Alaster Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Εχω αποφασίσει να αγοράσω καινούργιο laptop προς αντικατάσταση του παλιού μου - Multirama του 2008 από το οποίο κι έμεινα σχετικά ικανοποιημένος πλην του σκληρού του δίσκου και εύκολης υπερθέρμανσης. Εχω φάει με το κουτάλι ελληνικές ιστοσελίδες πολυκαταστημάτων αλλά δεν μπορώ να μείνω ικανοποιημένος από κανένα Ψάχνω για κάτι γύρω στα 1000 ευρώ με σκοπό παιχνίδισμα και όχι μόνο Οθόνη 15-16 ίντσες για φορητότητα (και για να χωράει στην τσάντα μου ) Με κάρτα γραφικών γύρω στην Nvidia GTX 560m και αντίστοιχη Radeon για αναλύσεις κάτω των Full HD (1920x1080) ή Nvidia 570-580m και Radeon 6990m για FullHD αναλύσεις. Επεξεργαστής πιθανότατα i7 2760QM αν και δεν με ενοχλεί "μικρότερος" εάν μπορώ στο μέλλον να τον αναβαθμίσω. Δεν με πειράζει να παραγγείλω απ'έξω, απλά δεν κατέχω τη διαδικασία (λογαριασμό Paypal έχω κι έχω κάνει αγορές μέσω αυτού). Επίσης, θα με βόλευε να αξιοποιούσα τη συνεργασία Vodafon-Plaisio όπου μπορώ να χρησιμοποιήσω την επιδότηση του λογαριασμού της Vodafon για κατ'ευθείαν μείωση τιμών στα προϊόντα του Πλαισίου. Το αστείο είναι πως σε site του εξωτερικού βρίσκω άνετα ό,τι θέλω ενώ στην Ελλάδα οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι τιμές (τουλάχιστον στα Turbox) ανεβασμένες. Καταλαβαίνω πως για τα ελληνικά δεδομένα είμαι μάλλον παράλογα απαιτητικός, αλλά δε θέλω να αγοράσω κάτι "μίζερο" για τα χρήματά του, ούτε να χρυσοπληρώσω την εκμετάλλευση των ελληνικών καταστημάτων. Μέχρι στιγμής καταλήγω στα: HP Pavilion DV6-6115ev και Turbo-X IRON i7276-850 II ομολογουμένως "με το χέρι στην καρδιά". Για παράδειγμα, μου άρεσε πολύ η ανάλογη σύνθεση του Lotus 151HM1 της MALIBAL η οποία κάνει shipping (αποστολή) και στη χώρα μας αν και με προβληματίζει η επιλογή πληρωμής: δέχονται Paypal μόνο εάν είσαι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, αλλιώς μέσω πιστωτικής ή bank wire (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό ). Οι τιμές της είναι μάλλον καλές. Απλά θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή ("ευρωπαϊκή") αγορά για ένα εργαλείο που σέβομαι και λατρεύω Δεν με ενοχλεί η οποιαδήποτε διαδικασία (εφ'όσον μπορώ να την ακολουθήσω), δεν θεωρώ τον εαυτό μου προκατειλημμένο όσον αφορά μάρκες, κατασκευές, χώρες κτλπ και κυρίως, ψάχνω να γίνω κατά τι σοφότερος στον μικρό χώρο της Ελλαδίτσας μας. Ως εκ τούτου, κάθε άποψη, συμβουλή και διόρθωση είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τον κόπο σας
yiannhsp Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δες και εδώ Link XMG P701και εδώ Link DevilTech και εδώ Link MEDION ® ERAZER ® X6819 . Νομίζω το MEDION σε καλύπτει στις επιδώσεις και στην τιμή , δίνει και Service Center στην Ελλάδα Link Medion Service Center Thesa Α.Ε. Ασπασίαs Πιτσίλου 14 136 72 Αχαρναί Greece Τηλεφωνικό κέντρο: 8012000100 Φαξ : 211 7517598 .Πάρε τηλέφωνο και ρώτα ότι απορία έχεις .
kostas_tech Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Εχω αποφασίσει να αγοράσω καινούργιο laptop προς αντικατάσταση του παλιού μου - Multirama του 2008 από το οποίο κι έμεινα σχετικά ικανοποιημένος πλην του σκληρού του δίσκου και εύκολης υπερθέρμανσης. Εχω φάει με το κουτάλι ελληνικές ιστοσελίδες πολυκαταστημάτων αλλά δεν μπορώ να μείνω ικανοποιημένος από κανένα Ψάχνω για κάτι γύρω στα 1000 ευρώ με σκοπό παιχνίδισμα και όχι μόνο Οθόνη 15-16 ίντσες για φορητότητα (και για να χωράει στην τσάντα μου ) Με κάρτα γραφικών γύρω στην Nvidia GTX 560m και αντίστοιχη Radeon για αναλύσεις κάτω των Full HD (1920x1080) ή Nvidia 570-580m και Radeon 6990m για FullHD αναλύσεις. Επεξεργαστής πιθανότατα i7 2760QM αν και δεν με ενοχλεί "μικρότερος" εάν μπορώ στο μέλλον να τον αναβαθμίσω. Δεν με πειράζει να παραγγείλω απ'έξω, απλά δεν κατέχω τη διαδικασία (λογαριασμό Paypal έχω κι έχω κάνει αγορές μέσω αυτού). Επίσης, θα με βόλευε να αξιοποιούσα τη συνεργασία Vodafon-Plaisio όπου μπορώ να χρησιμοποιήσω την επιδότηση του λογαριασμού της Vodafon για κατ'ευθείαν μείωση τιμών στα προϊόντα του Πλαισίου. Το αστείο είναι πως σε site του εξωτερικού βρίσκω άνετα ό,τι θέλω ενώ στην Ελλάδα οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι τιμές (τουλάχιστον στα Turbox) ανεβασμένες. Καταλαβαίνω πως για τα ελληνικά δεδομένα είμαι μάλλον παράλογα απαιτητικός, αλλά δε θέλω να αγοράσω κάτι "μίζερο" για τα χρήματά του, ούτε να χρυσοπληρώσω την εκμετάλλευση των ελληνικών καταστημάτων. Μέχρι στιγμής καταλήγω στα: HP Pavilion DV6-6115ev και Turbo-X IRON i7276-850 II ομολογουμένως "με το χέρι στην καρδιά". Για παράδειγμα, μου άρεσε πολύ η ανάλογη σύνθεση του Lotus 151HM1 της MALIBAL η οποία κάνει shipping (αποστολή) και στη χώρα μας αν και με προβληματίζει η επιλογή πληρωμής: δέχονται Paypal μόνο εάν είσαι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, αλλιώς μέσω πιστωτικής ή bank wire (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό ). Οι τιμές της είναι μάλλον καλές. Απλά θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή ("ευρωπαϊκή") αγορά για ένα εργαλείο που σέβομαι και λατρεύω Δεν με ενοχλεί η οποιαδήποτε διαδικασία (εφ'όσον μπορώ να την ακολουθήσω), δεν θεωρώ τον εαυτό μου προκατειλημμένο όσον αφορά μάρκες, κατασκευές, χώρες κτλπ και κυρίως, ψάχνω να γίνω κατά τι σοφότερος στον μικρό χώρο της Ελλαδίτσας μας. Ως εκ τούτου, κάθε άποψη, συμβουλή και διόρθωση είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τον κόπο σας Από αυτά τα δύο, το HP καλύπτει τις ανάγκες σου καλύτερα από το Turbo-X. Πρώτα από όλα το Turbo-X είναι 3,1 κιλά, άρα θα έχεις πρόβλημα στις μετακινήσεις σου. Έπειτα έρχεται ο μικρότερος σκληρός και η ΑΘΛΙΑ ποιότητα κατασκευής συν ότι θα ψήνεται από θερμοκρασίες. Μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην κάρτα γραφικών, αλλά εγώ που έχω στον Pavilion μου την 6770m, πραγματικά το λάπτοπ πετάει στο gaming, συν τα καλύτερα ηχεία. Για μένα πάς στον HP από αυτούς, να μην μπλέκεσαι με εξωτερικό και ιστορίες.
^Deadly_Sin^ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μπηκα στο φορουμ της deviltech γιατι μου φανηκε ενδιαφερουσα περιπτωση και τρομαξα! Απο τα λιγα ποστς που ειναι στα Αγγλικα ειδα οτι αργουν παρα πολυ να στειλουν τα λαπτοπς, δεν ενημερωνουν και μερικοι καναν και καταγγελια γιατι δεν πηραν τα χρηματα τους πισω μετα απο ακυρωση παραγγελιας.
Alaster Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 @kostas_tech Οσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο δεν θέλω να μπλέξω με Turbox... Απλά παιδεύομαι να βρω κάτι καλύτερο και από το HP. Δες και εδώ Link XMG P701και εδώ Link DevilTech και εδώ Link MEDION ® ERAZER ® X6819 . Νομίζω το MEDION σε καλύπτει στις επιδώσεις και στην τιμή , δίνει και Service Center στην Ελλάδα Link Medion Service Center Thesa Α.Ε. Ασπασίαs Πιτσίλου 14 136 72 Αχαρναί Greece Τηλεφωνικό κέντρο: 8012000100 Φαξ : 211 7517598 .Πάρε τηλέφωνο και ρώτα ότι απορία έχεις . Το XMG P701 είναι λιγάκι ακριβό κι ας έχει καλά specs. Φαίνεται με το που πας να αλλάξεις specs (πχ να το παραγγείλεις με i7 επεξεργαστή) Το DevilTech αν και μου φαίνεται καλύτερη πρόταση (όντως "διαβολικά" PCs ) δεν φτάνει το MEDION. Το MEDION είναι καταπληκτικό κομμάτι! Καλά χαρακτηριστικά στα Erazer X6817 και Erazer X6819 με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές! Ειδικά το X6817 στα 999 ευρώ δείχνει πολύ γλυκιά αγορά Τα τηλέφωνα που γράφουν για την Ελλάδα δεν ισχύουν δυστυχώς, οπότε τους έστειλα email στην ελληνική διεύθυνση Εάν δεν μου απαντήσουν (δε θα εκπλαγώ εάν δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη), θα πάω μέσω αγγλικού site @^Deadly_Sin^ Κάτι τέτοιο είδα κι εγώ, όμως για πιο παλιά περιστατικά δεν αναφέρεσαι; Πότε έγιναν αυτά που διάβασες, περίπου; Εάν όντως ισχύει, μακριάάάά .
^Deadly_Sin^ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τα διαβασα εδω http://www.deviltech-forum.de/index.php?page=Board&boardID=38e438b83 και ειναι αρκετα προσφατα. Προσωπικα θα το φοβομουν Η malibal κανει οτι και το plaisio, παιρνουν ενα barebone της clevo για παραδειγμα, βαζουν το ονομα τους και τα πραγματα μεσα αυτοι. Το ιδιο και τα xmg οπως και τα medion απ'οτι βλεπω (τετοιο "σασι" εχουν τα msi). Το θεμα ειναι τι βαζουν μεσα Δεν εχω ιδεα παντως για τα medion, αν μαθεις τιποτα φροντισε να ενημερωσεις παντως γιατι εχω ενα ψιλοενδιαφερον σχετικα H malibal στελνει απο Αμερικη αν δεν κανω λαθος αρα λογικα θα πληρωνεις τελωνεια κτλ. Σε αυτα τα χρηματα και "επωνυμο" λαπτοπ δυσκολα θα βρεις κατι πιο καλο απο την 6770...αν και εχω φοβηθει με ορισμενα που ακουω για την hp και το ψαχνω μιας και εχω στο ματι το Envy 2ης γενιας.
johnnyman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Από αυτά τα δύο, το HP καλύπτει τις ανάγκες σου καλύτερα από το Turbo-X. Πρώτα από όλα το Turbo-X είναι 3,1 κιλά, άρα θα έχεις πρόβλημα στις μετακινήσεις σου. Έπειτα έρχεται ο μικρότερος σκληρός και η ΑΘΛΙΑ ποιότητα κατασκευής συν ότι θα ψήνεται από θερμοκρασίες. Μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην κάρτα γραφικών, αλλά εγώ που έχω στον Pavilion μου την 6770m, πραγματικά το λάπτοπ πετάει στο gaming, συν τα καλύτερα ηχεία. Για μένα πάς στον HP από αυτούς, να μην μπλέκεσαι με εξωτερικό και ιστορίες. ΑΘΛΙΑ κατασκευη????φιλε μου μην ακους τπτ παρε το turbox iron II.το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο.
grmako Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 ΑΘΛΙΑ κατασκευη????φιλε μου μην ακους τπτ παρε το turbox iron II.το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο. Συμφωνώ, στην τελική πάρε και μια καλή βάση με ανεμιστηράκι max 50 ευρώ και δώσε και άλλα 90 ευρώ για επέκταση +2 χρόνια εγγύηση και θάχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Και όσον αφορά τα κιλά το HP είναι 2.9 κιλά, για 200 γραμμάρια θα έχουμε το πρόβλημα στις μετακινήσεις?
johnnyman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Συμφωνώ, στην τελική πάρε και μια καλή βάση με ανεμιστηράκι max 50 ευρώ και δώσε και άλλα 90 ευρώ για επέκταση +2 χρόνια εγγύηση και θάχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Και όσον αφορά τα κιλά το HP είναι 2.9 κιλά, για 200 γραμμάρια θα έχουμε το πρόβλημα στις μετακινήσεις? παρε κ αυτη την βαση εδω την εχω κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος.cpu max temp με prime95 10λεπτα στους 74c κ gpu max 72-73. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0542559&catid=010304
kostas_tech Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 ΑΘΛΙΑ κατασκευη????φιλε μου μην ακους τπτ παρε το turbox iron II.το εχω περιπου ενα χρονο κ λαπτοπ πεταει.αψογη ψυχη εχει απο τις καλυτερες full hd οθονες της αγορας πολυ καλη καρτα γραφικων κ τερας cpu.επισης εχω παρει απο εξω το 180 watt psu κ την 6970m κ το λαπτοπ απλα πεταει.δεν εχει βγαλει το παραμικρο. Συγκρίνεται η αλουμινένια κατασκεύη του HP με την πλαστικούρα του Turbo-X? Μην τρελαθούμε κιόλας... Αν αγοράσεις για μια επέκταση για το Turbo-X για την μηδενική του αξιοπιστία συν ένα coolerpad που θα είναι άχρηστο το κόστος ανεβαίνει άλλα 120 ευρώ...420 ευρώ παραπάνω για μια ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ? Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
^Deadly_Sin^ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν μου επιτρεπετε, θα πω κι εγω τη γνωμη μου Τα turbo x θελουν ψαξιμο πριν τα παρεις για να δεις σε τι barebone ειναι βασισμενα. Το συγκεκριμενο αν δεν κανω λαθος ειναι clevo, αρα μιλαμε για κατι καλο ποιοτικα. Μπορει να μη τη ξερει ο κοσμος αλλά ειναι μια απο τις μεγαλυτερες κατασκευαστριες λαπτοπ και προμηθευει πολλους κατασκευαστες. Αν το ψαξετε θα δειτε. "Η Clevo Co. (Clevo) είναι μια εταιρία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών. Ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα την Ταϊβάν, όπου κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ των εξαγωγέων.Η Clevo είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών για διανομείς και ΟΕΜ/ ODM εταιρίες" Δεν τα λεω για να γινει συγκριση με το λαπτοπ της hp, απλα προς ενημερωση.
johnnyman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν μου επιτρεπετε, θα πω κι εγω τη γνωμη μου Τα turbo x θελουν ψαξιμο πριν τα παρεις για να δεις σε τι barebone ειναι βασισμενα. Το συγκεκριμενο αν δεν κανω λαθος ειναι clevo, αρα μιλαμε για κατι καλο ποιοτικα. Μπορει να μη τη ξερει ο κοσμος αλλά ειναι μια απο τις μεγαλυτερες κατασκευαστριες λαπτοπ και προμηθευει πολλους κατασκευαστες. Αν το ψαξετε θα δειτε. "Η Clevo Co. (Clevo) είναι μια εταιρία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών. Ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα την Ταϊβάν, όπου κατέχει την τέταρτη θέση μεταξύ των εξαγωγέων.Η Clevo είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών για διανομείς και ΟΕΜ/ ODM εταιρίες" Δεν τα λεω για να γινει συγκριση με το λαπτοπ της hp, απλα προς ενημερωση. ετσι οπως τα λες φιλε μου ειναι το clevo P151HM1.
kirileman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Και εμπάση περιπτώσει, ας ρωτήσει ο φίλος τα μέλη του φόρουμ που έχουν ήδη κάποιο από τα μηχανήματα που τον ενδιαφέρουν (που αυτό κάνει άλλωστε) για να μάθει αν είναι πλαστικούρα, αναξιόπιστο, ζεστό, θορυβώδες κλπ αντί να ακούει ισοπεδωτικές απόψεις από ανθρώπους που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Το clevo είναι ανώτερο (με την έννοια του ταχύτερου) μηχάνημα και για έναν "κομπιουτερά" που ενδιαφέρεται για βαρβάτο gaming χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μάλλον μονόδρομος.
johnnyman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Και εμπάση περιπτώσει, ας ρωτήσει ο φίλος τα μέλη του φόρουμ που έχουν ήδη κάποιο από τα μηχανήματα που τον ενδιαφέρουν (που αυτό κάνει άλλωστε) για να μάθει αν είναι πλαστικούρα, αναξιόπιστο, ζεστό, θορυβώδες κλπ αντί να ακούει ισοπεδωτικές απόψεις από ανθρώπους που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Το clevo είναι ανώτερο (με την έννοια του ταχύτερου) μηχάνημα και για έναν "κομπιουτερά" που ενδιαφέρεται για βαρβάτο gaming χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μάλλον μονόδρομος. πες τα μανο αρχοντα!!! :-D
kirileman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε και αναγάζομαι να τα γράψω εγώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα