Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εχω ενα desktop με τα εξης χαρακτηριστικα : intel core 2 quad q6600 , ati 6850 , asus p5kc , 2 X seagate 5oo gb ). Πήγα να κατεβασω κατι βιντεο στον δευτερο σκληρο ( οπου δεν έχω τα win ) και μόλις πήγα να τα ανοιξω αργούσε πολύ να φορτώσει η πρασινη μπάρα που βρίσκεται απο πάνω. Επειδη αργουσε πολυ εκανα επανεκκινιση και εκει ξεκινησαν τα δυσκολα. Μολις πηγε να ανοιξει αργησε και στην συνεχεια μου εβγαλε το εξης μυνημα : cannot reaδ from disc Εκανα πολλες επανεκινησεις αλλα το ιδιο . Παιδια απο οτι καταλαβα με τις λιγες γνωσεις μου στα pc εχει προβλημα ο σκληρος. Το εξωφρενικό είναι οτι πριν δυο μήνες τα win μ είχαν κρασαρι παλι λόγω του σκληρο'υ με αποτελεσμα να τον αντικαταστήσω . Παιδια τι μπορεί να φταίει ? Εχω αγχωθει αρκετα ολες οι γνώμες ευπροσδεκτες

Υ.Γ οι θερμοκρασιες ηταν φυσιολογικες πριν γινει αυτο το συμβαν μονο η καρτα γραφικων ακουμπουσε τουσ 70( αυτο γινόταν σταθερα )

Δημοσ.

Παιδιά νέα εξέλιξη τώρα μόλις ανοίγω το pc μου λέει insert a boot media and then press a key. Απο το bios τους βλέπει και τους δυο. Οσο για το τροφοδοτικο θα το κοιτάξω φίλε.Πριν ένα μήνα επαθα παλι το ιδιο προβλημα. Τι μπορει να συμβαινει ? ενταξει oi seagate μπορει να μην ειναι καλοι αλλα δεν ειναι λογικο να εμφανιζουν συνεχως προβληματα...... πφφ :fear:

Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση να φταει το τροφοδοτικο ??? Παιδια ομως το προβλημα παρουσιαστηκε στον 2ο σκληρο οπου δεν εχω εκει τα win .κανονικα θα επρεπε να μπουταρει αφου θεωρητικα ο αλλος δεν ειχε προβλημα ? .Αφου δεν μπουταρει χαλασαν και οι δυο δισκοι ????? :fear:

Δημοσ.

παιδια κανεις? θα το εκτιμουσα αν με βοηθουσατε διοτι αλλιως θα καταληξω στους τεχνικους του καταστηματος που το αγορασα ( οι οποιοι θέλουν απλως να το ξεπεταξουν)........

Δημοσ.

Ρε απαντησε λιγο σε αυτο που σε ρωτησα? Και ναι υπαρχει πιθανοτητα να φταιει το τροφοδοτικο!

Επισης κατεβασε τα διαγνωστικα των εταιριων σε boot cd για να δουμε τι παιζει με τους σκληρους!

android.png

Δημοσ.

Συγνωμη ρε φιλε που σε εχω ζαλισει αλλα εχω αγχωθει.Επειδει δεν βρισκομαι αυτην την στιγμη κοντα στο pc μου μολις παω θα σε ενημερωσω για το τροφοδοτικο.Τι είναι τα διαγνωστικα των εταιρειων και απο που τα βρισκω?

Δημοσ.

stm, αναρωτιέμαι σε τί θα βοηθήσει η γνώση του ποιό τροφοδοτικό έχει... (Που και να φταίει ακόμα σε κάτι, συνεχίζω να μη βλέπω που βοηθάει το ποιό ακριβώς είναι...)

Γιάννη, με το "διαγνωστικά των εταιριών", εννοεί προγράμματα που παρέχουν στα site τους οι εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων, και τα οποία σκανάρουν τους (δικούς τους) δίσκους, και αποφαίνονται εάν είναι προβληματικοί (και συνεπώς αντικαταστήσιμοι, εφ' όσον υπάρχει ισχύουσα εγγύηση). Εγώ θα έλεγα καλύτερα να βάλεις το Hard Disk Sentinel, και να πάρεις 2 screenshot από την αρχική του οθόνη, το ένα αφού έχεις κλικάρει στον ένα δίσκο (στην στήλη στ' αριστεςά πάνω), και το άλλο αφού έχεις κλικάρει (με το κλικάρισμα, επιλέγεται δηλαδή ο δίσκος, και δίνει το πρόγραμμα πληροφορίες για αυτόν) στον άλλο δίσκο. Έπειτα να μας τα ανεβάσεις να δούμε τί λένε.

Οι δε Seagate, είναι όσο καλοί (μπορούν να) είναι και οι δίσκοι άλλων εταιριών (μέσες-άκρες μιλάμε πάντα). Συνήθως τα μοντέλα διαφοροποιούνται, αν είναι... Όσο για την περίπτωσή σου, απλά έπεσες στην...περίπτωση...

Και μια ερώτηση : τον άλλο δίσκο που λες πως αντικατέστησες προ μηνός, εννοείς ότι τον γύρισες στο κατάστημα αγοράς, κρίνανε ότι δεν ήταν πλέον λειτουργικός, και σε προμηθεύσανε με άλλον; Ή απλά τον έχεις παροπλίσει και αντικαταστήσει με άλλον που πήρες;

Δημοσ.

stm, αναρωτιέμαι σε τί θα βοηθήσει η γνώση του ποιό τροφοδοτικό έχει... (Που και να φταίει ακόμα σε κάτι, συνεχίζω να μη βλέπω που βοηθάει το ποιό ακριβώς είναι...)

Γιάννη, με το "διαγνωστικά των εταιριών", εννοεί προγράμματα που παρέχουν στα site τους οι εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων, και τα οποία σκανάρουν τους (δικούς τους) δίσκους, και αποφαίνονται εάν είναι προβληματικοί (και συνεπώς αντικαταστήσιμοι, εφ' όσον υπάρχει ισχύουσα εγγύηση). Εγώ θα έλεγα καλύτερα να βάλεις το Hard Disk Sentinel, και να πάρεις 2 screenshot από την αρχική του οθόνη, το ένα αφού έχεις κλικάρει στον ένα δίσκο (στην στήλη στ' αριστεςά πάνω), και το άλλο αφού έχεις κλικάρει (με το κλικάρισμα, επιλέγεται δηλαδή ο δίσκος, και δίνει το πρόγραμμα πληροφορίες για αυτόν) στον άλλο δίσκο. Έπειτα να μας τα ανεβάσεις να δούμε τί λένε.

Οι δε Seagate, είναι όσο καλοί (μπορούν να) είναι και οι δίσκοι άλλων εταιριών (μέσες-άκρες μιλάμε πάντα). Συνήθως τα μοντέλα διαφοροποιούνται, αν είναι... Όσο για την περίπτωσή σου, απλά έπεσες στην...περίπτωση...

Και μια ερώτηση : τον άλλο δίσκο που λες πως αντικατέστησες προ μηνός, εννοείς ότι τον γύρισες στο κατάστημα αγοράς, κρίνανε ότι δεν ήταν πλέον λειτουργικός, και σε προμεθεύσανε με άλλον;

Ευχαριστώ πολύ θα το κάνω συντομα . Ναι ακριβως το πήγα στο καταστημα μου τον βγαλανε σκαρτο και μου ειπαν για αντικατασταση.

Δημοσ.

Ρωταω για τροφοδοτικο διοτι μου εχει τυχει σε κανα δυο περιπτωσεις με οτι ναναι τροφοδοτικα να μην επαρκει το ρευμα με αποτελεσμα να αναβοσβηνουν οι σκληροι εν λειτουργια και στο τελος να τους περνουν στα χερια! Μολις τους αλλαξα τροφοδοτικο τερμα και τα προβληματα!

Το πιο τροφοδοτικο ειναι μας δινει και μια ενδειξη της αξιοπιστίας του ειδικα για ενα τετοιο συστημα που εχει αρκετες απαιτησεις σε ρευμα!

android.png

Δημοσ.

...προσωπική μου εμπειρία, και την καταθέτω, είναι με τροφοδοτικά σακατεμένα (ακόμη και από τα "σξουπίδια" μαγαζιών υπολογιστών), δίσκος δεν μου έχει πάθει ζημιά, παρά τα κλασσικά συμπτώματα συχνής εξαφανίσεων δίσκων. Και μιλάμε για χρήση συνεχή, όχι για μια περίπτωση πειραματισμού. Συνεπώς θεωρώ υπερβολή. Άλλωστε μιλάμε για δίσκους των οποίων η εγγύηση έχει λήξη, πράγμα που σημαίνει χρήση άνω των 3ων χρόνων (μπορεί και άνω των 5) - που αν κι εξαρτάται κι απ' τη χρήση, σε γενικές γραμμές η διάρκεια εγγύησης δεν είναι τυχαία, αλλά αντικατοπτρίζει τη μέση διάρκεια δυνατότητας ζωής των δίσκων. Μ' άλλα λόγια, ΜΑΛΛΟΝ απλά ήρθε η ώρα των δίσκων του Γιάννη... Και γενικά, προσωπική μου γνώμη, είναι υπερβολική η απόδοση (τέτοιων) ευθυνών στα τροφοδοτικά, και δη λόγω "της μάρκας τους"...

Γιάννη, τον δίσκο (του προ ενός μηνός), τον κράτησες;

(...για το άλλο ζήτημα που είπες, λύθηκε είδα)

Δημοσ.

...προσωπική μου εμπειρία, και την καταθέτω, είναι με τροφοδοτικά σακατεμένα (ακόμη και από τα "σξουπίδια" μαγαζιών υπολογιστών), δίσκος δεν μου έχει πάθει ζημιά, παρά τα κλασσικά συμπτώματα συχνής εξαφανίσεων δίσκων. Και μιλάμε για χρήση συνεχή, όχι για μια περίπτωση πειραματισμού. Συνεπώς θεωρώ υπερβολή. Άλλωστε μιλάμε για δίσκους των οποίων η εγγύηση έχει λήξη, πράγμα που σημαίνει χρήση άνω των 3ων χρόνων (μπορεί και άνω των 5) - που αν κι εξαρτάται κι απ' τη χρήση, σε γενικές γραμμές η διάρκεια εγγύησης δεν είναι τυχαία, αλλά αντικατοπτρίζει τη μέση διάρκεια δυνατότητας ζωής των δίσκων. Μ' άλλα λόγια, ΜΑΛΛΟΝ απλά ήρθε η ώρα των δίσκων του Γιάννη... Και γενικά, προσωπική μου γνώμη, είναι υπερβολική η απόδοση (τέτοιων) ευθυνών στα τροφοδοτικά, και δη λόγω "της μάρκας τους"...

Γιάννη, τον δίσκο (του προ ενός μηνός), τον κράτησες;

(...για το άλλο ζήτημα που είπες, λύθηκε είδα)

Ναι φιλε μου λυθηκε χαρη στην πολυτιμη βοηθεια σας ! Ναι τον έχω κρατήσει . Ειναι ενας wd 640gb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...