bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Την επόμενη φορά, θα το σκεφτώ αρκετά αν θα ασχοληθώ με το Brand της Sony. Ας κοιτάξουν πρώτα να φτιάξουν τις υπηρεσίες τους και να έχουν ένα αξιόλογο Support και μετά να μου βάζουν συνδρομή PS Plus για να παίζω online, αφού οι υπόλοιπες υπηρεσίες τους είναι τραγικές. Αν θες γράψε σε ποιά χώρα είναι δηλωμένο το PSN account σου και η κάρτα σου. Προσωπικά με ελληνικό PSN account και ελληνική κάρτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. To PayPal το ξεχνάς, εκτός αν έχει ήδη balance και φυσικά πρέπει να είναι και αυτό ελληνικό. Έχε υπόψιν ότι υπάρχει country (όχι απλά region/continent) lock σε τραπεζικές κάρτες και PSN cards. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η χώρα της κάρτας και του λογαριασμού πρέπει να είναι ίδια. Αγγλικό account + αγγλική κάρτα ή ελληνικό account και ελληνική κάρτα. Mix and match δεν δουλεύει. Αυτά είναι τετριμμένα και γνωστά θέματα, αλλά γενικά καλύτερα να ρωτάτε πριν προβείτε σε κινήσεις...
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Μα και εγώ δεν ανέφερα ότι έχω θέμα κάπου. Και προχθές γέμισα το Balance μου στο PayPal. Με τη Sony έχω θέμα και κυρίως με το Support της. Γιατί εμένα, δε με ενδιαφέρει ούτε αν μιλάω στο Support της SCEA ούτε της SCEE. Εγώ θέλω βοήθεια, και θέλω να την έχω είτε σε Live Chat, είτε με τηλέφωνο, είτε με mail. Ειδικά από τη στιγμή που τα σκάω. Και όταν όντως λαμβάνω Support, θέλω να λύνεται το πρόβλημα. Όχι να μου λένε "κοίταξε, φίλε, από προσωπική εμπειρία και εγώ όταν έχω τέτοια προβλήματα κάνω αυτό και αυτό. Δες αν δουλέψει και σε εσένα". Από τη μία εκτιμώ πολύ ότι ο άνθρωπος στην άλλη γραμμή όντως προσπαθεί να με βοηθήσει, αλλά δυστυχώς εγώ ίσως είμαι μία άλλη περίπτωση του προβλήματος και αυτή η λύση από "προσωπική εμπειρία" ίσως να μη δουλεύει σε μένα. Μίλησα για το g2a.com πριν που μου ζήτησαν αποδεικτικό ότι ο κωδικός είναι ακόμη ενεργός, και μου είπαν να μιλήσω με το αρμόδιο τμήμα και να τους στείλω ένα SS. Μίλησα με το Live Chat της SCEA και τον Arnold στο Live Chat και, όταν μου είπε ότι "Ναι! Αυτό μπορώ να το κάνω!" σταυροκοπιόμουν και έλεγα "Μαλάκα, θα το κάνει" επειδή με γλίτωνε από e-mail και αναμονή κάνα 12-24ώρου. Πήρα κάρτα για Γαλλία και δε μπορώ να τη περάσω στο Ελληνικό Account; Περάστε την εσείς! Άλλωστε, τα λεφτά η SCEE τα έλαβε από μένα. Ας επικοινωνήσουν τα τμήματα μεταξύ τους. Ο πελάτης δεν φταίει σε κάτι, ειδικά από τη στιγμή που σας τα έσκασε. Ο μόνος λόγος που δεν έβγαλα ακόμη την κονσόλα σε αγγελία, είναι για τις ρημάδες τις αποκλειστικότητες και ότι είμαι του καναπέ και του μοχλού. Αλλά πραγματικά, με τα τελευταία, το σκέφτομαι συνέχεια. Αυτό το θέμα δεν ήθελα να το αγγίξω, αλλά πέρα από όλα τα άλλα, δε μπορώ να βλέπω για το Battlefront preorder στο PC 30€ και στο PS4, σε ψηφιακό, 70! 100%+ πάνω! Τα ίδια και με NBA για παράδειγμα. Και τόσα άλλα δηλαδή. Και το Call Of Duty σε κλειδαδικο για pc 34ευρω και στο Playstation store 69.99 ή το Witcher 3 11ευρω απο κλειδαδικο και στο Ps4 55ευρω Και εγω μονο για τα Exclusives πηρα το Ps4(ειδικα Jrpg οπως Ni No Kuni/Dragon Quest και Bloodborne και Naughty Dog)αλλιως γραμμενο το ειχα οταν ψιλο ειδα τι πανε να περασουνε. Χαλασε δυστηχως και η Sony απο τα μεσα περιπου του ps3(οχι οτι και εκει δεν ειχε φαουλ αλλα τελος παντων) αλλα και με το 4,οταν αποφασισε να το βγαλει πιο φθηνα στην αγορα για να τα αρπαξει απο τις συνδρομες. Ακομα και η ποιοτητα του DS4,που ηταν ανεκαθεν γνωστη για τα ανθεκτικα της controller,επεσε. Κατα τα αλλα multiplattform στο pc απο μενα και exclusives σε ps4,οπως και εχω τωρα παρει(Bloodborne,Infamous και Final Fantasy X-X2)
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Αν θες γράψε σε ποιά χώρα είναι δηλωμένο το PSN account σου και η κάρτα σου. Προσωπικά με ελληνικό PSN account και ελληνική κάρτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. To PayPal το ξεχνάς, εκτός αν έχει ήδη balance και φυσικά πρέπει να είναι και αυτό ελληνικό. Έχε υπόψιν ότι υπάρχει country (όχι απλά region/continent) lock σε τραπεζικές κάρτες και PSN cards. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η χώρα της κάρτας και του λογαριασμού πρέπει να είναι ίδια. Αγγλικό account + αγγλική κάρτα ή ελληνικό account και ελληνική κάρτα. Mix and match δεν δουλεύει. Αυτά είναι τετριμμένα και γνωστά θέματα, αλλά γενικά καλύτερα να ρωτάτε πριν προβείτε σε κινήσεις... Δε θέλω να γίνω καθόλου επιθετικός, εκτός αν φανώ σε αυτό το ποστ, αλλά η τελευταία σου γραμμή με ωθεί να πω το "Καλώς τον κάπταιν Ομπβιους". Φυσικά και όλα αυτά τα έχω τσεκαρισμένα. Από το 2008 είμαι χρήστης του PSN. Όχι από χθες. Πρώτη φορά τρώω τέτοια ταλαιπωρία. Πάντοτε οι αγορές μου περνούσαν χωρίς κανένα θέμα. PSN+Κάρτες, όλα ελληνικά. Βέβαια εδώ δε περνάει το PayPal, το οποίο πέρασε κανονικά στο μαγαζάκι του κυρ-Στέφανου το πρωί για να μου στείλει την PSN Card των 20€.
bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δε θέλω να γίνω καθόλου επιθετικός, εκτός αν φανώ σε αυτό το ποστ, αλλά η τελευταία σου γραμμή με ωθεί να πω το "Καλώς τον κάπταιν Ομπβιους". Φυσικά και όλα αυτά τα έχω τσεκαρισμένα. Από το 2008 είμαι χρήστης του PSN. Όχι από χθες. Πρώτη φορά τρώω τέτοια ταλαιπωρία. Πάντοτε οι αγορές μου περνούσαν χωρίς κανένα θέμα. PSN+Κάρτες, όλα ελληνικά. Βέβαια εδώ δε περνάει το PayPal, το οποίο πέρασε κανονικά στο μαγαζάκι του κυρ-Στέφανου το πρωί για να μου στείλει την PSN Card των 20€. Ούτε εγώ θέλω να φανώ επιθετικός, απλά προσπαθώ να βοηθήσω, παρ' ότι δεν είμαι υποχρεωμένος. Συγνώμη δηλαδή, αλλά είσαι χρήστης PSN από το 2008 και δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει country lock; Πώς είναι όλα ελληνικά όταν αναφέρεις ότι αγόρασες γαλλική PSN card; Το ότι Γαλλία και Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, δεν σημαίνει ότι είναι συμβατές οι κάρτες με λογαριασμούς από άλλη χώρα. Βλακεία, αλλά έτσι είναι. Το PayPal είναι μπλοκαρισμένο λόγω CC (υπάρχει κόλπο να το γεμίσεις βέβαια) και εκτός αυτού πρέπει να είναι και αυτό ελληνικό.
Fulgore Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ούτε εγώ θέλω να φανώ επιθετικός, απλά προσπαθώ να βοηθήσω, παρ' ότι δεν είμαι υποχρεωμένος. Συγνώμη δηλαδή, αλλά είσαι χρήστης PSN από το 2008 και δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει country lock; Πώς είναι όλα ελληνικά όταν αναφέρεις ότι αγόρασες γαλλική PSN card; Το ότι Γαλλία και Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, δεν σημαίνει ότι είναι συμβατές οι κάρτες με λογαριασμούς από άλλη χώρα. Βλακεία, αλλά έτσι είναι. Για το οτι επρεπε να ρωτησει εν μερη ναι εχεις δικιο αλλα δεν ειχαμε απο παλια τα σαπια Capital Control που εχουμε τωρα Εδω δεν μπορει πχ καποιος δεν μπορει να αγορασει τιποτα digital και απο το Store της Blizzard,δηλαδη ακομα και συνδρομη για Wow πχ πρεπει να πληρωσεις στα λιγα μαγαζια που οι τιμες λογω εισαγωγων εχουν ανεβει...
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ναι, ήξερα ότι δε περνάει. Ναι, το γνώριζα! Πριν τη πάρω έκανα μεγάλη έρευνα αγοράς και απλά, και ενώ είχα δει ότι δεν γίνεται, δοκίμασα τη τύχη μου, επειδή το πρωί, όταν πήρα την 20ρα από ένα κατάστημα εδώ Ελλάδα, είχε τη σημαία της Ολλανδίας πάνω και δούλεψε. (Ρώτησα και αυτόν που μου έδωσε το κωδικό -τηλεφωνικά- και είπε ότι τόσο καιρό δεν του είχε αναφερθεί κανένα θέμα). Δεν γνωρίζω αν τελικά ήταν Ελληνική η κάρτα, αλλά ήταν αυτή. Όμως δοκίμασα τη τύχη μου. Ξέρεις τι ταλαιπωρία έχω φάει 2 μέρες;
bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Γενικώς οι περισσότερες αγορές ψηφιακών προϊόντων περνάνε βάσει της ΠΝΠ και έχω διαβάσει αναφορές ότι μερικοί αγοράζουν και physical goods από Amazon. Προσωπικά με ελληνική χρεωστική κάρτα (Πειραιώς) δεν έχω πρόβλημα ούτε στο PSN, ούτε στο Nintendo eShop, πάντα με ελληνικούς λογαριασμούς φυσικά. Το ξαναλέω, είναι βλακεία της Sony το country lock (αυτό δεν έχει σχέση με τα CC, υπήρχε χρόνια πριν), αλλά αφού ξέρετε τους κανόνες του παιχνιδιού από πριν πως είναι, δεν μπορώ να καταλάβω τις αγορές καρτών από άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Καλά, για Αγγλία που έχει άλλο νόμισμα, ούτε λόγος φυσικά. Μακάρι να ήταν τόσο απλό όσο οι αγορές παιχνιδιών από Αγγλία.
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Το PayPal είναι μπλοκαρισμένο λόγω CC (υπάρχει κόλπο να το γεμίσεις βέβαια) και εκτός αυτού πρέπει να είναι και αυτό ελληνικό. Είχα γεμάτο Balance. Με το Balance προσπαθούσα να κάνω αγορά. Ήταν και αυτό Ελληνικό. Κουράζομαι να λέω τα ίδια.
bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Ναι, ήξερα ότι δε περνάει. Ναι, το γνώριζα! Πριν τη πάρω έκανα μεγάλη έρευνα αγοράς και απλά, και ενώ είχα δει ότι δεν γίνεται, δοκίμασα τη τύχη μου, επειδή το πρωί, όταν πήρα την 20ρα από ένα κατάστημα εδώ Ελλάδα, είχε τη σημαία της Ολλανδίας πάνω και δούλεψε. (Ρώτησα και αυτόν που μου έδωσε το κωδικό -τηλεφωνικά- και είπε ότι τόσο καιρό δεν του είχε αναφερθεί κανένα θέμα). Δεν γνωρίζω αν τελικά ήταν Ελληνική η κάρτα, αλλά ήταν αυτή. Όμως δοκίμασα τη τύχη μου. Ξέρεις τι ταλαιπωρία έχω φάει 2 μέρες; Αυτό με την Ολλανδία πρώτη φορά το ακούω. Δεν σε αμφισβητώ φυσικά, μπορεί να είναι η εξαίρεση του κανόνα. Μου έχει τύχει αμερικάνικο DLC του Uncharted 3 να αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκή κόπια του παιχνιδιού, αλλά κι αυτό δεν είναι σύνηθες. Ελληνική χρεωστική/πιστωτική κάρτα δοκίμασες να βάλεις στον ελληνικό λογαριασμό PSN σου να τραβήξει από εκεί λεφτά; Είχα γεμάτο Balance. Με το Balance προσπαθούσα να κάνω αγορά. Ήταν και αυτό Ελληνικό. Κουράζομαι να λέω τα ίδια. ΟΚ, αυτό είναι όντως ανεξήγητο. Δοκίμασε να βάλεις την κάρτα απευθείας και αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, πάρε τηλ την Sony Hellas.
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σε προηγούμενο ποστ ανέφερα ότι δοκίμασα 3 χρεωστικές και μία πιστωτική. Και σε ένα ακόμη προηγούμενο ότι ήταν όλα Ελληνικές κάρτες και το PSN ελληνικό Account. Κουράζομαι και άλλο με τα ίδια. ΟΚ, αυτό είναι όντως ανεξήγητο. Δοκίμασε να βάλεις την κάρτα απευθείας και αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, πάρε τηλ την Sony Hellas. Όοοολα αυτά, τα έχω κάνει και έκανα τηλέφωνο στη Sony και έστειλα και mails και τίποτα. Για αυτό με έχουν ξενερώσει και δυστυχώς όπως πάει είναι μάλλον η τελευταία φορά που βρίσκομαι στους πελάτες της Sony.
bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Σε προηγούμενο ποστ ανέφερα ότι δοκίμασα 3 χρεωστικές και μία πιστωτική. Και σε ένα ακόμη προηγούμενο ότι ήταν όλα Ελληνικές κάρτες και το PSN ελληνικό Account. Κουράζομαι και άλλο με τα ίδια. Τότε παίζει να σου έχουν μπλοκάρει/κλειδώσει τον λογαριασμό μετά από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής... Κάνε υπομονή να ξεμπλοκάρει ή αγόρασε άλλη μια 20άρα. Δεν αξίζει τόση ταλαιπωρία και χαμένες εργατοώρες. ΥΓ: Σόρρυ που δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα posts, αλλά έχει γίνει λίγο αχταρμάς το thread (είναι για PS4 και εδώ συζητάμε γενικά περί PSN). Όοοολα αυτά, τα έχω κάνει και έκανα τηλέφωνο στη Sony και έστειλα και mails και τίποτα. Για αυτό με έχουν ξενερώσει και δυστυχώς όπως πάει είναι μάλλον η τελευταία φορά που βρίσκομαι στους πελάτες της Sony. Για την Sony Hellas κι εγώ δεν έχω την καλύτερη γνώμη. Ήθελα να αγοράσω το Sly Trilogy λόγω προσφοράς και δεν με άφηνε επειδή κάποτε είχα πάρει το Sly 1 δωρεάν μέσω PS+... μου λέγανε οι αθεόφοβοι να μου ακυρώσουν (!!!) το Sly 1 για να αγοράσω την τριλογία. Άκρη δεν έβγαλα και τελικά το πήρα κοψοχρονιά από το US store μέσω κλειδάδικου. Δυστυχώς οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι κακοπληρωμένοι και αδαείς. 1
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Τότε παίζει να σου έχουν μπλοκάρει/κλειδώσει τον λογαριασμό μετά από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής... Ρώτησα για κλείδωμα και δε μου ανέφερε κάτι ο υπάλληλος στο τηλέφωνο. Τέλος πάντων. Όντως, ας μη "σπαμάρω" περισσότερο.
ultralisk Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 δοκίμασες με απευθείας χρέωση της χρεωστικής και όχι μέσω paypal?
giorgos147 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Και απευθείας, και με γέμισμα των Funds από PC από PS και από κινητό.
bedazzled Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Με την τράπεζα μίλησες μήπως μπλόκαραν αυτοί την κάρτα για λόγους ασφαλείας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις