Marria Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Koίτα στο amazon.co.uk μπορεί να βρεις καμιά καλή τιμούλα σε HDD's. Εδώ οι τιμές έχουν ανέβει πολύ ψηλά, ελληνικό δαιμόνιο Eβαλα και αγγελια εδω μπας και βρω τπτ, και μετα θα δω προς τα ξενα... ατιμα torrents μου εχετε φαει την ζωη
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Παίδες δεν παίζει να ασχοληθώ άλλο σήμερα δεν γίνεται ειλικρινά. 3 μέρες memtest τρέχω. Απλά αν μπορεί κάποιος να μου πει το εξής Σε i7 2600k Με μητρική Asus P8Z68 V Pro gen 3 ρυθμίσεις να ανεβάσω τις μνήμες πιο ψηλά μια και είδα ότι δεν έχει fsb. λογικά από XMS profile κάτι κάνω. Πείτε αν έχετε ιδέα απλά να σιγουρευτώ ότι δεν λαλήσανε οι μνήμες.
cortaN@ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Eβαλα και αγγελια εδω μπας και βρω τπτ, και μετα θα δω προς τα ξενα... ατιμα torrents μου εχετε φαει την ζωη Ε κάνε και εσύ μία παραχώρηση! Κατέβαζε λιγότερα
Marria Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ε κάνε και εσύ μία παραχώρηση! Κατέβαζε λιγότερα Εγω φταιω??? Ας μην εβγαζαν HD και BRay ταινιες Σε λιγο θα αρχισει να μας βριζει η καρμεν.. το βλεπω να ερχεται
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 δεν έχω κουράγιο ούτε να βρίσω οπως λέει και ένας σοφός ούτε στον εχθρό μου Edit: Κατέβασα το fsb λίγο και είναι κάπου στο 1680 ξανατρέχω memtest. Αι σιχτίρ λέμε
cortaN@ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 @cortaN@ στο 1,65 δίνει 1,653 Aπό Vdroop είσαι ΟΚ. Να σου πω, γιατί δε δοκιμάζεις με ψηλότερη τάση? Π.χ. βάλε στο 1.7V. (ή 1.75V). Heatspreaders έχουν οι μνήμες?
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Aπό Vdroop είσαι ΟΚ. Να σου πω, γιατί δε δοκιμάζεις με ψηλότερη τάση? Π.χ. βάλε στο 1.7V. (ή 1.75V). Heatspreaders έχουν οι μνήμες? οι vengeance είναι και δεν υπακούνε στο ρεύμα οι ρουφιάνες. ειτε 1,6 τις εχεις είτε 1,65 το ίδιο κάνει. @stock είναι 1,5 btw περασε το τρομερό 12λεπτο χωρίς error στα 1680. Να υποψιαστώ ότι ξαφνικά αλλάξανε ταβάνι οι μνήμες μου; edit: Ακυρο πήρα error στα 16 λεπτά τώρα. ΕΛΕΟΣ edit2: Ρίχνοντας ένα κλικ ακόμα το fsb no errors until postinggggggggggggggggg
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 update: Τον άφησα να κάνει memtest και πήρα τα βουνά να ξεσκάσω και να πάρω καθαρό αέρα γύρισα και είχε συμπληρώσει 3+ ώρες χωρίς errors με τις μνήμες 1660. παιδιά δεν ξέρω έστω και ένα κλικ να τσιμπήσω το fsb βγάζει error. Τσίμπησα και το NB Voltage στα 1.2V τον ανέβασα 1700 και θα περιμένω να δω τι και πως. Αλλο ρεύμα δεν του δίνω!!! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πέρασε τυχαία 12ωρο Memtest με τις ίδιες ρυθμίσεις και τώρα σκαλώνει. Θα του τα αλλάξω ΟΛΑ αλλά θα βρω την αιτία μόνο και μόνο να μου φύγει η απορία! Αν δεν το είχα τεστάρει εγώ προσωπικά αλλά κάποιος άλλος θα αμφέβαλα ότι ήταν rock stable στην αρχή. Αλλά ξέρω και τι έκανα και τι είδα. Ελπίζω αύριο να βρω το κουράγιο να συνεχίσω. Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή και τις συμβουλες Καλό ξημέρωμα
stm00192 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Βλεπω αποφασισαμε να ανοιξουμε θεματακι! Γιατι βρε κουκλα μου δεν κανεις αυτο που σου ειπα και να βαλεις πανω τις βαμμενες να δουμε αν εμφανιστει προβλημα και με εκεινες? Θα μου πεις ειναι μονο δυο modules και μπορει να μην ζοριστει αρκετα ο imc! Αλλα αν τυχον τελικα βγαλει προβλημα τοτε θα ξερεις οτι πρεπει να σταματησεις να ψαχνεις τις μνημες και να αρχισεις να ψαχνεσαι με τον imc η την μητρικη! Παντως το να δοκιμαζεις τις ιδιες μνημες συνεχεια δεν εχει νοημα! Το μονο που θα ειχε νοημα ειναι να τις δοκιμασεις κλοκαρισμενες στον 2600 αν δεν το εκανες ηδη!
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημητρη καλησπερα. Ναι ειπα να ανοιξω θεμα αφου εχω καραφλιασει. Με ξερεις αν δεν το ψαξω δεν θα ανοιξω θεμα να μου πουν τα αυτονοητα. Και για να σας κουφανω ακομα περισσοτερο. Εχω τις μνημες στα 1700 και εχω περασει μια ωρα κ πενηντα λεπτα memtest χωρις error. Η αλλαγη που εκανα ειναι το 1.2V@ NB. Πως στα τσακιδια το ειχε περασει αν ηθελε ρευμα μπορει να μου πει καποιος????? Επισης ποιο ειναι το safe voltage@ NB???? edit: Μια και δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή (noob στο o/c) δεν εννοώ το cpu/nb voltage που λέει στο bios αλλά το NB Voltage (ελπίζω να καταλάβατε αν όχι ανεβάζω φώτος )
Obsidian Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 1.2 το έχεις το NB Voltage τώρα; Το CPU-NB να το λέμε ΙΜC να μην μπερδευόμαστε. Πριν πόσο το είχες; 1.2 ήταν το default σε δύο 8X0 mobo που είχα, όπως και στο 790[FX]. Επίσης, το ΝΒ στα πόσα τρέχει τώρα; Όταν έβαλες τις μνήμες αλλού και έτρεχαν, είχες πειράξει και το voltage των μνημών; Αφού οι δικές σου "φοράνε" Ελπιδα (τι ειρωνεία ε) και είναι λίγο αντιδραστικές στο ρεύμα τις έχεις δοκιμάσει με stock ρεύμα; Τα timings είναι ΟΛΑ οκ; Δεν αναφέρομαι μόνο στα 9-9-9-20 κτλ. Όταν τις δοκίμασες σε άλλο σύστημα, αυτό το σύστημα ήταν Intel; Οταν τις είχες χρονίσει στα 1600 ήταν σταθερές, right? Τώρα παρουσιάζουν το θέμα; Άλλο πρόβλημα και άλλο αστάθεια λόγω overclocking. Όσο ελαφρύ και αν είναι αυτό.. Χάθηκα λίγο με το trolling της ντεντεκτιβ δίσκου πιο πάνω οπότε διαφώτισε με/ανακεφαλαίωσε.
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, Ας σε διαφωτίσω με το μηχάνημα του διαβόλου Αρχικά το σύστημα με 16GB RAM ήταν σταθερό με CPU/NB Voltage 1.28 CPU/NB Frequency ~3000 NB Voltage AUTO<---- δεν ήξερα καν ότι πρέπει να το πειράξω και αφού ήμουν stable το άφησα auto DRAM Voltage 1.60 RAM Frequency 1708 Ξαφνικά έχω αστάθεια. Τεστάρω τσουκ Δίνω ρεύμα 1,65 στις ram περισσότερα errors Και απλά ανακαλύπτω ένα ταβάνι 1660 χωρίς errors Στο Memtest Μετά μου λέει ο Τάσος ρίξε το CPU/NB Frequency Ρίχνω πάλι error Βάζω το 1,15 στο NB Voltage error Πάω στο 1,2 no errors με CPU/NB Voltage 1.28 CPU/NB Frequency ~2400 NB Voltage 1,2 DRAM Voltage 1.65 RAM Frequency 1708 edit: Το σύστημα ναι ήταν Intel και ναι τα Timimgs τα έχω βάλει καρφωτά τα εργοστασιακά
cortaN@ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, Ας σε διαφωτίσω με το μηχάνημα του διαβόλου Αρχικά το σύστημα με 16GB RAM ήταν σταθερό με CPU/NB Voltage 1.28 CPU/NB Frequency ~3000 NB Voltage AUTO<---- δεν ήξερα καν ότι πρέπει να το πειράξω και αφού ήμουν stable το άφησα auto DRAM Voltage 1.60 RAM Frequency 1708 Ξαφνικά έχω αστάθεια. Τεστάρω τσουκ Δίνω ρεύμα 1,65 στις ram περισσότερα errors Και απλά ανακαλύπτω ένα ταβάνι 1660 χωρίς errors Στο Memtest Μετά μου λέει ο Τάσος ρίξε το CPU/NB Frequency Ρίχνω πάλι error Βάζω το 1,15 στο NB Voltage error Πάω στο 1,2 no errors με CPU/NB Voltage 1.28 CPU/NB Frequency ~2400 NB Voltage 1,2 DRAM Voltage 1.65 RAM Frequency 1708 edit: Το σύστημα ναι ήταν Intel και ναι τα Timimgs τα έχω βάλει καρφωτά τα εργοστασιακά Το ΝΒ voltage έχει να κάνει με τη σταθερότητα του FSB ρολογιού, αλλά αφού οι μνήμες τρέχουν ως dividers του fsb μπορεί να έχει κάποια σχέση. Τάση 1.2V είναι χαμηλή, οπότε μην ανησυχείς. Μπορείς να την πάς και μέχρι 1.40-1.45V άφοβα.
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ναι αλλά εγώ απορώ γιατί; Ούτε ήξερα ότι αυτό εκεί το μαραφετάκι έπρεπε να το αλλάξω και να το πάω 1.2 ούτε ποια safe voltage παίζει σε αυτό. Δεν το είχα πειράξει πριν και τώρα με το που το έβαλα 1.2V όλα καλά. Γιατί; Τι μου ξημερώνει θέλω να προλάβω αυτό μόνο. Γενικά να σας το πω πιο απλά. Πλέον έχω την πεποίθηση ότι κάτι δεν πάει καλά στο μηχάνημά μου. Το τι είναι δεν το ξέρω ακόμα αλλά κάτι παίζει, κάτι δε μου κάθεται καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα