Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οντως, και στην τελική, ακόμα κι να τον υπολογίσουν αυτόν που θα πάρει κονσόλα για το Wii Fit δε νομίζω να επηρεάσει ιδιαίτερα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Το να ανοίγει το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι κονσόλες δεν είναι από μόνο του προβληματικό. Το να μοντελάρεις τα περισσότερα νέα παιχνίδια κυνηγώντας το κοινό των CoD, από την άλλη, είναι.

Δε λέω ότι είναι κι αδικαιολόγητοι, πάντως, από επιχειρηματική σκοπιά. Φέρει ευθύνη και το αγοραστικό κοινό. Επειδή τo Last of Us, και το κάθε LoU, ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού θα το πουλήσει αφού το τελειώσει, άλλο ένα μεγάλο κομμάτι θα περιμένει να το αγοράσει μεταχειρισμένο, άλλοι θα το νοικιάσουν, άλλοι θα το δουν στο Youtube - αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου - και πάει λέγοντας. Αυτό δε γίνεται με "αθλητικά" παιχνίδια (βάζω εισαγωγικά, επειδή σε αυτά συγκαταλέγω και τα season-shooters όπως το CoD). 

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

6 εκατομμυρια επισημος το ps4!!!και χωρις καλα παιχνιδια παρακαλω.Φανταστειτε να παρουν μπρος και τα μεγαλα στουντιο της τι θα εχει να γινει

Δημοσ.

6 εκατομμυρια επισημος το ps4!!!και χωρις καλα παιχνιδια παρακαλω.Φανταστειτε να παρουν μπρος και τα μεγαλα στουντιο της τι θα εχει να γινει

Οργασμός!

• Like 1
Δημοσ.

Δε λέω ότι είναι κι αδικαιολόγητοι, πάντως, από επιχειρηματική σκοπιά. Φέρει ευθύνη και το αγοραστικό κοινό. Επειδή τo Last of Us, και το κάθε LoU, ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού θα το πουλήσει αφού το τελειώσει, άλλο ένα μεγάλο κομμάτι θα περιμένει να το αγοράσει μεταχειρισμένο, άλλοι θα το νοικιάσουν, άλλοι θα το δουν στο Youtube - αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου - και πάει λέγοντας. Αυτό δε γίνεται με "αθλητικά" παιχνίδια (βάζω εισαγωγικά, επειδή σε αυτά συγκαταλέγω και τα season-shooters όπως το CoD). 

Προσωπικα βρισκω πολυ πιο προσιτο για τη δικη μου λογικη να δωσω 60αρι για το FIFA η το PES day 1 που θα παιζω ολο το χρονο (το ιδιο πιστευω ισχυει και για τους CODαδες) παρα να δωσω 40 και 50 για το TLOU που θα παιξω 20 μερες. και μετα ξανα ισως σε 1 χρονο.

Παρ οτι την εμπειρια που μου προσφερε το TLOU λιγα παιχνιδια μου την εχουν προσφερει και σε καμια περιπτωση τα ΦΙΦΑ/ΠΕΣ δεν συγκαταλεγονται σε αυτα.

Αρα θα περιμενω να πεσει η τιμη του TLOU η να το παρω μτχ και μετα βλεπουμε.

Θα μου πεις παρτο και πουλα το. Αλλα προτιμω να δωσω 20-30 και να το κρατησω μιας και δεν πουλαω ποτε παιχνιδια.

Φυσικα δεν περιμενω να ασπαστουν ολοι την αποψη μου, αλλα εξηγω το πως σκεφτομαι εγω.

Που θελω να καταληξω. Οτι ο καθενας εχει και διαφορετικα γουστα αλλα και διαφορετικα κριτηρια αγορας/συλλογης τιτλων.

Οντως, και στην τελική, ακόμα κι να τον υπολογίσουν αυτόν που θα πάρει κονσόλα για το Wii Fit δε νομίζω να επηρεάσει ιδιαίτερα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Το να ανοίγει το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι κονσόλες δεν είναι από μόνο του προβληματικό.

Εσυ δηλαδη θεωρεις οτι το WiiFit και η κασουαλιες της Ν με το Wii δεν ηταν ενας απο τους λογους που εκανε την Ν να επαναπαφτει στις δαφνες με τα γνωστα αποτελεσματα του παροντος οσον αφορα το home console μερος της;

• Like 3
Δημοσ.

Παρελθον αποτελει η Amy Hennig απο τη naughty dog.

η Αmy ηταν creative director και writer στη σειρα uncharted.

οι φημες λενε οτι υπαρχει παρασκηνιο, οποτε στο μελλον θα μαθουμε λεπτομεριες

http://m.uk.ign.com/articles/2014/03/05/uncharted-ps4-writer-amy-hennig-leaves-naughty-dog

IGN

Amy Hennig, the creative director and writer on the Uncharted series, has left developer Naughty Dog.

Numerous trusted sources close to Naughty Dog have verified Hennig’s departure from the studio. She was writing and leading development of Uncharted PS4. Her final day at the studio was Monday, March 3.

Sources claim Hennig was “forced out” by The Last of Us’ Neil Druckmann and Bruce Straley, and explained that Uncharted may now come under their control.

Hennig recently celebrated her 10th anniversary with Naughty Dog, where she served as director and writer on Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves , and Uncharted 3: Drake’s Deception. Her work was recently profiled in IGN’s The History of Naughty Dog.

Update: Sony has verified Amy Hennig's departure. A representative told IGN, "We can confirm that Amy Hennig has left Naughty Dog. Amy has made significant contributions to the game industry and we appreciate all she has done for Naughty Dog. The development timeline of Uncharted will not be impacted."

• Moderators
Δημοσ.

Εσυ δηλαδη θεωρεις οτι το WiiFit και η κασουαλιες της Ν με το Wii δεν ηταν ενας απο τους λογους που εκανε την Ν να επαναπαφτει στις δαφνες με τα γνωστα αποτελεσματα του παροντος οσον αφορα το home console μερος της;

Προφανώς. Αυτό ακριβώς πληρώνει τώρα η Ν.

Εσύ θες να μου εξηγήσεις πως γίνεται τη δεδομένη στιγμή το PS4 να έχει πουλήσει 6m χωρίς κανένα παιχνίδι σχεδόν, ενώ το Wii U που έχει 6-7 σοβαρά games και το X1 που έχει 3-4 σοβαρά games να έχουν πουλήσει λιγότερο;

Εγώ λέω λόγω του Ghosts, του BF4 και του FIFA14. Ακριβώς το point που έκανα παράπανω. Ότι η Nintendo την πληρώνει για τη συμπεριφορά της, ενώ η Sony επιβραβεύεται για «παρόμοια» συμπεριφορά.

Δημοσ.

Προσωπικα βρισκω πολυ πιο προσιτο για τη δικη μου λογικη να δωσω 60αρι για το FIFA η το PES day 1 που θα παιζω ολο το χρονο (το ιδιο πιστευω ισχυει και για τους CODαδες) παρα να δωσω 40 και 50 για το TLOU που θα παιξω 20 μερες. και μετα ξανα ισως σε 1 χρονο.

Παρ οτι την εμπειρια που μου προσφερε το TLOU λιγα παιχνιδια μου την εχουν προσφερει και σε καμια περιπτωση τα ΦΙΦΑ/ΠΕΣ δεν συγκαταλεγονται σε αυτα.

Αρα θα περιμενω να πεσει η τιμη του TLOU η να το παρω μτχ και μετα βλεπουμε.

Θα μου πεις παρτο και πουλα το. Αλλα προτιμω να δωσω 20-30 και να το κρατησω μιας και δεν πουλαω ποτε παιχνιδια.

Φυσικα δεν περιμενω να ασπαστουν ολοι την αποψη μου, αλλα εξηγω το πως σκεφτομαι εγω.

Που θελω να καταληξω. Οτι ο καθενας εχει και διαφορετικα γουστα αλλα και διαφορετικα κριτηρια αγορας/συλλογης τιτλων.

Καταλαβαίνω τη λογική σου, και δεν την κατακρίνω. Διατηρώ κάποιες ενστάσεις, βέβαια, αλλά σίγουρα καταλαβαίνω ότι πιο εύκολα μπορεί κανείς να δικαιολογήσει να δώσει 60 ευρώ πρώτη μέρα για κάτι που θα παίζει 300 μέρες το χρόνο, παρά για κάτι που θα παίξει 1 ή 3 φορές στη ζωή του, ασχέτως αν εγώ λειτουργώ διαφορετικά.

(Ας πούμε, άξιζε 100% τα 15 ευρώ το Left Behind DLC για μένα - δε θα το σκεφτόμουν καν δηλαδή, ακόμα κι αν δεν το είχα φθηνότερο μέσω του season pass - αλλά για Elder Scrolls και Fallout δεν έχω δώσει ποτέ πάνω από 10, άντε 15 ευρώ για complete editions, και τις μισές φορές μεταχειρισμένα μάλιστα. Επειδή μπορεί να μου φάνε 100 ώρες το καθένα, αλλά είναι πολύ επιφανειακές εμπειρίες, από τη μία, και δεν έχουν και καμία ανάγκη, από την άλλη).

Θεωρώ όμως ότι καλό είναι να κοιτάμε και την ευρύτερη εικόνα και να υπολογίζουμε και τη δύναμη που έχει η αγορά μας ως ψήφος. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου μιλάμε για ρίσκα, τολμηρές ιδέες (εφόσον συμβαδίζουν και με τα γούστα μας και τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές, επειδή κι αυτό που πήγε να κάνει η MS με τα DRM "τολμηρό" ήταν :P ) και νέα IPs. 

Οσο για τη Ν, εννοείται πως αυτά ήταν ένας σοβαρότατος λόγος που επαναπάφθηκε και θεώρησε ότι "το έχει" με το να συνεχίσει τα ίδια. Αν και σηκώνει συζήτηση αυτό, επειδή δε συνεχίζει ακριβώς τα ίδια. Αν το έκανε νομίζω ότι θα πήγαινε πολύ καλύτερα απ' ό,τι πάει τώρα. Θεωρώ πως είναι έμμεσος λόγος. Τουλάχιστον, έτσι μου φαίνεται, δεν είμαι κι ο Πάχτερ :D

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω λόγω του Ghosts, του BF4 και του FIFA14. Ακριβώς το point που έκανα παράπανω. Ότι η Nintendo την πληρώνει για τη συμπεριφορά της, ενώ η Sony επιβραβεύεται για «παρόμοια» συμπεριφορά.

Επετρεψε μου να διαφωνησω.

Ο κοσμος δεν ειναι τοσο προβατα πλεον οσο νομιζουμε.

Να σου δωσω την εξηγηση μου. Αγορασαν οι core gamers σαν εσενα και εμενα το PS4 day 1 με την προοπτικη που τους δινει η 20% φτηνοτερη τιμη + το potential του hardware σε συνδυασμο με 3-4 3rd party αξιολογους/εμπορικους τιτλους (οπως θες παρτο) που πουλανε. Κακα τα ψεματα μπορει να το πηρα εγω day 1 λογω του 344 αλλα και οι δυο ξεραμε πως το μηχανημα εχει το καλυτερο hardware σε κονσολα (απ τη στιγμη που εκ πεποιθησεως απορριπτω το pc gaming κοιταω τη καλυτερη δυνατη λυση) και επομενως τη καλυτερη δυναμικη για να δουμε ομορφους τιτλους.

Και μη ξεχναμε πως ερχονται 2 τιτλοι που θα πουλησουν πολυ.

Αντιθετως οσον αφορα τη Ν ο Core gamer ηξερε day one οτι θα αγορασει σαπακι μηχανημα απο πλευρας specs και μαλιστα πολυ ακριβα σε σχεση με αυτο που προσφερει.

Απο κει και περα τα παντα ειναι θεμα δυναμικης του μηχανηματος στον χρονο. Το πηρε η κατω βολτα το U παει τελειωσε σε συνδυασμο με οτι αυτοι εκει δε βαζουν μυαλο με τιποτα.

PS: Eκανα και λιγο edit γιατι εκ παραδρομης νομισα πως το ποστ ηταν του Vole :)

Δημοσ.

Δηλαδη προηγουμενως η N ειχε καμια σοβαρη παρουσια στις home console της και για καποιο λογο το Wii τη "χαλασε"? Αν μη τι αλλο αν το Wii ηταν αντιστοιχου επιπεδου PS360 το πιθανοτερο να ηταν για αλλη μια φορα τριτη στην καταταξη της λιστας. Το ζητημα ειναι οτι (οπως ηδη ειπαν) οτι για παρομοια συμπεριφορα η Sony δεχεται ευσημα και μπραβο και η Ν αυτοματα ειναι οπισθοδρομικη και το μαυρο προβατο. 

Εμφανεστατα και οι εποχες και trends της καθε gaming στιγμης (γιατι ανα 3 χρονια ολο και κατι νεο γινεται trendy) παιζουν τεραστιο ρολο στο να πουληθουν και καποια μηχανηματα και το κοινο ειναι γενικοτερα προβατα τετοιας κατηγοριας:

Το βλεπεις παντου, δεν χρειαζεσαι καμια επιβεβαιωση οτι ισχυει. Η sony και η καθε sony ανεκαθεν ηταν καλη στο να εκμεταλευεται τη ροη καθε εποχης αναλογα και να διαμορφωνει το μαρκετινγκ της με τετοιο τροπο ωστε να φανταζει "the best of the bester the best". Και μονο αναφορες και ποστ στη "θυριωδη" δυναμη του PS4 αρκουν για του λογου το αληθες. 

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τη λογική σου, και δεν την κατακρίνω. Διατηρώ κάποιες ενστάσεις, βέβαια, αλλά σίγουρα καταλαβαίνω ότι πιο εύκολα μπορεί κανείς να δικαιολογήσει να δώσει 60 ευρώ πρώτη μέρα για κάτι που θα παίζει 300 μέρες το χρόνο, παρά για κάτι που θα παίξει 1 ή 3 φορές στη ζωή του, ασχέτως αν εγώ λειτουργώ διαφορετικά.

Δεν εχω θεμα και να την κρινεις :)

Καταννοω πως ο καθενας μας εχει τα δικα του μετρα και σταθμα.

Καλοδεχουμενη η κριτικη, αλλωστε αποψεις ανταλασουμε

• Like 1
Δημοσ.

Παρελθον αποτελει η Amy Hennig απο τη naughty dog.

η Αmy ηταν creative director και writer στη σειρα uncharted.

οι φημες λενε οτι υπαρχει παρασκηνιο, οποτε στο μελλον θα μαθουμε λεπτομεριες

http://m.uk.ign.com/articles/2014/03/05/uncharted-ps4-writer-amy-hennig-leaves-naughty-dog

σιγουρα υπαρχει παρασκηνιο, αφου ο ken levine (bioshock) ποσταρε αυτο:

VLg1iyZ.jpg

προφανως αφηνει μεγαλα shoes to fill η amy, αλλα επισης σημασια εχει να μαθουμε τι εγινε..

ειδαμε πως η sony santa monica πριν 10 μερες, απο εταιρεια δυο (τουλαχιστων) ομαδων, εγινε εταιρεια της μιας ομαδας και σφαχτηκε το καινουργιο ip. τι γινεται στην naughty dog?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ο ρομαντικός αισιόδοξος θέλω να πιστεύω πως το Uncharted θα πάρει νέο δρόμο, καλύτερο, στη νέα γενιά, με άλλον/η creative director και writer. Αν έφευγε ο Druckmann είναι που θα ανησυχούσα. Για να δούμε.

• Like 1
Δημοσ.
Αν έφευγε ο Druckmann είναι που θα ανησυχούσα. Για να δούμε.

δεν εχω αποψη σε αυτο, απλα ο druckman ειχε τη δικια του ομαδα, και η amy τη δικια της, ετσι δεν ειναι?

οι δυο ξεχωριστες ομαδες της nd, με τα δυο ξεχωριστα ip.

ο ενας δουλευε παλια κατω απο την amy στα uncharted και μετα εκανε το last of us, η αλλη εγραψε και διευθυνε ολα τα uncharted.

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

Game Director & Writer: Amy Hennig

Art Directors (2 people): Bruce Straley

Game Designers (4 people): Neil Druckmann

Uncharted 2: Among Thieves (2009)

Creative Director & Writer: Amy Hennig

Game Director: Bruce Straley

Lead Game Designers (2 people): Neil Druckmann

Uncharted 3: Drake's Deception (2011)

Creative Director & Writer: Amy Hennig

Game Director: Justin Richmond

The Last of Us (2013)

Creative Director & Writer: Neil Druckmann

Game Director: Bruce Straley

τεσπα, οπως εγραψα περα απο το σχολιο του ign... δεν ξερουμε και τιποτα ουσιαστικο ακομα.

περισσοτερο αυτο που ποσταρε ο levine ειναι σημαντικο, γιατι φαινεται να υποστηριζει την ...ζορικη θεση του ign, οτι κατι/καπως δεν κυλησε καθολου ομαλα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...