Moderators Malthador Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Eνταξει το killzone και το Knack δεν ειναι στα καλυτερα παιχνιδια του ομως. Like για το Rime. Τετοια παιχνιδια θελουμε. Ερμ, όταν είπα «καλύτερο» εννοούσα από άποψη πωλήσεων. Το SMBU δεν είναι το καλύτερο exclusive του Wii U, το Mario 3D World είναι. Απλά έκανα σύγκριση μεταξύ των exclusive games των κονσολών. Τα Fifa/CoD κλπ είναι παιχνίδια που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, που δε θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στους casual gamers. Αν παίζεις 20-30 ώρες τη βδομάδα Fifa ή CoD (ή οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά μόνο αυτό και τίποτα άλλο) μόνο "περιστασιακός" δεν είσαι, αλλά δεν είσαι κι αυτό που εννοούμε "gamer". Ναι, οκ γι' αυτό έβαλα το «κάζουαλ» σε εισαγωγικά. Ο κωλοντουτάκιας ή ο ποδοσφαιράκιας δεν είναι 100% κάζουαλ, αλλά δεν είναι και χάρντκορ σε καμία περίπτωση. casual τιτλος το FIFA; που παιζω 200 απο τις 365 μερες του χρονου; Ας σοβαρευτουμε λιγακι Να το παω αλλιως. Θα παιξεις το καθ ολα καλυτερο σαν τιτλο Mario 3D. Ποσο θα το παιξεις; 5-10-15-20 μερες. Παραπανω αποκλειεται. Τι ειναι τελικα casual τιτλος; Casual ειναι ολες οι παπαριες στυλ WiiFit, Wiifit plus κλπ που εμφανιστηκαν για να αγορασουν καμποσοι και καμποσες wii και εκτοτε ειναι στα ραφια. Αυτο δε προβληματιζει στα charts των παιχνιδιων με τις μεγαλυτερες πωλησεις; Το ΦΙΦΑ απο τοτε που το θυμαμαι μια ζωη πουλαει ειτε με τα καλα του ειτε με τα κακα του. Τι mind explosion είναι αυτό το ποστ;;; Μιλάμε κάνεις λογικά άλματα που σπάνε παγκόσμια ρεκόρ. α) Η μάνα μου παίζει Candy Crush τις 365 από τις 365 μέρες του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι το Candy Crush είναι core τίτλος; β) Τι σημασία έχει η διάρκεια ενός τίτλου με το εάν είναι casual ή core; Και επειδή ρώτησες, θα σου πω ότι οι gamers κάνουν έναν τίτλο casual ή core αναλόγως με το πως τον αντιμετωπίζουν. Γιατί να είναι το WiiFit casual τίτλος που τον βάζει η κυράτσα όποτε θέλει να κάψει καμιά θερμίδα και να μην είναι το FIFA, όταν υπάρχουν άτομα που αγοράζουν ολόκληρη κονσόλα μόνο και μόνο για να παίζουν ποδοσφαιράκι μια φορά το μήνα με την μπακουροπαρέα; Τι είναι αυτό που κάνει core gamer τον δεύτερο; Πώς διαφέρει από την πρώτη; Αυτοί που θα αγοράσουν κονσόλα για να παίξουν μόνο Mario 3D World (αντίστοιχα αυτοί που θα αγοράσουν κονσόλα για να παίξουν μόνο Gears of War ή μόνο Killzone) είναι -κατά την άποψη μου- απείρως λιγότεροι από αυτούς που θα αγοράσουν κονσόλα για να παίζουν μόνο Pro ή μόνο Battlefield. Αυτούς (τους δεύτερους προφανώς) εγώ δεν μπορώ να τους πάρω στα σοβαρά και μάλιστα νιώθω και αντιπάθεια στο πρόσωπό τυος, από τη στιγμή που παίζουν ρόλο οι -τραγικές imho- προτιμήσεις τους στο δικό μου χόμπι, ένα χόμπι στο οποίο δαπανώ πολλαπλάσια λεφτά από αυτούς. Προφανώς, δεν αναφέρομαι σε εσένα, καθώς δεν παίζεις μόνο FIFA (ελπίζω ). 1
mtzs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Εκει θελω να καταληξω. Στην τελευταια σου προταση Δεν εισαι κανα στραβαδι στο φορουμ Προφανως απο πολλα ποσταρισματα μου ξερεις τι παιζω. Αλλα για μενα δε νοειται κονσολα χωρις σοβαρο ποδοσφαιρακι οτι και να μου λες. Και δεν ειμαι ο μοναδικος core gamer που αφιερωνει στανταρ χρονο σε ΦΙΦΑ η PES. Και σαν εμενα ειναι παααααααααααρα πολλοί αλλοι. Οσο για το candy crush δεν μπορεις να το βαλεις στην ιδια μοιρα με το Fifa, εναν τιτλο που τον θυμαμαι απο το 1995 η καπου εκει οταν το πρωτοπηρα στο SNES. 20 χρονια κοντα δεν το λες casual. Και ολοι αυτοι που παιρνουν κονσολα για PES η FIFA (εχω αρκετους τετοιους φιλους οπως και εσυ υποθετω που λογος αγορας ειναι το PES) ολο και κατι ξεμπαρκο θα παιξουν, Θες Halo, Gears, GOW, Shooters, ολο και κατι θα βρεθει μπροστα τους. Δεν τους λες και εντελως casuals.
Vole Maulder Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ναι, οκ γι' αυτό έβαλα το «κάζουαλ» σε εισαγωγικά. Ο κωλοντουτάκιας ή ο ποδοσφαιράκιας δεν είναι 100% κάζουαλ, αλλά δεν είναι και χάρντκορ σε καμία περίπτωση. Δεν έπιασα ότι αυτό υπονοούσες μετα εισαγωγικά. Ετσι, ναι, σύμφωνοι. Απλώς αυτοί που παίρνουν κονσόλα μόνο για Fifa or CoD είναι όντως πιο κοντά σε αυτούς που παίρνουν Wii μόνο για το Wii Fit, ας πούμε. Είναι λίγο περίεργοι αυτοί οι όροι, πάντως, επειδή ο καθένας έχει δικό του ορισμό και είναι δύσκολο να συντονιστούν όλοι σε μια συζήτηση. Ούτε για μένα παίζει καθοριστικό ρόλο ο χρόνος, επειδή άνετα μπορεί κάποιος να καίγεται 60 ώρες τη βδομάδα σε ένα παιχνίδι τέτοιο και να θεωρεί τα υπόλοιπα για "παιδάκια". Και ναι, είναι πολύ εκνευριστικό όταν τέτοια άτομα, λόγω πλήθους, τραβάνε ένα μεγάλο μέρος της ΑΑΑ βιομηχανίας προς τα εκεί.
Tilemaxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Η διαφορά είναι οτι η μάνα και η γιαγιά δεν θα μάθουν ποτέ να παίζουν FIFA έστω ακόμα και σε αποδεκτό επίπεδο, δεδομένου οτι το learning curve γι' αυτά τα παιχνίδια απαιτεί χρόνια εξάσκησης, muscle memory, αντανακλαστικών, και γενικότερης αντίληψης για του τι βλέπεις στην οθόνη.Το Candy Crush αντίθετα έχει mechanics που τα μαθαίνει ο καθένας στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα ενασχόλησης.
spacecowboy Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 6 million ps4 sold... http://blog.eu.playstation.com/2014/03/04/ps4-hits-6-million-ushers-new-era-social-gameplay/ Dead Nation: Apocalypse Edition features a built-in Broadcast+ mode where you can stream your gameplay while viewers on the PS4 or a web browser influence positive and negative effects during gameplay ενδιαφερον...
p3tran Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 στα 6 εκατομμυρια το ps4 ανακοινωσε η sony για τις 2 Μαρτιου http://blog.us.playstation.com/2014/03/03/ps4-hits-6-million-ushers-in-new-era-of-social-gameplay/ ενω ταυτοχρονα, αναγγελουν αλλαγες στο twitch, ισως και λογω που την αλλη βδομαδα ξεκιναει το broadcast στο xbone και θελουν να καλυψουν τις διαφορες. PlayStation 4 achieved 6 million units world total actual sales in about three and a half months since its release, the number of actual sales software topped 13.7 million thisGame news PlayStation 4PlayStation 4 (SCE) Sony Computer Entertainment, I announced that the actual sale of the whole world has achieved 600 million units in total in the March 2, 2014 time. This includes 370,000 units of actual sales in Japan, which was released on February 22, 2014 are included. http://www.prnewswire.com/news-releases/playstation4-ps4-sales-surpass-60-million-units-worldwide-in-less-than-4-months-since-launch-rapidly-popularizes-a-new-way-to-enjoy-social-interaction-through-gaming-248315741.html http://www.scei.co.jp/corporate/release/pdf/140304a.pdf 1
spacecowboy Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 αυτο απαντηση προς εμενα ηταν η απλα αργησες? 1
p3tran Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 οταν ξεκινησα το ποστ δεν ειχες γραψει ακομα. τι ειδους απαντηση μπορει να ειναι? αφου λεμε το ιδιο πραμα 1
konpat Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 οταν ξεκινησα το ποστ δεν ειχες γραψει ακομα. τι ειδους απαντηση μπορει να ειναι? αφου λεμε το ιδιο πραμα Σ' έχει φοβηθεί το μάτι τους.Όλο και κάτι περιμένουν να ακούσουν που να τους την λες.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εκει θελω να καταληξω. Στην τελευταια σου προταση Δεν εισαι κανα στραβαδι στο φορουμ Προφανως απο πολλα ποσταρισματα μου ξερεις τι παιζω. Αλλα για μενα δε νοειται κονσολα χωρις σοβαρο ποδοσφαιρακι οτι και να μου λες. Και δεν ειμαι ο μοναδικος core gamer που αφιερωνει στανταρ χρονο σε ΦΙΦΑ η PES. Και σαν εμενα ειναι παααααααααααρα πολλοί αλλοι. Οσο για το candy crush δεν μπορεις να το βαλεις στην ιδια μοιρα με το Fifa, εναν τιτλο που τον θυμαμαι απο το 1995 η καπου εκει οταν το πρωτοπηρα στο SNES. 20 χρονια κοντα δεν το λες casual. Και ολοι αυτοι που παιρνουν κονσολα για PES η FIFA (εχω αρκετους τετοιους φιλους οπως και εσυ υποθετω που λογος αγορας ειναι το PES) ολο και κατι ξεμπαρκο θα παιξουν, Θες Halo, Gears, GOW, Shooters, ολο και κατι θα βρεθει μπροστα τους. Δεν τους λες και εντελως casuals. Δεν θα μπω σε διαμάχη για το αν το FIFA απευθύνεται σε casuals ή σε hardcore, αφενός γιατί δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο ως τίτλος, αφετέρου γιατί δεν θα οδηγήσει πουθενά μια τέτοια κουβέντα. Για σένα δεν νοείται κονσόλα χωρίς ποδοσφαιράκι ( αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς tbh, όλες οι κονσόλες από πάντα είχαν ποδοσφαιράκια, τι point θες να κάνεις ακριβώς; ), για μένα δεν νοείται κονσόλα χωρίς σοβαρά platforms, για τον πετράν ξέρω 'γω δεν νοείται κονσόλα χωρίς racing κ.ο.κ. Είναι τόσο υποκειμενικό που δεν αξίζει καν να το συζητήσουμε. Και εν τέλει δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν. Απλά επεσήμανα κάτι που ενοχλεί εμένα προσωπικά. Με ενοχλεί να βλέπω κωλοντουτιές ή ποδοσφαιράκια να πουλάνε άπειρα κομμάτια, και game όπως το last of us να πουλάει μετά βίας 5m ή όπως το Ni no Kuni Να πουλάει 1m. Διότι αυτό το πράγμα δείχνει τάση. Δεν έπιασα ότι αυτό υπονοούσες μετα εισαγωγικά. Ετσι, ναι, σύμφωνοι. Απλώς αυτοί που παίρνουν κονσόλα μόνο για Fifa or CoD είναι όντως πιο κοντά σε αυτούς που παίρνουν Wii μόνο για το Wii Fit, ας πούμε. Η διαφορά ξέρεις ποιά είναι όμως; Ότι αυτός που παίρνει κονσόλα για το Wii Fit, δεν πρόκειται να ξαναγοράσει κονσόλα για το WiiFit και άρα οι εταιρείες δεν θα δείξουν περαιτέρω ενδιαφέρον για αυτό το κοινό (το ελπίζω δηλαδή). Αυτός όμως που παίζει μόνο CoD ή FIFA θα τρέξει να αγοράσει κατευθείαν την επόμενη κονσόλα και το επόμενο FIFA/COD. Υπό αυτό το πρίσμα, ο δεύτερος με (μας?) βλάπτει περισσότερο από τον πρώτο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις