Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Inside PlayStation 4

"The cool thing about Compute on PlayStation 4 is that it runs completely simultaneous with graphics," Norden enthused. "So traditionally with OpenCL or other languages you have to suspend graphics to get good Compute performance. On PS4 you don't, it runs simultaneous with graphics. We've architected the system to take full advantage of Compute at the same time as graphics because we know that everyone wants maximum graphics performance."

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για εμενα το multiplatform σκοτωνει τις κονσολες .

Θυμαμαι οτι οταν βγηκε το Ps1 και το Ps2 παιζαμε τις παιχνιδαρες τους που δεν υπηρχαν πουθενα αλλου και φυσικα ουτε στο PC .

Τωρα πλεον σχεδον ολα βγαινουν για ολες τις πλατφορμες οποτε και οι developers δεν πουσαρουν κανενα μηχανημα στα ορια αλλα και οι gamers εχουν αρχισει να μην εχουν λογους να εχουν στην κατοχη τους πανω απο μια κονσολα ή ακομη και το να μην εχουν καθολου κονσολα αν εχουν ενα καλο PC .

Δημοσ.

μάλλον πάμε για μια τραγική γενιά ,ειδικά στην αρχή της. που το στηρίζω αυτό? θα βλέπουμε παιχνίδια δουλεμένα σε παλιές engines για να τρέχουν στα ps3-360 (milking)και λίγο βελτιωμένες εκδώσεις τους στα ps4-xbox χωρίς να προσπαθούν καν να πουσάρουν τις νέες κονσόλες (multiplatform και ακόμα και σε μερικά exclusives ,gran turismo 6 ps3-ps4 incoming...)

ακόμα δεν ανακοινώθηκαν οι νέες κονσόλες και ξέρουμε για assasins 4-new batman-battlefield 4-new cod-new infamous-new killzone-new metal gear... ε δώστε νέα ip στον κόσμο,νέα γενιά έρχεται ,τα ίδια και τα ίδια θα παίζουμε? πιστέυω είδαν την παρακμή των gow-geow ειδικά σε σκορ,θέλουμε νέα fransizes,αν είναι να παίζουμε τα ίδια ΑΑΑ παιχνίδια με λίγο καλύτερα γραφικά γιατί να σκάσουμε 400ε? ειδικά αν βγαίνουν κιόλας στα ps3-360 το οποίο το θεωρώ τραγικό.

Κάτσε ρε συ, το φθινόπωρο θα είναι η αλλαγή γενιάς οπότε λογικό είναι για κάνα χρόνο ότι θα βλέπουμε cross-gen παιχνίδια. Έτσι και αλλιώς όσα ανακοινώθηκαν για ps4 είχαν ανακοινωθεί πρώτα για τις τωρινές κονσόλες. Μόνο καλοδεχούμενα μπορεί να είναι και στις νέες. Μην βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να δούμε τίποτα ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα δε βγαίναν σε ps4 κάποιες συνέχειες γνωστών ip θα είχαμε πάλι γκρίνια,μπορεί και από τους ιδιούς που λένε για νέα ip τώρα.Έχουν πλάκα οι gamers γενικά.Υπόψην κ'εγώ υπέρ των νέων ip είμαι αλλα μη ψάχνουμε να γκρινιάξουμε για το κάθε τι.

Εγω παντως δεν εχω παραπονο. Ας βγαζουν οτι θελουν με τη σεσουλα. Ποιο πολυ με πειραζει οταν κανουν ενα reboot (αποτυχημενο οπως το DMC) παρα οταν μου δινουν και παλι το ιδιο. Αν δεν γουσταρεις το ιδιο τοτε μην ασχολεισαι μαζι του αλλα οχι και να κλαις επειδη βγηκε. Βεβαια το κοινο χαρακτηριστικο που εχω βαλει στανταρ σε ολα τα παιχνιδια προκειμενου να βγαινουν απο το στουντιο ειναι η ποιοτητα. Οταν αυτη δεν υπαρχει τοτε τοτε μπορω (και εγω και ολοι) να κραξουμε ανετα.

Θελω να βγαινουν τα ιδια και τα ιδια κυριως γιατι θελω να καλυτερευει η βαση που εχτισαν με το Χ IP. Δεν μιλαω για milking, μιλαω για μια φυσιολογικη περιοδο development που θα αφησει να εξεληξεις αυτο το κατι καλο που εφτιαξες την πρωτη φορα. Το μονο κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι δινουν βαση στη "βιτρινα" και οχι στην ουσια γι αυτο και καποια franchise φενεται να κουραζουν απο καποιο σημειο και μετα. Κατι God of war, Gears of war, Call of duty και δε συμαζευεται μιλαμε πραγματικα οτι ειναι το ιδιο πραγμα ξανα και ξανα ακριβως οπως ηταν και την πρωτη φορα που πρωτοεμφανιστηκαν. Εκει ειναι που χρειαζεται αλλαγη.

Δημοσ.

Τα δύο GoW (God και Gears) ως το τρίτο μέρος τους καλά τα πήγαιναν. Το God ίσως άρχισε να κουράζει νωρίτερα, επειδή είχε και τις φορητές εκδόσεις του, και τις επανακυκλοφορίες και δεν είχε και τίποτα έξτρα που να σε κρατάει να παίζεις 2 χρόνια, ξέρω 'γώ, όπως έχουν τα Gears. Τώρα τα τελευταία που έβγαλαν είναι που δεν τραβάνε, και λογικό. Εμένα πιο πολύ μου φαίνονται σαν κάτι απλώς να κυκλοφορήσει απλώς για να υπάρχει παρουσία στην αγορά ώσπου να έρθει η επόμενη γενιά, παρά ως κάτι ουσιαστικό. 

Για το CoD δεν έχω να πω τιποτα :P

Πάντως, όπως είχα πει και παλιότερα, κάποιες σειρές εμβληματικές μιας γενιάς είναι λογικό να βγάλουν τουλάχιστον άλλο ένα παιχνίδι στην επόμενη. Αν υπάρχει το fanbase είναι σίγουρες πωλήσεις, επειδή ούτε χρειάζεται να "πουλήσουν" κάτι νέο κι άγνωστο, και υπάρχει κι αρκετός κόσμος που ψήνεται να δει την αγαπημένη του σειρά σε μια γενιά παραπάνω, απλώς για να δει πώς θα είναι. Βέβαια, το άλμα τώρα δε θα είναι τόσο μεγάλο, οπότε ίσως να μη λειτουργήσει αυτό το ίδιο καλά με την τρέχουσα γενιά. 

Είναι και περίεργοι οι gamers. Ειδικά τα τελευταία χρόνια παίζει πολλή γκρίνια. Βγαίνει κάτι ίδιο, γκρίνια. Βγαίνει κάτι νέο, γκρίνια γιατί δε βγήκε ένα άλλο ίδιο που ήθελαν ή κανείς δεν ασχολείται. Και καταλήγουμε σε sequels και reboots, για να διατηρούνται τα ονόματα και να μετριάζεται η γκρίνια. Σκάβουμε κι εμείς το λάκκο μας λίγο.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιο κακομαθημενα πλασματα απο τους gamers δεν υπαρχουν. Αναπολω τις παλιες καλες μερες που ο καθε developer εκανε αυτο που γουσταρε χωρις να λαμβανει υποψην του το καθε μπασμενο που σκεφτηκε να μπει και να κραξει για τη μαλακια του. Ειναι καλο να εχεις μια -μικρη- επαφη με τους χρηστες σου κυριως για να μην ξεφευγεις (και αυτο αναλογα το παιχνιδι) αλλα γενικα δεν αξιζει να φας τοσο κραξιμο για το τιποτα.

Μετα βγαινουν και λενε πως τα παιχνιδια τους δεν κανουν αρκετες πωλησεις και κουραφεξαλα. Πως γινοταν παλια να βγαζαν φραγκα ενω το κοστος παραγωγης και πωλησης ηταν πολλες φορες μεγαλυτερο σε σχεση με σημερα αλλα σημερα ενα παιχνιδι με 3.5 μυρια πωλησεις (βλεπε Tomb Raider) να μην ειναι αρκετες και να θεωρειται αποτυχια μονο οι λογιστες τους το ξερουν.

• Like 4
Δημοσ.

Διάβασα στο άρθρο του DF για το PS4 (inside PS4), πως δε θα έχει analog buttons το νέο χειριστήριο και σε αυτά συμπεριλαμβάνει και τα L1/L2. Αυτό σημαίνει πως δε θα έχουμε αναλογικές σκανδάλες στο PS4 controller?

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, για μένα θα είναι μεγάλη μακακία. Στο 360 έχω καταχαρεί racing games με τις καταπληκτικές σκανδάλες του χειριστηρίου.

Επίσης, ακόμα δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε θα υποστηρίζει μουσική αναπαραγωγή των CD's. Δηλαδή σύμφωνα με αυτά που πόσταρε ο Tilemaxx θα υποστηρίζει αναπαραγωγή gaming CD's (ίσως για υποστήριξη με το PS1) και ΔΕΝ θα υποστηρίζει μουσικά CD's.

Ειλικρινά τι πίνουν εκεί στη Sony γμτ ?? Δηλαδή παρουσιάζουν νέα κονσόλα, μας φτιάχνουν, γενικά πολλά θετικά πράγματα και βάζουν κάτι περιορισμούς. ΠΦφφφφφφ....

Δημοσ.

Μεγάλο πισωγύρισμα αν δεν έχει αναλογικά και δεν παίζει μουσικά CD. Ειδικά το πρώτο μου φαίνεται εξωφρενικό, στα racing games είναι υπεραπαραίτητες οι αναλογικές σκανδάλες.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Μετα βγαινουν και λενε πως τα παιχνιδια τους δεν κανουν αρκετες πωλησεις και κουραφεξαλα. Πως γινοταν παλια να βγαζαν φραγκα ενω το κοστος παραγωγης και πωλησης ηταν πολλες φορες μεγαλυτερο σε σχεση με σημερα αλλα σημερα ενα παιχνιδι με 3.5 μυρια πωλησεις (βλεπε Tomb Raider) να μην ειναι αρκετες και να θεωρειται αποτυχια μονο οι λογιστες τους το ξερουν.

wat

Θα αστειεύεσαι μάλλον. Παλιότερα το κόστος παραγωγής ενός ΑΑΑ τίτλου ήταν πολλές φορές υποπολλαπλάσιο σε σχέση με σήμερα. Αυτή τη στιγμή ένας ΑΑΑ τίτλος κοστίζει παραγωγικά πολλά εκατομύρια δολλάρια και είναι λογικό τα 3.5 εκατομύρια πωλήσεις να μην έχουν αποφέρει κέρδος. Δες μόνο για παράδειγμα το voice acting σε ΑΑΑ τίτλους που μπορεί να συμμετέχουν top ηθοποιοί πολλές φορές (ΜΕ3) ή τις διαφημιστικές καμπάνιες που πολλές φορές είναι υπερπαραγωγές (MW3).

Δημοσ.

Οσο τα παιχνίδια προσπαθούν να μοιάσουν στο Χόλιγουντ τόσο θα ανεβαίνει το κόστος και το κατώτερο όριο πωλήσεων για να μην υπάρχει ζημιά. Εκανε το CoD μια επιτυχία κι όλοι προσπαθούν να φάνε από την ίδια πίτα τώρα. Είναι λίγο τρελό παιχνίδι με 3.5 εκατ. πωλήσεις σε ένα μήνα να θεωρείται αποτυχία.

Δημοσ.

Μεγάλο πισωγύρισμα αν δεν έχει αναλογικά και δεν παίζει μουσικά CD. Ειδικά το πρώτο μου φαίνεται εξωφρενικό, στα racing games είναι υπεραπαραίτητες οι αναλογικές σκανδάλες.

Χαλαρωστε...τα μπροστα κουμπια (κυκλος,τετραγωνο κτλ) και πιθανον τα L1 και R1 θα ειναι πλεον ψηφιακα...

Δημοσ.

Ε ναι, οι σκανδάλες πλέον είναι το στάνταρ για οδήγηση. Τα άλλα είπαν ότι θα τα κάνουν ψηφιακά, γιατί κανείς δεν τα χρησιμοποιήσε ως αναλογικά σε αυτή τη γενιά. 

Δημοσ.

Σε driving games για όσους δεν χρησιμοποιούν σκανδάλες μια χαρά απαραίτητα είναι τα αναλογικά face buttons. Μα καλά τι τους πειράζουν εκεί που είναι;

Δημοσ.

Σε driving games για όσους δεν χρησιμοποιούν σκανδάλες μια χαρά απαραίτητα είναι τα αναλογικά face buttons. Μα καλά τι τους πειράζουν εκεί που είναι;

Μονο το gran turismo νομιζω τα χρησιμοποιουσε...Οπως καταλαβαινεις οταν το 99,9% των developers δεν τα χρησιμοποιει, προσπαθουν να κοψουν το κοστος απο οπου μπορουν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...