scullyist Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα, Maxtor 160άρης, έσβησε το pc, δεν μπούταραν τα win...με τα πολλά τον βάζω ως 2ο, και με τα χίλια ζόρια καθυστέρησης τελικά τον εμφανίζει, αλλά RΑW. Tον βλέπει και το Sentinel...18 bad sectors (όπως το είχα σιγουράκι) + 223 weak, 43% health. Από ήχο...περίπου όπως όταν γυρνάει η βελόνα στο βινύλιο (για τους παλιούς lol). Ήχος απαλού γρατζουνίσματος, ας πούμε. Αποφασίζω να πάω για back up των αρχείων μέσω testdisk, και εν μεσω διαδικασίας (δεν πρόλαβα καν να αρχίσω καλά-καλά, βασικά), ακούγεται ένα σφύριγμα, μετά ένα κλακ και μετά μην τον είδατε. Explorer, Disk Man., Device Man., Bios, Testdisk, sentinel, findandmount... άφαντος. Ακουμπώντας τον δίσκο καταλαβαίνω ότι γυρίζει. Καπούτ (καμιά κεφαλή? το κλακ δεν μου άρεσε) ή παίζει κάποιο άλλο πρόγραμμα -που δεν ξέρω- να καταφέρει να τον δει? (το back up των αρχείων είναι το ζητούμενο). Mου έχει τύχει δίσκος με bs κλπ συναφή συμπτώματα να μη θέλει να φανεί με τίποτα κ στο άσχετο που τον ξανασύνδεσα μετά από καιρό, να τον δει. Υπάρχει ελπίς? Ευχαριστώ
panosno1com Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Σε παρομοια περιπτωση τον ειχα συνδεσει σε αλλο πι σι και με αλλο καλωδιο (αυτο που ειχε εκεινος ο υπολογιστης) τον ειδε αλλα αντεγραφε με απελπιστικα αργη ταχυτητα... Το διαγνωστικο της εταιριας το δοκιμασες;μη σε παρω κ στο λαιμο μ...ανεμενε κ απαντηση απο καποιον πο ειδικο..
scullyist Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Για την ώρα τη γλύτωσα, τον παράτησα ένα 3ωρο κ τώρα τον ξαναβλέπει (raw βέβαια). Της εταιρίας δεν το έπιασα Πάνο, πήγα κατευθείαν στο TeskDisk που με είχε σώσει σε άλλη φάση και μου έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις lol Για να δούμε πόσο θα κρατήσει τώρα μέχρι να τον ψάχνω ξανά...
washcloud Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Της εταιρίας του το διαγνωστικό (SeaTools της Seagate, μιας και η Maxtor έχει απ' το '06 συγχωνευτεί μαζί της), δε θα κάνει κάτι. Στην ουσία είναι για να αποφαίνεται επισήμως για αντικατάσταση ή μη. Hard Disk Sentinel για "διαγνώσεις", πάντα. Όταν δεν τον βλέπει, κλείνε πισί-βγάζε καλώδιά του-ξαναβάζε καλώδιά του-ξαναξεκίνα πισί. Κι αν θες, πες και το μοντέλο του να είμαστε stand-by, ΑΝ είναι προς κακάρωμα η πλακέτα (πιο πιθανό είναι το μοτέρ να είναι, αλλά...), και κάνει dissapearing acts "στα καλά καθούμενα", και δεν προλάβεις να πάρεις τ' αρχεία. * ...το "κλακ" μπορεί να ήταν απλά "βίαιο" παρκάρισμα της κεφαλής - μπορεί πάλι να ήταν "head slap" (στιγμιαίο μάλλον, και ίσως όχι και τόσο ισχυρό, για να έχει καταστροφικές συνέπειες. Θα δείξει σύντομα). Εξαρτάται από το πώς ακούστηκε... Πιο πιθανό όπως είπα, είναι να είναι on the bring να γίνει brick το μοτέρ του. Οι BS μπορεί να προέκυψαν από το -πιθανό- head slap (αν δεν υπήρχαν πριν). ** Καλό το Test Disk, αλλά κατά βάση για partition recovery. Για file recovery, έχε κατά νου το Active File Recovery.
scullyist Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τα tips, Wash. Το disktest αυτη τη φορά δεν μπορεί να μου δείξει file directory για να κάνω back up (no file found, file system may be damaged). Μπορεί κάτι να παραλείπω αλλά πέρασα στο FileRecovery μήπως γίνει από 'κει κάτι, βλέπει ότι έχει full το used space, οπότε τα αρχεία παραμένουν εκεί υποθέτω. Κάνει -αργοοοοοό- scan τώρα. ΑΝ προλάβει να τελειώσει και να προλάβω να πάρω τα αρχεία, διότι τώρα κάνει ανά διαστήματα έναν έντονο θόρυβο, κυριολεκτικά λες και τον τσιγάριζες στο τηγάνι. Μετά πέταξε και απανωτά κλακ λες και παίζει ρακέτες... πολλαπλά εγκεφαλικά στις 5 το πρωί
washcloud Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Απανωτά κλακς = βρώμα η δουλειά. Δηλαδή υπάρχει κι ενδεχόμενο να μην έχει παιχτεί η καταστροφή της Σμύρνης εντός, αλλά ψιλοαμφίβολο (κάθε κλακ, ίσως σημαίνει χοντρή ζημιά που γίνεται -τελικώς- στην επιφάνεια των platters. Nα μην εξηγώ, αλλά παίζει έτσι να πηγαίνει). Ξαναλέω, πες μοντέλο (πλήρες - ό,τι αναφέρει το στίκερ. Firmware version included) μπας και (πολύ χλωμό να είναι ζήτημα πλακέτας, αλλά αν είναι, σώθηκες). ΑΝ βέβαια στο μεταξύ εξ' αιτίας του τσιγαρίσματος (=μοτέρ) δεν έχει κοπανηθεί ο μηχανισμός με τέτοιο τρόπο που να έχει επιπτώσεις στα platters.
scullyist Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μου βγήκε ο πάτος στην κυριολεξία και θέλω να σκοτώσω άνθρωπο τώρα, αλλά τουλάχιστον Νενικήκαμεν πιστεύω. Όποιο κι αν είναι το ρημάδι το -τεράστιο- μηχανικό του πρόβλημα, το θέμα είναι ότι αρνείται να ξαναγραφτεί το partition table ώστε να καταφέρω να δω περιεχόμενα. Ούτε με testdisk, το Active File Recovery έβρισκε μόνο deleted αρχεία τα οποία ήταν και άχρηστα, ούτε 2-3 άλλα προγράμματα -που δεν θυμάμαι τώρα ποια ήταν γιατί έχω κάψει εγκεφαλικά κύτταρα. Σωτήριο αποδείχθηκε τελικά το EASEUS Data Recovery Wizard και πλέον κατεβάζω αρχεία, τα οποία φαίνεται να είναι επιτέλους τα κανονικά. Το μόνο κακό είναι ότι τα έχει όλα μαζί χυμαριό σε ένα folder, οπότε θα χρειαστεί τρελές ώρες συμμαζέματος. Το οποίο από την άλλη είναι καλό, μήπως του βγει αντίστοιχα ο πάτος και του γίνει επιτέλους μάθημα του κατόχου να κρατάει full back up. Δεν είναι δικός μου ο δίσκος Wash, οπότε δεν ξέρω τι θα επιλέξει να τον κάνει. Aν μου τον αφήσει θα τον βάψω μπλε με τα στοιχεία του στο αντίστοιχο θρεντ.
washcloud Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Από και κλείεται να έκανε κάτι άλλο πρόγραμμα, που δεν έκανε KAI το AFR. Μήπως δεν είχες χρησιμοποιήσει το "Super Scan" mode; Ή μήπως ήταν ρυθμισμένο για ανάκτηση ΜΟΝΟ των deleted; (...το οποίο AFR, ΔΕΝ στα σώζει "χύμα" κι όλας, όπως άλλα κάνουν...). Αλλά τεσπα, η ουσία για 'σένα, είναι ότι έχεις τ' αρχεία σου. * Ωπ, ΤΩΡΑ το είδα ότι δεν είναι καν δικά σου....(αμάν ρε παιδί μου, ψάχνεις βίντεο για άλλους, κάνεις ανακτήσεις για άλλους....Τί κακό ειν' αυτό με 'σένα; ). Όσο για τον δίσκο (την πλακέτα), εννοούσα (επειδή έχω έναν τέτοιο), να στην έδινα να τη δοκίμαζες αν ταίριαζε, αν δεν έβγαινε άκρη (αν και όπως είχα πει, δεν το κόβω να πολυβοηθήσει) . Αλλά και να τον πσήσεις να τον χαρίσει, αν δεν τον θέλει πια, τον ιδιοκτήτη του, καλό είναι. ** Συμφωνώ απόλυτα με την "τιμωρησιακή" άποψη, του να του βγει ο πάτος να βγάλει άκρη, για να "μάθει".
scullyist Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 SuperScan έκανα γιατί αυτό πρότειναν οι οδηγίες. Οι ρυθμίσεις by default ήταν να ψάξει και για κανονικά και για deleted αρχεία, τι να πω δεν ξέρω. * Ωπ, ΤΩΡΑ το είδα ότι δεν είναι καν δικά σου....(αμάν ρε παιδί μου, ψάχνεις βίντεο για άλλους, κάνεις ανακτήσεις για άλλους....Τί κακό ειν' αυτό με 'σένα; ). LOL Έλα ντε, πολύ πιθανόν να επιδέχεται ψυχανάλησης το θέμα =P, τώρα πρέπει να βρω κ συμφέρουσα αγορά νέου σκληρού, ανάθεμα τις παράλογες τιμές που ακόμη καλά κρατούν. Εντωμεταξύ γλύτωσε και την τιμωρία τελικά, πέρα από το χυμαριό, τα πιο σημαντικά αρχεία (δουλειάς) βρέθηκαν κάπου μέσα στο χάος των χιλιάδων αρχείων, συμμαζεμένα στα folder τους. Λέω να τα σκορπίσω
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ...μόνο; Εγώ θα τους έβαζα κι encryption.
scullyist Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μμ... και το σβήσιμο επίσης, είναι πάντα μια επιλογή. ...ΥΓ. Αν δείτε κάτι νορμάλ σε σκληρό σφυρίξτε κλέφτικα pls.
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ...ΥΓ. Αν δείτε κάτι νορμάλ σε σκληρό σφυρίξτε κλέφτικα pls. ...τυρί; Κεφάλι; Γκάγκστερ; Σέντερ-μπακ; Τίποτα πιο πονηρό; Ξηγήσου. (...και χωρίς πλάκα : δεν κατάλαβα τί εννοείς πως θες. Εξ' ου βέβαια κι η πλάκα)
scullyist Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 LOL Σκληρό δισκο(πότηρο)...νορμάλ τιμή [που τιμή σ'όποιον την έχει (~60)] = όνειρα θερινής νυκτός(εν μέσω-σκληρού-χειμώνα)... A ναι ξέχασα, σφραγισμένο+εγγύηση (=το 'πονηρό' της υπόθεσης)
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ε πες βρε πουλάκι μου ότι ψάχνεσαι για αγορά δίσκου. Όπως και πες για μέγεθος (όου γιες-ιτ ΝΤΑΖ μάττερ για δίσκους), τουλάχιστον. Μάρκα; (...δεν εννοώ τα γερμανικά) RPM; Cache-μασέ; Δε σε νοιάζουν αυτά; Σύνδεση, έστω; Εξωτερικός; Εσωτερικός; SATA; PATA; (Πατάτα σου κάνει; ) Από χέρι; Από πόδι; Από μαγαζί; Από έγχρωμο; Από εγωγήινο (με μια δυσκολία στο RMA); Από άποψη εγγύησης, 5χρονο; 3χρονο; 2χρονο; Σκουτεράκι; Τεσπα, u catch ma drift : Πες κάτι περισσότερο... (Αν και, το να παρακολουθείς το Skroutz.gr* καθημερινά, αρκεί νομίζω... Εκτός κι αν δεν θες μαγαζάτο δίσκο). * γύρω στο 60άρι-70άρι, βρίσκεις και σήμερα. "Δίσκο γενικά", βέβαια. Τώρα τί ακριβώς θα 'ν' αυτός...
scullyist Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ε πες βρε πουλάκι μου ότι ψάχνεσαι για αγορά δίσκου. Αχ, δε με προσέχεις, αχ. τώρα πρέπει να βρω κ συμφέρουσα αγορά νέου σκληρού, ανάθεμα τις παράλογες τιμές που ακόμη καλά κρατούν. Είπα να μην το κάνω κανονικότατη αγγελία κι εδώ με full λεπτομέρειες, αλλά έχεις δίκιο, αφού ζήτησα heads up... Πατάτ..Sata 3,5'' Ιnternal. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε μέγεθος, ότι καλύτερο μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο των 60Ε, θα κριθεί η σχέση μεγέθους/τιμής. Σφραγισμένο + απόδειξη/εγγύηση (βλέποντας κ κρίνοντας για το χρόνο εγγύησης). Έβαλα και αγγελία, κοιτάω κ σκρουτζ+αγγελίες, κ άμαζον ...ικανοποιητικό φως δεν βλέπω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα