Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

wat

Θα αστειεύεσαι μάλλον. Παλιότερα το κόστος παραγωγής ενός ΑΑΑ τίτλου ήταν πολλές φορές υποπολλαπλάσιο σε σχέση με σήμερα. Αυτή τη στιγμή ένας ΑΑΑ τίτλος κοστίζει παραγωγικά πολλά εκατομύρια δολλάρια και είναι λογικό τα 3.5 εκατομύρια πωλήσεις να μην έχουν αποφέρει κέρδος. Δες μόνο για παράδειγμα το voice acting σε ΑΑΑ τίτλους που μπορεί να συμμετέχουν top ηθοποιοί πολλές φορές (ΜΕ3) ή τις διαφημιστικές καμπάνιες που πολλές φορές είναι υπερπαραγωγές (MW3).

Συνολο μεγιστε, συνολο μιλαω. Κοστος μεταφορας, διαφημηση, beta/quality testing, κοστος παραγωγης σε hardware κομματι (κασσετες/cd/dvd/BR), υπηρεσιες ιντερνετ (που εσυ πληρωνεις) και αλλα ωραια εχουν παψει να υπαρχουν ή αν υπαρχουν ορισμενα το κοστος ειναι πολυ μικρο και ειδικα σε σχεση με παλια. Τα περισσοτερα απο τα παραπανω κοστη εχουν περασει στους gamers. Γενικα δεν υπαρχει συγκριση με το τι επρεπε να λαβουν υποψη απο αποψη κοστους παλια και σημερα.

Ειναι γελοιο που 3.5 μυρια πωλησεις σε λιγοτερο απο ενα μηνα να θεωρουνται αποτυχια (χωρις τις digital πωλησεις). Καποιος μας κοροιδευει μεσα στη μαπα μας και καποιοι γουσταρουν. Εχεις κανει μια απλη μαθηματικη πραξη ποσος τζιρος ειναι 3.5 μυρια πωλησεις με μεσο ορο τιμης 40 ευρω? Για κανε λιγο να δουμε το αποτελεσμα και αν πραγματικα ειναι αποτυχια ή οχι.

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μάλλον πάμε για μια τραγική γενιά ,ειδικά στην αρχή της. που το στηρίζω αυτό? θα βλέπουμε παιχνίδια δουλεμένα σε παλιές engines για να τρέχουν στα ps3-360 (milking)και λίγο βελτιωμένες εκδώσεις τους στα ps4-xbox χωρίς να προσπαθούν καν να πουσάρουν τις νέες κονσόλες (multiplatform και ακόμα και σε μερικά exclusives ,gran turismo 6 ps3-ps4 incoming...)

ακόμα δεν ανακοινώθηκαν οι νέες κονσόλες και ξέρουμε για assasins 4-new batman-battlefield 4-new cod-new infamous-new killzone-new metal gear... ε δώστε νέα ip στον κόσμο,νέα γενιά έρχεται ,τα ίδια και τα ίδια θα παίζουμε? πιστέυω είδαν την παρακμή των gow-geow ειδικά σε σκορ,θέλουμε νέα fransizes,αν είναι να παίζουμε τα ίδια ΑΑΑ παιχνίδια με λίγο καλύτερα γραφικά γιατί να σκάσουμε 400ε? ειδικά αν βγαίνουν κιόλας στα ps3-360 το οποίο το θεωρώ τραγικό.

Δεν νομιαζω να χαλαγε κανεναν αν με το καλημερα του ps4 εβλεπε mgs5,infamous,gran turismo 6 και killzone?

Μιλαμε για μεγαλους τιτλους (και ειδικα τα mgs5 και gran turismo 6) που μπορει να μην μας δινουν το επακρον απο τις ικανοτητες του ps4 (το οποιο αποκλειετε να γινει ειδικα στα πρωτα 1-2 πρωτα χρονια) αλλα οπως και να εχει θα μας κρατησουν εκει για αρκετες ωρες και πιστευω θα το ευχαριστηθουμε.

Με τον καιρο πιστευω (οπως εγινε και με το ps3 σε θεμα γραφικων) θα δουμε τρελα γραφικα και νεα franchise.

Ας μην ειμαστε απληστοι, ας τα βγαλουν ολα αυτα που ειπαν τους πρωτους μηνες και απο εκει και περα θα ερχοντε και αλλα καλυτερα ακομα, παρα για παραδειγμα το vita το κυκλοφορησαν και δεν υπηρχε τιποτα το "σοβαρο" που να κατσει και να καθηλωσει εναν gamer πλι του uncharted (το οποιο ειτε μας αρεσε ειτε οχι ηταν και ειναι μεγαλο ονομα για τον χορο του gaming) και αλλα κανα 2-3 παιχνιδια.

Δημοσ.

Εγώ απο την άλλη γιατί νομίζω πως πολύ γρήγορα θα φτάσουν στα άκρα τους?

Και μόνο που έχουν υλικό υπολογιστή, και στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται ως lead paltform (ο υπολογιστής), θα εκμεταλλευτεί το υλικό σχεδόν απο day-one.

Να και η σύγκριση μεταξύ του PC και PS4 tech demo. Αισθητά κατώτερo στο PS4.

Unreal Engine 4 – Full Elemental Comparison Between PS4 and PC

Δημοσ.

Καλα το να πουμε οτι το ps4 θα φτασει στα ακρα και αν το συγκρινουμε με ενα pc ιδιας εποχης δεν γινετε, τα εχουμε πει...τα pc ειναι και θα ειναι παντα μπροστα απο τις κονσολες σε θεμα γραφικων...ομως και το ps4 εω πιστευω θα αργησουν να το φτασουν στα ακρα του.Παρε παραδειγμα απο τιτλους του ps3 οπως gow3 (και το acension),uncharted2-3,journey και ποσα ακομα παιχνιδι που θα βγουνε ακομα και βλεπουμε οτι το ps3 εχει ακομα να δωσει σε θεμα γραφικων.Οσα και να δωσει ομως πλεον το ps3 δεν θα φτασει πχ τα γραφικα του crysis 3 σε ενα τουμπανο pc με ολα στο max.Το ιδιο θα γινει και με τον καιρο στο ps4...θα δινουν θα δινουν αλλα παντα τα pc θα τα ξεπερναει σε θεμα γραφικων.

Δημοσ.

Εγώ απο την άλλη γιατί νομίζω πως πολύ γρήγορα θα φτάσουν στα άκρα τους?

Και μόνο που έχουν υλικό υπολογιστή, και στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται ως lead paltform (ο υπολογιστής), θα εκμεταλλευτεί το υλικό σχεδόν απο day-one.

Να και η σύγκριση μεταξύ του PC και PS4 tech demo. Αισθητά κατώτερo στο PS4.

Unreal Engine 4 – Full Elemental Comparison Between PS4 and PC

Κρίμα πάντως που οι νέες κονσόλες ξεκινάνε μειονεκτικά στα γραφικά.

Όταν βγήκε το 360 υπήρχαν γραφικά που στα καλύτερα PC δεν έβλεπες τέτοια.

Δημοσ.

Αλλες εποχες τοτε.Τοτε προερχομασταν απο ps2 που δεν ειχε και τοσο καλα γραφικα σε σχεση εμ αυτα που θα βλεπαμε στο ps3.Ηταν τελειως νεα γενια, τωρα εδω ειχαμε κορυφαια γραφικα οποτε δεν μπορουμε να φανταστουμε που μπορουν να φτασουν ακομα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έζησες τη μετάβαση απο το PSX στο PS2, αλλά προσωπικά οταν είδα το SSX, το σαγόνι μου έφτασε στο πάτωμα.

Το παραπάνω το λέω γιατί μου φαίνεται περίεργο που λές "προερχομασταν απο ps2 που δεν ειχε και τοσο καλα γραφικα".

BTW το ίδιο ισχύει και τώρα, ειδικά σε αυτή τη γενιά που κράτησε τόσα χρόνια και τα γραφικά απο το '10 έχουν μείνει στάσιμα (με εξέρεση 4-5 παραδείγματα).

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έζησες τη μετάβαση απο το PSX στο PS2, αλλά προσωπικά οταν είδα το SSX, το σαγόνι μου έφτασε στο πάτωμα.

Το παραπάνω το λέω γιατί μου φαίνεται περίεργο που λές "προερχομασταν απο ps2 που δεν ειχε και τοσο καλα γραφικα".

BTW το ίδιο ισχύει και τώρα, ειδικά σε αυτή τη γενιά που κράτησε τόσα χρόνια και τα γραφικά απο το '10 έχουν μείνει στάσιμα (με εξέρεση 4-5 παραδείγματα).

Την εζησα αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο, ημουν μικρος οποτε δεν πολυ ασχολουμουν με γραφικα...αυτο που ηθελα ηταν να πεταω το δισκακι μεσα και να λιωνω ολη μερα. :D

Ναι ειδαμε απο ps1 σε ps2 διαφορα στα γραφικα αλλα σε καμια περιπτωση πιστευω δεν συγκρινετε η μεταβαση απο ps2 σε ps3...αλλα γραφικα...αλλες μηχανες...αλλη τεχνολογια.

Οταν λεω οτι το ps2 δεν ειχε τοσο καλα γραφικα εννοουσα οτι δεν τα συγκριναμε με αυτα του ps3 που ηταν σαν απο ταινιας και ειχαν τεραστια διαφορα.Ενω τωρα εχουμε τρομερα γραφικα στο ps3 και στο ps4 οπως ειπα δεν ξερω αν θα ξαφνιαστουμε αν δουμε κατι ακομα καλυτερο...δηλαδη δεν θα φτασει πιστευω το σοκ που παθαμε απο την πρωτη μεταβαση (ps1 σε ps2) στην δευτερη (ps3 σε ps4).

Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα, αυτη την στιγμη και μετα αποσα παιχνιδια εχω δει και εχω παιξει σε τρελα γραφικα ειτε στο ps3 ειτε στο pc με δυσκολια θα γυρισω να παιξω παιχνιδι στο ps2, ενω πιστευω πως και μετα απο 3-4 χρονια αφου εχει βγει το ps4 θα μπορω ανετα να παιξω παλι παλια παιχνιδι τυπου uncharted στο ps3 μου χωρις να αντιμετοπιζω τετοιο προβλημα διοτι και τωρα εχουμε φοβερα γραφικα.Καταλαβαινεις πιστευω τι ακριβως θελω να πω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατι αυτο που ειδαμε ειναι παιχνιδι?Mετραει ενα tech demo?

:P

Αν ναι προτιμω να ξεκινησω απο την luminous engine που ετρεχε σε ps3 και ειναι οτι καλυτερο υπαρχει οπτικα αυτη τη στιγμη ανεξαρτητως πλατφορμας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειπαν οτι ετρεχε σε ps4.Tωρα αν λενε μουφες τι να πω.

Απο κει και περα μην τρελαινεστε απο ενα tech demo.Εδω δεν εχουν καν τα τελικα συστηματα.

Δημοσ.

Πιο πριν είπες PS3, γι' αυτό και πόσταρα. ;)

Δε νομίζω να έτρεχε σε PS4 γιατί όπως είδες το tech demo της UE4 είναι κατώτερο οπτικά, κάτι που δεν φάνηκε στο Agni's Philosophy.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι το διορθωσα. :P

Μου φαινεται θα μας αποτρελανει ακομα περισσοτερο η νεα γενια.Εκει που με την παρουσα λιωναμε στις συγκρισεις παιχνιδιων τοσο πολυ για πρωτη φορα.Τωρα αρχιζουμε και συγκρισεις tech demo. :P

Τρελα!

Ποσο μαλλον οταν τα τελικα dev kits δεν τα εχουν ακομα στα χερια τους οι devs.

Δημοσ.

Συγκρίνουμε tech demos γιατί είναι το μόνο που έχουμε για την ώρα. :P

Στην πορεία θα συγκρίνουμε και παιχνίδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...