Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

 

Είχα φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά εμφανίζεται διαφορετικά στον explorer και διαφορετικά στον firefox.

 

Κάτω από το header έπρεπε να μένει ένα μικρό κενό, το οποίο δεν μένει στον explorer. Μπορεί να μου πει κάποιος καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Η σελίδα είναι η alfacare.gr

 

Στον explorer θα παρατηρήσετε ότι το πλαίσιο "Αναζήτηση" είναι κολλημένο κάτω από το "Αρχική σελίδα" στο μενού, ενώ στον firefox όλα ΟΚ.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτό που γράφεις ή αρκετά απλή η λύση του (άγνωστο αυτό, αλλά γενικά μπορεί να μπλέξουν πολύ τα πράγματα) για να ασχοληθεί κάποιος αφιλοκερδώς.

Δημοσ.

Το παρακάτω δουλεύει (με αλλαγές από τα devtools των δύο browsers) αλλά δεν είναι η πραγματική λύση στο πρόβλημά σου.

 

στο div id="main" βάλε ένα margin-top:22px; (εχμ, γιατί; )

και

στο div id="contentdiv" βάλε ένα margin-top:-12px; (όπως το έχεις και στα left/right)

 

Προσθήκη

Το παραπάνω "παίζει" σωστά και στον Chrome.

Άλλον browser δεν έχω/δεν βάζω :P

Δημοσ.

Χωρίς να δω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα θα έλεγα να βάλεις κάποιο reset css stylesheet. Αυτά τα styles δίνουν τις ίδιες αρχικές τιμές σε διάφορα css properties και έτσι μειώνονται τα φαινόμενα η ίδια σελίδα να είναι διαφορετική σε κάθε browser.

 

Αν θέλεις κάνε λίγο search στο forum για reset css. Ίσως βρεις κάτι που να σε βοηθήσει

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες που ακριβός βάζεις το <div> και αν είναι μέσα σε πίνακα οκ ..

 

Δες που ακριβός βάζεις το <div> και αν είναι μέσα σε πίνακα οκ ..

και ακόμη αν δεις στον browser σου Ie9 or 8 έχει ένα εικονίδιο επάνω στην γραμμή διευθύνσεων που μοιάζει με σπασμένο αρχείο στην μέση πάτησε το κ θα δεις την διαφορά

αν το δουλεύει τοπικά ..

Επεξ/σία από chridevelop
Δημοσ.

Δεν έχω πολύ χρόνο να το κοιτάξω. Πάντως αυτό που θα μπορούσες να κάνεις και θα ήταν πιο σωστό είναι να φτιάξεις 2 css αρχεία. Ένα για mozilla και ένα για Ie και να βάλεις κώδικα html ώστε ν' αναγνωρίζει τον browser και να φορτώνει το ανάλογο αρχείο. Απλά στο css για τον IE να αυξήσεις margin και padding μέχρι να δεις το κενό.

Eλπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Οσο περιεργο και αν σου φανει αν δεν υπηρχε o ie δεν θα μαθαιναμε σωστο css (αν και εχω μπινεικοσει απειρες φορες τον browser αυτον, who doesn't) γενικοτερα, να φροντιζεις να βαζεις divs με fixed height και width, και να μην τα στριμωχνεις πολυ, γιατι αλλιως μετραει το margin η μηχανη του ie και αλλιως οι υπολοιποι. Αν τα κανεις αυτα, δεν χρειαζεσαι να φτιαχτεις workarounds με διαφορετικα css για τον ie.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...