Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα psn (Αμερικάνικο - Ευρωπαϊκό)?

Έχω παρατηρήσει ότι τα παιχνίδια στο Αμερικάνικο Store μας βγαίνουν πιο φθηνά, εξαιτίας της συναλλαγής. Δηλαδή κοιτούσα το FIFA 15 και ενώ στο Ευρωπαϊκό store έχει 69.90€, στο Αμερικάνικο το δίνουν 59,90$ που στην ουσία βγαίνει 46€. Στην ουσία 24€ διαφορά.

Αν έχουμε usa account και αγοράσουμε το παιχνίδι τι γίνεται με το online από τη στιγμή που έχουμε plus σε Ευρωπαϊκό account?

Αν ειναι και τα δυο accounts σου primary στην κονσολα σου θα μπορεις να χρησιμοποιεις το plus ανεξαρτητα απο που το πηρες(ευρωπαικο ή αμερικανικο).
  • Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eρώτηση κύριοι : Το να έχεις ξένο (βλέπε: ΑμεριΚλάνικο) account ΜΟΝΟ έχει επιπτώσεις (lag) στο online gaming/multiplayer ? Λογικά δεν θα συνδέεσαι μέσω Αμρικάνικων server ? Eρώτηση που έχει να κάνει και με το XONE και όχι μόνο με το PS4...

Aπο αυτά που καταλαβαίνω - και στην περίπτωση που έχεις 1 μόνο κονσόλα (primary) - αυτό που συμφέρει είναι το να έχεις ενα Ευρωπαικό account για multiplayer κτλπ και ενα άλλο (Αμερικάνικο κατα προτίμηση λόγω τιμών) για digital αγορές, σωστά ? *

* καθώς το PSplus μοιράζεται στους λογαριασμούς της ιδιας κονσόλας

ΥΓ : Σχετικά με το "μοίρασμα" του Plus, αμα έχω βάλει (plus) στο Ελληνικό μου account, μπορώ να αγοράζω plus Προσφορές απο το Αμερικάνικο (και το αντίθετο) ή είναι μόνο για το multiplayer ?

Δημοσ.

Αυτο που συμφερει ειναι να κανεις δυο προφιλ πχ ενα αμερικανικο και ενα ευρωπαικο. Αν προκειται να κανεις αγορες digital τοτε συμφερει να αγοραζεις απο τον αμερικανικο λογω συναλλαγματος και να παιζεις απο το ευρωπακο σου προφιλ/account. Μπορεις κανονικα με το plus σου να παρεις τα δωρακια σου και στον αμερικανικο και στον ευρωπαικο ανεξαρτητα απο ποιο store το αγορασες το plus.

• Like 1
Δημοσ.

Τα "δώρα" του Plus δε μοιράζονται. 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το Plus μοιράζεται μεταξύ λογαριασμών όσον αφορά το online multiplayer. Το cloud saving και οι προσφορές και τα δωρεάν παιχνίδια όμως ισχύουν μόνο για το λογαριασμό που έχει το Plus. Εφόσον τα κατεβάσει αυτός ο λογαριασμός και είναι primary, φυσικά και τα παίζουν και οι υπόλοιποι, αλλά με Plus σε ένα λογαριασμό δεν μπαίνεις από τον άλλο και παίρνεις τα δωρεάν παιχνίδια. 

Είμαι κατά 99% σίγουρος γι' αυτό, και θα το επιβεβαιώσω μόλις μιλήσω με τον φίλο μου που κάνουμε sharing, απλώς είπα να μην περιμένω και την πατήσει κανείς. Better to err on the side of caution που λένε κι εδώ στο (προς το παρόν) UK :P

• Like 1
Δημοσ.

Το ρωτησα σε ενα μελος του ps4forum και ηταν αρκετα σιγουρος για αυτο με τα δωρα. Για δες το και επιβεβαιωσε το vole. Για το online το εχω δοκιμασει ο ιδιος εχοντας plus απο αμερικανικο και παιζω στο ευρωπαικο μου. Απο εκει και περα, πρεπει να φτιαχτει επισης section εδω στο foroum που εχει να κανει με το game sharing.

Δημοσ.

φιλε anticamber αν δεις κατω κατω στι σελιδα του internet test του ps4 εχει ενα * και λεει οτι το test δεν ειναι accurate μην περιμενεις να δεις απο κει ταχυτητες εμενα μου κανει σκαμπανεβασματα και στο down και στο up. Η γραμμη μου ειναι 18mbps down και 1mbps up αλλα στο PS4 μου βγαζει 12.5 με 14 στο down και 0.700 με 0.800 στο up. Δοκιμασε και με καλωδιο πιστευω εκει θα δεις καλυτερη συμπεριφορα αλλα και παλι δεν θα παρεις πραγματικες ταχυτητες. εγω εχω δει lag μονο οταν εχω μεγαλο ping σε speedtest που κανω απο PC η κινητο!

Με καλώδιο είμαι παντα.Απλα ρωταω αν συμβαίνει το ίδιο και σε αλλους για να καταλάβω αν έχει πρόβλημα η γραμμή μου.

Εχεις δίκιο για τον αστερισκο,δεν το θυμομουν.

Δημοσ.

Με καλώδιο είμαι παντα.Απλα ρωταω αν συμβαίνει το ίδιο και σε αλλους για να καταλάβω αν έχει πρόβλημα η γραμμή μου.

Εχεις δίκιο για τον αστερισκο,δεν το θυμομουν.

Συμβαίνει και σε εμένα, πάντως. Δε νομίζω πως είναι πρόβλημα της γραμμής σου. 

Δημοσ.

Τα "δώρα" του Plus δε μοιράζονται.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το Plus μοιράζεται μεταξύ λογαριασμών όσον αφορά το online multiplayer. Το cloud saving και οι προσφορές και τα δωρεάν παιχνίδια όμως ισχύουν μόνο για το λογαριασμό που έχει το Plus. Εφόσον τα κατεβάσει αυτός ο λογαριασμός και είναι primary, φυσικά και τα παίζουν και οι υπόλοιποι, αλλά με Plus σε ένα λογαριασμό δεν μπαίνεις από τον άλλο και παίρνεις τα δωρεάν παιχνίδι:-) α.

Είμαι κατά 99% σίγουρος γι' αυτό, και θα το επιβεβαιώσω μόλις μιλήσω με τον φίλο μου που κάνουμε sharing, απλώς είπα να μην περιμένω και την πατήσει κανείς. Better to err on the side of caution που λένε κι εδώ στο (προς το παρόν) UK :P

Εχω κανει share με 1 φιλο.Οτι game αγοραζω με το κυριο προφιλ στην κονσολα μου μπορω να το παιξω μονο με αυτό το account.Στα αλλα account είναι κλειδωμενα.Οτι game έχει αγορασει ο φιλος μπορω να το παιζω στην κονσόλα μου με ολά τα accounts.Το ιδιο ισχυει και για αυτον.Επίσης όποια games του plus εχω κατεβάσει απο την δική μου κονσολα με το κυριο account μπορω να τα παιζω μονο με αυτο,στα υπολοιπα accounts είναι κλειδωμενα.Το Plus το έχω αγοράσει με το δικο μου account και το χρησιμοποιει και ο φίλος.Στην δικη του κονσόλα αυτος μπορει να χρησιμοποιει το Plus με ολα τα accounts.

Αυτοι λοιπον είναι οι περιορισμοί του game share.Πριν κάνω share δεν υπηρχαν αυτοι οι περιορισμοί.Και δυστυχως για να γίνει το share έπρεπε να "σπασω" το share μετάξυ PS3 και PS4.Οποτε δεν μπορω πλεον να παίζω στο PS3 τα games που εχω κατεβάσει σε αυτο με το account που έχει plus γιατί είναι το ίδιο account με το οποιο εχει γίνει το share.

Για να γινει το game share έπρεπε να κανω deactivate απο την σελιδα της Sony μεσω του λογαριασμου μου.

Εφοσον γινει αυτό οτι share εχεις κανει με αλλη κονσολα "σπαει",στην δικη μου περιπτωση με το PS3.

Για να κάνουμε παλι deactivate πρεπει να περασουν 6 μηνες.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που συμφερει ειναι να κανεις δυο προφιλ πχ ενα αμερικανικο και ενα ευρωπαικο. Αν προκειται να κανεις αγορες digital τοτε συμφερει να αγοραζεις απο τον αμερικανικο λογω συναλλαγματος και να παιζεις απο το ευρωπακο σου προφιλ/account. Μπορεις κανονικα με το plus σου να παρεις τα δωρακια σου και στον αμερικανικο και στον ευρωπαικο ανεξαρτητα απο ποιο store το αγορασες το plus.

Πόσο σίγουρος είσαι γι αυτό? Δηλαδή εγώ σκέφτομαι να αγοράσω digital το FIFA 15 από έναν usa account που έχω, αλλά θέλω να παίζω και online που χρειάζεται plus, το οποίο έχω στον ευρωπαϊκό λογαριασμό. 

Για παράδειγμα, έχω αγοράσει digital ένα παιχνίδι από χρήστη του insomnia, στο οποίο για να το παίξω πρέπει να μπω με συγκεκριμένο χρήστη. Δηλαδή δεν μπορώ να το παίξω από το βασικό account μου. Με αυτή τη λογική, αν κατεβάσω το FIFA 15 από το usa account, θα μπορώ να το παίξω μόνο από αυτό το account. Έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Πόσο σίγουρος είσαι γι αυτό? Δηλαδή εγώ σκέφτομαι να αγοράσω digital το FIFA 15 από έναν usa account που έχω, αλλά θέλω να παίζω και online που χρειάζεται plus, το οποίο έχω στον ευρωπαϊκό λογαριασμό. 

Για παράδειγμα, έχω αγοράσει digital ένα παιχνίδι από χρήστη του insomnia, στο οποίο για να το παίξω πρέπει να μπω με συγκεκριμένο χρήστη. Δηλαδή δεν μπορώ να το παίξω από το βασικό account μου. Με αυτή τη λογική, αν κατεβάσω το FIFA 15 από το usa account, θα μπορώ να το παίξω μόνο από αυτό το account. Έτσι δεν είναι?

Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο AntiCamber από πάνω. Πρέπει η κονσόλα να είναι activated as primary σε ένα λογαριασμό για να μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια του με άλλους λογαριασμούς στην κονσόλα.

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος εγώ είναι πως αν έχεις Plus σε ενεργοποιημένο λογαριασμό μπορείς να μπεις με άλλο λογαριασμό να κατεβάσεις τα δωρεάν παιχνίδια (όχι να τα παίξεις αν είναι κατεβασμένα από τον κύριο λογαριασμό με το Plus). 

Σίγουρα πάντως, 100% δοκιμασμένο, μπορείς να μπεις από λογαριασμό που δεν έχει Plus - αν υπάρχει στην κονσόλα ενεργοποιημένος λογαριασμός με Plus - και να παίξεις multiplayer. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που αγορασες δεν μπορει να γινει ποτε primary και θα παιζει αναγκαστικα απο το συγκεκριμενο μονo προφιλ. Σε ολα τα υπολοιπα προφιλ που θα εχεις με τα αλλα acounts σου θα δειχνει με λουκετο. Για το online που λεω ειμαι απολυτα σιγουρος αφου το χρησιμοποιω. Απο την στιγμη που τα accounts σου ειναι primary στην κονσολα σου το plus μοιραζεται ανεξαρτητα απο που το αγορασες. Για τα δωρα οπως ειπαμε και παραπανω, πρεπει να το επιβεβαιωσει καποιος απο εδω, δεν κοβω το χερι μου για αυτο.
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος εγώ είναι πως αν έχεις Plus σε ενεργοποιημένο λογαριασμό μπορείς να μπεις με άλλο λογαριασμό να κατεβάσεις τα δωρεάν παιχνίδια (όχι να τα παίξεις αν είναι κατεβασμένα από τον κύριο λογαριασμό με το Plus). 

Όχι δεν μπορείς. Δοκίμασα τώρα με τον usa account που έχω να δω αν μπορώ να κατεβάσω τα δωρεάν του plus, αλλά μου λέει ότι πρέπει να αποκτήσω plus συνδρομή.

Αυτο που αγορασες δεν μπορει να γινει ποτε primary και θα παιζει αναγκαστικα απο το συγκεκριμενο μονo προφιλ. Σε ολα τα υπολοιπα προφιλ που θα εχεις με τα αλλα acounts σου θα δειχνει με λουκετο. Για το online που λεω ειμαι απολυτα σιγουρος αφου το χρησιμοποιω. Απο την στιγμη που τα accounts σου ειναι primary στην κονσολα σου το plus μοιραζεται ανεξαρτητα απο που το αγορασες. 

Οπότε εγώ για να παίζω τα παιχνίδια μου έχω στον usa account από το Ευρωπαϊκό, τι πρέπει να κάνω? Γιατί ούτε καν τα demo δεν μπορώ να παίξω. Ενώ αν είμαι συνδεδεμένος στον usa, μπορώ να παίξω τα παιχνίδια του βασικού μου account.

Για παράδειγμα τον usa account δεν τον έχω ως primary. Μπορώ να έχω primary στην ίδια κονσόλα πάνω από 1 account?

Δημοσ.

Όχι δεν μπορείς. Δοκίμασα τώρα με τον usa account που έχω να δω αν μπορώ να κατεβάσω τα δωρεάν του plus, αλλά μου λέει ότι πρέπει να αποκτήσω plus συνδρομή.

Οπότε εγώ για να παίζω τα παιχνίδια μου έχω στον usa account από το Ευρωπαϊκό, τι πρέπει να κάνω? Γιατί ούτε καν τα demo δεν μπορώ να παίξω. Ενώ αν είμαι συνδεδεμένος στον usa, μπορώ να παίξω τα παιχνίδια του βασικού μου account.

Στειλε μου pm και θα στα εξηγησω οσα ξερω και οσα χρησιμοποιω εγω γιατι και εγω ειχα πολλες αποριες περι accounts κτλ. Θα προσπαθησω να σε βοηθησω.
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο AntiCamber από πάνω. Πρέπει η κονσόλα να είναι activated as primary σε ένα λογαριασμό για να μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια του με άλλους λογαριασμούς στην κονσόλα.

Σίγουρα πάντως, 100% δοκιμασμένο, μπορείς να μπεις από λογαριασμό που δεν έχει Plus - αν υπάρχει στην κονσόλα

Οταν με το κυριο account το οποιο εχεις activated στην κονσολα ΣΟΥ και εχεις αγορασει με αυτο Plus κατεβασεις games του Plus τοτε μπορεις να παιξεις αυτα τα games και με αλλα accounts στην ιδια κονσολα.

Δεν νομιζω ομως να γινεται να κατεβασεις games του Plus με αλλα accounts τα οποια δεν εχουν συνδρομη Plus.Θα σου εμφανιζει οτι το game πρεπει να το αγορασεις και διπλα οτι ειναι free μονο αν εισαι Plus.

Οταν εχεις κανει game share με αλλον οπως εγω τοτε μπορεις να παιξεις τα games του Plus μονο με το κυριο account με το οποιο τα εχεις αγορασει.Στα αλλα accounts τα εχει κλειδωμενα.Αυτο συμβαινει οπως εγραψα πιο πριν και με τα αλλα games τα οποια εχουν αγοραστει με το account με το οποιο εχει γινει το share.

Επειδη λοιπον εμενα δεν με αφηνε να παιξω τα games του Plus με αλλα accounts δοκιμασα το εξης:

Εφτιαξα 1 account καινουριο στο οποιο εδινε free 15 ημερες Plus.Και παλι ομως δεν με αφηνε να παιξω τα games του Plus που ειχαν κατεβει με το κυριο account που ειχε αγοραστει το Plus.Και ας εδειχνε στο account μου το σημα οτι εχω plus.Μετα δοκιμασα το αλλο:Με αυτο το account μπηκα στο Store και κατεβασα 1 game του Plus.Και εκει εφαγα το 2ο ακυρο,δεν με αφηνε να παιξω το game που κατεβασα και ας ειχα plus.

Απ'οτι εχω καταλαβει,δεν εχω καμια προσβαση στα games του Plus γιατι το Plus μοιραζεται με τον φιλο οπως και τα αλλα games που εχουν αγοραστει με το κυριο account μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...