Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε εντάξει εσύ μου έλειπες τώρα :P

μικρέ έχω λαλήσει στα memtest και πάω τώρα για memtest Στα 1700. Αν δεν το περάσω μην ποστάρεις, είναι κρίμα να την πληρώσεις την νύφη :P

χαχαχαχαχαχα!!!

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι τούμπανο power & cooling οπότε πρόβλημα δεν θα έχει να σηκώσει το σύστημα.

Αναφορές σου σε θερμοκρασίες δεν παίζουν στο σύστημά μου.

Για το o/c στις μνήμες ανέβηκαν μετά απο 5 μέρες από την ώρα που μπήκαν επάνω στα 1700. Δεν το θεωρώ αξιοσημείωτο o/c και ας μην το έχω το άθλημα.

Για την σταθερότητα του συστήματος πριν καιρό μετά τις ρυθμίσεις και την αποθήκευση του προφίλ στο Bios έγιναν τα εξής

cpu @4GHz mem @1700 NB freq ~3000MHz

furmark 1,5 ώρα

prime blend ολονύχτιο

memtest 12ωρο

και λόγω thanouli έτρεξα και ένα βράδυ occt

Ολα τα πέρασε χωρίς πρόβλημα και άριστα.

Μετά την BSOD τα περνάει όλα και πάλι χωρίς όμως το memtest.

Στο Bios όταν έβαλα 1.5V χειροκίνητα η ένδειξη ήταν 1,504V

Για την χρήση της μητρικής. Πέρα από αυτό το o/c δεν έχει υποστεί κάτι άλλο. Πολλές φορές με σπρώχνανε να το τσιτώσω μια και απο θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν το έκανα. Ιούλιο αν δεν κάνω λάθος μπήκε επάνω

Ωραία θέμα electromigration ή κορεσμού πυκνωτών δε νομίζω να τίθεται.

Εφόσον σου δείχνει 1.504 σημαίνει δεν κάνει σημαντικό Vdroop.

Όταν θέτεις 1.65V πόσο σου δείχνει η ένδειξη?

Επίσης υπάρχει στο bios επιλογή Load Line Calibration ή Voltage Calibration ή Vroop ? Αν ναι, βάλτην στο Enabled.

Ανέβασε λίγο το Vtt (step/step) και δοκίμασε να αλλάξεις και θέση στα slots στις μνήμες.

Δηλαδή αν π.χ. τις έχεις στα 1/3, βάλτε τες στα 2/4.

Ακόμα την τάση στο chipset την έχεις στο AUTO ή έχεις βάλει συγκεκριμένη τιμή?

Σωστά και έκανες downgrade, γιατί όπως σου είπα είναι πολύ πιο πιθανό να οφείλεται στη μητρική ή σε ένα κακό bios που έχει βγάλει.

Κράτα μας ενήμερους για τα memtest.

Επίσης μην του κάνεις ολονύχτια burn-in.

8ωρα ή 12ωρα αρκούν. Το υπερβολικό/αναίτιο stress μπορεί να φέρει ανάποδα αποτελέσματα ή π.χ. στο θέμα της CPU να στεγνώσει τη θερμοαγώγιμη πάστα πιο εύκολα.

Μία ακόμα ερώτηση. Στο voltage regulator της μητρικής, στο σύστημα τάσης, εκεί που είναι συγκεντωμένοι πολλοί πυκνωτές, υπάρχει κάποιου είδους cooling? Π.χ. παθητικό cooling? Αν δεν υπάρχει μπορείς να σκεφτείς να βάλεις εσύ μικρές ψυκτρούλες, όπως αυτές που έβαζαν παλιά στα memory chips των καρτών γραφικών και από κάτω να βάλεις thermal pads για καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Edit: Το imc που ανέφερε είναι ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης, (intergrated memory controller), αλλά όπως είπα και παραπάνω μου φαίνεται δύσκολο να δουλεύει ΟΚ σε default (με 1.5V) και να έχει πρόβλημα.

Edit2: Για το τροφοδοτικό όντως είναι τούμπανο, αλλά ακόμα και τα τούμπανα μπορεί να χαλάσουν. Στην περίπτωση του τροφοδοτικού μπορεί να πάσχει από Voltage leak όπως σου είπα ή μπορεί να κορεστούν οι πυκνωτές του (ακόμα και να σκάσει ένας πυκνωτής) και να συνεχίσει να δουλεύει χωρίς να πάρεις χαμπάρι. ΓΙ αυτό σου είπα πώς αν έχεις 2ο τροφοδοτικό πρόχειρο, αποσύνδεσε το πολύ πράγμα (διπλές κάρτες γραφικών κτλ) και δοκίμασε με τα ίδια settings και τάσεις τα memtest.

Δημοσ.

cortaN@ thanks για τις απαντήσεις σου καταρχήν

1. Το Pc είναι στο νερό και η mobo είναι η formula V. Από ψύχτρες και νερά άλλο τίποτα. Οι θερμοκρασίες μου δεν ακουμπάνε καν τους 50 βαθμούς (και πολλούς είπα) με τα ολονύχτια burn tests

2. Δεν έχω 2 τσιπάκια μνήμης για να τα βάλω στα 2 ελευθερα όπως λες 1-3/2-4 αλλά 4 τσιπάκια πάνω

3. μόλις ξεκίνησα memtest στα 1700 τις μνήμες και περιμένω αποτέλεσμα. Το προηγούμενο στα ~1640 έβγαλε καθαρό το πρώτο pass και το σταμάτησα

4. Για το τι τάση λέει όταν είμαι στο 1.65 δεν θυμάμαι, θα σου πω μόλις μπω μετά το memtest :)

Δημοσ.

cortaN@ thanks για τις απαντήσεις σου καταρχήν

1. Το Pc είναι στο νερό και η mobo είναι η formula V. Από ψύχτρες και νερά άλλο τίποτα. Οι θερμοκρασίες μου δεν ακουμπάνε καν τους 50 βαθμούς (και πολλούς είπα) με τα ολονύχτια burn tests

2. Δεν έχω 2 τσιπάκια μνήμης για να τα βάλω στα 2 ελευθερα όπως λες 1-3/2-4 αλλά 4 τσιπάκια πάνω

3. μόλις ξεκίνησα memtest στα 1700 τις μνήμες και περιμένω αποτέλεσμα. Το προηγούμενο στα ~1640 έβγαλε καθαρό το πρώτο pass και το σταμάτησα

4. Για το τι τάση λέει όταν είμαι στο 1.65 δεν θυμάμαι, θα σου πω μόλις μπω μετά το memtest :)

1. Δεν είμαι φαν των Formula, αλλά ΟΚ μια χάρα σε κόβω με νεράκι. Πρόσεχε τα ρακόρ ανά δίμηνο και τη δεξαμενή για leakage ;)

2. Μαλ...ακία γμτ γιατί μπορεί να έλυνε το πρόβλημα αν το πρόβλημα δεν είναι στις τάσεις. Πάντως 4 τσιπάκια παρουσιάζουν ασυμβατότητες σε μερικές μνήμες. Το ξέρεις. Αλλά εφόσον έτρεχαν καλά, δε νομίζω να αποτελεί αυτό πρόβλημα τώρα. Ας πούμε πάντως πως ο controller είναι πιο ευαίσθητος σε 4dimm μνήμης. Αν δε βαριέσαι, δοκίμασε τα 4dimm 2-2 στο memtest.

3. ΟΚ nice :D

4. ΟΚ αναμένω.

Κάτι άλλο, memtest κάνεις από usbstick έτσι?

πήρα errors (2) στα 12 λεπτά ακριβώς @1700.

ντάξει αρχίζω να απογοητεύομαι :cry:

Δοκίμασέ τες 2-2 στο ίδιο PC.

Δημοσ.

Ταιλάνδη γάρ! Εκεί να πεις τον πόνο σου :P

Λιγο μακρυα μου πεφτει, θα τρολαρω το τοπικ της καρμεν :P

Δημοσ.

Απο cd κάνω δεν έχει διαφορά όμως

Καλύτερο είναι σε stick, καθώς το οπτικό μέσο αν δεν έχει εγγραφεί καλά, μπορεί κάτι να πάει στραβά. Ή αν το laser, χάνει λίγο..

Είναι ευαίσθητο το memtest. Αλλά είναι πολύ μικρή περίπτωση να φταίει το CD, αλλά για το φόβο των Ιουδαίων, βάλτο σε ένα stick.

Δημοσ.

και έλεγα ποια λείπει ποια λείπει :P

Πέρα από την πλάκα έχω λαλήσει τελειώς :-(

Καλύτερο είναι σε stick, καθώς το οπτικό μέσο αν δεν έχει εγγραφεί καλά, μπορεί κάτι να πάει στραβά. Ή αν το laser, χάνει λίγο..

Είναι ευαίσθητο το memtest. Αλλά είναι πολύ μικρή περίπτωση να φταίει το CD, αλλά για το φόβο των Ιουδαίων, βάλτο σε ένα stick.

ρε συ πριν 2 μέρες το έγραψα. Και αυτό έτρεξα και στον 2600k

Αντε να κάνω ΚΑΙ αυτό. ήμαρτον :cry:

Δημοσ.

Koίτα στο amazon.co.uk μπορεί να βρεις καμιά καλή τιμούλα σε HDD's.

Εδώ οι τιμές έχουν ανέβει πολύ ψηλά, ελληνικό δαιμόνιο ;)

Δημοσ.

Ποια λειπει αραγε ....

Κανε ενα διαλειμμα, τωρα μπορει μεσα στα νευρα σου να κανεις κατι λαθος.

Δημοσ.

ρε συ πριν 2 μέρες το έγραψα. Και αυτό έτρεξα και στον 2600k

Αντε να κάνω ΚΑΙ αυτό. ήμαρτον :cry:

Υπομονή Dear.

Στους υπολογιστές 1000 και δύο πράγματα μπορεί να πάνε στραβά.

Να σου πω και κάτι άλλο? Βάλε σε usb stick διαφορετική έκδοση (π.χ. μία προήγουμενη) του memtest.

Ποτέ δεν ξέρεις! :P :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...