Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω μια ερώτηση για τους γνώστες περι routers, που δεν βρήκα σε ήδη υπάρχον θέμα (sorry αν έχει απαντηθεί, αλλά με όσο ψάξιμο πρόλαβα να κάνω δεν βρήκα λύση). Έιμαι κάτοχος ενός Netgear DG834G v4 ασύρματου modem/router εδώ και 4 χρόνια. Τον τελευτάιο καιρό παρατήρησα μία περίεργη συμπεριφορά:

Όταν για κάποιο λόγο έβγαινε από το ρεύμα (διακοπή, καταλάθος κάποιος έκλεινε το πολυμπριζο κλπ) αργουσε(*) παράλογα πολύ (ώρες...) να συνδεθεί και να δώσει σήμα. Χτες, χωρίς να γίνει κάτι εκ μέρους μου, σταμάτησε εντελως να δίνει σήμα. Μετά απο κανένα 12ωρο(!) πάλι από μόνο του, ξαναλειτουργούσε κανονικά και είχα internet για κάποιες ώρες κανονικότατα με full ταχύτητα κλπ.

Σε ένα παρόμοιο θέμα, κάποιος φίλος πρότεινε να ξαναπεραστει το firmware, πράγμα που δοκίμασα, με αποτέλεσμα να πέσει πάλι στην κατάσταση που περιγράφω και τις τελευταίες 3-4 ώρες δεν έχει αλλάξει κάτι. (Χτες έκανα και reset από το κουμπάκι που έχει, αλλά τίποτα...). Όση ώρα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση δεν μπορώ να μπω στο router με την ip του, ούτε με ethernet ουτε ασύρματα...

(*) Έχει 4 ledακια, power, wireless, DSL και internet. Όση ώρα δεν δουλεύει, Το power αναβοσβήνει πράσινο με αργό ρυθμό, και το internet τα ίδια (με διαφορά φάσης, όχι μαζί). Τα υπόλοιπα είναι σβηστά. Ασύρματο σήμα δεν πρέπει να δίνει γιατί δεν το βλέπω από κανενα pc. Το manual δεν λέει τιποτα για τη συμπεριφορά αυτή των ledaκιών.

Και η ερώτηση είναι:

Να το πετάξω και να πάρω άλλο ή είναι κάτι που διορθώνεται? Θα ακολουθήσει κι άλλη ερώτηση που έχει να κάνει με την αγορά του νέου, αφου βεβαιωθώ ότι δεν λύνεται το πρόβλημα :P

Δημοσ.

Περίεργο αυτο που το power αναβοσβήνει.

Δοκίμασε αν βρείς να δοκιμάσεις εναν αλλο μετασχηματιστή αρχικά μήπως ειναι στα τελευταία του αυτος και οχι το router, αν και με τον καινούργιο παλι η συμπεριφορά ειναι η ιδια φαντάζομαι πως το router ειναι στα τελευταία του.

Αυτο με το power οπως το αναφέρεις ειναι σαν να μην δίνει φυσιολογικά ρεύμα

Δημοσ.

φίλε SPANK μάλλον είχες δίκιο! έβαλα άλλο τροφοδοτικό και δουλεύει μπόμπα!

τελικά καμιά φορά οι λύσεις είναι στα πιο απλά...

ευχαριστώ!!

Δημοσ.

α.ελπιζω το νεο τροφοδοτικο να ειναι τα ιδια volt.

β.το παλιο μπορεις να το μετρησεις απο περιεργεια με ενα πολυμετρο.

γ.περνα το Last firmware για να παιζει καλυτερα ασχετα με το παρον προβλημα

δ.οπως θα ελεγε και ο spank αν ειναι καποια στιγμη και τα παιξει και αλλαξεις ρουτερ τοτε παρε to vigor 2700vg απο το www.ebw.gr

επισης ελπιζω να μην πληρωσες κανα 15 ευρω το μετασχηματιστη γιατι 25 εχει το vigor.

ε.καλο θα ειναι τα Router Κτλ να τα εχεις σε κανα πολυπριζο ασφαλειας.

Δημοσ.

α)τα ίδια βόλτ είναι, και τα αμπερ διπλάσια από του παλιού (ηλεκτρολόγος είμαι :P)

β)το μέτρησα με το που είδα το μήνυμα του spank (10,3 εβγαζε)

γ)ήδη το έκανα

δ)ευχαριστώ για τη συμβουλή! θα το δώ.

το τροφοδοτικό που του έβαλα ήταν ένα περισευούμενο από ένα παλιό δίσκο

ε)έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά επέτρεψε μου να αμφιβάλω για την αποτελεσματικότητα των (φτηνών) πολύμπριζων ασφαλείας. Και φυσικά δέν θα δώσω 30 ευρώ για πολύμπριζο, καλύτερα αμα μου καεί να πάρω καινούριο.

Δημοσ.

α.ε πες και εσυ την μαγικη λεξη.

β.10 απο ποσα κανονικα?

γ.....

δ.αξιζει τρελα αρκει να εχεις 10-15 λεπτα να αλλαξεις το firmware γιατι ειναι custom της altec και θελει αλλαγη.υπαρχει

guide.

αφου ηταν απο παλιο δισκο μια χαρα.

ε.ναι δεν μιλαω για φτηνο.το minimum πολυπριζο ασφαλειας για μενα ειναι της apc.ουτε καν legrand δεν θα επαιρνα.

απλα οχι μονογια το ρουτερ αλλα και για τα μηχανηματα.computer κτλ.η ενα ups για να τα εχεις ολα πανω.αν εχεις για το Pc ριξτο και αυτο πανω

Δημοσ.

10 από 12 που έλεγε το παλιό τροφοδοτικό

κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι πλέον έχω πολύ πιο δυνατό σήμα σε μέρη του σπιτιού που πριν δεν έπιανε. Λογικά όλα τα προβλήματα που είχα τελευταία οφείλονταν σε αυτό.

ναι αυτό για το ups είναι η πιο σωστή λύση, αν είχα λεφτά θα έπαιρνα και για το pc και για όλα, αλλά... :unsure:

Δημοσ.

10 από 12 που έλεγε το παλιό τροφοδοτικό

κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι πλέον έχω πολύ πιο δυνατό σήμα σε μέρη του σπιτιού που πριν δεν έπιανε. Λογικά όλα τα προβλήματα που είχα τελευταία οφείλονταν σε αυτό.

ναι αυτό για το ups είναι η πιο σωστή λύση, αν είχα λεφτά θα έπαιρνα και για το pc και για όλα, αλλά... :unsure:

που συνηθως αν κανω λαθος διορθωσε με ενα τροφοδοτικο παντα βγαζει κατι λιγο παραπανω απο το ονομαστικο οπως και με την μπαταρια οταν δεν εχεις πανω καμια συσκευη.

οποτε υπολειτουργουσε οποτε σιγουρα και οτι δεν bootare στο τελος σιγουρα και το ασυρματο.

το Ups καλη λυση αλλα οπως ξερεις αν παρεις Ups πρεπει να παρεις κατι καλο και οχι των 10 ευρω.οποτε τα καλα ειναι apc και τα APC ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ειναι ΑΚΡΙΒΑ.οποτε υπομονη.

Δημοσ.

Οι μπαταρίες όταν είναι ανοικτοκυκλωμένες όντως έχουν μεγαλύτερη τάση από την ονομαστική τους, διότι η ονομαστική συνήθως αναφέρεται σε κατάσταση λειτουργίας. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τον τύπο της μπαταρίας, και κάποια εσωτερικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα απλά τροφοδοτικά των ηλεκτρονικών συσκευών έχουν κ αυτά ανάλογες προδιαγραφές αλλά και πάλι εξαρτάται από το πώς λειτουργεί μέσα του (τι τύπος είναι). Κανονικά βγάζουν λίγο παραπάνω πάντως. Τώρα τυχαία πήρα ένα τροφοδοτικό από ένα φορτιστή μπαταριών ΑΑ που εχω μπροστά μου και βγάζει (ανοικτοκυκλωμένο) 18V, από 12 που γράφει πάνω :P

Και να μην ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρονικά δουλεύουν όχι μόνο σε μία τάση αλλά σε σε μία γκάμα τάσεων. Απλά κάτι πρέπει να γράψουν έξω από το κουτί για να μη τα κάψει ο καθένας, και έτσι γράφουν την 'ονομαστική τάση'

(ντάξ να μην το παρακάνουμε όμως, αρκετά μεγάλυτερες τάσεις για μεγάλες χρονικές περιόδους μειώνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής και καλό είναι άμα δεν ξέρει κάποιος να μην επεμβαίνει)

Δημοσ.

Οι μπαταρίες όταν είναι ανοικτοκυκλωμένες όντως έχουν μεγαλύτερη τάση από την ονομαστική τους, διότι η ονομαστική συνήθως αναφέρεται σε κατάσταση λειτουργίας. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τον τύπο της μπαταρίας, και κάποια εσωτερικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα απλά τροφοδοτικά των ηλεκτρονικών συσκευών έχουν κ αυτά ανάλογες προδιαγραφές αλλά και πάλι εξαρτάται από το πώς λειτουργεί μέσα του (τι τύπος είναι). Κανονικά βγάζουν λίγο παραπάνω πάντως. Τώρα τυχαία πήρα ένα τροφοδοτικό από ένα φορτιστή μπαταριών ΑΑ που εχω μπροστά μου και βγάζει (ανοικτοκυκλωμένο) 18V, από 12 που γράφει πάνω :P

Και να μην ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρονικά δουλεύουν όχι μόνο σε μία τάση αλλά σε σε μία γκάμα τάσεων. Απλά κάτι πρέπει να γράψουν έξω από το κουτί για να μη τα κάψει ο καθένας, και έτσι γράφουν την 'ονομαστική τάση'

(ντάξ να μην το παρακάνουμε όμως, αρκετά μεγάλυτερες τάσεις για μεγάλες χρονικές περιόδους μειώνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής και καλό είναι άμα δεν ξέρει κάποιος να μην επεμβαίνει)

thanxs για τα info.Μαθαινουμε και μερικα πραγματα παραπανω για τα ηλεκτρολογικα .η να το πω καλυτερα αναλυεις καποια πραγματα που εμεις τα εχουμε σαν δεδομενα.οπως πχ αυτο οτι βγαζουν παραπανω ταση.18 απο 12 μια χαρα.κινεζια τελειως.ναι σαν τα τροφοδοτικα που διαλεγεις και απο πισω ποσο μπορει να παιξει πχ 110 η 220 η σου λεει 220-240 πχ.ναι πραγματι αντεχουν καποια παραπανω η παρακατω ορια και καποιες αλλες εχουν protection απο καποια ορια και μετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...