Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αριστείδη, το βιάζεσαι πολύ το θέμα με το να προσθέσεις τον σκληρό και το drive;

Eπίσης, παίζει φίλος στην Αθήνα που να μπορείς ν' αγγαρέψεις...;

Θέλω μέχρι την Τρίτη αν μπορέσω να το λήξω το θέμα. Στην Αθήνα θα μπορούσα ίσως να στείλω κάποιον για μεταχειρισμένα αλλά είναι πολλά τα λεφτά και μετά τα παλιά να πάνε χαμένα;

κάποιος είναι στο facebook μου φαίνεται! :-D :-D

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"..A new, unused item with absolutely no signs of wear.."

και μετά

"...may be a factory second, or a new and unused item with minor defects"

δεν ενθουσιάστηκα με το τελευταίο, πολλά thanx πάντως

α.θα βρεις και new

...what?!

λαθος ταχυτητας.

Θέλω μέχρι την Τρίτη αν μπορέσω να το λήξω το θέμα. Στην Αθήνα θα μπορούσα ίσως να στείλω κάποιον για μεταχειρισμένα αλλά είναι πολλά τα λεφτά και μετά τα παλιά να πάνε χαμένα;

κάποιος είναι στο facebook μου φαίνεται! :-D :-D

μπα οχι.δεν εχω καν facebook.i hate it.περασμενη η ωρα μην παρεξηγειται.δεν ξερω αν μπορεις να βρεις και κανα δισκο απο κανα ατομο που να ειναι εκει κοντα επισης και να τον δινει καλη τιμη η μετα ebay για δισκο αν δεν θες controller.

Δημοσ.

μπα οχι.δεν εχω καν facebook.i hate it.περασμενη η ωρα μην παρεξηγειται.δεν ξερω αν μπορεις να βρεις και κανα δισκο απο κανα ατομο που να ειναι εκει κοντα επισης και να τον δινει καλη τιμη η μετα ebay για δισκο αν δεν θες controller.

ok, θα το σκεφτώ και θα δω τι μπορώ να κάνω

Δημοσ.

Ψάξε απο ebay αν μπορείς, εγώ πήρα SATA-PCI Promise 378 2 SATA-1 IDE με 3,5€ εδώ τις έχουν 15€. Απλά η promise δν βλέπει DVD καθόλου SATA/IDE. Δίσκους δοκίμασα 1ΤΒ SATA2, 160GB SATA, 160GB IDE ολοι δούλεψαν ΟΚ. Έχει κ bios αν θες να κάνεις boot απο τον controller. Το read/write που εβγαλε σε m/b με KT266A ήταν ~90MB/sec στο hdtune με τον 1TB Seagate 7200.12. Απέφυγε VIA controller επειδή είναι πιο αργοί και δν δουλεύουν με SATA2 δίσκους εκτός και αν δν χρειάζεσαι τις SATA οπότε είσαι ΟΚ. H VIA έχει και οδηγούς για Win7 64 της promise είναι beta αλλά δουλεύουν κομπλέ. Το να πάρεις PCIe IDE είναι καλή επιλογή επειδή σίγουρα το PCI δν θα υπαρχεί για πολύ, ήδη πολλές p67-z68 δν έχουν.

π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25856&cat=16 VIA 2SATA-IDE PCI

ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?rt=nc&LH_BIN=1&_nkw=via%20pci%20sata&_clu=2&_fcid=80&_fln=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m283&gbr=1

Promise 378

16-102-022-03.JPG

Δημοσ.

Αν το βιάζεσαι τόσο, δεν τίθεται θέμα.

Πάντως εγώ δεν έλεγα για δίσκο/drive (SATA), μεταχειρισμένα. Στο παζάρι του Γκαζιού την Κυριακή (...) ίσως να έβρισκε με 1, 2 - άντε 3€ κάποια IDE ATA100 (ή και ΑΤΑ133, που πρακτικά το ίδιο είναι) PCI controller card, και μάλλον θα δούλευε κι όλας - δεν καίγονται εύκολα αυτές. Από άποψη φράγκων δηλαδή το λέω...

Κατά τ' άλλα, ψάξου και σε φόρουμ - βάλε κι ο ίδιος αγγελία ζήτησης. 5 το πολύ 10 θα την πάρεις μια μεταχειρισμένη, και ο κάτοχος θα ξέρει και τί κάνει και δεν κάνει...

Δημοσ.

Πήγα τελικά στο μαγαζί τoυ getitnow, o υπάλληλος μου είπε ότι και να αγοράσω pci controller για να βάλω τον IDE σκληρό επάνω, πρέπει η μητρική να έχει την δυνατότητα boot from pci που την έχουν συνήθως οι καλές μητρικές (η δική μου δεν γράφει κάτι σχετικό). Λογικά πάντως αν ο controller έχει δικό του BIOS δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά διαβάζω ότι υπάρχει και ρίσκο ασυμβατότητας.

Επίσης μου είπε ότι δεν αξίζει μεταχειρισμένος σκληρός με τις τιμές που έχουν τώρα μιας και μπορεί να είναι χτυπημένος - με μισή ζωή και χωρίς εγγύηση (ένα δίκιο το έχει).

Τελικά, ευτυχώς έμαθα ότι μπορώ να επιστρέψω / αλλάξω την μητρική που δεν πίστευα ότι γινότανε μιας και έχει περάσει καιρός από την αγορά με μια άλλη που να έχει IDE και πιστεύω ότι εκεί θα λήξει το ζήτημα.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας, μου δώσατε την αφορμή, έμαθα και σκέφτηκα πολλά νέα πράγματα

Δημοσ.

Όχι "from PCI" (στα παλιότερα BIOS έστω), αλλά "from SCSI" (...για κάποιο λόγο, οι controllers cards είναι στην κατηγορία των SCSI συσκευών, για τα διάφορα BIOS...). Tσέκαρε αν θες το δικό σου, μπας και δεν χρειαστεί ν' αλλάξεις μητρική...;

Ασυμβατότητα πάντως, δεν καταλαβαίνω που - και δε νομίζω και να παίζει. Anyway...

Όσο για μεταχειρισμένους, εννοείται ότι πρώτα κοιτάς για κάποιον με έστω ελάχιστη εγγύηση (για να τον πεθάνεις κι όλας άμα λάχει, και να κάνεις χρήση της...). Ή του μαγαζιού, ή έστω "της μαμάς".

Κι αν δεν έχει εγγύηση -εννοείται πως μόνο από χέρι θα πάρεις- τον τσεκάρεις με διαγνωστικά. Τί, έτσι δισκογουρούνι στο σακκί θα πάρεις...; Οπότε ας μην τους θάβει και τόσο τους μεταχειρισμένους, ο γκετιτνάος...

Σκέψου πάντως καλά πριν δώσεις την υπάρχουσα μητρική, γιατί και ταλαιπωρία θα είναι το βγάλε-βάλε, και πάστες επεξεργαστών θα χρειαστείς, και ίσως στην καθυστερήσουν την νέα, και φαντάσου να σου έρθει D.O.A., και αν έχει KAI IDE interface, λογικά θα έχει λιγότερες SATA θύρες πάνω......

Δημοσ.

Πίστεψα κι εγώ ότι το θέμα λύθηκε...

Η μητρική μου δεν έχει "boot from scsi" και επιπλέον το πλαίσιο δεν έχει άλλη μητρική με το socket 775 που να έχει και IDE θύρες. Σκέφτηκα ν' αλλάξω ΚΑΙ τον επεξεργαστή για να πάω σε άλλο socket αλλά έχω πετάξει το κουτί του.

Οπότε αλλαγή μητρικής - επεξεργαστή δεν γίνεται, πρέπει να βρω controller με δικό του BIOS.

Όλες αυτές που είδαμε εδώ μέχρι τώρα δεν το γράφουν σαφώς, οπότε θα αρχίσω να ρωτάω και να ψάχνω περαιτέρω

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες : δεν αρκεί controller με δικό του BIOS (που ΕΙΝΑΙ must) - πρέπει ΚΑΙ η μητρική να έχει boot option "από SCSI" (...ή ξέρω 'γω; "Από PCI", που είπε ο γκέτιτ, ΑΝ αυτό ισχύει. Αν δεν επιβεβαιώσει κανείς εδώ, ρώτα και στο θρεντ των μητρικών, αν η δική σου -δίνοντας μοντέλο και link για το PDF του manual της, όπου μπορεί να τσεκαριστούν τα boot option της). Στη "χειρότερη", στείλε μέιλ στο τεκ-σαπόρτ της κατασκευάστριας, και ρώτα τους...

Και μου φαίνεται τελειώς κουλό να μην έχει ΚΑΠΟΙΑ τέτοια σχετική επιλογή (...δεν ξέρω αν, ορίζοντας πχ το "boot from other devices", κάνει δουλειά- εφ' όσον κι αυτό υπάρχει...) για μπουτάρισμα από κάρτα...

Δημοσ.

Διαβάζοντας σε διάφορα φορουμ στο ιντερνετ λέγανε όλοι ότι αν η μητρική δεν έχει δυνατότητα για boot από pci θύρα τότε μια controller card με δικό της bios "επεκτείνει" της μητρικής και την αναγνωρίζει κανονικά.

Είδα το manual της μητρικής μου που αναλύει το BIOS menu και δεν γράφει Boot from other devices ή τίποτα παρόμοιο.

Καλές οι ιδέες σου, θα στείλω και στην εταιρεία και στο thread των μητρικών, thanx

Δημοσ.

σε διάφορα φορουμ στο ιντερνετ λέγανε όλοι ότι αν η μητρική δεν έχει δυνατότητα για boot από pci θύρα τότε μια controller card με δικό της bios "επεκτείνει" της μητρικής και την αναγνωρίζει κανονικά.

I may not know much, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι μαλακίες εις το πάτερον.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τί εννοείς IOSTEFO - αυτό στο οποίο παραπέμπεις είναι ένας converter για συσκευές SATA ώστε να συνδεθούν σε μητρική με SCSI (ένα πρότυπο όπως το IDE και το SATA) θύρες.

To "SCSI" για το οποίο έχει γίνει λόγος, είναι επιλογή που υπάρχει σε BIOSes (σε παλιότερα, σίγουρα), για εκκίνηση του μηχανήματος από SCSI συσκευές (σκληρούς δίσκους κατά βάση), η οποία για κάποιο λόγο (beats me) είναι αυτή που πρέπει να επιλεχθεί όταν υπάρχει PCI controller card (με δικό της μάλιστα BIOS - απαραίτητη συνθήκη) που επάνω της είναι συνδεδεμένος δίσκος με λειτουργικό, όταν θέλουμε να μπουτάρουμε απ' αυτόν...

Δημοσ.

Κανονικα οταν εχεις controller με δικο του bios, τα Windows βλεπουν τους δισκους του ωσαν SCSI (ναι, φαινονται ετσι στη Διαχειριση Συσκευων).

Αλλα και το bios της μητρικης οταν τον εχεις επανω 1) τον βλεπει και 2) συνηθως εχει επιλογες να bootαρει απο αυτον = να διαλεξεις boot device :-)

Συχνα το ονομαζει "boot from SCSI", αλλα δεν σε νοιαζει πως το λεει: αρκει παρουσια του controller να σου δινει επιλογη για bootαρισμα* απο εκει!

Τελευταιες μητρικες που 100% το εφαρμοσα ηταν socket 775 [αρκετες Asus, για παραδειγμα Ρ5Β Premium]. Σε αλλες κατοπιν, απλως δεν εχει τυχει...

*Δηλαδη να διαλεξεις boot δισκο, με οποιαδηποτε σειρα κι αν τους εχεις συνδεδεμενους (ακομη & 4 ide hard disks να 'χειs επανω του /Silicon Image)

Δημοσ.

Κανονικα οταν εχεις controller με δικο του bios, τα Windows βλεπουν τους δισκους του ωσαν SCSI

...με ή χωρίς δικό του BIOS, να διορθώσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...