση της μπαταρίας) λόγω 1A φόρτισης. 1
giorgos147 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μάλιστα! Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη τότε. Κοίταξα χθες σε 2-3 καταστήματα εδώ και πέτυχα 12ρες σε € και κακώς θεώρησα ότι είναι γενικό το θέμα. Ευχαριστώ ρε σεις.
ferongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Αν θες να πάρει και φορτιστή, σκέψου να τα κάνεις πακέτο από nkon.nl. Ένας Xtar VP2 και 2x25R έρχονται στα 53€. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις