QuantumWanderer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Στο παρελθόν έχω στήσει Wordpress, αλλά ήταν όλα στα αγγλικά και δεν είχα αντιμετωπίσει θέματα encoding στα ελληνικά. Έχω λοιπόν το εξής θέμα τώρα. --- Παράμετροι εγκατάστασης Wordpress --- Σε δικό μου χώρο, διαχειρίσιμο από cpanel Κάνοντας χρήση Fantastico για ταχύτητα Εγκατάσταση και αναβάθμιση στο 3.3.1 Προσθήκη Theme Intrepidity --- Λοιπόν, αρχίζοντας τις ρυθμίσεις, άρχισαν να μην εμφανίζονται ελληνικά, αλλά ερωτηματικά. Ακόμα και στο πεδίο του κεντρικού τίτλου. Έψαξα όλες τις οδηγίες στα forums και έκανα τις εξής ρυθμίσεις. -- mySQL μέσω phpMyAdmin -- Ήταν όλη by default σε swedish_latin_ci. Άλλαξα στην κυριολεξία ΠΑΝΤΟΥ με το χέρι για σιγουριά, σε utf8_general_ci. Στην κεντρική βάση, στα tables, στα υπομέρους columns των tables. Παντού! MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8) MySQL connection collation: utf8_general_ci Δεν υπάρχει θέμα μετατροπής δεδομένων, καθώς είναι ολοκαίνουρια η βάση και θα ξαναγράψω από την αρχή τίτλους, κλπ. Δεν υπάρχουν posts κλπ. -- -- wp-config.php -- Έβαλα τα εξής. /** Database Charset to use in creating database tables. */ define('DB_CHARSET', 'utf8'); /** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */ define('DB_COLLATE', 'utf8_general_ci'); -- -- Wordpress -- Settings --> Reading Έθεσα το UTF-8. ..... Αυτά λοιπόν, ξαναγράφω λοιπόν ελληνικά στο Settings --> General --> Tagline. Κατευθείαν μόλις πατάω submit, εμφανίζονται ερωτηματικά μέσα στο wordpress admin στο πεδίο Tagline. Τσεκάρω και την κεντρική σελίδα, ερωτηματικά κι εκεί. Τσεκάρω Chrome--> Encoding, σωστά επιλεγμένο τo UTF-8. Πηγαίνω στο σχετικό πεδίο στο σχετικό table στην mySQL (μέσω phpMyAdmin), ερωτηματικά κι εκεί. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τί άλλο συμβαίνει, έχω δοκιμάσει πολλά. Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον βοηθήσει. ΥΓ λύσεις του τύπου, να το βάλω χειροκίνητα από την αρχή, δεν με καλύπτουν γιατί πάντα θέλω να καταλαβαίνω γιατί δουλεύει κάτι και γιατί όχι, και όχι να πηγαίνει στον αυτόματο ... δηλαδή μέσω της εκ των υστέρων παραμετροποίησης, μαθαίνεις σε βάθος όλους τους απαραίτητους συσχετισμούς ...
alexator Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ενδιαφέρον πρόβλημα αντιμετωπίζεις! Αρχικά να σου πω την θεωρία μου σχετικά με το ΥΓ σου: μην αφήνεις να αποφασίζουν οι μηχανές μόνες τους για ρυθμίσεις όταν εσύ μπορείς να το κάνεις μόνος σου γιατί θα καταντήσουμε Matrix σε λίγο. To phpmyAdmin είναι ένα από τα πιο κακογραμμένα open source προγράμματα διαχείρισης βάσης δεδομένων με αρκετά bugs στο ενεργητικό του. Το Fantastico το έχω χρησιμοποιήσει μισή φορά και δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω σίγουρα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι πρόβλημα collation γιατί κάτι προφανώς δεν πήγε καλά με τις default παραμέτρους που σου έβαλε το Fantastico όπως είπες και μόνος σου. Για το τη collation θα έχει η βάση του wordpress αυτό ορίζεται από το phpmyadmin στο operations και βάζεις utf8 unicode ci. Αλλά ποτέ μην είσαι σίγουρος αν αυτό θα εφαρμοστεί μετά παρόλο που θα σου το δείχνει ότι άλλαξε... Για αυτό το collation είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που ορίζουμε πριν φτιάξουμε την βάση καν. Στο script κομμάτι που άλλαξες στο wordpress άμα είχες αρχικά σωστό collation θα το έβρισκε μόνο του και θα ήταν έτσι που είναι και το σωστό: >/** Database Charset to use in creating database tables. */ define('DB_CHARSET', 'utf8'); /** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */ define('DB_COLLATE', ''); Οι ρυθμίσεις που έχεις κάνει (Settings --> Reading Έθεσα το UTF-8.) είναι OK. Κατέβασε το plugin του wordpress W3 Total Cache και άδειασε όλες τις cache. Γενικά να έχεις στο μυαλό σου ότι άμα μπλέξεις με προβλήματα στη βάση σου τότε δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και καλό θα ήταν να προνοείς από την αρχή για κάποιες ρυθμίσεις. Οπότε έλεγξε αυτό που έχω σε bold και το script του wordpress να είναι όπως το παραπάνω, άδειασε μετά την cache και κάνε τον σταυρό σου. Επίσης καλό θα ήταν στον browser σου να έχεις auto detect το encoding . Στείλε νέα σου αν είναι για να το ξαναδούμε!
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκίμασα, έβαλα utf8 unicode ci παντού στο collation και στη βάση και στα tables και στα fields οπου εμφανίζεται. Κατέβασα W3 Total Cache (πολύ καλό plugin, ευχαριστώ!) άδειασα τα πάντα. Διόρθωσα το script. Ξαναγράφω ............... ερωτηματικά πάλι (έχοντας ελέγξει και το encoding στον browser). Να το κόβω για χερουλάτη εγκατάσταση από την αρχή;
_tasos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αν γράψεις ελληνικά μέσα από το phpMyAdmin τότε αποθηκεύονται σωστά; Αν ναι, τότε μάλλον το πρόβλημα δεν είναι στη ΒΔ σου. Για να αποθηκεύονται / εμφανίζονται σωστά τα ελληνικά, θα πρέπει και τα php αρχεία να είναι αποθηκευμένα σε UTF8, δεν αρκεί μόνο να το λέει meta tag στο HTML.
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Σωστή η παρατήρηση! Έχω δοκιμάσει μέσα από το phpMyAdmin να γράψω τα ελληνικά στο σχετικό πεδίο που εμφανίζονται τα ερωτηματικά ... και γίνεται το εξής. Π.χ. πάω κάνω edit και γράφω τη λέξη Κώστας. Αντικαθιστά το προηγούμενο string, γιατί πλεόν βλέπω 6 ερωτηματικά, αλλά εμφανίζονται πάλι ερωτηματικά στο σχετικό πεδίο και επιπλέον το παρακάτω μήνυμα λάθους, αν και έχει αντικατασταθεί το προηγούμενο string. ~~~ 1 row affected. Warning: #1366 Incorrect string value: '\xCE\xBA\xCF\x8E\xCF\x83...' for column 'option_value' at row 1 ~~~
_tasos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Οκ, άρα μάλλον είναι η ΒΔ. Εφόσον δεν έχεις data, τότε κάνε τη ΒΔ drop και όταν είναι άδεια όρισε την σαν utf8_general_ci. Λογικά όταν φτιαχτούν οι πίνακες αυτοί θα έχουν σαν collation το database default οπότε θα κληρονομήσουν το utf8_general_ci.
QuantumWanderer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Τελικά με χερουλάτη εγκατάσταση από την αρχή έπαιξε! Έτσι για την ιστορία τα πράγματα είχαν ως εξής. Μετά το ftp upload, είχε αρκετή δουλίτσα για την αλλαγή των permissions των αρχείων, γιατί ειδάλλως δεν προχωράει η εγκατάσταση και έχεις συνέχεια errors. Η βάση MySQL, τη δημιουργείς μόνος σου και τον user και δίνεις permissions στον user. Ορίζεις τα σχετικά πεδία db connection και user στο wp-config.php . Όλα παίρνουν ελληνικά από μόνα τους! Ρυθμίσεις που τα παίζουν όλα αυτά. MySQL connection collation: utf8_unicode_ci Collation συγκεκριμένης database που έχει τα δεδομένα του wordpress: swedish1_latin_ci Όλα τα tables και τα σχετικά πεδία μέσα: utf_general_ci Άντε βγάλε άκρη για ποιόν λόγο δεν έπαιζε πριν! Αυτά! Εύχομαι καλή τύχη σε όποιον ξαναζήσει τα ίδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα