ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Γειά σας παιδιά, Πρόσφατα αγόρασε ένας φίλος μου μία Sapphire Radeon HD6990 και μόλις χθές ανοίξαμε το κουτί να την εγκαταστήσουμε (γιατι έλειπε εκτός). Η πλάκα είναι πως προς έκπληξή μας η κάρτα δεν είχε καθόλου καλώδια τροφοδοσίας μέσα στο κουτί και έπρεπε να πάμε στο κατάστημα που την αγοράσαμε και να μας δώσουν ένα 2xmolex -> 8pin συν το ένα που είχε ήδη απο την προηγούμενή του κάρτα (μία 5970) σύνολο μας κάνει δύο. Η κάρτα αυτή όπως θα ξέρετε παίρνει 2x8-pin καλώδια τροφοδοσίας. Οπότε βάλαμε τα δύο αυτά καλώδια (2 x 2molex->8pin) τροφοδοτούμενα απο δύο καλώδια molex του τροφοδοτικού που όμως το ένα απο τα δύο έχει και δίσκους που τροφοδοτούνται απο αυτό (δεν έχει άλλα καλώδια το τροφοδοτικό για να μπορέσουμε να δώσουμε εντελώς ξεχωριστά καλώδια. Βάλαμε μπροστά λοιπόν και το PC ξεκίνησε κανονικά. Έλα όμως που μετά απο λίγη ώρα άρχισαν τα restart. Η θερμοκρασία της κάρτας κυμαίνεται γύρω στους 75 βαθμούς, που νομίζω πως είναι ΟΚ, έτσι δεν είναι? Το τροφοδοτικό είναι ένα Enermax Galaxy 800W. H κάρτα λέει πως θέλει 750W και πάνω (τροφοδοτικό). Εκτός της κάρτα γραφικών έχει μία Soundblaster , 2 δίσκους SATA, 1 Intel SSD και 1xDVD-RW. Το πρόβλημα πιστεύω πως είναι στα καλώδια του ρεύματος και γενικά με την τροφοδοσία ρεύματος. Λέτε να αγοράσουμε δύο καλώδια 6-pin σε 8-pin ωστε να πάρουμε ρεύμα ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ απο τα καλώδια PCI-Express ? Βρήκα ένα κατάστημα που τα πουλάει 5,50 ευρώ το ένα... Για πείτε βρε παιδιά μπας και το λύσουμε το θέμα.. Σας ευχαριστώ πολύ!
gtsamour Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Περίεργο μου φαίνεται που δεν είχε μέσα τα δύο molex τροφοδοσίας το κουτί. Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια ταπεινή Sapphire HD 6870 και είχε μέσα δύο molex τροφοδοσίας και κάτι ψιλά ακόμα. Το κουτί ήταν σφραγισμένο? Πάντως δεν μου κουγεται σωστό να έχεις πάνω στο ένα καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας, επιπλέον 2 δίσκους... το πιθανότερο είναι να είναι θέμα τροφοδοσίας. edit: Άκυρο, τελικά τα καλώδια τροφοδοσίας δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο της 6990. Κουλό αλλά αληθινό http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd6990/
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Κι εγώ αυτό σκέφτηκα πως είναι. Πάντως όσον αφορά τα καλώδια τροφοδοσίας κι εμένα μου έκανε εντύπωση και πήγαμε στο κατάστημα που την αγοράσαμε και με τον τεχνικό είδαμε το επίσημο site και διάφορα reviews (μέσα στο Internet) και όντως δεν έχει μέσα το κουτί κανένα καλώδιο τροφοδοσίας! είναι κουφό όντως! Να αγοράσουμε δύο καλώδια 6-pin σε 8-pin ωστε να παίρνει ρεύμα απο τα καλώδια PCI Express ? Τί λέτε? Στο site της Sapphire πάντως, λέει : Required : 2X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required. ?...
gtsamour Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θα έλεγα πρίν πάρεις τα καλώδια, αποσύνδεσε τον έναν απο τους 2 δίσκους πάνω απο τη μια τροφοδοσία και δες αν σταματάνε οι επανεκκινήσεις (πιο πολλά watt διαθέσιμα για την κάρτα) ή έστω αν γίνονται πιο αραιά. Αυτό θα είναι ένδειξη ότι όντως φταίει η τροφοδοσία. Τις επανεκκινήσεις τις κάνει ενώ παίζετε παιχνίδι ή στο ξεκάρφωτο μέσα στα windows? Γιατί μονο σε παιχνίδια τραβάει το maximum ρεύματος... Επίσης αν έχετε κανένα άλλο PC διαθεσιμο καλό θα ήταν να τη δοκιμάζατε και εκεί. Παίζει να έχει και πρόβλημα η κάρτα πάντως...
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τώρα διάβασα το μήνυμά σου gtsamour και δεν πρόλαβα. Παραγγείλαμε 2 καλώδια 6Pin σε 8Pin για να πάρει η κάρτα κατευθείαν ρεύμα απο τα PCI-Express καλώδια. Μόνο σε παιχνίδι μέσα το κάνει, όχι σε idle κατάσταση.
gtsamour Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Καλό αυτό.... μάλον είναι θέμα μη αρκετής τροφοδοσίας τότε. Αν το έκανε και μέσα στα windows θα ήταν ανυσηχητικό.
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Χμμμ... για να δούμε τί θα δούμε.. Πάντως το 800W τροφοδοτικό είναι ΟΚ δεν είναι?.. Και είναι καλό.. Enermax ... εννοώ δεν είναι κανένα Deer κτλ...
gtsamour Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Να σου πω δεν είμαι κανένας ειδικός στα τροφοδοτικά. Αν όντως βγάζει 800 όσο δηλαδή λέει, θα είσαι οκ. Εγώ πχ ένα Corsair 520W modular έχω και είμαι κομπλέ με δύο δίσκους, την 6870 και τον Q9300. Kαμία σχέση βέβαια σε κατανάλλωση η 6870 με την 6990. Τα διπλά μη σου πω και ακομα πιο πάνω η 6990...
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω πως τα Enermax βγάζουν αυτά που λένε.. ξέρω γώ ρε γαμώτο..; θα δώ τί θα γίνει και με τα καλώδια και βλέπουμε...
gtsamour Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν έχεις πάλι πρόβλημα ξεφόρτωσε το σύστημα απο πράγματα που μπορεί να λειτουργεί και χωρίς (πχ τον έναν δίσκο, το dvd drive) και δοκίμασε αν λύνει το πρόβλημα. Αν το λύνει τότε πάς για νέο και καλύτερο τροφοδοτικό. Aν δεν το λύνει το ψάχνεις λίγο παραπέρα (πχ drivers) και αν πάλι δε βγάλεις άκρη την πάς πίσω για αντικατάσταση.
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ gtsamour για την βοήθεια! Θα επανέλθω με νέες πληροφορίες.
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Η 6990 είναι κάρτα που θέλει ρεύμα και ΟΧΙ από Molex. Οταν την συνδέσεις όπως πρέπει δεν θα έχεις θέμα με το τροφοδοτικό σου. btw Νόμιζα ότι το Galaxy είχε βγει σε 850 και όχι 800W. Τεσπα Επειδή το 850άρι έχει σίγουρα 8πινα το έψαξες καλά πριν παραγγείλεις;
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Έχεις δίκιο.. 850W είναι το τροφοδοτικό. To PC (και το τροφοδοτικό) δεν είναι δικά μου.. Μέσα στο κουτί που φυλάει ο φίλος μου τα καλώδια δεν είχε τίποτα τέτοιο.. Έχεις δίκιο πάντως.. τώρα το βλέπω και εγώ (σε ένα review)... Θα τον ρωτήσω. Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου.
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τίποτα απλά είχα ένα τέτοιο και είχε 8πινα αν θυμάμαι καλά, που μάλλον θυμάμαι. Για δείτε το το θέμα
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τα καλώδια απο το τροφοδοτικό δεν τα βρήκαμε. Τα καλώδια όμως τα αγοράσαμε (τα 8πινα) και επιτέλους η κάρτα ΕΠΑΙΞΕ!!!! ουφ... είχα αρχίσει να αγχώνομαι. SOLVED λοιπόν! Η κάρτα δεν έπαιρνε την σωστή τροφοδοσία και ήθελε να παίρνει ρεύμα κατευθείαν απο τα δύο PCI Express Power Connectors μέσω των δύο 6pin σε 8pin adaptors. Ευχαριστώ πολύ παιδιά! να είστε καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα