psy_simon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό μου δίσκο.. Μου αργεί υπερβολικά!! Για μία μεταφορά αρχείου 1Gb μου λέει 140κάτι λεπτά! Εκτός αυτού, δεν μπορώ να αντιγράψω τίποτα από αυτόν και προς αυτόν.. Αυτό το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε μετά από μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα φωτοτυπίας, όταν ο μαγαζάτορας μου τον έριξε κατά λάθος... Τι μπορεί να έχει συμβεί και τι μπορώ να κάνω στην προκειμένη περίπτωση; Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Πολύχρονοι οι εορτάζοντες!
nikos903 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Χρόνια πολλά. Πρώτα απο όλλα έχει εγγύηση; Φαίνεται ότι έχει πέσει κάτω; Μετά αλλάζεις καλώδιο για να δεις αμα τραβάει με το άλλο και συνδέεις τον δίσκο σε άλλη θύρα στον υπολογιστή σου και σε κάποιον άλλον υπολογιστή μετά να δεις και εκεί. Βάλε και κανένα πρόγραμμα να δεις το SMART του δίσκου, HDsentinel? Καλύτερα κατέβασε και το διαγνωστικό της εταιρίας και τρέξε το στον δίσκο σου και αυτό. Τα δεδομένα που έχεις μέσα άμα είναι σημαντικά τράβα τα σιγά σιγά καλού κακού....
psy_simon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Χρόνια πολλά. Πρώτα απο όλλα έχει εγγύηση; Φαίνεται ότι έχει πέσει κάτω; Μετά αλλάζεις καλώδιο για να δεις αμα τραβάει με το άλλο και συνδέεις τον δίσκο σε άλλη θύρα στον υπολογιστή σου και σε κάποιον άλλον υπολογιστή μετά να δεις και εκεί. Βάλε και κανένα πρόγραμμα να δεις το SMART του δίσκου, HDsentinel? Καλύτερα κατέβασε και το διαγνωστικό της εταιρίας και τρέξε το στον δίσκο σου και αυτό. Τα δεδομένα που έχεις μέσα άμα είναι σημαντικά τράβα τα σιγά σιγά καλού κακού.... Δεν νομίζω να έχει εγγύηση.. Τον έχω τουλάχιστον δύο χρόνια! Τον έχω δοκιμάσει σε αρκετούς υπολογιστές και δεν έχω δει διαφορά! Όσο για το καλώδιο, θα δω τι μπορώ να κάνω! Για το διαγνωστικό της εταιρίας δεν ήξερα καν πως υπάρχει! Θα το τσεκάρω το συντομότερο.. Ευχαριστώ πολύ!
nikos903 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Έχω την εντύπωση οτι οι Passport έχουν 3 χρόνια εγγύησή :/ Πρέπει να πάρεις στο μαγαζί βέβαια για να επιβεβαιώσεις ή/και να βρεις την απόδειξη. Όπως και να έχει κατεβάζεις πρώτα το διαγνωστικό του δίσκου σου και βλέπεις.... Λέγεται Data Lifeguard Diagnostic for Windows αμα δεν το βρίσκεις.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό μου δίσκο.. Μου αργεί υπερβολικά!! Για μία μεταφορά αρχείου 1Gb μου λέει 140κάτι λεπτά! Εκτός αυτού, δεν μπορώ να αντιγράψω τίποτα από αυτόν και προς αυτόν.. Αυτό το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε μετά από μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα φωτοτυπίας, όταν ο μαγαζάτορας μου τον έριξε κατά λάθος... Τι μπορεί να έχει συμβεί και τι μπορώ να κάνω στην προκειμένη περίπτωση; Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Πολύχρονοι οι εορτάζοντες! εγω μονο και μονο για αυτον τον λογο θα απαιτουσα σε περιπτωση που δεν στον καλυψει η εγγυηση εναν ιδιο δισκο απο τον μαγαζατορα.Τον δισκο δεν τον χαλασες εσυ,στον χαλασανε!!!!
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αυτό το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε μετά από μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα φωτοτυπίας, όταν ο μαγαζάτορας μου τον έριξε κατά λάθος... Τι μπορεί να έχει συμβεί και τι μπορώ να κάνω στην προκειμένη περίπτωση; ...αγωγή. Πέραν του σαρκασμού, παίζει να στον σακάτεψε ο μαγαζάτορας που λες. Όπως ήδη ειπώθηκε, δοκίμασε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ τα αρχεία που περιέχει, σε άλλο δίσκο, αν σου βρίσκεται (στη χειρότερη γράψε δισκάκια DVD αν έχεις τη δυνατότητα). Τουλάχιστον τα πιο σημαντικά. Όσον αφορά τον ίδιο τον δίσκο, εννοώντας τον σκληρό που περιέχει η θήκη (μιλάμε για "εξωτερικό δίσκο" υποθέτω), αφού τελειώσεις με τ' αντίγραφα, κι αφού σιγουρευτείς ότι δεν έχεις εγγύηση (ίσως ήταν στα 3 χρόνια), μπορείς να δοκιμάσεις να τον βγάλεις από τη θήκη και να τον συνδέσεις εσωτερικά, και να δεις μπας κι έτσι έχει φυσιολογική συμπεριφορά (ίσως κάτι συνέβει με τα ηλεκτρονικά στο εσωτερικό της θήκης). Σε κάθε περίπτωση, για να τον βγάλεις απ' τη θήκη, μπορεί και να χρειαστεί να την πληγώσεις εμφανέστατα. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση (αν είναι 2.5άρης που λέγαμε), να μην υπάρχει καν...θήκη, αλλά ένα περίβλημα, και το USB βύσμα που συνδέεται στον δίσκο να είναι πάνω στην ίδια την πλακέτα του σκληρού, οπότε να μην μπορεί να συνδεθεί ο σκληρός εσωτερικά... Το διαγνωστικό της εταιρίας του, σε αφορά μόνο εάν ισχύει η εγγύηση και θες να διαπιστώσεις εάν έχεις δικαίωμα αντικατάστασης (αν αποτύχει να περάσει το φουλ τεστ). Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το HD Sentinel, αν θες μια πιο πλήρη "αναφορά" για το σε τί κατάσταση βρίσκεται. Ξαναθυμίζω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις με αυτόν, αν σε νοιάζουν παν' απ' όλα τ' αρχεία, πρέπει πρώτα να πάρεις αντίγραφά τους. Μην "καθυστεράς" με άλλα πράγματα, γιατί μπορεί ο σκληρός να είναι μέχρι και σε διαδικασία σύντομης κατάρρευσης... Αν αυτό σημαίνει βγάλσιμο από τη θήκη για δοκιμή εσωτερικά, ζύγιασε το ρίσκο (αν υπάρχει εγγύηση), δες τι σ' ενδιαφέρει περισσότερο (αντικατάσταση δίσκου ή τ' αρχεία), και πράξε ανάλογα...
psy_simon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ...αγωγή. Πέραν του σαρκασμού, παίζει να στον σακάτεψε ο μαγαζάτορας που λες. Όπως ήδη ειπώθηκε, δοκίμασε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ τα αρχεία που περιέχει, σε άλλο δίσκο, αν σου βρίσκεται (στη χειρότερη γράψε δισκάκια DVD αν έχεις τη δυνατότητα). Τουλάχιστον τα πιο σημαντικά. Όσον αφορά τον ίδιο τον δίσκο, εννοώντας τον σκληρό που περιέχει η θήκη (μιλάμε για "εξωτερικό δίσκο" υποθέτω), αφού τελειώσεις με τ' αντίγραφα, κι αφού σιγουρευτείς ότι δεν έχεις εγγύηση (ίσως ήταν στα 3 χρόνια), μπορείς να δοκιμάσεις να τον βγάλεις από τη θήκη και να τον συνδέσεις εσωτερικά, και να δεις μπας κι έτσι έχει φυσιολογική συμπεριφορά (ίσως κάτι συνέβει με τα ηλεκτρονικά στο εσωτερικό της θήκης). Σε κάθε περίπτωση, για να τον βγάλεις απ' τη θήκη, μπορεί και να χρειαστεί να την πληγώσεις εμφανέστατα. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση (αν είναι 2.5άρης που λέγαμε), να μην υπάρχει καν...θήκη, αλλά ένα περίβλημα, και το USB βύσμα που συνδέεται στον δίσκο να είναι πάνω στην ίδια την πλακέτα του σκληρού, οπότε να μην μπορεί να συνδεθεί ο σκληρός εσωτερικά... Το διαγνωστικό της εταιρίας του, σε αφορά μόνο εάν ισχύει η εγγύηση και θες να διαπιστώσεις εάν έχεις δικαίωμα αντικατάστασης (αν αποτύχει να περάσει το φουλ τεστ). Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το HD Sentinel, αν θες μια πιο πλήρη "αναφορά" για το σε τί κατάσταση βρίσκεται. Ξαναθυμίζω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις με αυτόν, αν σε νοιάζουν παν' απ' όλα τ' αρχεία, πρέπει πρώτα να πάρεις αντίγραφά τους. Μην "καθυστεράς" με άλλα πράγματα, γιατί μπορεί ο σκληρός να είναι μέχρι και σε διαδικασία σύντομης κατάρρευσης... Αν αυτό σημαίνει βγάλσιμο από τη θήκη για δοκιμή εσωτερικά, ζύγιασε το ρίσκο (αν υπάρχει εγγύηση), δες τι σ' ενδιαφέρει περισσότερο (αντικατάσταση δίσκου ή τ' αρχεία), και πράξε ανάλογα... Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσες! Δοκίμασα το πρόγραμμα αλλά δεν μπορεί να δει την κατάσταση του δίσκου! Έμαθα όμως σε τι περίπου κατάσταση βρίσκεται και είναι απελπιστική! Το επίσημο πρόγραμμα της WD διαπίστωσε πως ο δίσκος μου έχει 256 partition errors που με κάνει να πιστεύω πως δεν επιδιορθώνεται.. Επιπλέον μίλησα με την εταιρία για την εγγύηση και δεν υφίσταται πλέον... Τι μπορώ να κάνω τώρα; Μπορώ να σώσω τον δίσκο μου ή δεν υπάρχει σωτηρία;
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Υποθέτω πως εννοείς ότι έβαλες το HD Sentinel, όπως και υποθέτω ότι δεν έβγαλες τον δίσκο από τη θήκη του...; Επίσης, σ' ενδιαφέρει ο δίσκος, όσο και τ' αρχεία; Και τέλος, έχεις ελεύθερο χώρο όπου να κάνεις ανάκτηση των αρχείων;
psy_simon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Υποθέτω πως εννοείς ότι έβαλες το HD Sentinel, όπως και υποθέτω ότι δεν έβγαλες τον δίσκο από τη θήκη του...; Επίσης, σ' ενδιαφέρει ο δίσκος, όσο και τ' αρχεία; Και τέλος, έχεις ελεύθερο χώρο όπου να κάνεις ανάκτηση των αρχείων; Το HD Sentinel χρησιμοποίησα, ναι.. Τον δίσκο δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να τον βγάλω και να τον συνδέσω στη μονάδα.. Δεν ξέρω ούτε πως αλλά ούτε και τι καλωδίωση απαιτεί! Με ενδιαφέρουν ασφαλώς τα αρχεία όσο και ο δίσκος.. Απλά θέλω να ξέρω πως να κινηθώ με το λιγότερο κόστος! Όσο για τον χώρο, ναι, υπάρχει!
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ...είπαμε όμως πως, δυστυχώς, το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις, ΑΝ υπάρχει εγγύηση, τί σ' ενδιαφέρει περισσότερο : η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ν' ανακτήσεις αρχεία βγάζοντας τον σκληρό από την θήκη, ή η αντικατάσταση του δίσκου μέσω εγγύησης...; Διότι πολύ δύσκολα, ειδικά αν δεν έχεις ξανασχοληθεί, θα τον βγάλεις χωρίς να αφήσεις σημάδια που θα μαρτυράνε παρέμβαση (η οποία και θ' ακυρώσει την εγγύηση). Όχι ότι δεν μπορείς βέβαια να είσαι προσεκτικό(τατο)ς, και να ελπίζεις έτσι ότι δεν θα πληγώσεις εμφανώς τη θήκη, στην προσπάθεια ανοίγματος. (Λάβε επίσης υπ' όψιν, τυχόν αυτοκόλλητα πάνω στ' ανοίγματα, τα οποία αν σχιστούν, πάπαλα, και προσπάθα να τ' αφαιρέσεις "έξυπνα" - ίσως με ατμό πχ, για να μπορέσεις να τα ξανακολλήσεις...Επίσης, αν βάλεις το μοντέλο του δίσκου στο Google, παίζει να βρεις οδηγούς, είτε φωτογραφικού, είτε και σε video στο YT πχ, οι οποίοι να βοηθήσουν με πιθανά "μυστικά" για το πώς ανοίγει "αναίμακτα" η συγκεκριμένη θήκη...Γενικά μη βιαστείς σ' ό,τι κάνεις, αλλά μελέτα το πολύ καλά πριν την παραμικρή παρέμβαση). Το δε HDS δεν βλέπει κάτι από σκληρό, είτε γιατί ο περιεχόμενος σκληρός έχει πάθει χοντρή ζημιά, είτε γιατί "απλά" και μόνο έχει ξεκουμπώσει -αν είσαι τόσο τυχερός- από τα ηλεκτρονικά της θήκης, ή γιατί τη ζημιά την έχει η θήκη. Ενδέχεται να τον βλέπει αν τον συνδέσεις εσωτερικά - και είναι ό,τι καλύτερο ως πρόγραμμα για να σου πει τί ακριβώς τρέχει -ΑΝ τρέχει- με αυτόν. Είναι "3.5άρης" δίσκος; Μέγεθος δηλαδή "μικρού βιβλίου"; Ή "2.5άρης"; = μέγεθος μεγάλου πακέτου τσιγάρων; Υποθέτω κι ελπίζω για το καλό σου, να είναι 3.5αρης απ' τη μια, γιατί ως 2.5άρης ενδέχεται η πλακέτα του να βγάζει απ' ευθείας σε USB, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καν θήκη απ' την οποία να βγεί, αλλά απλά ένα πλαστικό περίβλημα που τον αγκαλιάζει (σε διαφορετική περίπτωση, είναι συνδεσιμότητας είτε SATA, είτε ΙDE η πλακέτα του, και συνδέεται με μια μικρή ξεχωριστή πλακετίτσα στο εσωτερικό της θήκης). Αν όπως είναι, φαίνεται στην "κοιλιά του", μια πράσινη πλακέτα ολοκληρωμένου κυκλώματος, βρασ' τα πάντως (και δωσ' τον για αντικατάσταση, αν υπάρχει σχετική εγγύηση). Αν πάλι είναι εντός μιας θήκης, υπάρχουν ελπίδες. Κι αν είναι 3.5άρης που λέγαμε, δεν παίζει να είναι "USB" η πλακέτα του, αλλά "SATA" Ή "IDE", οπότε και ΜΠΟΡΕΙ να συνδεθεί εσωτερικά, να δεις αν αυτή η διαδικασία έχει αποτέλεσμα... Ξεκαθάρισε αν μπορείς, βάζοντας το μοντέλο του στο Google, ποιός δίσκος είναι, και δώσε μας, αν βρεις μια εικόνα του, εδώ. Ειδικά από το κάτω μέρος, αν είναι δυνατόν. Που μάλλον δε θα 'ναι, οπότε αν γίνεται, βγάλε μια φωτό με κινητό κτλ και ανέβασέ την για ακόμα καλύτερα, μπας και καταλάβουμε εάν είναι USB η πλακέτα του τελικά, ώστε να μην αποπειραθείς άνοιγμα... ΑΝ είναι κάτι άλλο η πλακέτα, θα σου πούμε πώς θα τον συνδέσεις εσωτερικά. Ξεκίνα με το να διαπιστώσεις αν έχει εγγύηση ή όχι, απευθυνόμενος στο μαγαζί αγοράς (τηλ). Η απόδειξη αγοράς είναι σημαντική, ψαχ' την, αλλά ακόμη κι αν ΔΕΝ υπάρχει, αν είχες δώσει στοιχεία κατά την αγορά (ειδικά αν είναι από το Πλαίσιο, και απόδειξη να μην έχεις, παίζει να σ' έχουν σε κάποια database, και με ταυτότητα να μπορείς να τον δώσεις γι' αντικατάσταση), ίσως κάνεις δουλειά. Σίγουρα πάντως θα μάθεις αν είναι ακόμη εντός εγγύησης ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα