Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα χρόνια πολλά :-)

Έχω ένα .avi το οποίο θέλω να το κάνω .mp3, να μπορώ δηλαδή απλά να το ακούω χωρίς video.

Πως γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Καλησπέρα χρόνια πολλά :-)

Έχω ένα .avi το οποίο θέλω να το κάνω .mp3, να μπορώ δηλαδή απλά να το ακούω χωρίς video.

Πως γίνεται αυτό;

freemake video converter

δωρεαν και κανει τα παντα

και ελληνικο

http://www.insomnia.gr/files/file/359-freemake-video-converter/

Δημοσ.

Δελεαστικό φαίνεται το αποπάνω (αν και ήδη βλέπω ένα drawback - την προαπαίτηση του .ΝΕΤ Framework 4...). Θα το τσεκάρω, και παίζει να 'ναι καλό όπως υποστηρίζουν τα παιδιά στο review  - αλλά για την ώρα να προτείνω το Format Factory που το 'χω δοκιμασμένο και είναι μπόμπα για τόσα κι άλλα περισσότερα format (με πολύ λειτουργικό για 'μένα interface κι επιλογές). Και χωρίς την ανάγκη ύπαρξης του .NΕΤ Framework... 

Δημοσ.

Εγώ συν υπογράφω για το free make,εξαιρετικό και επειδή χρησιμοποιεί και την κάρτα γραφικών για της μετατροπές είναι και ταχύτατο.

Εκτός από το net έχει και κάποιες διαφημισούλες(toolbar/addon) στα κατά του αλλά χαλάλι του.

Βέβαια για την μετατροπή σε Mp3 αν δεν θέλεις να χάσεις καθόλου από ποιότητα το καλλίτερο είναι να εξάγεις απλά την ροή ήχου π.χ. με το avidemux πας στο μενού audio->save audio και το αποθηκεύει όπως είναι.

Δημοσ.

...

Βέβαια για την μετατροπή σε Mp3 αν δεν θέλεις να χάσεις καθόλου από ποιότητα το καλλίτερο είναι να εξάγεις απλά την ροή ήχου π.χ. με το avidemux πας στο μενού audio->save audio και το αποθηκεύει όπως είναι.

+1

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ, έκανα δουλειά με το avidemux τελικά.

Για να μην δημιουργώ καινούργιο θέμα, πως μπορώ να κόψω το .avi σε κομμάτια;

Ας υποθέσουμε έχουμε 1 ώρα video, μπορώ να κόψω από το 5ο λεπτό μέχρι το 7ο για παράδειγμα;

Δημοσ.

...εγώ πάλι φορμάτ φάκτορι θα προτείνω.

Νεξτ πληζ.

(...αν και, αν είναι για avi -και MPEG- αυτή τη δουλειά προτιμάω να την κάνω με το Virtual Dub)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ, έκανα δουλειά με το avidemux τελικά.

Για να μην δημιουργώ καινούργιο θέμα, πως μπορώ να κόψω το .avi σε κομμάτια;

Ας υποθέσουμε έχουμε 1 ώρα video, μπορώ να κόψω από το 5ο λεπτό μέχρι το 7ο για παράδειγμα;

Πάλι μέσα απο το avidemux. Αυτή τη φορά θα κρατήσεις φυσικά και τον ήχο.

Για κόψιμο-ράψιμο βίντεο υπάρχει οδηγός στο wiki με χρήση του avidemux γενικά.

Μπορείς πάλι με το freemake, αλλά καλύτερα να μαθαίνεις και λίγο το avidemux.

Το freemake καλύτερα όταν θες να κάνεις συμπίεση, ή όταν γενικότερα θέλεις να αλλάξεις codec.

Δημοσ.

avidemux και από μένα.

Επιλέγεις ένα σημείο και το διαγράφεις με το delete. Συνεχίζεις όσο θέλεις. Στο παράδειγμα σου, επιλέγεις από την αρχή μέχρι το 5ο λεπτό και το διαγράφεις, μετά επιλέγεις από το 7ο μέχρι τέλος και το διαγράφεις και αυτό.

Σώζεις σαν avi και είσαι έτοιμος.

Το μόνο ελάτωμα του demux είναι ότι δεν βάζει κατάληξη στα αρχεία μόνο του και πρέπει να την βάζεις εσύ κατά την αποθήκευση.

BTW, Elf, το freemake δεν έχει τρόπο ελέγχου της γραμματοσειράς όταν βάζεις υπότιτλους; Δεν βρήκα πως μπορεί να μεγαλώσει. Το format factory τουλάχιστον έχει μερικά default μεγέθη.

Δημοσ.

Δεν είμαι και πολύ του υποτίτλου,και στης ταινίες που θέλω υπότιτλο το έχω ξεχωριστό,ποτέ δεν καίω υπότιτλο στη εικόνα οπότε δεν το έχω ψάξει αυτό το κομμάτι.

Δημοσ.

Δεν έχει, όχι, μόνο σε αυτό το σημείο υπερτερεί το format factory. Και είναι όντως κάπως δυσανάγωστα. Το είχα δοκιμάσει και εγώ, και ευτυχώς δεν χρησιμοποιώ καθόλου αυτή τη δυνατότητα.

Ελπίζω σύντομα να διορθωθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...