Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι θελεις να το κανεις vs το θεμα; Εχω γραψει σε αλλο μου σχολιο οτι θα αλλαζε η τιμη αν ειχαν βαλει πιο καλο cpu στο ps4. Ξεκολλα ρε συ, δεν υπεκφευγω τιποτα, την αποψη μου γραφω, ας ειναι και ανοητη οπως εγραψες. Τον i7 τον ανεφερα μονο και μονο για να τονισω την διαφορα του "δυνατου" jaguar που γραφουνε τα διαφορα σαιτ. Για τιποτα αλλο. Ουτε χολη ουτε τιποτα δεν βγαζω. Εχω την κονσολα, θα παρω και το xbone και ολα καλα. Η αναβαθμιση που θα προτεινα, ρωτοντας και εγω διαφορα ατομα σε φορουμ κτλ, μπορει να ερθει και μεσω os ή update απο την Sony μιας και το xbone ειναι πολυ καλυτερο στο multitasking και γενικα τα πηγαινει καλυτερα σε επιδοσεις ασχετα απο τα games, εχoντας το ιδιο cpu με το ps4.

Το να γράφεις "με τσιγκλιζει να διαβαζω τετοιου ειδους βλακειες περι δυναμης" δεν είναι άποψη. 

Το θέμα με το αργό multitasking -πέραν της διαχείρισης της μνήμης που είναι θέμα κώδικα- δεν έχει να κάνει με την αδύναμη αρχιτεκτονική του Jaguar που αλλά με τον χαμηλό του χρονισμό. Το να αυξήσεις την ταχύτητα σε 8πύρινο σημαίνει πως έχεις μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης που επιφέρει ανάγκη για επανασχεδιασμό της κονσόλας και βγάζει θέμα αξιοπιστίας. Από της στιγμή που πήγαν σε λύση χαμηλής κατανάλωσης δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από τα modules τύπου Kabini. Δεν νοείτε απλά "να βάλουν πιο καλό CPU". Πέρα από σχεδιαστική άποψη, δεν έχουμε πια ιδιαίτερες powerPC υλοποιήσεις για να ζητάμε περισσότερα hertz από την CPU όπως έκανε το PS3. Μεγάλο υπολογιστικό φόρτο μπορεί πλέον να το σηκώσει η GPU μέσω GPGPU. Με απλά λόγια μπορεί να τρέξει compute εντολές χωρίς να καθυστερεί ουσιαστικά (ασύγχρονα) τις εντολές για γραφικά. Όπως και να'χει να προτείνεις σενάριο που έχει νόημα να "βελτιώσουν" τον CPU αντί της GPU είναι απλά αστείο.

H άλλη πατάτα είναι το "κανονικό" 8πύρινο. Προφανώς το θέμα που θίγεις είναι αν έχουμε πραγματικούς cores στις διαφορετικές αρχιτεκτονικές των πολυπύρηνων της intel (hyperthreading) και AMD (modules). Η APU του PS4 δεν ακολουθεί την Bulldozer αρχιτεκτονική (που έχουν οι περισσότεροι πολυπύρηνου επεξεργαστές της AMD) που βάζει δύο πυρήνες σε ένα module με shared λειτουργίες. Το PS4 έχει 8 φυσικούς, ανεξάρτητους πυρήνες με 128 bit FPU & πρόσβαση σε 512 Kb L2 cache ο καθένας. 

Η σύγκριση φυσικά ανάμεσα σε ένα επεξεργαστή των 300 ευρώ που πάει χαμένος σε gaming και το ολοκληρωμένο σύστημα των 400 ήταν κάτι που μόνο σε forum της ign θα περίμενα. Από την άλλη τα site που σε "τσιγκλάνε" δεν μας τα ανέφερες.

Μερικοί από εδώ φαντάζομαι κατάλαβαν πως επιμένω όχι γιατί κόβομαι να υπερασπιστώ το PS4 αλλά πήγες να το παίξεις master racer.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πηγα να το παιξω τιποτα.. dafuq..Τι master racer? Αλλη ορεξη δεν εχω ρε συ..Για το eurogamer λεω προφανως. Τζαμπα μου γραφεις εκθεση για να μου αποδειξεις το οτιδηποτε θελεις να υποστηριξεις. Τα πιο πολλα απο αυτα τα γνωριζω, δεν χρειαζεται λοιπον να κουραζουμε το τοπικ με κατεβατα κειμενα. Οσο αφορα το αν θελεις ή οχι να διαβαζεις αυτα(τα ανοητα ή ηλιθια ή πατατιες και διαμαντια π γραφω κατα την αποψη σου) που γραφω..Υπαρχει και το ignore.. Υπαρχουν πολλοι εδω που καταλαβαν τι ηθελα να σχολιασω και που το πηγαινα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τελικα πηρα το πακετο με το destiny+ επεκταση εγγυησης και τελος.Τωρα αν στο μελλον θα εχω προβλημα θα το δειξει η πορεια σε αυτο!!Εγω παντως αναγκαστηκα να το ρισκαρω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην με τρωει τοσο πολυ το αγχος για την κονσολα

Με λιγα λογια το αποφασισα παιδες!!! :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα σου παθει κατι, μην αγχωνεσαι. Απλα μην το στριμωξεις πουθενα σε κανενα επιπλο και δεν ελευθερωνεται σωστα ο αερας που θα βγαινει πισω απο το ps4, με αποτελεσμα να σου ζεσταινεται παραπανω. Εχω διαβασει οτι δεν κανει να το εχεις σε καθετη θεση καθως η κονσολα δεν θα εχει καλο airflow. Γνωμη μου ειναι επισης να μην το αφηνεις συνεχεια σε standby mode αλλα να το κανεις turn off γιατι εδω στην Ελλαδα με την ΔΕΗ κτλ ποτε δεν ξερεις τι γινεται.. Εκτος αν εχεις καλο σταθεροποιητη/UPS.

Λιγο προσοχη θελουν οι κονσολες. Εδω το ps2/ps3 μου λειτουργουν ακομα αψογα επειδη τα προσεχα πολυ. Ας πουμε πολλα φιλαρακια μου, τους καηκε το ps3 γιατι πολλες φορες το ξεχναγανε ανοιχτο και εβδομαδες και δεν ειχαν βαλει την επιλογη πχ να κλεινει μονο του μετα απο καποια ωρα. Τωρα αν πεσεις σε ελλατωματικο, θα φανει με μια καλη του χρηση τον πρωτο μηνα.

Αντε και με το καλο η αγορα. B)

• Like 2
Δημοσ.

H άλλη πατάτα είναι το "κανονικό" 8πύρινο. Προφανώς το θέμα που θίγεις είναι αν έχουμε πραγματικούς cores στις διαφορετικές αρχιτεκτονικές των πολυπύρηνων της intel (hyperthreading) και AMD (modules). Η APU του PS4 δεν ακολουθεί την Bulldozer αρχιτεκτονική (που έχουν οι περισσότεροι πολυπύρηνου επεξεργαστές της AMD) που βάζει δύο πυρήνες σε ένα module με shared λειτουργίες. Το PS4 έχει 8 φυσικούς, ανεξάρτητους πυρήνες με 128 bit FPU & πρόσβαση σε 512 Kb L2 cache ο καθένας. 

Ενημερωτικά η αποδοση του 1ος thread του 4790K (και όχι 1ος core που είναι 2 threads) της INTEL είναι η αποδοση ολου του 8 core Jaguar μαζι.

Γενικα πηγαν σε φτηνα συστηματα. Θα μπορουσαν να βάλουν ξεχωριστή καρτα γραφικων και ξεχωριστο επεξεργαστη.

Επισης θα μπορουσαν να βαλουν τον συνδυασμο INTEL με NVIDIA και θα μπορουσαν να μεινουν σε χαμηλα watt και με πολύ καλυτερη αποδοση.

Η αποφαση τους ηταν να βγαλουν κατι οικονομικο και από την αρχη να βγαζουν και κερδος από τις κονσόλες που πουλανε.

H Sony να το καταλαβω που δεν εχει φραγκο, αλλα και εσυ ρε Microsoft που το ρευστο που εχεις παρκαρισμένο ξεπερναει κάθε φαντασια.

Δημοσ.
spartan29gr, on 02 Sept 2014 - 12:18 AM, said:

Παιδια θελω μια γρηγορη απαντηση πριν προβω στην παραγγελια του μηχανηματος.Βρηκα πακετο το ps4 μαζι με 4ετη εγγυηση στα 410 ευρω.Τι να κανω να την χτυπησω την συγκεκριμενη προσφορα??????????????ναι η οχι???????????????

είναι αυτό του κοτσόβολου στο "παζαρεψε το". σκέτη κονσόλα χωρίς παιχνίδι?

Δημοσ.

Γιατι στο psn id μου εχει παυλα ενω εγω δεν εχω βαλει πουθενα παυλα?

Μπορω να κανω το psn id μου να ειναι μονο ενα ονομα χωρις παυλες κ.τ.λ.

Δημοσ.

Η αποφαση τους ηταν να βγαλουν κατι οικονομικο και από την αρχη να βγαζουν και κερδος από τις κονσόλες που πουλανε.

H Sony να το καταλαβω που δεν εχει φραγκο, αλλα και εσυ ρε Microsoft που το ρευστο που εχεις παρκαρισμένο ξεπερναει κάθε φαντασια.

Δηλαδή μας λες ότι η ms θα έπρεπε να βγάλει μια 3x πιο ακριβή κονσόλα από τον ανταγωνισμό επειδή έχει περισσότερα λεφτά και με το τεράστιο (σίγουρο) ρίσκο να αποτύχει παταγωδώς εξαιτίας της τιμής. Genius...

Εδώ το Xbox One ήδη κατηγορήθηκε ότι ήταν ακριβό... φαντάσου να πήγαιναν και με τη λογική σου κιόλας.

• Like 3
Δημοσ.

Ενημερωτικά η αποδοση του 1ος thread του 4790K (και όχι 1ος core που είναι 2 threads) της INTEL είναι η αποδοση ολου του 8 core Jaguar μαζι.

Γενικα πηγαν σε φτηνα συστηματα. Θα μπορουσαν να βάλουν ξεχωριστή καρτα γραφικων και ξεχωριστο επεξεργαστη.

Επισης θα μπορουσαν να βαλουν τον συνδυασμο INTEL με NVIDIA και θα μπορουσαν να μεινουν σε χαμηλα watt και με πολύ καλυτερη αποδοση.

Eπειδη φενεται οτι δε το εχεις το θεμα, ασχολησου καλυτερα με benchmarks και ασε to gaming.

H Νvidia αφενως δε θελει να δωσει HW για κονσολες γιατι και παιζει μπαλα μονη της στις καρτες γραφικων αρα και δεν εχει αναγκη, αλλα και γιατι δεν βγαζει κατι απο τις κονσολες και αφετερου η MS και Sony δε θελουν Nvidia γιατι ζηταει τον κωλο της σε licence fees, ψαξε και με το 1ο Xbox τι εγινε αλλα και με το PS3.

Aπο κει και μετα, αυτο που ηθελαν ειναι συστηματα οικονομικα και σχετικα δυνατα, τα οποια με χαμηλες επιδοσεις μπορουν να συναγωνιστουν PC μετριου εως καλου επιπεδου (φυσικα οχι και extreme).

Γι'αυτο που ειναι οι κονσολες αυτες μια χαρα ειναι, οποιος μπορει να το κατανοησει καλος, τωρα αν καποιος περιμενει να εχουν επιδοσεις ενως PC των 1000+ ευρω ή οτι θα μπορουσαν να ειχαν CPU της ταξεως ενως i3 ή I5 με GPU θηρια (που και τωρα μια χαρα GPU εχουν) στημενα να λειτουργουν με πολλους πυρηνες, και να κρατησουν καταναλώση, τιμη και form factor σε χαμηλα επιπεδα ειναι βαθια νυκτωμενος.

• Like 5
Δημοσ.

Εγω τελικα πηρα το πακετο με το destiny+ επεκταση εγγυησης και τελος.Τωρα αν στο μελλον θα εχω προβλημα θα το δειξει η πορεια σε αυτο!!Εγω παντως αναγκαστηκα να το ρισκαρω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην με τρωει τοσο πολυ το αγχος για την κονσολα

Με λιγα λογια το αποφασισα παιδες!!! :)

Από κωτσόβολο ή public; Η επέκταση της εγγύησης περιλαμβάνει και το dualshock ή μονο την κονσόλα;

• Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ μην συνεχίζετε το offtopic για το Xbox One εδώ.

Επίσης, αποφεύγετε να χαρακτηρίζετε υποτιμητικά άλλους χρήστες του forum (είτε συγκεκριμένα, είτε τσουβαλιάζοντας). Δεν οδηγεί ποτέ σε κάτι καλό, και αν έχουμε επανάληψη των καβγάδων των τελευταίων ημερών δεν θα μείνουμε μόνο στη διαγραφή μηνυμάτων.

• Like 1
Δημοσ.

τελικα αγοραστηκε το Metro:2033 και το Pool της VooFoo ...ειδωμεν.... στα των μερικων ποστερς τοπικ τωρα...Ειλικρινα αδυνατω να καταλαβω γιατι πρεπει να μειωνουμε τους υπολοιπους και ας λενε μλ*ιες...Ελεος ειλικρινα.βλεπω σε ολα τα τοπικ, 2-3 σελιδα που αφορουν κατι ευχαριστο και αλλες 5 να ταπωνει ο ενας τον αλλο κανοντας διαγωνισμο γνωσεων....

tumblr_mh3gn71Qu61rigmono1_500.gif

• Like 8
Δημοσ.

εγω το σκεφτηκα αλλιως και αν δεν ειχα το 70ρι στο Psn δε νομιζω να το αγοραζα τωρα...αλλα οπως και να χει καμια σχεση σε γραφικα σιγουρα αλλα το last light το χω απο Psn plus στο 3....αρα κατα καποιο τροπο θα το απολαυσω....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...