snoopy25 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Να κάνω μια σχετικη ερώτηση.Εχω ενα αμαξι (πρωτο χερι) το αγορασα απο αντιπροσωπία και το εχω εξολφησει μέσω δανειου απο την Eurobank εδω και χρονια.Τωρα ειμαι στην φάση που θελω να το πουλήσω και βρήκα αγοραστή.Αλλα λόγο του οτι ειμαι ασχετος δεν ηξερα για την παρακρατηση κτλ. Η αδεια μου γραφει οτι "παρακρατείτε" .Λογικά πρέπει να παω στην πολη που το αγορασα (ειναι μακριά) και να ληξω την παρακράτηση.Η ερωτησεις μου ειναι :-Ποσες μερες διαρκει η διαδικασία αυτη ; και μπορει να γινει εξ'αποστασεως ή πρεπει απαραιτητα να παω στην αντιπροσωπια;-Υπάρχει καποιος τροπος ωστε να το αποφυγω ; δειχνωντας πχ. το εξοφλιτικό απο την τραπεζα ; ο αγοραστης είναι βιαστικός και με πιέζει να γινει αμεσα η μεταβιβαση. Εγω δεν του εχω πει για την παρακρατηση διοτι δεν το γνωριζα.
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Άσχετο λίγο με το θέμα σου αλλά επειδή είδα κάτι για βιαστικό αγοραστή, πρόσεχε μη δώσεις το αμάξι αν δεν δεις λεφτά στην τράπεζα! Κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες που στέλνουν πλαστά καταθετήρια και το παίζουν βιαστικοί! 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Να κάνω μια σχετικη ερώτηση. Εχω ενα αμαξι (πρωτο χερι) το αγορασα απο αντιπροσωπία και το εχω εξολφησει μέσω δανειου απο την Eurobank εδω και χρονια. Τωρα ειμαι στην φάση που θελω να το πουλήσω και βρήκα αγοραστή. Αλλα λόγο του οτι ειμαι ασχετος δεν ηξερα για την παρακρατηση κτλ. Η αδεια μου γραφει οτι "παρακρατείτε" . Λογικά πρέπει να παω στην πολη που το αγορασα (ειναι μακριά) και να ληξω την παρακράτηση. Η ερωτησεις μου ειναι : -Ποσες μερες διαρκει η διαδικασία αυτη ; και μπορει να γινει εξ'αποστασεως ή πρεπει απαραιτητα να παω στην αντιπροσωπια; -Υπάρχει καποιος τροπος ωστε να το αποφυγω ; δειχνωντας πχ. το εξοφλιτικό απο την τραπεζα ; ο αγοραστης είναι βιαστικός και με πιέζει να γινει αμεσα η μεταβιβαση. Εγω δεν του εχω πει για την παρακρατηση διοτι δεν το γνωριζα. Δοκιμασε να πας στην εκει Eurobank αλοιως να σου στειλει ο εμπορος ενα χαρτι οτι δεν του χρωστας και να αλλαξεις την αδει κυκλοφοριας για να μπορεις να το πουλησεις . 2-3 μερουλες θα τις χρειαστεις . Προσεχε αυτο που λεει ο zio10 2
Joshua21 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Να κάνω μια σχετικη ερώτηση. Εχω ενα αμαξι (πρωτο χερι) το αγορασα απο αντιπροσωπία και το εχω εξολφησει μέσω δανειου απο την Eurobank εδω και χρονια. Τωρα ειμαι στην φάση που θελω να το πουλήσω και βρήκα αγοραστή. Αλλα λόγο του οτι ειμαι ασχετος δεν ηξερα για την παρακρατηση κτλ. Η αδεια μου γραφει οτι "παρακρατείτε" . Λογικά πρέπει να παω στην πολη που το αγορασα (ειναι μακριά) και να ληξω την παρακράτηση. Η ερωτησεις μου ειναι : -Ποσες μερες διαρκει η διαδικασία αυτη ; και μπορει να γινει εξ'αποστασεως ή πρεπει απαραιτητα να παω στην αντιπροσωπια; -Υπάρχει καποιος τροπος ωστε να το αποφυγω ; δειχνωντας πχ. το εξοφλιτικό απο την τραπεζα ; ο αγοραστης είναι βιαστικός και με πιέζει να γινει αμεσα η μεταβιβαση. Εγω δεν του εχω πει για την παρακρατηση διοτι δεν το γνωριζα. Η άρση παρακράτησης κυριότητας γίνεται στο υπουργείο(μηχανολογικό) που έχει εκδοθεί η άδεια σου, και χρειάζεσαι απαραίτητα μια υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή που να λέει ότι σου παραχωρεί την πλήρη κυριότητα λόγω ολοσχερούς εξόφλησης. Στην περίπτωση σου φαντάζομαι ότι η τράπεζα θα δώσει κάποιο χαρτί στον πωλητή(αντιπροσωπεία) ώστε να σου δώσει την Υ.Δ. Συμπληρώνεις την αντίστοιχη αίτηση, την παραδίδεις μαζί με την άδεια και την Υ.Δ. στο μηχανολογικό, και σου δίνουν νέα άδεια χωρίς τη σήμανση "παρακρατείται η κυριότητα". Ο νόμος δίνει περιθώριο στο μηχανολογικό 50 ημέρες ώστε να διεκπεραιώσει το συγκεκριμένο αίτημα, στην πράξη όμως δεν αργούν παραπάνω από 1-2 εργάσιμες. Εξ αποστάσεως γίνεται μέσω ΚΕΠ, μόνο που θα αργήσει πάρα πολύ. Και όχι, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Η άρση παρακράτησης κυριότητας γίνεται στο υπουργείο(μηχανολογικό) που έχει εκδοθεί η άδεια σου, και χρειάζεσαι απαραίτητα μια υπεύθυνη δήλωση από τον πωλητή που να λέει ότι σου παραχωρεί την πλήρη κυριότητα λόγω ολοσχερούς εξόφλησης. Στην περίπτωση σου φαντάζομαι ότι η τράπεζα θα δώσει κάποιο χαρτί στον πωλητή(αντιπροσωπεία) ώστε να σου δώσει την Υ.Δ. Συμπληρώνεις την αντίστοιχη αίτηση, την παραδίδεις μαζί με την άδεια και την Υ.Δ. στο μηχανολογικό, και σου δίνουν νέα άδεια χωρίς τη σήμανση "παρακρατείται η κυριότητα". Ο νόμος δίνει περιθώριο στο μηχανολογικό 50 ημέρες ώστε να διεκπεραιώσει το συγκεκριμένο αίτημα, στην πράξη όμως δεν αργούν παραπάνω από 1-2 εργάσιμες. Εξ αποστάσεως γίνεται μέσω ΚΕΠ, μόνο που θα αργήσει πάρα πολύ. Και όχι, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Σωστα ....Γιατι εκει που ανηκει το αυτοκινητο ειναι και ο φακελος του . Το αντιμετωπισα πριν λιγους μηνες στην Αθηνα και επρεπε να παω αναγκαστικα Α.Παρασκευη . Μου ειπαν σε 2 εργασιμες αλλα μεσω καποιου γνωστου εγινε την επομενη μερα . Εννοειται οτι κακως το αφησες τοσο καιρο και ειχες τον κινδυνο αν εχει κλεισει ο εμπορος να εχεις τρεχαματα . Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2017 από Γιάννης Platano 1
snoopy25 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα κυριοι !ευχαριστω για την πολιτιμη βοηθεια και την πληροφορια για τους απατεωνες .Ο αγοραστης οπως μου ειπε θα μου δωσει τα μετρητα στο χερι. αλλα παρολα αυτα φοβαμε. υπαρχει καποιος τροπος να δω αν ειναι καλπικα ;;;; αν γινει η συναλαγη μεσα σε τραπεζα μπορω να ζητησω απο το ταμιο να τα δει ;;;γινετε αυτο;υπαρχει καποιος αλλος τροπος ;
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα κυριοι ! ευχαριστω για την πολιτιμη βοηθεια και την πληροφορια για τους απατεωνες . Ο αγοραστης οπως μου ειπε θα μου δωσει τα μετρητα στο χερι. αλλα παρολα αυτα φοβαμε. υπαρχει καποιος τροπος να δω αν ειναι καλπικα ;;;; αν γινει η συναλαγη μεσα σε τραπεζα μπορω να ζητησω απο το ταμιο να τα δει ;;; γινετε αυτο; υπαρχει καποιος αλλος τροπος ; Η μονη σιγουρη λυση ειναι μεταφορα σε λογαριασμου σου . Πουλησα ενα Aygo σε εμπορο και μονο οτα απο το κινητο ειδα τα λεφτα στον λογαριασμο μου του παρεδωσα αδεια κυκλοφοριας και εξουσιοδοτησεις που ηταν ετοιμες πριν λιγη ωρα να το παρει στο ονομα του . 1
barman_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 καλησπερα να ρωτησω και γω κατι με τη σειρα μου μου προτειναν να δωσω το αυτοκινητο μου με τα 2/3 της τιμης μετρητα και τα υπολοιπα σε 4 μηνιαιες δοσεις μου προτεινε ο ιδιος να κανω παρακρατηση κυριοτητας μεχρι να με εξοφλησει κατοχυρονομαι καπως ετσι?πρεπει να κανω καποιο συμφωνητικο?εχει καποια αξια αυτο? ευχαριστω προκαταβολικα
vairass Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 καλησπερα να ρωτησω και γω κατι με τη σειρα μου μου προτειναν να δωσω το αυτοκινητο μου με τα 2/3 της τιμης μετρητα και τα υπολοιπα σε 4 μηνιαιες δοσεις μου προτεινε ο ιδιος να κανω παρακρατηση κυριοτητας μεχρι να με εξοφλησει κατοχυρονομαι καπως ετσι?πρεπει να κανω καποιο συμφωνητικο?εχει καποια αξια αυτο? ευχαριστω προκαταβολικα Εγώ δεν θα το δεχόμουν.. Καλύτερα στον έμπορο και να χάσω κάποια ευρώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 καλησπερα να ρωτησω και γω κατι με τη σειρα μου μου προτειναν να δωσω το αυτοκινητο μου με τα 2/3 της τιμης μετρητα και τα υπολοιπα σε 4 μηνιαιες δοσεις μου προτεινε ο ιδιος να κανω παρακρατηση κυριοτητας μεχρι να με εξοφλησει κατοχυρονομαι καπως ετσι?πρεπει να κανω καποιο συμφωνητικο?εχει καποια αξια αυτο? ευχαριστω προκαταβολικα Εγώ δεν θα το δεχόμουν.. Καλύτερα στον έμπορο και να χάσω κάποια ευρώ. Εγω αν μου εδιναν τα 2/3 και μπορουσα να κανω δουλεια μου θα το εκανα αν δεν μπορουσα να το πουλησω αλοιως.. Του αγοραστη του ειναι αχρηστο ενα αυτοκινητο που ουσιατικα δεν θα ειναι δικο του Εξαρταται βεβαια και το ποσο .Αλλο τα 2/3 στα 5000 και αλλο στα 15000 .Στην δευτερη περιπτωση δεν θα δεχομουν.
vairass Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Άχρηστο ναι αλλά μπορείς να το πάρεις πίσω αν δεν σε πληρώσει; ιδού η απορία Γιάννη. 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 καλησπερα να ρωτησω και γω κατι με τη σειρα μου μου προτειναν να δωσω το αυτοκινητο μου με τα 2/3 της τιμης μετρητα και τα υπολοιπα σε 4 μηνιαιες δοσεις μου προτεινε ο ιδιος να κανω παρακρατηση κυριοτητας μεχρι να με εξοφλησει κατοχυρονομαι καπως ετσι?πρεπει να κανω καποιο συμφωνητικο?εχει καποια αξια αυτο? ευχαριστω προκαταβολικα Το μόνο που σου εξασφαλίζει η παρακράτηση κυριότητας, είναι ότι δεν θα μπορέσει να το πουλήσει αν δεν του δώσεις πρώτα την άρση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Άχρηστο ναι αλλά μπορείς να το πάρεις πίσω αν δεν σε πληρώσει; ιδού η απορία Γιάννη. Αν υπαρχει ιδιωτικο συμφωνητικο που να το προβλεπει με θεωρηση του γνησιου της υπογραφης νομιζω ναι εστω και δυσκολα . Θεωρω δυσκολο για συμβατικα ποσα καποιος για 1000-2000 ευρω να μην πληρωσει και να εχειενα αμαξι που δε θα ειναι δικο του .
vairass Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Το μόνο που σου εξασφαλίζει η παρακράτηση κυριότητας, είναι ότι δεν θα μπορέσει να το πουλήσει αν δεν του δώσεις πρώτα την άρση. Άρα δηλαδή αέρας; αν γίνει ατύχημα ο πωλητής θα έχει θέμα; η όχι; Αν υπαρχει ιδιωτικο συμφωνητικο που να το προβλεπει με θεωρηση του γνησιου της υπογραφης νομιζω ναι εστω και δυσκολα . Θεωρω δυσκολο για συμβατικα ποσα καποιος για 1000-2000 ευρω να μην πληρωσει και να εχειενα αμαξι που δε θα ειναι δικο του . Γιάννη κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.. Ε και ας μην είναι δικό του... Κάνει την δουλειά όμως δεν τον νοιάζει.
Joshua21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Άρα δηλαδή αέρας; αν γίνει ατύχημα ο πωλητής θα έχει θέμα; η όχι; Ήταν σαφέστατο αυτό που έγραψα. Αν γίνει ατύχημα θα έχει θέμα ο οδηγός, άντε και ο ιδιοκτήτης, ο "πωλητής" δεν έχει σχέση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα