Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι λέει τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο?

Μπήκα εκεί στο e-kapnisma αλλά από ότι κατάλαβα οι ατμιστές (ελεός) είναι πωρωμένοι. Ως εκ τούτου η αντικειμενικότητα πάει περίπατο.

Κανένα γερό φουγάρο αγόρασε κάτι από αυτά? Κανένα μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου? Κανένα άρωμα όσο δυνατόν πιο κοντά στη βρώμα του αληθινού τσιγάρου υπάρχει? Αυτό το γαργάλημα στο λαιμό υπάρχει? Όταν έχεις σεκλέτια και κάνεις όλο το μπουκαλάκι μπουκώνεις όπως με το κανονικό? Αν πιεις ξίδια σε καλύπτει ή θα ψάχνεις σύριγγα να το βαρέσεις ενδοφλέβια το υγρό?

Δεν ενδιαφέρομαι να κόψω τη νικοτίνη αλλά αν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να την παίρνω δεν θα είχα αντίρρηση.

Εδώ και δύο μήνες περίπου φουμάρω με ένα ego-T.Καπνιστής στριφτού τσιγάρου,ήθελα περίπου ένα πακέτο 25g ανά 2-3 μέρες.Δεν το έχω κόψει τελείως(άλλωστε δεν ήταν κι εμένα αυτός ο στόχος μου)αλλά πλέον το πακέτο μου τελειώνει στις 10+ μέρες.Προς το παρόν επιλέγω υγρό με 18mg νικοτίνη αλλά το επόμενό μου θα είναι 9αρι.

Το "χτύπημα" στο λαιμό είναι αρκετά ικανοποιητικό και το 8ωρο της δουλειάς ας πούμε βγαίνει χαλαρά χωρίς κανονικό τσιγάρο.Εν ολίγοις,κάνω 2-3 τσιγάρα τη μέρα εκτός αν μπλέξω με παρέα οπότε μου είναι εύκολο να ξεφύγω.

Λίγο σπαστικό είναι οι διαρροές υγρού που έχω στο η.τ. αλλά με 2-3 κολπάκια που έμαθα,έχει περιοριστεί αρκετά το φαινόμενο.

Από προσωπική εμπειρία,αλλά και από κανα δυο γνωστούς πολύ πιο φανατικούς καπνιστές από εμένα που το δοκίμασαν,πιστεύω οτι αξίζει να ασχοληθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ειχα παρει και εγω αυτο, η αληθεια ειναι πως εκανε δουλεια οταν το χρησιμοποιουσα (εννοω πως ειχα ελαττωσει το κανονικο καπνισμα), αλλα το παρατησα μετα απο εναν μηνα περιπου γιατι συνειδητοποιησα πως: 1. Κανεις δεν μου ξεκαθαριζε (εννοω ιστοσελιδες με καποιο επισημο περιεχομενο) τι ακριβως γινεται στον αντιδραστηρα (ή οπως λεγεται αυτο) την ωρα που εισεπνεα,

2. δεν ειχα δει πουθενα γραμμενο τι ακριβως περιειχαν οι αμπουλες νικοτινης

3. δεν ημουν σιγουρος πως δεν θα εισεπνεα τιποτα περιεργο απο την μπαταρια.

Επισης η αισθηση ΔΕΝ ηταν σε καμια περιπτωση σαν του κανονικου τσιγαρου.

Πως θα έχει επίσημο περιεχόμενο αφού δεν έχει ασχοληθεί επίσημος φορέας του κράτους με το θέμα (από ότι έχω καταλάβει).

Η υποκρισία γενικά με αυτά τα θέματα περισσεύει παγκοσμίως και στην Ελλάδα ένα κλικ παραπάνω. Λογικά αν απαγορεύσουν αυτό (με τη προιπόθεση ότι δεν περιέχει κάτι βλαβερότερο του τσιγάρου) είναι σαν να απαγορεύουν και το τσιγάρο το ίδιο. Έτσι λοιπόν δεν το ακουμπάνε το θέμα και αφήνουν να πωλείται στην ουσία ημι - παράνομα. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω από το τελωνείο με τι δασμολογική κλάση (ως τι δηλαδή) περνάνε.

Αναλογίσου τώρα τα φράγκα που παίζονται γύρο από το κάπνισμα γενικός και βγάλε άκρη.

Όσον αφορά τα υγρά από ότι είδα μιλάμε για χύμα υλικά που το συσκευάζουν σε φιαλίδια εδώ Ελλάδα. Τα φιαλίδια τα γυάλινα είναι τα κλασικά τα βουλγάρικα και αναφέρουν απλά ότι εισάγονται από την Χ χώρα.

Από αυτό που έχει ένας γνωστός μου και είδα, κατασκευαστικά δε παίζει να ρουφάς κάτι από μπαταρία πάντως.

Είναι εύκολο να καταλάβεις ότι όλα τα μοντέλα είναι καθαρόαιμα Κινέζικα μηχανάκια που το εργοστάσιο χτυπάει τη φίρμα του πελάτη. Μερικές ευρωπαϊκές φίρμες κιόλας δεν αλλάζουν ούτε το χρώμα ούτε το design παρά μόνο το όνομα (=προχειροδουλειά = φτηνοδουλειά)! Προφανώς η κατανάλωση είναι μικρή πανευρωπαϊκά. Επίσης θα προσέξεις ότι πολλές μάρκες κυκλοφορούν με όνομα που έδωσε το Κινέζικο εργοστάσιο! Δεν το συναντάς και συχνά αυτό και πόσο μάλλον σε προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με την υγεία σου. Συνηθίζεται να προϋπάρχει μια βάπτιση πριν βγουν στην αγορά. Οι Ιταλοί έχουν μάστερ χρόνια τώρα σε κάτι τέτοια.

Τέλος το κέρδος των Ελληνικών καταστημάτων όσον αφορά τα Κινέζικα το υπολογίζω γύρο στο 200% με 250% περίπου για πρώτο χέρι από Κίνα. Στα αναλώσιμα όπως παντού θα υπάρχει πιθανόν ξεκώλιασμα. Λογικό κέρδος αν αναλογιστεί κανείς τη μικρή μέχρι τώρα κατανάλωση. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι τέτοιο κέρδος το βάζεις για να καλύψεις και τη φύρα σου από μια υποτυπώδη εγγύηση που θα δώσεις τον πελάτη σου. Πέρα από 30μέρες εγγύηση για τη μπαταρία δεν παίζει όμως!!!...

Πως θα έχει επίσημο περιεχόμενο αφού δεν έχει ασχοληθεί επίσημος φορέας του κράτους με το θέμα (από ότι έχω καταλάβει).

Η υποκρισία γενικά με αυτά τα θέματα περισσεύει παγκοσμίως και στην Ελλάδα ένα κλικ παραπάνω. Λογικά αν απαγορεύσουν αυτό (με τη προιπόθεση ότι δεν περιέχει κάτι βλαβερότερο του τσιγάρου) είναι σαν να απαγορεύουν και το τσιγάρο το ίδιο. Έτσι λοιπόν δεν το ακουμπάνε το θέμα και αφήνουν να πωλείται στην ουσία ημι - παράνομα. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω από το τελωνείο με τι δασμολογική κλάση (ως τι δηλαδή) περνάνε.

Αναλογίσου τώρα τα φράγκα που παίζονται γύρο από το κάπνισμα γενικός και βγάλε άκρη.

Όσον αφορά τα υγρά από ότι είδα μιλάμε για χύμα υλικά που το συσκευάζουν σε φιαλίδια εδώ Ελλάδα. Τα φιαλίδια τα γυάλινα είναι τα κλασικά τα βουλγάρικα και αναφέρουν απλά ότι εισάγονται από την Χ χώρα.

Από αυτό που έχει ένας γνωστός μου και είδα, κατασκευαστικά δε παίζει να ρουφάς κάτι από μπαταρία πάντως.

Είναι εύκολο να καταλάβεις ότι όλα τα μοντέλα είναι καθαρόαιμα Κινέζικα μηχανάκια που το εργοστάσιο χτυπάει τη φίρμα του πελάτη. Μερικές ευρωπαϊκές φίρμες κιόλας δεν αλλάζουν ούτε το χρώμα ούτε το design παρά μόνο το όνομα (=προχειροδουλειά = φτηνοδουλειά)! Προφανώς η κατανάλωση είναι μικρή πανευρωπαϊκά. Επίσης θα προσέξεις ότι πολλές μάρκες κυκλοφορούν με όνομα που έδωσε το Κινέζικο εργοστάσιο! Δεν το συναντάς και συχνά αυτό και πόσο μάλλον σε προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με την υγεία σου. Συνηθίζεται να προϋπάρχει μια βάπτιση πριν βγουν στην αγορά. Οι Ιταλοί έχουν μάστερ χρόνια τώρα σε κάτι τέτοια.

Τέλος το κέρδος των Ελληνικών καταστημάτων όσον αφορά τα Κινέζικα το υπολογίζω γύρο στο 200% με 250% περίπου για πρώτο χέρι από Κίνα. Στα αναλώσιμα όπως παντού θα υπάρχει πιθανόν ξεκώλιασμα. Λογικό κέρδος αν αναλογιστεί κανείς τη μικρή μέχρι τώρα κατανάλωση. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι τέτοιο κέρδος το βάζεις για να καλύψεις και τη φύρα σου από μια υποτυπώδη εγγύηση που θα δώσεις τον πελάτη σου. Πέρα από 30μέρες εγγύηση για τη μπαταρία δεν παίζει όμως!!!...

Η τεχνολογια γενικοτερα του ηλ. τσιγαρου ειναι κινεζικη. Οποτε οτιδηποτε και να δεις να κυκλοφορει ανα τα ευρωπας η ττο αμερικα, και τα στο παρουσιαζουν για ευρωπαικο κλπ, ειναι καθαρα μπουρδες. Η κινα ειναι μαστερ σε αυτον τον τομεα.

Για το θεμα του κερδους απο ελληνες - ευρωπαιους εχεις απολυτο δικιο. Ας πουμε ο ατμοποιητης του Hybrid ( η αλλιως ευρωπαικα VGO) που χρησιμοποιω, στο ελλαντα εχει 7 ευρω, ενω απο κινεζικο site πηρα 12 δολαρια (9 ευρω) τους 5!!! Το θεμα της εγγυησης ειναι σχετικα καλο, γιατι στο δικο μου ας πουμε δινει 3 μηνες για τη μπαταρια, και 28 μερες για τον ατμοποιητη, που υποτιθεται οτι τοτο ειναι και ο χρονος ζωης του (αν δεν παει δηλαδη απο αντισταση που την περνας στην εγγυηση, παλι θα χρειαστεις αλλαγη, λογω χρησης του).

Τα υγρα και παλι απο ανατολας να τα περιμενεις, μιας και σχεδον αποκλειστικος παραγωγος - εξαγωγεας νικοτινης ειναι η Ταιβαν, τα αλλα δυο ειναι ειτε η γλυκερινη - Προπυλενογλυκόλη, και το αρωμα.

Οσον αφορα τη χρηση του, αφου δυστυχως δεν καταφερα να κρατησω το κανονικο κομμενο, και ξανακυλησα παλι στο στριφτο, το πηρα κι εγω με βαρια καρδια, αλλα 2 μηνες τωρα με παει μια χαρα, και χωρις το αγχος που ειχα οταν το ειχα τελειως κομμενο. Κανονικο δε θελω πλεον, και το "χτυπημα" απο τη νικοτινη ειναι αρκετα ικανοποιητικο, αν δε, το συνηθισεις (και εχεις και σαν σκοπο να μην ξανακανεις κανονικο), τοτε μια χαρα θα σε παει.

Με το Hybrid της nobacco δεν εχω ουτε διαρροες, ουτε διακοπτακια (να 'σαι πιωμενος και να ξεχνας συνεχεια να το πατησεις), και αυτονομια τουλαχιστον μια ολοκληρη μερα στη μπαταρια.

Για μενα μακρυα απο τα μικρα, τυπου κανονικου τσιγαρου, γιατι και αφηνουν μια πλαστικιλα στη γευση απο το φιλτρακι, και ειναι με ελαχιστη αυτονομια, αν σκεφτεις οτι ενα μεγαλο εχει μπαταρια 1100mah και ατμοποιητη που παιρνει 3ml ενω ενα μικρο εχει 280mah μπαταρια, και φιλτρακι με 0,2 εως 1 ml γεμισμα.

[...] Ας πουμε ο ατμοποιητης του Hybrid ( η αλλιως ευρωπαικα VGO) που χρησιμοποιω, στο ελλαντα εχει 7 ευρω, ενω απο κινεζικο site πηρα 12 δολαρια (9 ευρω) τους 5!!! [...]

Α sorry, τώρα διάβασα καλύτερα. Νόμιζα ότι 7€ είχε το ηλ. τσιγάρο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Λίγο σπαστικό είναι οι διαρροές υγρού που έχω στο η.τ. αλλά με 2-3 κολπάκια που έμαθα,έχει περιοριστεί αρκετά το φαινόμενο.

θα μας πεις και σε εμας τα ...κολπάκια, γιατί είναι πολλές οι διαρροές...!!!

θα μας πεις και σε εμας τα ...κολπάκια, γιατί είναι πολλές οι διαρροές...!!!

Μικρά μυστικά μάλλον θα ήταν ο πιο σωστός ορισμός.

1)Μπαταρία πάντα καλά φορτισμένη(τη φορτίζω κάθε βράδυ)

2)Δεν αφήνω το υγρό να αδειάσει.Όταν φτάσει κάτω από τη μέση περίπου,συμπληρώνω.

3)Όχι τοποθέτηση του τσιγάρου σε κάθετη θέση(π.χ. κωλότσεπη)

4)Πάτημα του κουμπιού για 1" πριν την εισπνοή.

Επίσης,διαβάζοντας διάφορες συζητήσεις άλλων χρηστών η/τ,οι περισσότεροι συμφωνούν ότι χρησιμοποιώντας πώματα σιλικόνης στα επιστόμια,σχεδόν εξάλειψαν τις διαρροές(αρκετοί δε, χωρίς το σχεδόν).Δεν έχω αγοράσει ακόμα αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό.

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Θα τα δοκιμάσω και ελπίζω να ...κανουν δουλειά.

Ή αγοραζεις το hybrid-e ατμοποιητη (με σφουγγαρακι, ιδιος με του τσιγαρου hybrid) και ησυχαζεις. http://www.nobacco.gr/product/662/atomizer-hybrid-e

:rolleyes: Είμαι νέα στο σπορ του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το πήρα μόλις μια εβδομάδα και θα ήθελα να μου πείτε καμιά γεύση υγρού αναπλήρωσης που να πλησιάζει (το κατά δύναμιν βεβαία) τη γεύση του τσιγάρου. Έχω δοκιμάσει μόλις δύο (ma*boro & old tobacco)Αν και το δεύτερο είναι ωραίο...κάτι μου λείπει :-( .

:rolleyes: Είμαι νέα στο σπορ του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το πήρα μόλις μια εβδομάδα και θα ήθελα να μου πείτε καμιά γεύση υγρού αναπλήρωσης που να πλησιάζει (το κατά δύναμιν βεβαία) τη γεύση του τσιγάρου. Έχω δοκιμάσει μόλις δύο (ma*boro & old tobacco)Αν και το δεύτερο είναι ωραίο...κάτι μου λείπει :-( .

Δυσκολο, απο οσο καταλαβα κι απο φιλους, ο καθενας εχει τελειως διαφορετικη αποψη, ειναι πολυ υποκειμενικη η φαση της γευσης. Εμενα ας πουμε, δεν μου αρεσε καμμια γευση που να τεινει σε τσιγαρο, ολες μου μυριζουν σαν καμμενες καλτσες, οπως λενε και οι παλιοτεροι στο χωρο, ειναι πολυ δυσκολο να πετυχουν καλη γευση τσιγαρου. Οποτε κι εγω εχω ριξει βαρος σε αλλες γευσεις, με αποτελεσμα μετα απο 2-3 δοκιμες να παραμεινω στο μηλο.

Πηρα απο flavourart, αρκετες γευσεις και μια βαση ετοιμη με νικοτινη και μολις ερθουν θα αρχισω τις δοκιμες.

Δοκιμή στη δοκιμή νομίζω κάπου θα το βρούμε. Από τις γεύσεις φρούτου έχω δοκιμάσει μόνο λίγη φράουλα αλλά :-( . Το Old Tobacco (της Ovale) δεν νομίζω ότι θα σου θυμιζε καμμένες κάλτσες, είναι λίγο γλυκό, έχει καλό άρωμα. Παρήγγειλα σήμερα ένα άλλο με γεύση καπνού να δοκιμάσω και espresso (μήπως και είναι λίγο πικρό) και περιμένω... Σκεφτόμουν και εγώ τη βάση με νικοτίνη. Περιμένω εντυπώσεις!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...