Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα, επειδή είμαι καινούργιος εδώ δεν ξέρω αν γράφω σε σωστό μέρος οπότε αν κάνω λάθος πείτε μου! έχω ένα παλιό pc από το 2004 και δεν ξέρω τι να το κάνω

αν θυμάμαι καλά έχει μονοπύρηνο 512 ραμ 256 κάρτα γραφ. του έχω βάλει τα windows 7 32bit και το βλέπω να κολλάει λίγο

1.τι λειτουργικό μπορώ να βάλω για να πάει ποιο γρήγορα

2.για αναβάθμιση αξίζει

καλή χρονιά να έχουμε!

Δημοσ.

τα windows xp θα ειναι μια χαρα. αναβαθμιση μονο για ram να φτασει το 1 τουλαχιστον. μια χαρα θα ειναι για κατεβαστηρι

Δημοσ.

H windows xp θα βάλεις πάνω η αν θέλεις να πειραματιστείς, ubuntu (πιστεύω με τα xp θα είσαι μια χαρά).

Μπορείς να σερφάρεις στο νετ, να δουλέψεις office, να ακούσεις μουσική, να παίξεις κανένα παλιό παιχνίδι και να δεις και ταινίες..!

Δημοσ.

Η RAM είναι πολύ λίγη. Τα 512 ίσια που φτάνουν για τα XP ή για κανένα linux. Αν θέλεις να δουλέψει σωστά να του βάλεις κανά γίγα μνήμη ακόμα.

Μπορείς να πειραματιστής μαζί του και αν δεν κάνει πολύ φασαρία να το κάνεις κατεβαστήρι ή να του κοτσάρεις έναν μεγάλο δίσκο και να το κάνεις file server (π.χ. με το δωρεάν FreeNAS)

Δημοσ.

2.για αναβάθμιση αξίζει

καλή χρονιά να έχουμε!

Καλημέρα. Και να άξιζε η αναβάθμιση (που δεν αξίζει) στην περίπτωσή σου δεν γίνεται. Και γω λέω να βάλεις άλλα 512 ραμ και να φορτώσεις τα xp.

Δημοσ.

Καλημέρα. Και να άξιζε η αναβάθμιση (που δεν αξίζει) στην περίπτωσή σου δεν γίνεται. Και γω λέω να βάλεις άλλα 512 ραμ και να φορτώσεις τα xp.

Το να βάλει 512 ραμ δε είναι αναβάθμιση :P ..?

Επίσης, αν βρει κανέναν παλιό επεξεργαστή γτ να μην τον περάσει...??

Τέλος δουλεύω pc με amd 1,2 512 ram και xp, και κάνει μια χαρά γ αυτά που λέω πιο πάνω

Δημοσ.

Στην ουσία μόνο καινούρια απαιτητικά παιχνίδια δεν μπορεί να παίξει με αυτό.

Κατά τ' άλλα -αν κι εξαρτάται από τον επεξεργαστή που έχει, και μέχρι ποιόν μπορεί να σηκώσει- σε γενικές γραμμές μπορεί μια χαρά κι απροβλημάτιστα μέχρι και 720ρ ταινίες να βλέπει (δε θυμάμαι αν υπάρχει δυνατότητα με tweaks να βλέπει και 1080ρ). Το ότι έχει 256άρα κάρτα γραφικών μάλλον είναι ένδειξη ότι είναι απ' τους τελευταίους Ρ4 που βγήκαν ο επεξεργαστής (ίσως και πάνω απ' τα 3GHz). Η σχετικά μικρή μνήμη όμως μπερδεύει, και με κάνει να σκέφτομαι για Celeron σε "φασόν" φοιτητικό μηχάνημα...

Τεσπα, Ντακ, με το CPU-Z μπορείς να δεις το μοντέλο της μητρικής και μ' ένα γκουγκλάρισμα με όρους "cpu support" βρεις μέχρι τί επεξεργαστή υποστηρίζει. Κι αν (κι αυτό μέσω CPU-Z θα το δεις) είναι χαμηλότερων προδιαγρφών αυτός που έχεις, ψιλοαξίζει τον κόπο με κα'να 20άρι-30άρι να βάλεις τον καλύτερο επεξεργαστή (μεταχειρισμένο - θα βρεις και στο παρόν φόρουμ αγγελίες) που σηκώνει και να προσθέσεις και μνήμη (στο προαναφερθέν εικοσαροτριαντάρι, συνυπολογίζω και τη μνήμη, την οποία επίσης πρέπει να ψάξεις, με βάση πόσες κάρτες έχει ήδη πάνω και πόσα διαθέσιμα slot - αλλά και πόση max σηκώνει, όπως και πόση max σηκώνει για κάθε module...

Αν πχ η υπάρχουσα 512άρα δίνεται από 2 256άρες κάρτες και έχει άλλο ένα slot, παίρνεις είτε μία 512άρα, ή ακόμη καλύτερα μία τους ενός GB, αν σηκώνει τέτοια. Για την max που σηκώνει γενικά αλλά και ανά κάρτα, γκούγκλαρε για "<μοντέλο μητρικής> memory upgrade - υπάρχουν site που έχουν βάση δεδομένων για "άπειρα" μοντέλα μητρικών, και κατευθείαν θα εμφανίσουν τα στοιχεία που θες (και θα σου προτείνουν κι αγορά βέβαια...).Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να σηκώνει σύνολο πχ τουλάχιστον 2GB PC3200 (400MHz δηλαδή), να έχει τουλάχιστον 2 slots ελέυθερα, να βάλεις έστω 2 512άρες επιπλέον (=κα'να 10ευρο κι οι δυό, στην καλύτερη).

Ο δε επεξεργαστής, αν δεν είναι τέτοιος, κι αν σηκώνει κανέναν στα 800FSB με 1ΜΒ cache (ή έστω 533FSB και 512ΚΒ cache), πάνω από 3GHz, 10 με 20 το πολύ €, βρίσκεται, και αρκεί για να τρέχει μια χαρά το μηχανηματάκι, είτε με Win 7, είτε με XP (είτε με ό,τι άλλο θες). Συγκεκριμένα μπορείς να δοκιμάσεις το ένα λειτουργικό μετά το άλλο, να δεις αν κάποιο σου πάει καλύτερα. Σε μένα, με 2.5GHz επεξεργαστή, τα 7 Ultimate SP1(χωρίς Aero, ελέω 64άρας γραφοκάρτας), μια χαρά σφαίρα πάνε που τα έβαλα χθες... Δεν ξέρω μόνο αν τυχόν ο δίσκος είναι κα'νας παλαιολιθικός 20άρης, αν και, το πιθανότερο θα είναι να είναι έστω 80άρης. Κι αν είναι 80άρης ή και πάνω, δε χρειάζεται καν αν τον αλλάξεις, την κάνει τη δουλειά του, και ο χώρος του είναι αρκετούτσικος.

Δημοσ.

αν και κανεις δεν προτειναι αυτο ας το πω εγω.επειδη πραγματι το Pc ειναι πολυ παλιο και αν πας για αναβαθμιση θα ειναι στην ουσια νεο pc εκτος αν βαλεις xp και λιγο μνημη παραπανω οποτε δυο πραγματα μπορεις να κανεις.

α.ενα κατεβαστηρι.

β.το χαριζεις σε καποιο παιδακι που μπορει να το εχει αναγκη περισσοτερο απο σενα:D μια που ειναι και γιορτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...