kostas_tech Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Και εμπάση περιπτώσει, ας ρωτήσει ο φίλος τα μέλη του φόρουμ που έχουν ήδη κάποιο από τα μηχανήματα που τον ενδιαφέρουν (που αυτό κάνει άλλωστε) για να μάθει αν είναι πλαστικούρα, αναξιόπιστο, ζεστό, θορυβώδες κλπ αντί να ακούει ισοπεδωτικές απόψεις από ανθρώπους που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Το clevo είναι ανώτερο (με την έννοια του ταχύτερου) μηχάνημα και για έναν "κομπιουτερά" που ενδιαφέρεται για βαρβάτο gaming χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μάλλον μονόδρομος. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει την απόψη του με επιχειρήματα αλλά αν κάποιος θέλει να δώσει 1200 ευρώ + για τα πιο αναξιόπιστα μηχανήματα, ας το κάνει, αυτός μετά θα τρέχει στα Πλαίσια και οπουδήποτε αλλού για αλλαγές σκληρού, οθόνης, motherboard που θα έχει ¨ψηθεί" στις θερμοκρασίες που ανεβάζουν τα Turbo-X. Επειδή εσύ έδωσες τα καλά σου χρήματα, δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως έκανες την σοφότερη επιλογή, για να την προτείνεις σε άλλους. Και δεν μπορείς να με χαρακτηρίζεις έτσι επειδή έχω διαφορετική άποψη από εσένα. Το φόρουμ είναι γεμάτο με προβλήματα στα Turbo-X, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αυτά που λέω. Όσο για το φθηνότερο που λές ότι είναι ένα Clevo, φαίνεται στο βάθος χρόνου, ότι με τις ζημίες βγαίνει πολύ πιο ακριβό από Dell, HP κτλ.
kirileman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Φίλε Κώστα, μιλάμε για συγκεκριμένο μηχάνημα που πωλείται με διάφορα ονόματα σε όλο τον κόσμο. Αν έχεις κάτι να πεις για αυτό, ευχαρίστως να σε ακούσουμε. Διαφορετικά, θα επιμείνω στον χαρακτηρισμό της άποψής σου ως ισοπεδωτική. Επίσης, το "τρέχω στα Πλαίσια" γιατί είναι κακό; Είχες κάποιο προηγούμενο με το σέρβις και την εγγύησή τους; Γιατί πχ εγω όταν χρειάστηκα κάτι μου άλλαξαν και μια και δυο και τρεις το barebone (για ασήμαντο λόγο μάλιστα) χωρίς δεύτερη κουβέντα.
grmako Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Απο προσωπική εμπειρία πάντως, είχα δώσει 1500 ευρώ για laptop HP και του κάηκε 3 φορές, με διάστημα 1 χρόνου κάθε φορά, η μητρική του, μέχρι που το αφησα χαλασμένο γιατί δεν είχε νόημα να δώσω 500 ευρώ να την φτιάξουν... Σε όλον αυτον τον καιρό είχε άριστη μεταχείρηση πάντα πάνω σε σωστή επιφάνεια και ποτέ να εχει πέσει πάνω του το οτιδήποτε... Τουλάχιστον με τα Turbo X ξέρω οτι για 3 χρόνια (χρησιμοποιώντας επέκταση εγγύησης) θα έχω laptop χωρίς extra έξοδα και στη περίπτωση που πάθει κάτι το πολύ σε 1-2 μέρες θάνε έτοιμο (κανονικά λένε μεσα σε 24 ώρες το πολύ)... Με το HP εκτός ότι μετά τον 1 χρόνο θα κάνεις προσευχές να μην σου καεί καμια μητρική, μπορεί να ταλαιπωρηθείς και με το service... Μέχρι και στο πλαίσιο, που θεωρείτε εξιδικευμένος αντιπρόσωπος service για HP laptop με άφησαν 1 μήνα χωρίς laptop... Γιαυτό και πέρνεις μια καλή βάση με ψύξη για να εξασφαλίσεις απροβλημάτιστη και αξιόπιστη λειτουργία εις βάθος χρόνου σε περίπτωση που φοβάσε μην σου "ψηθεί", λόγω σχετικών σχολίων... Επίσης υπάρχουν μοντέλα Turbo X που φοράνε αλουμινένιο σασί (δεν ξέρω αν το IRON 2 είναι ένα απο αυτα, ρώτα το) που είναι πολυ πιο αξιόπιστα απο πάρα πολλά laptop όλων των εταιριών... Όλα αυτά δεν τα λέω ως χρήστης Turbo X αλλά ως απογοητευμένος χρήστης HP που έδωσε τόσα λεφτά για ενα απο τα ισχυρότερα laptop που κυκλόφορούν... το Turbo X προς το παρών δεν έχει βγάλει το παραμικρό και είναι και στα μισά λεφτά η τιμή του... ίδια εμπερία με εμένα είχε και φίλος με Toshiba...
Alaster Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Επί του θέματος: Πρωτίστως, οι σωστές πληροφορίες για την MEDION Service Hellas είναι εδώ. Τους κάλεσα πριν λίγο και περιμένω να με καλέσει ο τεχνικός σήμερα ή αύριο το πρωί. Επίσης, για λόγους που αγνοώ, η MEDION Αγγλίας είναι πολύ πιο ακριβή από τη Γερμανική. Τα διαβασα εδω http://www.deviltech-forum.de/index.php?page=Board&boardID=38e438b83 και ειναι αρκετα προσφατα. Προσωπικα θα το φοβομουν Ο σύνδεσμος βγάζει σφάλμα. Μπορείς να γράψεις έναν άλλον σχετικό, σε παρακαλώ; Επειτα, βάση φορητού με ανεμιστήρες έχω αλλά εάν είναι όντως τόσο καλή αυτή που προτείνει ο φίλτατος johnnyman να της ρίξω μια ματιά Το βάρος δεν το σκέφτομαι τόσο, όσο το μέγεθος. Εάν μπορούν να το υποστηρίζουν και λειτουργικά, το βάρος του φορητού είναι η υπερηφάνειά μου Ο προβληματισμός μου είναι να χωράει στην τσάντα μου και να μην δείχνει μεγαλύτερος από εμένα όταν θα τον βγάζω έξω για βόλτα Παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μηχάνημα (αλουμίνιο vs πλαστικό); Σχετικά με αυτό, τι εμπειρίες έχετε από τους πλαστικούς και τους μεταλλικούς Turbox και τι από άλλα μηχανήματα; kostas_tech έχεις HP φορητό; Πώς αντιδρά στη θέρμανση; Τι εμπειρίες έχετε με το service του Πλαισίου ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας; Πήγα τον δικό μου στα Multirama μόνο μία φορά για να βάλω κι άλλη RAM (και είμαι πεπεισμένος ότι τσάμπα τους πλήρωνα, θα μπορούσα να την έβαζα και μόνος μου ) οπότε δεν έχω εμπειρίες από αυτό. Επειδή γενικά προσέχω, φοβάμαι τις εξορισμού βλάβες λόγω κατασκευής. grmako, τι HP είχες, αν επιτρέπεται; Πες να έχουμε το νου μας Οπως λέει και ο kirileman εννοείται πως θέλω να ακούσω όποια γνώμη έχετε για οποιοδήποτε σχετικό μηχάνημα Ειρήνη ημών
kostas_tech Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Επί του θέματος: Πρωτίστως, οι σωστές πληροφορίες για την MEDION Service Hellas είναι εδώ. Τους κάλεσα πριν λίγο και περιμένω να με καλέσει ο τεχνικός σήμερα ή αύριο το πρωί. Επίσης, για λόγους που αγνοώ, η MEDION Αγγλίας είναι πολύ πιο ακριβή από τη Γερμανική. Επειτα, βάση φορητού με ανεμιστήρες έχω αλλά εάν είναι όντως τόσο καλή αυτή που προτείνει ο φίλτατος johnnyman να της ρίξω μια ματιά Το βάρος δεν το σκέφτομαι τόσο, όσο το μέγεθος. Εάν μπορούν να το υποστηρίζουν και λειτουργικά, το βάρος του φορητού είναι η υπερηφάνειά μου Ο προβληματισμός μου είναι να χωράει στην τσάντα μου και να μην δείχνει μεγαλύτερος από εμένα όταν θα τον βγάζω έξω για βόλτα Παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μηχάνημα (αλουμίνιο vs πλαστικό); Σχετικά με αυτό, τι εμπειρίες έχετε από τους πλαστικούς και τους μεταλλικούς Turbox και τι από άλλα μηχανήματα; kostas_tech έχεις HP φορητό; Πώς αντιδρά στη θέρμανση; Τι εμπειρίες έχετε με το service του Πλαισίου ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας; Πήγα τον δικό μου στα Multirama μόνο μία φορά για να βάλω κι άλλη RAM (και είμαι πεπεισμένος ότι τσάμπα τους πλήρωνα, θα μπορούσα να την έβαζα και μόνος μου ) οπότε δεν έχω εμπειρίες από αυτό. Επειδή γενικά προσέχω, φοβάμαι τις εξορισμού βλάβες λόγω κατασκευής. grmako, τι HP είχες, αν επιτρέπεται; Πες να έχουμε το νου μας Οπως λέει και ο kirileman εννοείται πως θέλω να ακούσω όποια γνώμη έχετε για οποιοδήποτε σχετικό μηχάνημα Ειρήνη ημών HP φορητό έχω, με i5-2410m και 6770m, και από θερμοκρασίες, τώρα τον χειμώνα σε gaming δεν ανεβάζει πάνω από 60. Σε web surfing 45 βαθμούς, χωρίς να ενεργοποιήτε ο ανεμιστήρας. Το υλικό που κατασκευάζεται ένας φορητός υπολογιστής, παίζει τεράστιο ρόλο, καταρχάς στην απαγωγή θερμότητας. Μετά έρχεται η εμφάνιση και είναι γενικά πιο ωραίο από το πλαστικό. Σε βάθος χρόνου το αλουμίνιο θα είναι καλύτερο, λόγω της πιο "στιβαρής" του κατασκευής, ενώ στο πλαστικό μετά από 1,5-2 χρόνια άρχιζουν κα εμφανίζονται σημάδια φθοράς. Το μόνο θετικό της πλαστικής κατασκευής είναι το μειωμένο κόστος.
Xristaras12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 πληροφοριακα μιας και μιλατε περι turbox κλπ εχω να σας πω turbox iron με Ρ8600,4GB DDR3 ram,7600GS και 320 δισκο δουλευει εδω και 4 χρονια σερι με το μονο προβλημα στο drive του που τα εχει παιξει απο τις πολλες εγγραφες που ειχε κανει.(τιμη τοτε 1000E)
grmako Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 grmako, τι HP είχες, αν επιτρέπεται; Πες να έχουμε το νου μας Είχα αυτο εδώ: http://asia.cnet.com/product/hp-pavilion-dv9700-core-2-duo-t7300-processor-2-0ghz-2gb-ram-42811521.htm To laptop την εποχή που το αγόρασα απλά πετούσε, φαντάσου αμερική έκανε 2500$ όπως λέει και στο site. Μου έδινε τότε 2 χρόνια εγγύηση το πλαίσιο, και στον ένα χρόνο άριστης λειτουργίας μου πέταξε πρόβλημα στην μητρική. Το πάω, την αλάζουνε και μετά ακριβώς απο ένα χρόνο μου το ξανακάνει. Την αντικαθστούνε και αυτη κανονικά χωρίς χρέωση και τον τρίτο χρόνο πάλι τα ίδια, μόνο που θέλανε 560 ευρώ για να το ξαναφτιάξουνε... Τον πρώτο χρόνο είχανε καθηστερήσει 25 μέρες να φτιάξουνε γιατί περιμένανε τα ανταλακτικά απο εξωτερικο αν θυμάμε καλά και ιστορίες... Προφανώς αναγκάστικα να πάρω καινούργιο laptop γιατί δεν άξιζε να το φτιάξω και μετά απο αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο Turbo X για τους εξής λόγους: - Είναι τα μόνα laptop που μπορείς να έχει εγγύηση για τρία χρόνια(με επέκταση). (Ελάχιστα εως μηδαμινά laptop απο τις υπόλοιπες εταιρίες δίνουν πάνω απο ένα χρόνο εγγύηση) - Είναι σε καλύτερη τιμή απο οποιοδήποτε άλλο laptop άλλης εταιρείας, δηλαδή τα ίδια χαρακτηριστικά ενός laptop Turbo X σε άλλη κατασκευαστική εταιρία κοστίζουν 200+ ευρώ παραπάνω. - Έχουνε πολυ καλύτερες δυνατότητες αναβάθμισης απο οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα γιατί στις υπόλοιπες εταιρίες αν σου πετάξει πρόβλημα είσαι υποχρεωμένος να βάζεις τα δικά τους προιόντα που κοστίζουν πολύ περισσότερο. - Υπάρχουνε 20 σημεία τεχνικής υποστήριξης που έχεις μέσας σε 4 ώρες service (Το κατα πόσο ισχύει το 4 ώρες ειναι σχετικό αλλά γενικά δεν αργούν πάνω απο 1-2 μέρες), το ίδιο και για την αναβάθμιση. - Παρέχουνε τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Απο εκεί και πέρα δεν υποστηρίζω ότι τα Turbo X είναι η καλύτερη μάρκα laptop, προς θεού. Όλες οι εταιρίες βγάζουν αξιόλογα μηχανήματα. Απο εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης σε όλα τα laptop το να μη σου βγάλει πρόβλημα. Υπάρχουνε laptop Toshiba, Hp, Sony κλπ που βγάζουνε προβλήματα στους 6 μήνες και Turbo X που δεν βγάζουνε πρόβλημα ποτέ. Προφανώς και το αντίστροφο. Εμένα ας πούμε δεν μουχει τύχει το οτιδήποτε προς το παρών. Όσον αφορά την κατασκευή ισχύει ότι τα περισσότερα Turbo X υστερούν κατασκευαστικά απο τα υπόλοιπα του είδους (εκτός απο τα Steel που υπερέχουν κατά πολύ, όπως σούπα ρώτα για τα IRON να δείς τι πέζει) αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι λόγος μη αγοράς τους. Γιατί πες οτι συγκρίνουμε 2 Laptop ίδιας κατηγορίας. Αγοράζοντας Turbo X σου περισέυουνε λεφτά να αγοράσεις επέκταση εγγύησης και βάση ψύξης και να έρθεις στην ίδια τιμή με το laptop της άλλης εταιρίας. Τι κερδίζεις όμως? Καλύτερα χαρακτηρίστικα, περισσότερα χρόνια εγγύηση και ίδιες πιθανότητες να σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Ετσι και αλλιώς τα laptop δεν είναι για πάνω απο 4-5 χρόνια, και γιαυτό σου λέμε για βάση με ανεμηστιράκι, έτσι ώστε στα 4-5 χρόνια να μην έχεις κανένα απολύτως θέμα σε περίπτωση που φοβάσε την κατασκεύη την επαγωγή θερμότητας και τα λοιπά. Στην τελική ενα Turbo X με βάση με ανεμηστιράκι ψύχεται πολύ καλύτερα απο οποιοδήποτε άλλο laptop χωρίς βάση. Οι κατασκευαστική φθορά θα φανεί σε βάθος πολλών χρόνων που το Laptop θα αναπάυετε έτσι και αλλιώς. Μην ξεχάς επίσης οτι η Turbo X απλά συναρμολογεί επώνυμα προιόντα και τα βάζει στο δικό της case με το brand name της.
Giorgos09 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 HP φορητό έχω, με i5-2410m και 6770m, και από θερμοκρασίες, τώρα τον χειμώνα σε gaming δεν ανεβάζει πάνω από 60. Σε web surfing 45 βαθμούς, χωρίς να ενεργοποιήτε ο ανεμιστήρας. Gaming και 60C? Minecraft?
kostas_tech Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Gaming και 60C? Minecraft? 60C με F1 2011 και League of Legends.
^Deadly_Sin^ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Οντως το λινκ δεν δουλευει τωρα. Για να ειμαστε σιγουροι, μπες στη σελιδα της deviltech, πατα πανω δεξια που γραφει forum και μετα customer reviews Μιας και λεμε τις turbo x εμπειριες μας, εγω αγορασα εναν πριν 4 χρονια στα 2000 ευρω. Μου ελεγαν ολοι οτι κανω χαζομαρα που δινω τοσα λεφτα για turbo x. Λοιπον, μετα απο τοσα χρονια και πολλες φορες λειτουργια 24/7 χωρις να το σβηνω το λαπτοπ δουλευει ακομα. Ειναι της clevo βασικα και το μονο που χρειαστηκε να αλλαξω ειναι το αντιγραφικο του. Γενικοτερα ειμαι ευχαριστημενος λοιπον. Τωρα πια ανεβαζει και θερμοκρασια αλλά πρεπει να αναφερω οτι μονο μια φορα το ανοιξα και το καθαρισα. Αυτα, τωρα ο καθενας οπως νομιζει. Συμφωνω πως παιζει ρολο και ο παραγοντας "τυχη" στην αγορα λαπτοπ
Alaster Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ΑΘΛΙΑ κατασκευη????φιλε μου μην ακους τπτ παρε το turbox iron II.το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο. Εβαλες της 6970; Πώς το έκανες αυτό; Μόνος σου; Νομίζω πως τα Πλαίσιο αρνούνται να αλλάξουν τις κάρτες γραφικών. Πες μου, σε παρακαλώ, με ενδιαφέρει Οσο για τα link σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών της Deviltech, ορίστε: "Order 6670", "Deviltech, please let me know SOMETHING about my order!", "Deviltech apparently very rarely checks email! - A very disgruntled customer!" και "Reimbursement request -> Welcome in Hell". Μαραθώνιος ταινιών θρίλλερ Δεν συμφέρει να κάθομαι να παραγγέλνω διεθνώς όταν το τμήμα εξυπηρέτησης/επικοινωνίας είναι τόσο αργόσχολο (μου μυρίζει εκμετάλλευση) πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουν αγγλικά (αν είναι δυνατόν, Γερμανία, διεθνές εμπόριο υπολογιστών και να μην ξέρουν να μιλήσουν σωστά αγγλικά)! Μακριά! @kostas_tech Κι εσύ LoL ; Πόσοι Ελληνες το παίζουμε, τέλος πάντων; Αξια, βέβαια, το παιχνιδάκι είναι καλό Πάνω σε αυτό, το καλοκαίρι (μάλλον λόγω θερμοκρασίας) υποχρεωνόμουν να το παίζω στις lowest ρυθμίσεις και πάλι να μου ψιλοκολλάνε τα fps, ενώ τώρα είμαι εντάξει - πάντα με ανεμιστηράκι. Εννοείταi πως δε θέλω να παιδεύομαι έτσι με το καινούργιο μου laptop. (Εάν θέλετε μάγο στο LoL κάντε με add, ArchonMaster στον Ανατολικό Ευρωπαϊκό σέρβερ )
kirileman Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 @Alaster, μόνος σου θα τη βάλεις, πανεύκολο είναι. Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια, βλέπεις κάνα βιντεάκι, ρωτάς και θα τα καταφέρεις.
kostas_tech Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 @kostas_tech Κι εσύ LoL ; Πόσοι Ελληνες το παίζουμε, τέλος πάντων; Αξια, βέβαια, το παιχνιδάκι είναι καλό Πάνω σε αυτό, το καλοκαίρι (μάλλον λόγω θερμοκρασίας) υποχρεωνόμουν να το παίζω στις lowest ρυθμίσεις και πάλι να μου ψιλοκολλάνε τα fps, ενώ τώρα είμαι εντάξει - πάντα με ανεμιστηράκι. Εννοείταi πως δε θέλω να παιδεύομαι έτσι με το καινούργιο μου laptop. (Εάν θέλετε μάγο στο LoL κάντε με add, ArchonMaster στον Ανατολικό Ευρωπαϊκό σέρβερ ) Είμαστε πολλοί, χαχαχα. Τελευταία έπαιζα, το σταμάτησα για λίγο λόγω ένος προβήματος στο PC, αλλά θα ξαναρχίσω αυτό στο Σ/Κ. NightFallAttack είναι το Summoner Name μου, 20 lvl.
Alaster Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 @Alaster, μόνος σου θα τη βάλεις, πανεύκολο είναι. Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια, βλέπεις κάνα βιντεάκι, ρωτάς και θα τα καταφέρεις. Νόμιζα πως δε γίνεται να βάλεις ATI κάρτα σε βάση που παίρνει Nvidia. Επίσης, νομίζω πως το να το κάνεις μόνος σου εξανεμίζει την εγγύηση. Που θα βρω να αγοράσω κάρτα γραφικών φορητού;
Giorgos09 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Νόμιζα πως δε γίνεται να βάλεις ATI κάρτα σε βάση που παίρνει Nvidia. Στους σταθερους πως γινεται? Η θυρα μετραει Παιζουν και αλλοι παραγοντες βεβαια για να τρεξει στο μηχανημα σου αλλα στη συμβατοτητα μονο η θυρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα