Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μα θα κραταγες την πρσφορα συνδεσης που εχεις και απλως θα προσθετες και πακετο ιντερνετ. Γενικοτερα smartphone χωρις πακετο internet ειναι λιγο ακυρο. Το τελευταίο διαπίστωσα κι εγώ. Η προσφορά που έχω, όμως, ήταν κάτι ειδικά για εκπαιδευτικούς και δε νομίζω να έχει δυνατότητες επέκτασης, μιας και είναι ουσιαστικά δωρεάν. Για να καταλάβεις, μιλάω σε 3 συγκεκριμένα νούμερα (τα βασικότερα) 90' δωρεάν και 100' προς όλους το μήνα με 6,5 ευρώ το μήνα. Τι παραπανω κανει το iphone ή ενα smartphone απο το ipod touch? Ιντερνετ παντου, καλυτερη καμερα, gps, κουβαλας συνηθως μια συσκευη (smartphone) αντι για 2 (ipod touch + χαζοτηλεφωνο). Το ίντερνετ παντού, τα είπαμε. Προϋποθέτει κι άλλα χρήματα και μάλιστα "συνδρομητικά" (σκέψου αντίστοιχα, τι μπορείς να αγοράσεις με δόσεις). Με την καλύτερη κάμερα, εγώ δεν είδα καμία απίστευτη διαφορά, δε με εντυπωσίασε και σίγουρα δεν είναι καλή δικαιολογία για τόσο αυξημένο κόστος. Το GPS είναι το μόνο που θα μου λείψει από το iPhone, αλλά δεν είμαι και από τους ανθρώπους που έχω ανάγκη ένα GPS τόσο συχνά (αλήθεια, πόσοι είναι αυτοί που έχουν; ). Σε περίπτωση που πάω κάποιο ταξίδι, σκέφτομαι να αγοράσω ένα χωριστά. Η διαφορά στην τιμή είναι: iPod Touch 8GB = 215€ iPod Touch 32GB= 290€ iPhone 4 8GB = 550€ iPhone 4 32GB = 650€ ...πιο κοντά στα 350€ και δε βρίσκω το λόγο να πάρει κανείς κινητό των 100€, όταν θα κάνει σε αυτό ακριβώς τα ίδια που θα κάνει και με ένα κινητό των 50€. Άσε που, ένα απλό τηλέφωνο είναι εύκολο να βρεις και δωρεάν από φίλο, γνωστό κτλ. Επιπλέον, το πιθανότερο είναι ότι έχει ήδη ένα (εγώ ας πούμε, απλά θα επιστρέψω σε αυτό που είχα, δε θα ξοδέψω χρήματα για καινούργιο). Επιπλέον, το να έχεις μια τόσο ακριβή συσκευή που αν σπάσει (ατυχήματα συμβαίνουν) έχει χάσει με τη μια ένα σκασμό χρήματα, είναι ένα επιπλέον άγχος. Οι περισσοτεροι που μπορουν να κανουν συμβολαιο καταλαβαινουν οτι ειναι πιο συμφερον και πιο πρακτικο να παρουν ενα iphone απο το να δωσουν 250€ για ενα ipod touch και αλλα 100€ τουλαχιστον για ενα απλο κινητο και να κουβαλανε τελικως 2 συσκευες χωρις ομως να εχουν τις ιδιες δυνατοτητες(internet παντου,email παντου, πλοηγος-gps,καλυτερη καμερα κλπ) με ενα iphone/smartphone. Στις συγκρίσεις που κάνεις, όμως, βάζεις στο ίδιο τραπέζι μεταχειρισμένο iPhone και καινούργιο iPod Touch. Αν βάλουμε τα ίδια και φθηνότερο τηλέφωνο, έχουμε τουλάχιστον 250€ διαφορά. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2012 από Επισκέπτης
panos2000gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 offtopic: Σύγκριση iPhone και iPod Touch (προς moderator : μήπως γίνεται να κάνουμε ένα ξεχωριστό θέμα; Νομίζω έχει ενδιαφέρον η συζήτηση) Μα το iphone είναι εκτός των άλλων και ipod, οπότε θεωρώ ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν έχεις τα χρήματα πέρνεις το iphone και κάνεις τα πάντα...αν έχεις λιγότερα πέρνεις το ipod και ένα regural τηλέφωνο...και αν δεν έχεις καθόλου βολεύεσαι με ένα καρτοκινητό των 30ευρώ. Σε λίγα χρόνια μας βλέπω όλους στην 3η κατηγορία
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μα το iphone είναι εκτός των άλλων και ipod, οπότε θεωρώ ότι δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Η σύγκριση γίνεται πάντα και με το γνώμονα απόδοση/κόστος, έτσι δεν είναι; Εγώ είχα εδώ και χρόνια iPod Touch και τώρα που απέκτησα iPhone (κάτι που επιθυμούσα από την πρώτη εβδομάδα που απέκτησα το iPod Touch), απλά νιώθω ότι δεν αξίζει τα χρήματά του. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το Touch. Πάνω σε αυτό γίνεται η σύγκριση. Άμα μου τα δώσεις και τα δύο στα ίδια χρήματα, προφανώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Ας συνεχιστεί εδώ μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεκίνησε σε άλλο θέμα. Προφανώς, μιλάμε για θέματα χρησιμότητας / τιμής.
basilis5 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 δεν καταλαβα το νοημα. το ενα ειναι τηλ,το αλλο οχι. αρα αποφασιζεις τι θες.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 δεν καταλαβα το νοημα. το ενα ειναι τηλ,το αλλο οχι. αρα αποφασιζεις τι θες. Ρε παιδιά, τόσο περίεργο είναι αυτό που γράφω; Άλλο πράγμα 250€ για ένα iPod Touch + ένα απλό τηλέφωνο και άλλο 650€ για iPhone. Το νόημα είναι κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του το iPhone, όταν οι δυνατότητες του iPod Touch πλησιάζουν πολύ, με εξαίρεση (αν δεν κάνω λάθος και εδώ είναι κάτι που θα ήθελα να ενημερωθώ περισσότερο) το δίκτυο 3G, το GPS και τις φωτογραφίες (και φυσικά το γεγονός πως είναι τηλέφωνο). Υπενθυμίζω ότι το βίντεο είναι το ίδιο. Αλήθεια, πάνω σε αυτό: πώς γίνεται το βίντεο να έχει την ίδια ποιότητα ενώ οι φωτογραφίες διαφορετική; Μήπως είναι απλά απενεργοποιημένες κάποιες δυνατότητες που έχει εκ φύσεως το iPod Touch (για λόγους marketing διαφοροποίησης με το iPhone) και μπορείς να ξεκλειδώσεις με jailbreak; Τέλος πάντων, είναι τόσος πολύς ο κόσμος που δεν αντέχει να έχει ένα φτηνό τηλέφωνο μαζί του, έχει ανάγκη το 3G και το GPS, ώστε να πληρώνει εξτρά 400€ για αυτές τις δυνατότητες; Επίσης, απ' ότι έχω καταλάβει, το θέμα GPS και 3G καλύπτεται από ένα τηλέφωνο μιας μέσης τιμής 150€, έχω δίκιο; Μιλάμε δηλαδή για τις ίδιες δυνατότητες με 350€, αντί για 650€, με μόνη διαφορά ότι κουβαλάς δύο συσκευές αντί για μια. Και προσθέτω, ότι για μένα αυτό έχει ένα μεγάλο θετικό: αν χαλάσει κάτι από τα δύο, έχεις να επισκευάσεις συσκευή των 200€ πάνω/κάτω, όχι των 650€. Νομίζω ότι υπάρχει ένα νόημα στην κουβέντα. Τι να πω...
basilis5 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 οταν ανοιξες το θεμα υπηρχε μονο ο τιτλος του θαμτος και αυτο το κειμενο >Ας συνεχιστεί εδώ μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεκίνησε σε άλλο θέμα. Προφανώς, μιλάμε για θέματα χρησιμότητας / τιμής. θα σου πω για την δικη μου εμπειρια. για 2-3 μηνες ειχα ipod touch 2g + htc wildfore και εκανα το 2 hotspot για να μπω χωρις wifi, καθως με το htc δεν την παλευα. το αποτελεσμα ειναι ανεκτο εν γενη αν σε ενδιαφερει να συμβιβαστεις.προσωπικα προτιμω να τα εχω ολα μαζεμενα και νοικοκυρεμενα στο iphone μου. ομως τα λεφτα ειναι πολλα αντικειμενικα. υπαρχουν αξιολογες λυσεις για android.
parasaser Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 ειχα iphone πηγα σε android αλλα ειδα τι παει να πει ios και τελικα πηρα ipod εννοειτε δεν αξιζει το iphone στα λευτα του τη στιγμη που υπαρχει ipod touch. επισεις μια ακομα διαφορα ειναι και η μπαταρια που εχει το iphone, ειναι λιγο μεγαλυτερη.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 και τελικα πηρα ipod εννοειτε δεν αξιζει το iphone στα λευτα του τη στιγμη που υπαρχει ipod touch. επισεις μια ακομα διαφορα ειναι και η μπαταρια που εχει το iphone, ειναι λιγο μεγαλυτερη. Αλήθεια, ήθελα να το ρωτήσω αυτό: η μπαταρία είναι μεν μεγαλύτερη, αλλά δεν εξαντλείται γρηγορότερα λόγω της συνεχούς λειτουργίας της συσκευής ως τηλέφωνο;
georgeadams Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αλήθεια, πάνω σε αυτό: πώς γίνεται το βίντεο να έχει την ίδια ποιότητα ενώ οι φωτογραφίες διαφορετική; Μήπως είναι απλά απενεργοποιημένες κάποιες δυνατότητες που έχει εκ φύσεως το iPod Touch (για λόγους marketing διαφοροποίησης με το iPhone) και μπορείς να ξεκλειδώσεις με jailbreak; Ανάποδα τα κατάλαβες. Το βίντεο δε χρειάζεται καλό αισθητήρα. Για 720p βίντεο αρκεί ένας αισθητήρας του 1MPixel (όπως αυτός του iPod Touch). Ο αισθητήρας των 5MPixel (iPhone 4) ή 8MPixel (iPhone 4S) απλώς υπολειτουργεί όταν τραβάς βίντεο.
haHa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Το ίντερνετ παντού, τα είπαμε. Προϋποθέτει κι άλλα χρήματα και μάλιστα "συνδρομητικά" (σκέψου αντίστοιχα, τι μπορείς να αγοράσεις με δόσεις). Με την καλύτερη κάμερα, εγώ δεν είδα καμία απίστευτη διαφορά, δε με εντυπωσίασε και σίγουρα δεν είναι καλή δικαιολογία για τόσο αυξημένο κόστος. Το GPS είναι το μόνο που θα μου λείψει από το iPhone, αλλά δεν είμαι και από τους ανθρώπους που έχω ανάγκη ένα GPS τόσο συχνά (αλήθεια, πόσοι είναι αυτοί που έχουν; ). Σε περίπτωση που πάω κάποιο ταξίδι, σκέφτομαι να αγοράσω ένα χωριστά. Η διαφορά στην τιμή είναι: iPod Touch 8GB = 215€ iPod Touch 32GB= 290€ iPhone 4 8GB = 550€ iPhone 4 32GB = 650€ ...πιο κοντά στα 350€ και δε βρίσκω το λόγο να πάρει κανείς κινητό των 100€, όταν θα κάνει σε αυτό ακριβώς τα ίδια που θα κάνει και με ένα κινητό των 50€. Άσε που, ένα απλό τηλέφωνο είναι εύκολο να βρεις και δωρεάν από φίλο, γνωστό κτλ. Επιπλέον, το πιθανότερο είναι ότι έχει ήδη ένα (εγώ ας πούμε, απλά θα επιστρέψω σε αυτό που είχα, δε θα ξοδέψω χρήματα για καινούργιο). Τελικως Manuel, απλα υπαρχουν διαφορετικες αναγκες. Επισης θεωρω οτι το πακετο internet (που πραγματι ειναι ενα εξτρα εξοδο) προσφερει συχνα μειωση του υπολοιπου λογαριασμου(και για αυτο σου λεω οτι πρεπει να το χρησιμοποιησεις για να το δεις). Τι εννοω: Τα sms που στελνουμε και χρυσοπληρωνουμε στις εταιριες κινητης μειωνονται δραματικα οταν εχεις ιντερνετ στο κινητο , γιατι μπορεις να το στειλεις πανευκολα σε αλλους χρηστες smartphone με μηδενικο κοστος χρησιμοποιωντας το internet(υπαρχουν πανευκολες εφαρμογες, δες πχ το δημοφιλες whatsapp). Επισης πολλες φορες μπορεις να στειλεις κατι μεσω msn, skype κτλ χωρις να πληρωνεις το "χαρατσι" του sms. Το ιδιο ισχυει και οταν θελω να κανω τηλεφωνα στο εξωτερικο. Επισης για να βρω ενα διανυκτερευων φαρμακειο ή τι τηλεφωνο εχει μια εταιρια/προσωπο κλπ, το βρισκω οπου και αν ειμαι μεσω internet και οχι πληρωνοντας 1+€ στα 11888/11850 κλπ. Και υπαρχουν και αλλα τετοια παραδειγματα που το ιντερνετ μεσω κινητου μειωνει τα κοστη τηλεπικοινωνιας. Οσο για τις αναγκες: εσυ πχ μπορει να μην χρησιμοποιεις το κινητο σου πολυ κλπ. Αλλοι το χρησιμοποιουν περισσοτερο. Το οτι ενα κινητο των 50€ κανει ακριβως το ιδιο με ενα κινητο των 100€ ειναι αληθεια, αλλα το θεμα ειναι πως τα κανει. Πχ εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα αυτην την εποχη ενα μη 3g κινητο(κ δεν μιλαω για smartphone, αλλα για απλο τηλεφωνο) , γιατι θελω να επωφεληθω της πολυ καλυτερης ποιοτητας συνομιλιας που προσφερει το 3g δικτυο. Επισης ο πομποδεκτης, το μικροφωνο και το ακουστικο του φθηνου κινητου των 50€ δεν συγκρινεται με ενος ακριβοτερου. Ουτε φυσικα τα πληκτρα. Η σύγκριση γίνεται πάντα και με το γνώμονα απόδοση/κόστος, έτσι δεν είναι; Εγώ είχα εδώ και χρόνια iPod Touch και τώρα που απέκτησα iPhone (κάτι που επιθυμούσα από την πρώτη εβδομάδα που απέκτησα το iPod Touch), απλά νιώθω ότι δεν αξίζει τα χρήματά του. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το Touch. Πάνω σε αυτό γίνεται η σύγκριση. Άμα μου τα δώσεις και τα δύο στα ίδια χρήματα, προφανώς δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Συγκρινεις το κοστος το οποιο μπορει να ποσοτικοποιηθει. Η αποδοση ομως δεν μπορει. Το να κουβαλαω ενω κανω ποδηλατο μονο μια συσκευη αντι για 2 και μαλιστα να μπορω να καλω καποιον απο τις επαφες μου ή να μου διαβαζει τα email μου χωρις να χρειαστει να πατησω πληκτρο ειναι κατι που δεν ποσοτικοποιειται. Οτι θα μπορει ενω κανω προπονηση ποδηλατου/τρεξιματος να μετραει ποσα χιλιομετρα κανω και να διαμορφωνω το προγραμμα προπονησης αναλογα με τα ποσα χιλιομετρα την εβδομαδα κανω , γιατι πολυ απλα εχω μαζι μου παντα ενα gps που καταγραφει με ακριβεια τι προπονηση κανω. Ουτε οταν ενα με 2 κλικ βρισκω εφημερευων φαρμακειο στις 3 το βραδυ σε αγνωστη περιοχη και με αλλο ενα κλικ μου δειχνει που ειναι και πως να παω. Οτι θα μπορεσω να απαντησω σε ενα mail (σημαντικο ή οχι, δουλειας ή οχι) αμεσα και θα το δω οπου κ αν ειμαι ειναι για καποιους σημαντικο για αλλους οχι. Δεν ποσοτικοποιειται ομως. Και ειναι χιλια τα παραδειγματα. Στις συγκρίσεις που κάνεις, όμως, βάζεις στο ίδιο τραπέζι μεταχειρισμένο iPhone και καινούργιο iPod Touch. Αν βάλουμε τα ίδια και φθηνότερο τηλέφωνο, έχουμε τουλάχιστον 250€ διαφορά. Εχεις δικιο. Το κανω ουσιαστικα αυτο γιατι στο iphone εχει πεσει πολυ η μεταπωλητικη αξια, ενω του ipod touch οχι. Πχ βρισκεις ανετα iphone 4 32gb στα 400€ ( πχ ) (και 16bg ακομα πιο κατω) , ενω το ipod touch 32gb το βρισκεις περι τα 180-200( 1 , 2 ). Η διαφορα σε μεταχειρισμενα ειναι περι τα 200€ και σε αυτο πρεπει να υπολογισεις και το εξτρα εξοδο για αγορα ενος τηλεφωνου. Επισης μην ξεχνας οτι το iphone μπορεις να το παρεις με γενναια επιδοτηση καινουριο, ενω το ipod touch οχι. Για ολους λοιπον αυτους τους λογους, ο περισσοτερος κοσμος προτιμαει ενα smartphone απο το πολυ υποδεεστερο και δυσχρηστο(=2 συσκευες) συνδυασμο ipod touch + χαζοτηλεφωνο (που σαν συνδυασμος εχει κ αυτος ενα σχετικα υψηλο κοστος, λογω του ακριβου ipod touch). Δεν διαφωνω ομως οτι εσυ μπορει να εχεις διαφορετικες αναγκες.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα να δεις που με πείθεις τελικά. Τελικως Manuel, απλα υπαρχουν διαφορετικες αναγκες. Συμφωνώ απολύτως. Επειδή, όμως, απ' ότι φαίνεται θα μου μείνει το iPhone και δεν το εμπιστεύομαι ως τηλέφωνο, μάλλον θα καταλήξω να το χρησιμοποιώ ως iPod Touch + GPS. Κάποιος μου ψιθύρισε ότι υπάρχουν καρτοκινητά με ίντερνετ, που δε χρεώνεσαι όσο δεν το χρησιμοποιείς. Ίσως θα μπορούσα να του βάλω μια τέτοια SIM μέσα, ώστε να εκμεταλλευτώ και την 3G δυνατότητα που έχει. Ξέρεις (ή κάποιος άλλος) κάτι τέτοιο, να το ψάξω αναλυτικά μόνος μου (μη σε βάλω σε κόπο); Μακάρι, βέβαια, να φτιαχτεί το iPhone, αλλά δεν το βλέπω. Σήμερα, μετά το reset που του έκανα για να το πάω για φτιάξιμο, δούλευε πάλι κανονικά. Αλλά άμα είναι να το κάνεις reset κάθε δύο εβδομάδες... Αναρωτιέμαι αν φταίει καμιά εφαρμογή, αν και δεν έχω τίποτα περίεργο περασμένο.
skiabox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως στο iPod Touch 4 έχω βάλει το δημοφιλές app Viber και ανταλλάσσω δωρεάν μηνύματα αλλά και κάνω τσάμπα κλήσεις μέσω internet (σε άλλους χρήστες Viber).Να σημειώσω ότι το viber τρέχει τόσο σε iOS όσο και σε Android.
haHa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως στο iPod Touch 4 έχω βάλει το δημοφιλές app Viber και ανταλλάσσω δωρεάν μηνύματα αλλά και κάνω τσάμπα κλήσεις μέσω internet (σε άλλους χρήστες Viber).Να σημειώσω ότι το viber τρέχει τόσο σε iOS όσο και σε Android. Viber και whatsapp ειναι μερικες απο τις εφαρμογες που μειωνουν τα κοστη τηλεπικοινωνιας(κλησεις φωνης και sms) χρησιμοποιωντας το ιντερνετ που εχεις παντα μαζι σου με ενα smartphone.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Viber και whatsapp ειναι μερικες απο τις εφαρμογες που μειωνουν τα κοστη τηλεπικοινωνιας(κλησεις φωνης και sms) χρησιμοποιωντας το ιντερνετ που εχεις παντα μαζι σου με ενα smartphone. Μην ξεχνάμε και το imessage που είναι free μεταξύ ios συσκευών (με χρήση data προφανώς). Επίσης ένα θέμα που με απασχολούσε παλιότερα όσο είχα ipods κλπ και ξαφνικά επανήλθε πάλι με το 4S (εκτός αν είναι η ιδέα μου)! Η 'ενταση του ήχου στα ακουστικά φαίνεται να έχει μειωθεί σε σχέση με το 4 και δεν ξέρω αν παίζει το ίδιο και στο ipod μιας και έχω πολύ καιρό να το δοκιμάσω. Δεν είναι τραγική η διαφορά αλλά όταν ακούς συγκεκριμένα κομμάτια με συγκεκριμένα ακουστικά κλπ κλπ το προσέχεις ευκολότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα