whocares Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Πήγαινε να δεις απο που έρχομαι ρε καθίκι οκ ξέχασα που είχα αυτόν τον επεξεργαστή μόλις τέλος τα άσχετα από μένα απλά λατρεύω τα προβλήματα hardware/software που αντιμετωπίζεις κατά καιρούς
rafail1994 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Να με και εγω ........ Εγώ δεν τα πάω καλα με το software και εσύ με το hardware Λοιπόν στο θέμα μας την τελευταία φορά που μιλήσαμε έψαξα να δω εάν εχουν και αλλοι προβλήματα με αυτήν την μητρική από οτι είδα είχαν και αλλά άτομα το ίδιο πρόβλημα μετά το φλασαρισμα του τελευταίου bios όπου από ότι είχες δει έλεγε (Improve memory compatibility) για κάνε την δόκιμη να βάλεις άλλες ram (εάν γίνεται και άλλες εταιρίας να δούμε ) ,μετά βάζεις παλιότερο bios .
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Να με και εγω ........ Εγώ δεν τα πάω καλα με το software και εσύ με το hardware Λοιπόν στο θέμα μας την τελευταία φορά που μιλήσαμε έψαξα να δω εάν εχουν και αλλοι προβλήματα με αυτήν την μητρική από οτι είδα είχαν και αλλά άτομα το ίδιο πρόβλημα μετά το φλασαρισμα του τελευταίου bios όπου από ότι είχες δει έλεγε (Improve memory compatibility) για κάνε την δόκιμη να βάλεις άλλες ram (εάν γίνεται και άλλες εταιρίας να δούμε ) ,μετά βάζεις παλιότερο bios . Πλάκα πλάκα η μόνη αλλαγή που έκανα είναι το bios update... Αλλης εταιρίας μνήμες στο σπίτι δεν έχω αλλά έχω στο μαγαζί σίγουρα. Αντε να το κάνω και αυτό Α το παλιό bios Μπαίνει με την ίδια διαδικασία όπως όταν κάνω bios update? Και για να δείτε και τι παίζει και με το memtest στον 2600κ
rafail1994 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καντο και αυτο Ναι από όσο θυμάμαι ετσι γίνεται το περνάς κανονικά οπως ξέρεις
cortaN@ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Το NB Voltage το είχα ανεβάσει ναι στα 1,28V αν θυμάμαι καλά και έτρεχε κοντά στα 3 χιλιάρικα (συχνότητα NB) Mήπως έχεις voltage leak από το voltage regulator της μητρικής? Πάρε ένα βολτόμετρο/πολύμετρο και μέτρα καταρχήν την 12V και την 24V πάνω στη μητρική και αν μπορείς μέτρα και στο voltage regulator (π.χ. το Vtt) (το πού πρέπει να μετρήσεις θα το δεις στο sheet diagram της μητρικής αν υπάρχει στο site του κατασκευαστή. Eπίσης έλεγξε για leaks το τροφοδοτικό, καθώς είναι φανερό πώς κάτι δεν πάει καλά με τις τάσεις εφόσον πριν με τις συγκεκριμένες τάσεις δούλευαν οι μνήμες και τώρα δε δουλεύουν...και πηγή προβλημάτων μπορεί να είναι και ένα ασταθές τροφοδοτικό. Αν έχεις κάποιο άλλο κοντά, δοκίμασε και με το άλλο. Eπίσης, να σε ρωτήσω burning είχες κάνει στις μνήμες? υποθέτω ναι..
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τροφοδοτικό έχω ένα 1000άρι αλλά δεν νομίζω να έχω θέμα αστάθειας από την στιγμή που τρέχουν 2 6970 κλοκαρισμένες 1 ώρα furmark χωρίς πρόβλημα (είχε γίνει και αυτό) burning στις μνήμες τι εννοείς;
cortaN@ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Τροφοδοτικό έχω ένα 1000άρι αλλά δεν νομίζω να έχω θέμα αστάθειας από την στιγμή που τρέχουν 2 6970 κλοκαρισμένες 1 ώρα furmark χωρίς πρόβλημα (είχε γίνει και αυτό) burning στις μνήμες τι εννοείς; Το θέμα είναι ότι ένα τροφοδοτικό για τις κάρτες γραφικών τραβάει και από το 3.3V, διαφορετικά απ' ό,τι το/τα 12αρια rails για την τροφοδοσία του επεξεργαστή. Σίγουρα το 1000άρι δε θα έχει πρόβλημα, αλλά κάποια τροφοδοτικά παρουσιάζουν voltage leak ή διακυμάνσεις voltage. Ελπίζω να μην είναι Coolermaster 1000άρι ! Αυτά είχαν προβλήματα και με βραχυκύκλωμα με κάποιες συγκεκριμένες ασφάλειες σε σπίτια. (θέλουν λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια από την κανονική για να μην έχουν leakage ή βραχυκύκλωμα). Πάντως αν σου βρίσκεται ένα πρόχειρο δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Τουλάχιστον έτσι θα αποκλείσεις το τροφοδοτικό. Burn-in εννοούσα που σημαίνει καινούριες μνήμες δεν τις κάνουμε κατευθείαν overclock, αλλά σταδιακά ώστε τα κυκλώματα της μνήμης να αρχίζουν να συνηθίζουν σε μεγαλύτερες συχνότητες και μεγαλύτερες τάσεις. Υπάρχουν οδηγοί στο internet για το πώς πρέπει να γίνει ένα σωστό burn-in, ώστε να εξασφαλίσει τη σταθερότητα του memory overclocking για αρκετό χρονικό διάστημα. Αν τις σκαμπανεβάζεις κατευθείαν π.χ. από 1600 σε 1700Mhz μπορεί να παρουσιάσουν (αν και είναι σπάνιο) electromigration μετά από μεγάλο διάστημα υπερκλοκαρίσματος. Βέβαια η περίπτωση να γίνει αυτό είναι πολύ μικρή και θέλει γερές υπερτάσεις για να γίνει. Αλλά καλό είναι να το έχεις υπόψη. Στο bios όταν βάζεις τάση 1.5V τι πραγματική τάση έχει? Έχει ένδειξη? Aν π.χ. η πραγματική τάση είναι 1.48V τότε αυξάνοντας την τάση (π.χ. από τα 1.5V στα 1.65V) μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο Vdroop..π.χ. η τάση να είναι στο 1.61V. Ανάλογα με τη χρήση της μητρικής και των πυκνωτών που έχει, ειδικά αν οι θερμοκρασίες διατηρούνται ψηλά, μπορεί να αυξηθεί λίγο το Vdroop και να έχεις πρόβλημα. Αντίστοιχα το Vdroop μπορεί να αυξηθεί αν χρησιμοποιήσεις άλλο bios που έτυχε να μην είναι σωστά ρυθμισμένο. Αν δεν είναι θέμα τροφοδοτικού, τότε το πιθανότερο είναι να φταίει η τροφοδοσία στη μητρική (ή κάποιο λανθασμένο bios) ή κάποιο conflict της μητρικής με συγκεκριμένα memory modules, παρά ο memory controller του επεξεργαστή. Αυτό αποδεικνύεται από το clean pass που σου βγάζει το memtest όταν έτρεξες τις μνήμες στη default συχνότητα των 1.5V. Αν είχες ελαττωματικό memory controller τότε θα ήταν γενικά ασταθές το σύστημα.
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Το τροφοδοτικό είναι τούμπανο power & cooling οπότε πρόβλημα δεν θα έχει να σηκώσει το σύστημα. Αναφορές σου σε θερμοκρασίες δεν παίζουν στο σύστημά μου. Για το o/c στις μνήμες ανέβηκαν μετά απο 5 μέρες από την ώρα που μπήκαν επάνω στα 1700. Δεν το θεωρώ αξιοσημείωτο o/c και ας μην το έχω το άθλημα. Για την σταθερότητα του συστήματος πριν καιρό μετά τις ρυθμίσεις και την αποθήκευση του προφίλ στο Bios έγιναν τα εξής cpu @4GHz mem @1700 NB freq ~3000MHz furmark 1,5 ώρα prime blend ολονύχτιο memtest 12ωρο και λόγω thanouli έτρεξα και ένα βράδυ occt Ολα τα πέρασε χωρίς πρόβλημα και άριστα. Μετά την BSOD τα περνάει όλα και πάλι χωρίς όμως το memtest. Στο Bios όταν έβαλα 1.5V χειροκίνητα η ένδειξη ήταν 1,504V Για την χρήση της μητρικής. Πέρα από αυτό το o/c δεν έχει υποστεί κάτι άλλο. Πολλές φορές με σπρώχνανε να το τσιτώσω μια και απο θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν το έκανα. Ιούλιο αν δεν κάνω λάθος μπήκε επάνω
caution Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ανέβασε λίγο το vdimm και βάλε το nb στον αμέσως προηγούμενο multiplier και δες τι γίνεται. Επίσης όλα τα βασικά timmings χειροκίνητα Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2012 από caution
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Που σαι βρε Τάσοοοοοοοοοοοοοοοοοο? Πάω να τα κάνω και αυτά αλλά μισό να κάνω την τράμπα με τις μνήμες πάλι. Πέρασαν οι 5 ώρες του memtest και ΝΑΙ είναι οκ οι ραμ
caution Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Οι ram πρέπει να είναι ok - απλά ο imc μάλλον σε προδίδει. Ή ανεβάζεις nb_cpu voltage, ή τον χαλαρώνεις @ 2800
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 A δεν τον ξέρω τον κύριο imc Να μου έλεγες iphone να πω οk Λεπόν πάω να επαναφέρω προφίλ @bios Μια και τωρα είμαι stock και να αλλάξω αυτά που είπες. Α αα και μετά Memtest πάλι ε; :cry:
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 update μετά από τα πραπάνω πήρα πάλι errors ομως μετά απο συνομιλία μου με τον Τάσο έγινε bios downgrade Πρώτο τεστ στα 1640MHZ που πριν δεν πέρναγα τώρα είμαι μισή ώρα memtest ok (το error το έπερνα στο 12ο λεπτό) Αναμείνατε στο ακουστικό σας για νεότερα
karmen1983 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ε εντάξει εσύ μου έλειπες τώρα μικρέ έχω λαλήσει στα memtest και πάω τώρα για memtest Στα 1700. Αν δεν το περάσω μην ποστάρεις, είναι κρίμα να την πληρώσεις την νύφη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα