Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα σήμερα να μαθαίνω Java με ελληνικό Tutorial. Τα έκανα όλα, κατέβασα όσα μου είπε, άνοιξα το NetBeans 7.1, έκανα New Project, δημιούργησα νεά κλάση και ξεκίνησα με τον πρώτο κώδικα που μου δόθηκε στο Tutorial να γράφω:

>public class Hello
{
   public static void main(String[] args)
  {
   System.out.println(“Hello world”);
   }
}

Αυτό εδώ το πολύ απλό πράγμα. Μόλις το τελείωσα, μου έλεγε να κάνω Run πατώντας το F6 στο πληκτρολόγιο. Το πατάω λοιπόν και ενώ πρέπει όταν κάνει το Run κάτω δεξιά στο πρόγραμμα να μου γράφει proj-09.png , μου το γράφει το Build Succesful, χωρίς όμως από πάνω να γράφει τη φράση Hello World και δεν ξέρω γιατί. Επίσης, στην πέμπτη μου σειρά στον κώδικα που γράφει το

>System.out.printIn(“Hello World”);

μου έχει ένα κόκκινο θαυμαστικό, σαν να εντόπισε κάποιο error και τη λέξη out την έχει με πλάγια λαχανή γράμματα και επίσης όλη η σειρά είναι υπογραμμισμένη με κόκκινη γραμμή(όπως όταν γράφουμε στα ελληνικά στο word και κάνουμε ορθογραφικό λάθος). Μου εξηγεί κανείς γιατί δεν πετυχαίνει; Μήπως δεν πάει κάτι καλά επειδή το NetBeans μου είναι νεότερη έκδοση;

Δημοσ.

Όταν τον έγραφα εγώ δεν τον είχα κάνει copy paste.. τον κοιτούσα και τον έγραφα μόνος.. τα εισαγωγικά έβαζα αυτά τα αυτάκια " δίπλα από το έντερ! Παρατηρώ όμως ότι αυτά τα αυτάκια είναι διαφορετικά..

Δημοσ.

Μήπως φταίει το encoding? Στο παράθυρο με τα Projects, κάνε δεξί κλικ και επέλεξε Properties. Στην αριστερή στήλη επέλεξε Sources και θα δεις στο κάτω μέρος ένα drop down που λέει encoding. Δοκίμασε UTF-8 ή ISO-8859-7.

Δημοσ.

Από περιέργεια, δοκίμασε να τρέξεις το παρακάτω μέσα στην κλάση σου:

>public static void main(String[] args) {
       System.out.println("Hello world");
   }

Είναι το ίδιο παράδειγμα με αυτό που γράφεις, απλά να δω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη γραμματοσειρά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...