Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

aslanG7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι δεν ειχε 500, αλλα εγω βαση rumors  και facts (τα ανελυσα 2 σελιδες πιο πισω) σου λεω οτι η σονυ δε κανει με το ΠΣ4 τα λαθη που εκανε με το ΠΣ3

Και να το παω παραπανω το ΠΣ3 τοτε ειχε πανω του components που δικαιολογουσαν τι τσιμπημενη τιμη ασχετα με το οτι σαν τιμη δεν ηταν user-consumer friendly (Ολοι ξερουμε ποσο εκαναν τα BR εν ετει 2006, οπως μαζι και το SACD, και το τσιπακι για BC). Τωρα τι "περιεργο" εχει για να δικαιολογει μια αναλογα υψηλη τιμη περαν του κοστους της DDR5. Σονυ και MS θα εχουν τιμολογηση παρομοια. Ισως της ΜΣ να παιξει 20-30 ευρω πιο κατω, παρακατω δεν παει, γιατι δεν περνει την Σονυ να παει. Δε μπορει να βγαλουν σχεδον παρομοια σπεκς και να εχει η Σονυ ενα 50αρι καπελο. Θα φαει κραξιμο. Εγω σου λεω οτι θα χτυπησει ιδια τιμη και θα σου λεει:Κοιτα κυριε: Με ιδια χρηματα σου δινω DDR5 dedicated σε game only.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

50e πιο ακριβό θα είναι το Ps4 απο το νέο xbox και αυτό γιατί θα προσφέρει καλύτερα σπεκς, τώρα το ποιός θα κάνει έξυπνο μάρκετιγκ (πχ Microsoft τώρα το νέο xbox μαζί με Kinect 2 στα 400ε ,που το κινεκτ 1 έκανε 150 όταν βγήκε,μπορεί να δαγκώσει πολύ κόσμο ,ειδικά αν το ps4 είναι στα 450που για εκεί το κόβω προσωπικά) .

για μένα η σόνυ το Ps4 πρέπει να το πουλήσει έξυπνα μαζί με το vita και ας μπει μέσα κάνα χρόνο, γιατί? γιατί σε bundle αν φύγει τότε θα πουλήσουν και software vita ,θα έχουν περισσότερους στο Ps plus,θα θα θα.για πολλούς και διάφορους λόγους πρέπει να πουλήσει και ps vita ,είναι ευκαιρία να τα λανσάρει μαζί ,ένα νέο ξεκίνημα για το Psvita που άνετα με ένα bundle στα 500ε θα πουλήσει γύρω στα 5-10εκ σε ένα χρόνο,πράγμα απίστευτα σημαντικό για το Psvita.

• Like 1

Με βαση τα specs και την αρχικη τιμη του PSVita, εχω την εντυπωση οτι θα βγαλει με επιθετικη τιμη στα 399 η Sony το PS4. Μπορει να εχει λιγη χασουρα αλλα θα κερδισει τις εντυπωσεις με μια τετοια τιμη.

Για το XBOX θελω να δω πρωτα specs για να κανω μια εκτιμηση.

@Cortan

Μετά από αυτήν την έκθεση που διάβασα είναι δύσκολο να μην δω σημάδια fanboyσμου υπερ της MS. Είσαι πολύ αισιόδοξος σχετικά με την ανακοίνωση της MS.

Το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό που το PS4 δεν έχει BC με το PS3. Είναι 2 τελείως διαφορετικά συστήματα ως προς το hardware. Και μόνο όμως η υπηρεσία Gaikkai πρέπει να μας αφήνει υπερικανοποιημένους ειδικά αν βρουν κάποια πολιτική στο να παίζουν τα παιχνίδια του PS3 χωρίς δεύτερη αγορά.

Και αυτά που λες για το DS3, εντάξει δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Δεν πιστεύω να ήθελε κάποιος να μείνει με το DS3 ως δεύτερο χειριστήριο σε όλη τη γενιά και να μην έπαιρνε καινούργιο. Για μια προσωρινή λύση ναι, αλλά για όλη τη γενιά δεν το νομίζω. Εξάλλου το DS4 παρουσιάζει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις που δύσκολα θα κάνουν κάποιον να απορρίψει την αγορά του (εφόσον βέβαια το χρειάζεται, αλλά λίγο πολλοί όλοι έχουμε από ένα δεύτερο χειριστήριο σπίτι μας).

Για την RAM τώρα. Η Sony τελευταία στιγμή αποφάσισε πως το PS4 θα έχει 8GB RAM. Σχεδόν ότι είδαμε στο meeting ήταν υπό ανάπτυξη της 4GB Ram που είχαν οι developers στα χέρια τους. Η MS στην καλύτερη περίπτωση θα παρουσιάσει 8GB Ram και δεν νομίζω να είναι GDDR5. 

Και αυτό που είπες στο τέλος περί υποστήριξης του xbox από την MS μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Η MS έχει σταματήσει να προσφέρει νέα IPs. Sequels, sequels και... μα φυσικά sequels. Από την άλλη η Sony έχει 3 πάρα πολύ δυνατές κυκλοφορίες μέσα στο 2013 για το PS3, οι 2 εκ των οποίων είναι νέα IPs. Το ότι αποφάσισε να ανακοινώσει πρώτη τη κονσόλα της - και όπως μπορούμε να υποθέσουμε, να την κυκλοφορήσει και πρώτη - δείχνει πως δεν θέλει να την πάθει όπως τότε με το PS3, το οποίο καθυστέρησε πολύ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Στα του της Nintendo τώρα που ανέφερες στο τέλος, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου. Η κονσόλα δεν μπορεί να συγκριθεί σε δύναμη με αυτό που είδαμε στο PS4 και φαντάζομαι ούτε με αυτό που θα δούμε στο επόμενο xbox. Από  exclusives δεν έχει πολλά που να έρχονται και από ότι φαίνεται πάλι θα χάσει σημαντικό μερίδιο των multiplatform τίτλων που θα βγουν στις next-gen κονσόλες. 

Επομένως, η κόντρα της γενιάς θα είναι PS4 VS Next Xbox.

Naruto μετεφρασες λανθασμενα το ποστ μου. Οπως και ο PDS13.

Καταρχην, ημουν απο τους λιγους που πραγματικα μου αρεσε η παρουσιαση της Sony για το PS4 και το εγραψα η μου φαινεται? :P

Εγω δε μπορω να ειμαι φαν-μπου καμιας εταιρειας, ειτε λεγεται MS ειτε Sony. Τις θεωρω corporations που στοχευον στο κερδος και πολλες πολιτικες τους δε μου αρεσουν. Ειναι αληθεια βεβαια πως τα τελευταια χρονια (ισως και πιο παλια) εχω αναφερθει με ασχημα λογια για τη Sony. Το θεμα δεν ειναι πως αντιπαθω τη Sony και συμπαθω την MS. Απλως διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με πολλες πολιτικες της Sony. Και για το λογο αυτο δε μπορω να την εκθειαζω. Οι πολιτικες/ οι κινησεις αν θες της MS (γενικα, οχι μονο στο θεμα της κονσολας) με βρισκουν καπως πιο συμφωνο τα τελευταια χρονια, αλλα στις περιπτωσεις που κινειται με απαραδεκτο τροπο, το ιδιο εντονα την κραζω. Δες περιπτωσεις LIVE και Kinect στο 360. Για τον ιδιο λογο, δεν εχω πληρωσει και ουτε προκειται να πληρωσω για συνδρομη LIVE. Μονο μια εταιρεια συμπαθω και π.χ. μπορεις να με πεις fan, αυτη ειναι η Nintendo.

Στο θεμα του 360 και της υποστηριξης του, διαφωνω με οσους λενε πως η MS εχει σταματησει να το υποστηριζει. Δεν αναφερομαι μονο στεγνα στα παιχνιδια. Αναφερομαι στο συνολο παιχνιδια + software/user interface + media δυνατοτητες + hardware revisions. Μονο και μονο που εφερε το Metro στο 360, εφερε browser κτλ ειναι σημαντικα. Δειχνει πως θελει να κρατησει ενα χρηστη 360 στο μηχανημα του. Και αυτα εγιναν εν ετη 2012, οχι 2010. Δες πως ηταν το interface του 360 το 2006 και πως ειναι τωρα. Δε θα μπορουσε καποιος να φανταστει πως ανηκει στο middleware της ιδιας κονσολας.

Στο θεμα των παιχνιδιων, δεν ειναι μονο οι retail τιτλοι. Ειναι οι live arcade που πολλοί χρήστες PS3 ξεχνάνε πόσους τίτλους έχει εκεί το 360. To Trials Evolution, το Alan Wake: American Nightmare, το Minecraft κτλ είναι τίτλοι που έχουν κάνει πάταγο και είναι ελάχιστοι μόνο από τους τίτλους που υπάρχουν για το live arcade. Μετά έχουμε τους indie τίτλους. Στο θέμα των retail παιχνιδιών συμφωνώ πως έχουμε πολλά sequels, το ίδιο όμως πάνω κάτω γίνεται και στο ps3 με sequels. Τα sequels δε μπορείς να τα αποφύγεις. Ακόμα και στο PS4, θα έχουμε launch τίτλο sequel. Η Sony είναι τυχερή που έχει δύο εταιρείες τη Naughty Dog και την Quantic Dream και φέρνουν original IP's στο PS3 και απολαμβάνουμε παιχνίδια όπως το No ni kuni, το Beyond και το Last of Us. Ξεχνάς όμως τα IP's που είχαν έρθει στο 360 παλαιότερα, τα πόσα RPG ήρθαν, πόσα παιχνίδια έφερε exclusive η Rare. Ακόμα και πέρυσι είχαμε το Witcher 2. Το ότι μία κονσόλα δεν παράγει τα τελευταία χρόνια της την ίδια ποσότητα original παιχνιδιών με ότι τα πρώτα χρόνια είναι λογικό. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την υποστήριξη της MS στην κονσόλα. Όλοι οι 3rd party τίτλοι είναι παρών στο 360 και ορισμένες φορές με καλύτερα γραφικά. Μετά με τα hardware revision, η MS πρόσθεσε πράγματα, βελτίωσε τις αδυναμίες της κονσόλας εκεί που έπρεπε, έδωσε περισσότερα ports και ποιοτικότερο σασί, έδωσε touch πλήκτρα, έδωσε Wifi, ακόμα και το χειριστήριο που όπως ξαναέγραψα το θεωρώ μακράν το καλύτερο χειριστήριο που έχει βγει σε κονσόλα (προσωπική μου άποψη αλλά με βολεύει απόλυτα), ακόμα και σε αυτό διόρθωσαν τη μία του αδυναμία με το σταυρό. Δες από την άλλη τη Sony που αφαίρεσε features, που πετσόκοψε το PS3 και που έβγαλε το αντι-αισθητικό και χαμηλής ποιότητας super-slim.

Σόρρυ αλλά αν κάποιος όλα τα παραπάνω δεν τα θεωρεί υποστήριξη και λέει πως η κονσόλα έχει πεθάνει, πιστεύω πρέπει να θεωρείται πολύ περισσότερο fanboy από ό,τι εγώ. Η άποψή μου είναι πως το 360 είναι υπόδειγμα κονσόλας για υποστήριξη έχοντας βγει Ευρώπη επαναλαμβάνω 1,5 χρόνο νωρίτερα από το PS3. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πολύ πολύ καλή υποστήριξη που χαίρει το PS3. Έτερον εκάτερον. Είναι δύο κονσόλες που ακολουθούν πλέον παράλληλες πορείες και έχουν πολύ καλή υποστήριξη ακόμα και τώρα.

Στα υπόλοιπα του ποστ μου, σχολίασα δύο αρνητικά της ανακοίνωσης του PS4, επιγραμματικά είναι τα εξής:

1) η έλλειψη BC σε digital τίτλους και πως αυτό είναι σε πλήρη αντίφαση με το προφιλ που θέλει να περάσει η Sony για το PS4. Επιμένω πως είναι εφικτό να επαναπρογραμματίσει τους τίτλους του PS3 η Sony µε emulation profiles και να τους δώσει digital και σε όσους χρήστες τους έχουν ήδη αγοράσει, να τους δίνει δωρεάν. Και εδώ θα είμαστε που θα δείτε το PS Store να παίρνει τίτλους Digital PS3 και να τους χρεώνει ανεξαρτήτως σε όλους είτε έχουν αγοράσει το παιχνίδι στο PS3 είτε όχι. Ίδια ιστορία έχει γίνει με το PS Vita και τους τίτλους του PSP. Ακριβώς όμως.

Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία το να μην φέρει το PS4 BC για τα παιχνίδια τουλάχιστον του PS1 και του PS2. Εφόσον η νέα κονσόλα θα έχει οπτικό μέσο, θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσφέρει τέτοια υποστήριξη. Μένει να δούμε. Ελπίζω η Sony να αλλάξει μυαλά και να την προσφέρει.

2) H μη υποστήριξη του DS3. Επίσης ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Μόνο το γεγονός πως θέλει η Sony να πουλήσει περισσότερα DS4. Δε γίνεται να κόβεις το support σε ένα χειριστήριο που όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ μου έχει πουλήσει 10 με 50 ίσως και 100 φορές περισσότερα κομμάτια από το ..Move.

Δε νομίζω τα παραπάνω αρνητικά να ακυρώνουν όλα τα θετικά του PS4 και σαφώς δεν ακυρώνω εγώ το ίδιο το ποστ μου όπως λέει ο PDS13. Λίγα αρνητικά δεν είναι ικανά να σκιάσουν μία πραγματικά πολλά υποσχόμενη παρουσίαση νέας κονσόλας και το πιστεύω αυτό. Αν κάποιος ακυρώνει τα θετικά του PS4 αυτή είναι η Sony. Δυστυχώς η πραγματικότητα PDS13 είναι πως η Sony ακολουθώντας τις ίδιες παλιομοδίτικες και stubborn τακτικές της ακυρώνει η ίδια τις όμορφες ιδέες της και το vision της για το νέο Playstation.

Τέλος, στο σχόλιο σου Naruto πως είμαι αισιόδοξος για την παρουσίαση του νέου xbox από την MS έχω να πω πως πρώτον πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, εξάλλου είμαστε Gamer και αναμένουμε τα καλύτερα :D Δεύτερον, όπως είχα γράψει πριν από 1 μήνα πως θα ήταν αυτοκτονία και μεγάλη μακακία της Sony να δώσει τη μισή μνήμη στο PS4 και αποδείχθηκα σωστός (να μην πω προφήτης), έτσι θα πω και πάλι πως θα είναι εξίσου αυτοκτονία για την MS να έχει λιγότερη μνήμη στο νέο xbox. Και επειδή η MS έχει γεμίσει λεφτά από το 2011 και μετά, θεωρώ πολύ πιθανό να φέρει 8GB στο νέο 360 (DDR3) και επιπλέον να προσθέσει και άλλη μνήμη για άλλες δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως επίσης και αρκετή μνήμη embedded ram, όπως είχε κάνει και με το 360. Και για να έχει προς τα πίσω συμβατότητα με το 360. Τα μόνα πιστεύω που μπορεί να χαλάσουν μία επιτυχημένη παρουσίαση του νέου xbox είναι οι μακακίες της MS µε το LIVE και το Kinect. Όπως δήλωσα και στο προηγούμενο ποστ.

• Like 1

Skanjos δεν υπαρχει αγορι μου...εχεις βγαλει απο μια απλη παρουσιαση με καποια specs και καποιες παρουσιασεις παιχνιδιων και χωρις το αντιπαλο δεος να εχει παρουσιασει το οτιδηποτε τα ακολουθα:

Τις τιμες πωλησης των 2 κονσολων,το ποια θα ειναι καλυτερη και μαλιστα με μαθηματικη ακριβεια,οτι τα παιχνιδια στη κονσολα της Sony θα μας ριξουν το σαγονι γιατι οι developers ξερανε για 4mb και ξαφνικα μαθανε οτι θα ειναι 8 κτλ...

Μηπως λεω μηπως να περιμενεις να δουμε και τη παρουσιαση του XBOX να δουμε και τα πρωτα παιχνιδια και οχι demo σε PC και υστερα να βγαλεις τα συμπερασματα σου;

http://www.dsogaming.com/news/unreal-engine-4-not-as-impressive-on-ps4-as-on-pc-comparison-between-elemental-pc-ps4-demos/

:-D PS4 FOR THE WIN  :-D

We also know that Elemental was running at 1080p and 60fps on the PC. Epic Games has not revealed the resolution and the framerate of the PS4 version, though we expect it to be at 1080p and 30fps.

Το κατακρεούργησαν άσχημα αλλά στο τελος πιστεύουν οτι θα  πετύχουν το στόχο των 30fps σε 1080p!

Well done Sony, very promising hardware! Mπουχαχαχαχα

Oταν μια 680gtx με full details έτρεξε 60fps σε 1080p.

Σε ποιο hardware?

Γιατι τo τελικo δεν υπαρχει ακομα πουθενα για τους devs.

@cortaN@

Αμαν ρε συ με τα σεντονια! :P

Καθε φορα αποφευγω να απαντησω γι αυτον τον λογο.Kαθε ποστ σου καταπιανεται με ολες τις πτυχες του gaming. :P

Skanjos δεν υπαρχει αγορι μου...εχεις βγαλει απο μια απλη παρουσιαση με καποια specs και καποιες παρουσιασεις παιχνιδιων και χωρις το αντιπαλο δεος να εχει παρουσιασει το οτιδηποτε τα ακολουθα:

Τις τιμες πωλησης των 2 κονσολων,το ποια θα ειναι καλυτερη και μαλιστα με μαθηματικη ακριβεια,οτι τα παιχνιδια στη κονσολα της Sony θα μας ριξουν το σαγονι γιατι οι developers ξερανε για 4mb και ξαφνικα μαθανε οτι θα ειναι 8 κτλ...

Μηπως λεω μηπως να περιμενεις να δουμε και τη παρουσιαση του XBOX να δουμε και τα πρωτα παιχνιδια και οχι demo σε PC και υστερα να βγαλεις τα συμπερασματα σου;

απόψεις λέμε ,αυτές είναι οι δικές μου, σε τέτοια πράγματα σπάνια πέφτω έξω.εδώ θα είμαστε

http://www.dsogaming.com/news/unreal-engine-4-not-as-impressive-on-ps4-as-on-pc-comparison-between-elemental-pc-ps4-demos/

:-D PS4 FOR THE WIN  :-D

We also know that Elemental was running at 1080p and 60fps on the PC. Epic Games has not revealed the resolution and the framerate of the PS4 version, though we expect it to be at 1080p and 30fps.

Το κατακρεούργησαν άσχημα αλλά στο τελος πιστεύουν οτι θα  πετύχουν το στόχο των 30fps σε 1080p!

Well done Sony, very promising hardware! Mπουχαχαχαχα

Oταν μια 680gtx με full details έτρεξε 60fps σε 1080p.

Ναι έκαναν λάθος ...επρεπε να ειχαν φτιάξει ενα SoC: με FX  2* 8350 16 core cpu + GPU 2* 7990 + 32Gb GDDR5 + 1Gb EDRAM για να είναι καλύτερο από τα pc που θα βγούν το 2016.....

και μάλιστα με 499,99 ευρω ....

ΕΛΕΟΣ....

• Like 2

Oχι να πουλας τζαγκουαρ των 10 δολαρίων και gpu που στη λιανική τωρα εχει 150 ευρω του χρονου 500αρικο!

Γιατι ρε φίλε τι καλύτερο είχε να πουλήσει  AMD ???

''This demo was created/running on approximation hardware - not final dev/PS4 silicon. Also, the demo was created within a constrained timeframe for showing. Just for sh**s and giggles, the demo only used 27-29% of the AH resources - unoptimized. Before you ask, there is no link, I am the link.''

http://beyond3d.com/showpost.php?p=1712718&postcount=88

Για το unreal demo.Αυτο που εγραψα πριν το βρηκα και σε προχειρο search.

Υπάρχει στην αγορα 8 core jaguar  ή  έχει η 150 ευρώ η 7970 m ???

και όλα αυτά σε ένα SoC ???

Μήπως επειδή είσαι Ελληνας  να στο χάριζαν κιόλας???

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...