GiannisT13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Με ποιους τρόπους μπορώ να κάνω back up στα αρχεία μου ??
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Τα επιλέγεις, διαλέγεις "αντιγραφή", και μετά -αφού μπεις στον άλλο δίσκο όπου είναι να τα σώσεις- επιλέγεις "επικόλληση"... Και πέρα από το παραπάνω προφανές, τί ακριβώς εννοείς με το "backup των αρχείων" σου, που λες πως θες να κάνεις;
GiannisT13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 ευχαριστώ για την βοήθεια απλως ήθελα να σιγουρευτω οτι αυτος είναι ο σωστος τρόπος. ευχαριστω
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αυτός για την ακρίβεια είναι "ο σωστότερος", ο ευκολότερος - αλλά κι ο ακριβότερος (αν δεν έχεις ήδη ελεύθερο χώρο). Κατά τ' άλλα, μπορείς και να γράψεις δισκάκια με τ' αρχεία (DVD στη "χειρότερη" περίπτωση, αν έχεις σχετικό αντιγραφική συσκευή, ή στην καλύτερη Blue Ray Discs, αν επίσης τυχόν έχεις ήδη σχετική συσκευή. Βέβαια τα BRD είναι ακριβότερα, αλλά γλυτώνεις "κόπο"...). Όχι ότι είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος φύλαξης αρχείων βέβαια, και από άποψη ευαισθησίας του μέσου, αλλά και από άποψη ευχρηστίας - αλλά τουλάχιστον μπορείς ν' αποθηκεύσεις σωρεία ταινιών και σειρών που είτε τις βλέπεις μια φορά στα χρόνια, είτε και...ποτέ. Αν μάλιστα είσαι απίστευτα προσεκτικός με τη χρήση και φύλαξή τους -πράγμα που σχεδόν ποτέ όμως δε συμβαίνει στην πράξη- ίσως καθίσταται αποδεκτή ως "λύση". Επίσης υπάρχει και η λύση της RAID διάταξης δίσκων, που σημαίνει παίρνεις κάθε φορά που θες δίσκο, όχι έναν, αλλά ΔΥΟ πανομοιότυπους, και θέτοντάς τους σε RAID συστοιχία (η διαδικασία είναι ψιλά γράμματα και απαιτεί και σχετική δυνατότητα της μητρικής), ό,τι γράφεται στον έναν, αυτόματα γράφεται και στον άλλον. Και αυτό είναι το "απόλυτο backup", αλλά προφανώς κοστίζει και δεν είναι συνήθως για home users. Eπίσης υπάρχουν προγράμματα με τα οποία κάνεις ένα αρχικό "backup" των δίσκων (ή ξεχωριστών partition που θες - ακόμα και αυτού των Windows), και στη συνέχεια, αφού τα ρυθμίσεις κατάλληλα (ανάλογα με την επιθυμία σου, πχ κάθε μέρα, ή κάθε βδομάδα), αυτά ανανεώνουν αυτόματα το αρχικό backup, προσθέτοντας ό,τι καινούριο έχει υπάρξει στον δίσκο (ή partition) του αρχικού backup. Ξέρω ό,τι ακούγεται δελεαστικό αυτό, καθώς καν δεν έχει ούτε από τη μητρική απαιτήσεις, ούτε την ύπαρξη RAID συστοιχίας, αλλά είναι λίγο μανούρα ν' ασχοληθείς με τον τρόπο λειτουργίας και στησίματος τέτοιων προγραμμάτων. Νταξ' δεν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά αν δεν "ψάχνεσαι" με προγράμματα γενικώς, μάλλον θα σε μπερδέψει και κουράσει να ασχοληθείς για να τα καταννοήσεις. Πάντως το γνωστότερο είναι το True Image της Acronis, και oδηγοί χρήσης υπάρχουν σ' όλο το Web (ακόμη και στο YouTube), αν ενδιαφερθείς. Και σίγουρα και το ίδιο το πρόγραμμα είναι κατατοπιστικό από μόνο του όταν θα το τρέξεις, αλλά έχει πολλές επιλογές που στην αρχή θα σε κολλάνε με απορίες (been there-experienced that). Σε γενικές γραμμές πάντως, αρκεί να κάνεις με copy-paste σε άλλο δίσκο, κάθε πχ βδομάδα, αντίγραφα των αρχείων σου.
GiannisT13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αυτός για την ακρίβεια είναι "ο σωστότερος", ο ευκολότερος - αλλά κι ο ακριβότερος (αν δεν έχεις ήδη ελεύθερο χώρο). Κατά τ' άλλα, μπορείς και να γράψεις δισκάκια με τ' αρχεία (DVD στη "χειρότερη" περίπτωση, αν έχεις σχετικό αντιγραφική συσκευή, ή στην καλύτερη Blue Ray Discs, αν επίσης τυχόν έχεις ήδη σχετική συσκευή. Βέβαια τα BRD είναι ακριβότερα, αλλά γλυτώνεις "κόπο"...). Όχι ότι είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος φύλαξης αρχείων βέβαια, και από άποψη ευαισθησίας του μέσου, αλλά και από άποψη ευχρηστίας - αλλά τουλάχιστον μπορείς ν' αποθηκεύσεις σωρεία ταινιών και σειρών που είτε τις βλέπεις μια φορά στα χρόνια, είτε και...ποτέ. Αν μάλιστα είσαι απίστευτα προσεκτικός με τη χρήση και φύλαξή τους -πράγμα που σχεδόν ποτέ όμως δε συμβαίνει στην πράξη- ίσως καθίσταται αποδεκτή ως "λύση". Επίσης υπάρχει και η λύση της RAID διάταξης δίσκων, που σημαίνει παίρνεις κάθε φορά που θες δίσκο, όχι έναν, αλλά ΔΥΟ πανομοιότυπους, και θέτοντάς τους σε RAID συστοιχία (η διαδικασία είναι ψιλά γράμματα και απαιτεί και σχετική δυνατότητα της μητρικής), ό,τι γράφεται στον έναν, αυτόματα γράφεται και στον άλλον. Και αυτό είναι το "απόλυτο backup", αλλά προφανώς κοστίζει και δεν είναι συνήθως για home users. Eπίσης υπάρχουν προγράμματα με τα οποία κάνεις ένα αρχικό "backup" των δίσκων (ή ξεχωριστών partition που θες - ακόμα και αυτού των Windows), και στη συνέχεια, αφού τα ρυθμίσεις κατάλληλα (ανάλογα με την επιθυμία σου, πχ κάθε μέρα, ή κάθε βδομάδα), αυτά ανανεώνουν αυτόματα το αρχικό backup, προσθέτοντας ό,τι καινούριο έχει υπάρξει στον δίσκο (ή partition) του αρχικού backup. Ξέρω ό,τι ακούγεται δελεαστικό αυτό, καθώς καν δεν έχει ούτε από τη μητρική απαιτήσεις, ούτε την ύπαρξη RAID συστοιχίας, αλλά είναι λίγο μανούρα ν' ασχοληθείς με τον τρόπο λειτουργίας και στησίματος τέτοιων προγραμμάτων. Νταξ' δεν είναι και πυρηνική φυσική, αλλά αν δεν "ψάχνεσαι" με προγράμματα γενικώς, μάλλον θα σε μπερδέψει και κουράσει να ασχοληθείς για να τα καταννοήσεις. Πάντως το γνωστότερο είναι το True Image της Acronis, και oδηγοί χρήσης υπάρχουν σ' όλο το Web (ακόμη και στο YouTube), αν ενδιαφερθείς. Και σίγουρα και το ίδιο το πρόγραμμα είναι κατατοπιστικό από μόνο του όταν θα το τρέξεις, αλλά έχει πολλές επιλογές που στην αρχή θα σε κολλάνε με απορίες (been there-experienced that). Σε γενικές γραμμές πάντως, αρκεί να κάνεις με copy-paste σε άλλο δίσκο, κάθε πχ βδομάδα, αντίγραφα των αρχείων σου. Ευχαριστω πάρα πολυ ! Εισουνα κατατοπιστικοτατος !
rfc Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 μπορεις να κανεις και ενα μικρο αρχειακι που να σου μεταφεροντε αυτοματα, με ενα διπλο κλικ μονο. batch file λεγεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα