kostaks3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αρχικα να πω οτι εψαξα στο φορουμ για τυχον θεμα αλλα δεν βρηκα.Λοιπον εχω μερικες αποριες. Σε τι διαφερουν HDD με τους SSD.Σε τι θα με ωφελησει η αγορα του SSD.Μπορει να μπει σε ολα τα συστηματα; Αυτα...για αρχη.
PETERANOS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ο HDD έχει μηχανικά μέρει ο SSD όχι, με λίγα λόγια ταχύτερη λειτουργία του συστήματος σου, ναι μπαίνει σε όλα τα σύγχρονα συστήματα.
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Οι SSD έχουν πιο γρήγορη απόκριση (και μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων αλλά αυτό δεν απασχολεί τόσο). Φορτώνουν πιο γρήγορα το OS και γενικά ό,τι τρέχει απ αυτούς. Αν πατήσεις 3 προγράμματα ν ανοίξουν συγχρόνως (πχ firefox, msn, outlook) σε σύστημα με HDD είναι πιθανό να δεις την κλεψύδρα των windows και ν ακούσεις τον HDD ν αγκομαχάει για λίγο μέχρι να τ ανοίξει όλα αυτά. Σε SSD δύσκολα γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν είναι θαυματουργοί και δεν ανοίγουν τα πάντα στιγμιαία αλλά η διαφορά απόδοσης από τους μηχανικούς είναι εμφανής. Όσο πιο HDD intensive λειτουργίες κάνεις στο pc, τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα δεις. Ναι, μπαίνουν σ όλα τα pc/laptops (αρκεί να υπάρχει SATA port).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 γενικότερα η όλη ανταπόκριση του συστήματος βελτιώνεται κατακόρυφα, ειδικά αν είναι των τελευταίων 1-2 ετών...
kostaks3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μαλιστα.Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.Αλλα εχω μια απορια πανω στον SSD σε λαπτοπ.Το SSD δεν ειναι το Solid State Drive (ή καπως ετσι);Αν ναι σε αρκετα λαπτοπ (αν οχι τα περισσοτερα,και για καινουργια μιλαω) λεει "Solid State Drive: Οχι".Αν εχει Sata θα μπει;
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ναι, θα μπει. Αρκεί να χωράει. Αυτό το λέω γιατί νομίζω ότι υπάρχουν SSD σε διάφορα ύψη (πχ 9.5mm, 11mm) και πιθανόν να μη μπαίνουν οι μεγαλύτεροι σ όλα τα laptops.
kostaks3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 ενταξει ομως υπαρχουν ssd για λαπτοπ ολων των μεγεθων,ετσι;
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ναι. Απλά δες τι ύψος έχει ο HDD και προσέχεις καλού-κακού ο SSD να μην έχει μεγαλύτερο ύψος.
kostastnt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τα πάντα υπάρχουν.. Το καλύτερο είναι να μετρήσεις τον ήδη υπάρχων σκληρό και να βρεις έναν ολόιδιο σε μέγεθος για να ταιριάξει σίγουρα..
Helionar Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Από θέμα αξιοπιστίας είναι πολύ καλύτεροι? εννοώ οτι οι HDD συχνά πυκνά τα φτήνουν λόγω χρήσης κτλπ. και θέλουν αντικατάσταση. (Παθών πολύ προσφάτως αλλά και στο παρελθόν).
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως είναι πιο ανθεκτικοί. Αλλά κυκλοφορούν και πολύ λιγότεροι και για μικρότερο διάστημα σε σχέση με τους SSD. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο ευαίσθητοι σε μικρές πτώσεις που ένας μηχανικός είναι πολύ πιθανότερο να σου χτυπήσει. Πάντως για τα πολύτιμα δεδομένα το backup είναι δεδομένο για οτιδήποτε αποθηκευτικό μέσο και να μιλάμε.
kostaks3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Σωστο και αυτο που ρωτησε ο φιλος πιο πανω.Στα μεγαλα ζορια και την "κακοποιηση" αντεχουν (κακοποιηση σε σχεση με τη χρηση).Επειδη ακουγωνται πολλα για χαλασμενους hdd αν και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα εδω και 5 χρονια [edit]δεν ειχα δει την απαντηση σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα