Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που θα βρω να αγοράσω κάρτα γραφικών φορητού;

Στο διαδίκτυο, ebay, αγγελίες κλπ. Θα μπορούσες να παραγγείλεις και από Πλαίσιο αν η κάρτα που θες φοριέται σε κάποιο από τα μηχανήματά τους. Δε νομίζω ότι χάνεται εγγύηση.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Alaster, μόνος σου θα τη βάλεις, πανεύκολο είναι. Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια, βλέπεις κάνα βιντεάκι, ρωτάς και θα τα καταφέρεις.

Χμ... δεν έχω πρόβλημα να προσπαθήσω, αλλά

Στο διαδίκτυο, ebay, αγγελίες κλπ. Θα μπορούσες να παραγγείλεις και από Πλαίσιο αν η κάρτα που θες φοριέται σε κάποιο από τα μηχανήματά τους. Δε νομίζω ότι χάνεται εγγύηση.

δεν παίζει να κρατώ την εγγύηση εάν το πειράξω μόνος μου. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι' αυτό, είναι στάνταρ (και λογική) πρακτική να ισχύει η εγγύηση μόνο εφόσον δεν αντικαθιστώ τα εσωτερικά του μηχανήματος μόνος μου. Από την άλλη, εάν είναι να δώσω (κι άλλα) χρήματα για να αλλάξω την κάρτα γραφικών -που ψήνομαι να βάλω καλή ATI- θα το κάνω αργότερα, αφού έχω δοκιμάσει την 560m και την μητρική του laptop κι έχει φτηνήνει η ΑΤΙ...

Συνεπώς, η αγορά του Turbo-x ακούγεται καλή επιλογή αλλά μόνο εάν ξέρω καλά το μηχάνημά μου.

Σωστά... ;

Δημοσ.

Χμ... δεν έχω πρόβλημα να προσπαθήσω, αλλά

δεν παίζει να κρατώ την εγγύηση εάν το πειράξω μόνος μου. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι' αυτό, είναι στάνταρ (και λογική) πρακτική να ισχύει η εγγύηση μόνο εφόσον δεν αντικαθιστώ τα εσωτερικά του μηχανήματος μόνος μου. Από την άλλη, εάν είναι να δώσω (κι άλλα) χρήματα για να αλλάξω την κάρτα γραφικών -που ψήνομαι να βάλω καλή ATI- θα το κάνω αργότερα, αφού έχω δοκιμάσει την 560m και την μητρική του laptop κι έχει φτηνήνει η ΑΤΙ...

Συνεπώς, η αγορά του Turbo-x ακούγεται καλή επιλογή αλλά μόνο εάν ξέρω καλά το μηχάνημά μου.

Σωστά... ;

Δε θα διαφωνήσω, αν πρόκειται να αλλάξεις μόνος σου την κάρτα, πάστα κλπ, πρέπει να έχεις μια σχετική γνώση του πράγματος. Από την άλλη, αν έβρισκα την κάρτα που ήθελα, θα έκανα μια ερώτηση στο κατάστημα αν γίνεται να μου την αλλάξουν εκείνοι χωρίς να χάσω την εγγύηση.

Δημοσ.

Μόλις πήρα απάντηση από την MEDION Γερμανίας:

"Dear Mr. xxxx,

thank you for contacting MEDION Germany.

Products on sale in the German Medionshop <https://www.medionshop.de/> can unfortunantely only be shipped to residential addresses within Germany due to legal, invoicing and logistical considerations.

You may consider ordering via a friend or relative living in Germany.

Please bear in mind, however, that all products manufactured by Medion come with a limited warranty that covers the country of purchase, irrespective of the distribution channel. Servicing is performed by the RepairCentre responsible for this country. So an article purchased in Germany would normally have to be sent to our German ServiceCentre and reconsigned to an address in-country.

I am sorry that I cannot provide a more positive answer.

Kind regards,

Medion Technology Center

Essen, Germany

International Support

Tobias Magerl

If we can be of any further assistance, please contact us by any means

quoting your customer ID number.

When replying to our E-Mails could you please include all original content

as this makes it easier to correspond with you and keep track of your

problem.

Any further enquiries can be made to our Hotline +49-(0)1805-633466 between

07:00 - 23:00 Monday to Friday,

and 10:00 - 18:00 Saturday & Sunday.

... "

Οπότε η MEDION είναι αδιέξοδο απ' ότι καταλαβαίνω... Πίσω στο πρώτο τετράγωνο, με περισσότερη γνώση, λοιπόν :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, μόλις ενεργοποίησα το νέο μου μηχάνημα :-) Πήγα με Turbox Iron II τελικά, με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση σε service και την πιθανότητα αλλαγής της κάρτας γραφικών αργότερα ;-) Ξεκινώ τώρα να το δουλεύω, μετά από 8 ώρες αρχικής φόρτισης κι εγκαθιστώ τα πρώτα προγράμματα (τα βασικά, Chrome, μTorrent, avast! κτλπ ;-) )

Μόλις έχω κάτι κατηγορημετικό να πω, σε μερικές μέρες δηλαδή, θα ξαναpostάρω, να σας πω την άποψή μου και τι τρέχει τελικά με αυτό το μηχάνημα ;-)

Δημοσ.

Λοιπόν, το μηχάνημα είναι καταπληκτικό :D

Χάρη στα 64 bits (Windows 7) και τα 8 gigs Ram του δεν κολλάει σε τίποτα -μέχρι στιγμής τουλάχιστον :P

Η οθόνη δείχνει πάρα πολύ καλή αν και δεν έχω συγκρίνει με άλλες. Η full HD ανάλυση (1920x1080) είναι αρκετά κουραστική για 15" οθόνη παρ' όλ' αυτά, καθώς τα πάντα δείχνουν πολύ μικρά και κουράζουν τα μάτια. Υπάρχει επιλογή για μεγαλύτερα παράθυρα και γράμματα από τα Windows, αλλά χαλάει τα μηνύματα των εφαρμογών καθώς "τρώγονται" τα γράμματα <_< Οτιδήποτε άλλο δείχνει "θεϊκά", τώρα θέλω να πετάξω παλαιότερα βίντεο που ενώ έδειχναν όμορφα πριν τώρα βλέπω τα ψεγάδια τους :P

Η κάρτα γραφικών (560m) είναι πραγματικά καλή! ΑΛΛΑ δεν κάνει για full HD. ΚΑΚΩΣ την δίνει το πλαίσιο με τέτοια οθόνη, θα έπρεπε να την έδινε με την αμέσως χαμηλότερη ανάλυση ή να έδινε με αυτή την ανάλυση την 580m. Σε παιχνίδια πέφτει αισθητά η απόδοση της 560m σε fHD ;) Πάντως τρέχω το S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl με το mod "Complete 2009" σε full ρυθμίσεις γραφικών εκτός από την ανάλυση και το AA (το 'χω στο μισό) ά-κο-πα. Επίσης, το παιχνίδι είναι πανέμορφο από κάθε άποψη, σας το συστήνω ;).

Τα ηχεία του είναι καλά χωρίς να με εντυπωσιάζουν, σίγουρα καλύτερα από τον προηγούμενο υπολογιστή μου.

Το πληκτρολόγιο είναι μεγάλο, άνετο και αρκετά βολικό.

Οι 2 θύρες USB 3 είναι όντως άψογες για μεταφορές πολλών ή μεγάλων αρχείων πολύ γρήγορα.

Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος αν και, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θα προτιμούσα χαμηλότερη εγγενή ανάλυση οθόνης ή έστω ανώτερη κάρτα γραφικών :) Για τα χρήματά του... δεν ξέρω να σας πω, μάλλον είναι υπερτιμημένο δεδομένου και του απλού 500gig σκληρού του. Πιστεύω πως πολύ λογικά θα χωρούσε η 580m στο όλο πακέτο ΚΑΙ ένας 750gig δίσκος, αλλά... εδώ είναι Ελλάδα :P Τουλάχιστον άξιζε η συνεργασία του Πλαισίου με τη Vodafon όπου χρησιμοποίησα την επιδότησή μου για την αγορά του laptop ;)

Αυτά για την ώρα, ρωτήστε με ό,τι άλλο θέλετε, έχω αφήσει πολλά απ'έξω ;) .

Δημοσ.

Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος αν και, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θα προτιμούσα χαμηλότερη εγγενή ανάλυση οθόνης ή έστω ανώτερη κάρτα γραφικών :) Για τα χρήματά του... δεν ξέρω να σας πω, μάλλον είναι υπερτιμημένο δεδομένου και του απλού 500gig σκληρού του. Πιστεύω πως πολύ λογικά θα χωρούσε η 580m στο όλο πακέτο ΚΑΙ ένας 750gig δίσκος, αλλά... εδώ είναι Ελλάδα :P Τουλάχιστον άξιζε η συνεργασία του Πλαισίου με τη Vodafon όπου χρησιμοποίησα την επιδότησή μου για την αγορά του laptop ;)

Το πλαισιο προσφερει τη χαμηλοτερη τιμη στην Ευρωπη για το συγκεκριμενο μοντελο και οποιοδηποτε αλλο laptop σε αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι αρκετα ακριβοτερο. Συμμεριζομαι την αποψη σου για την αναλυση. Στο gaming δε βοηθαει σε τιποτα το FHD στα λαπτοπ μονο τα frames ριχνει.

Δημοσ.

Εννοείται πήρα κι επέκταση! 3 χρόνια ;)

Πραγματικά, θα προτιμούσα χαμηλότερη ανάλυση... Η full HD ανάλυση απλά δεν κάνει για 15 ίντσες... :P

Μία απορία έχω μόνο προς τον johnnyman: πού βρήκες και πώς έβαλες την 6970; Όταν ρώτησα μου είπαν πως όχι μόνο δε γίνεται γιατί είναι πάντα κολλημένες οι κάρτες γραφικών στα laptop τους, αλλά και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις απλά μια κάρτα προς αγορά...

Δημοσ.

Μία απορία έχω μόνο προς τον johnnyman: πού βρήκες και πώς έβαλες την 6970; Όταν ρώτησα μου είπαν πως όχι μόνο δε γίνεται γιατί είναι πάντα κολλημένες οι κάρτες γραφικών στα laptop τους, αλλά και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις απλά μια κάρτα προς αγορά...

Ρωτησες καποιον τεχνικο? Μη μου πεις ρωτησα στο πλαισιο γιατι εκει δεν εχουν.

Δημοσ.

Εννοείται πήρα κι επέκταση! 3 χρόνια ;)

Πραγματικά, θα προτιμούσα χαμηλότερη ανάλυση... Η full HD ανάλυση απλά δεν κάνει για 15 ίντσες... :P

φιλε μου την αγορασα απο ενα μελος του forum εδω!!το πλαισιο οτι να ναι λενε δεν ξερουν την τυφλα τους!!

http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/

Δημοσ.

Μάλιστα... Πώς την εγκατέστησες; Πήγες κάπου; Το 'κανες μόνος σου; Ξέρετε και κάπου που μπορώ να πάω όπου μπορούν να το κοιτάξουν και να μου που μια επιπλέον γνώμη; :) Ποιό μοντέλο Clevo είναι το Turbox Iron II; :)

Εάν μπορώ, μάλλον θα την αλλάξω ;) Πάντως, οφείλω να πω πως ακόμα δε μου κολλάει σε τίποτα :P

Δημοσ.

Μάλιστα... Πώς την εγκατέστησες; Πήγες κάπου; Το 'κανες μόνος σου; Ξέρετε και κάπου που μπορώ να πάω όπου μπορούν να το κοιτάξουν και να μου που μια επιπλέον γνώμη; :) Ποιό μοντέλο Clevo είναι το Turbox Iron II; :)

Εάν μπορώ, μάλλον θα την αλλάξω ;) Πάντως, οφείλω να πω πως ακόμα δε μου κολλάει σε τίποτα :P

μονος μου την αλλαξα!!εξαλλου ειμαι κ τεχνικος!!:P το turbox iron το πρωτο ειναι.δεν εχουν διαφορά με το δευτερο!!οτι αλλο θες ρωταμε!!! :)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΑΘΛΙΑ κατασκευη????φιλε μου μην ακους τπτ παρε το turbox iron II.το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο.

Εχω το ιδιο λαπτοπ αλλα το παλιοτερο μοντελο με την 460m και θελω να την αλλαξω οπως και εσυ.Αλλα εχω μερικες αποριες.Για να το κανω το παω το λαπτοπ στο πλαισιο και μου το κανουν πληρωνοντας τα λεφτα για την καρτα και το psu και αν χρειαζεται για το στησιμο ή το παω σε κανενα μικρο μαγαζι στη γειτονια που κανει διαφορες επισκευες και μου το κανουν αυτοι?Επισης ποσο σου κοστισε η αλλαγη gpu και psu?το λεω γιατι ειμαι 15 και δεν μπορω να μαζεψω ή να γλειψω τους γονεις μου να μου δωσουν πανω απο 600 ευρω :P λιγο off-topic αλλα τωρα το καλοκαιρι ειναι λογικο να ανεβαζει λιγο παραπανω θερμοκρασιες αλλα το λαπτοπ

φτανει μεχρι και 85 βαθμους στην gpu και 95 στο cpu.καλα για την gpu δεν ανησηχω και παρα πολυ αλλα ο cpu ειναι μολις 5 βαθμους κατω απο τη μεγιστη θερμοκρασια . ειναι φυσιολογικο?μηπως θελει καινουρια thermal paste? ευχαριστω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...