Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα system updates ενσωματώνονται κ μέσα στο blu-ray του παιχνιδιού ξέρετε...

Άρα όταν θα αγοράσεις πχ.το kilzone μπορεί να το έχει μέσα κ να μήν χρειάζεται ίντερνετ

Εγώ στο Ps3 δύο-τρία system updates έτσι τα έκανα

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ένα παιχνίδι χρειάζεται system update για να παίξει έτσι είναι, ναι.

Το μόνο πραγματικά περίεργο, πέρα από γκρίνιες, εδώ είναι το blu-ray playback. 

Από κει και πέρα, ναι, το PS3 ήταν λίγο απαράδεκτο με τα updates, όχι μόνο στη συχνότητα, αλλά στο μέγεθος και στην ταχύτητα που τα κατέβαζε. Αυτό, αν τους πιστέψουμε, θα έχει διορθωθεί στο PS4. Η απλότητα και η ευκολία του κλειστού συστήματος σε σύγκριση με όλα τα πιθανά θέματα που μπορεί να σου βγάλει ένα ανοιχτό σύστημα όπως το PC δεν αλλάζει, κατά τη γνώμη μου, επειδή βάζουν έξτρα υπηρεσίες ή χρειάζεται ένα update μια στο τόσο. 

Δημοσ.

Αν ένα παιχνίδι χρειάζεται system update για να παίξει έτσι είναι, ναι.

Το μόνο πραγματικά περίεργο, πέρα από γκρίνιες, εδώ είναι το blu-ray playback. 

Από κει και πέρα, ναι, το PS3 ήταν λίγο απαράδεκτο με τα updates, όχι μόνο στη συχνότητα, αλλά στο μέγεθος και στην ταχύτητα που τα κατέβαζε. Αυτό, αν τους πιστέψουμε, θα έχει διορθωθεί στο PS4. Η απλότητα και η ευκολία του κλειστού συστήματος σε σύγκριση με όλα τα πιθανά θέματα που μπορεί να σου βγάλει ένα ανοιχτό σύστημα όπως το PC δεν αλλάζει, κατά τη γνώμη μου, επειδή βάζουν έξτρα υπηρεσίες ή χρειάζεται ένα update μια στο τόσο. 

Εγω δεν το βλεπω αυτο, τα ιδια που κανω στο pc τα ιδια κανω και στις κονσολες(updates/patch).. Αν εχεις ενα HTPC στο σαλονι με steam big picture και 360 pad για μενα προσωπικα δεν εχει καμια διαφορα σε user friendly απο μια κονσολα. Αλλα ειναι αλλη ιστορια αυτο δεν θελω να το παω pc vs consoles ξανα.. :P

Δημοσ.

Εχεις δίκιο, δεν έχει νόημα να πάει εκεί το θέμα, γιατί είναι αδιέξοδο. Απλώς βλέπω πολλή εξίσωση στις τελευταίες σελίδες, με την οποία, τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία, διαφωνώ τελείως, ειδικά αν βάλουμε στην εξίσωση και το Big Picture. Μπορεί εσένα να μη σου έχει τύχει τίποτα ποτέ, αλλά και μόνο το γεγονός ότι εσύ κι εγώ έχουμε διαφορετικές εμπειρίες αποδεικνύει ότι δεν είναι ίδια η φάση. 

Δημοσ.

Για όσους έχουν χάσει τα νέα, μία σειρά από αρνητικά σχόλια και tweets έχουν κατακλύσει τη gaming scene από διάφορους devs και journalists, το πιο πιθανό είναι να αφορούν τη Sony και το ps4 (ύστερα από πολλαπλά confirmations πως δεν αφορούν το xbox ή την MSoft).

¨http://www.gamepur.c...ny-related.html

Συγκεκριμένα, το ποστ του ΜarcusBeer στο Neogaf ίσως εξηγεί λίγο την κατάσταση:

"Hi all, took me a while to remember my password or I would have jumped in sooner.

Its not just about the games, its reviewing the actual system 2 days before the damn thing ships.
Something feels off right now to be honest & a lot of people are pissed about it.
If you have seen anything I have done over the last 8 months, you will know I have been very happy with the way Sony has been doing things but now its time for them to shit or get off the pot and they are being damn evasive about allowing serious access to the system before launch.
I have mine preordered (ditto XboxOne) & if that is the only way I will get to have said access to the PS4 then so be it.
When people delay access to something, game or hardware, it's never for a good reason in my experience.
"

Πιθανόν, με κάθε επιφύλαξη, να αφορούν το restriction του ps4 για HDCP, το οποίο να αφαιρεί τη δυνατότητα από journalists να κάνουν capture από gameplay video από το ps4 ή video uploading. Καθότι, το ps4 δεν έχει άλλη έξοδο (πέραν του hdmi), αν ισχύει αυτό, μπορεί να σημαίνει πως δε θα γίνεται να κάνεις directvideofeed εκτός από staged environment (όπως γράφει και ο MarcusBeer). Προσωπικά, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα κάνει τέτοια τεράστια πατάτα η sony. Ήδη τα σχόλια όμως πληθαίνουν.

Αντίστοιχες πληροφορίες (σχετικά με το ότι δεν αφορά το xbox) έχω ποστάρει και στο thread για το X1.

Δημοσ.

+1

Τα update στην κονσόλα τα κάνει και ένα παιδάκι 5 έτων. Ενα κουμπί πατάς... Από την άλλη όσοι δεν έχουν σύνδεση internet δεν χρειάζεται να κάνουν update για να παίξουν ένα παιχνίδι.

Νομίζω ότι η sony είχε αναφέρει ότι στο ps4 τα updates θα γίνονται αυτόματα από την κονσόλα που θα είναι online και δεν θα ασχολείται ο χρήστης.

Δημοσ.

Για όσους έχουν χάσει τα νέα, μία σειρά από αρνητικά σχόλια και tweets έχουν κατακλύσει τη gaming scene από διάφορους devs και journalists, το πιο πιθανό είναι να αφορούν τη Sony και το ps4 (ύστερα από πολλαπλά confirmations πως δεν αφορούν το xbox ή την MSoft).

¨http://www.gamepur.c...ny-related.html

Συγκεκριμένα, το ποστ του ΜarcusBeer στο Neogaf ίσως εξηγεί λίγο την κατάσταση:

"Hi all, took me a while to remember my password or I would have jumped in sooner.

Its not just about the games, its reviewing the actual system 2 days before the damn thing ships.

Something feels off right now to be honest & a lot of people are pissed about it.

If you have seen anything I have done over the last 8 months, you will know I have been very happy with the way Sony has been doing things but now its time for them to shit or get off the pot and they are being damn evasive about allowing serious access to the system before launch.

I have mine preordered (ditto XboxOne) & if that is the only way I will get to have said access to the PS4 then so be it.

When people delay access to something, game or hardware, it's never for a good reason in my experience."

Πιθανόν, με κάθε επιφύλαξη, να αφορούν το restriction του ps4 για HDCP, το οποίο να αφαιρεί τη δυνατότητα από journalists να κάνουν capture από gameplay video από το ps4 ή video uploading. Καθότι, το ps4 δεν έχει άλλη έξοδο (πέραν του hdmi), αν ισχύει αυτό, μπορεί να σημαίνει πως δε θα γίνεται να κάνεις directvideofeed εκτός από staged environment (όπως γράφει και ο MarcusBeer). Προσωπικά, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα κάνει τέτοια τεράστια πατάτα η sony. Ήδη τα σχόλια όμως πληθαίνουν.

Αντίστοιχες πληροφορίες (σχετικά με το ότι δεν αφορά το xbox) έχω ποστάρει και στο thread για το X1.

Μόλις πριν από λίγο διάβαζα για όλο αυτό το δράμα. Θεωρώ τον Σέσλερ απαράδεκτο στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, ό,τι κι αν είναι αυτό. Οταν είσαι τόσο γνωστός δημοσιογράφος (στο χώρο σου τουλάχιστον) βρίσκεσαι σε μια θέση εξουσίας κι οφείλεις να παρουσιάζεις μια υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Το να βγαίνεις και να φωνάζεις "ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ" και όταν σε ρωτούν να λες "ΔΕ ΘΕΛΩ/ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ" και τελικά να γράφεις "μην ανησυχείτε, δεν αφορά εσάς" είναι τουλάχιστον γελοίο.

Τέλος πάντων, πέρα από τη συμπεριφορά του Σέσλερ, ο οποίος καλό θα ήταν να έπαιρνε καμιά βαλεριάνα πριν μπει στο τουίτερ, όλο αυτό φαίνεται πως έχει να κάνει με το review event της Sony και με το ότι δεν τους έχουν στείλει κονσόλες ακόμα (τις οποίες μάλλον θα τους τις δώσουν εκεί). Η υπόθεση ότι τα reviews θα γίνονται σε κλειστούς χώρους της κάθε εταιρείας υπό την επίβλεψη δικών τους εκπροσώπων είναι απλώς τρελή κι αδύνατο να είναι πραγματική, αν όχι για τίποτα άλλο, για λογιστικούς λόγους. Ο πανικός του εικάζω πως έχει να κάνει με το ότι ορισμένα σάιτ θέλουν να έχουν reviews για όλα τα παιχνίδια day one ανεβασμένα. Στο Giantbomb δεν είδα κανέναν πανικοβλημένο, ο Τζεφ συγκεκριμένα απάντησε σε σχετική ερώτηση το εξής:

Perhaps I’d be a little more worked up about things if I was running the sort of site that was going to try to write reviews of every single launch game, I don’t know. The only thing I can think of that’d be bothering people at the moment is hardware distribution or the lack thereof. I’ve been around plenty of other writers recently and no one’s been too worked up about anything. So either I’m out of the loop or… yeah, I don’t know.

Console launches are always incredibly fluid situations and everything comes together late. There’s never enough information and clarity is hard to come by. I try not to get too worked up about things that are completely out of my control.

Στο προχτεσινό Unprofessional Friday μιλούσαν πολύ χαλαρά για το ότι θα αρχίσουν να ανεβάζουν υλικό από PS4 μες στη βδομάδα, κι ότι έχουν εμπάργκο 2 βδομάδες ακόμα για Χ1 χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Οπότε όλο αυτό μάλλον επηρεάζει κάπως πολύ συγκεκριμένα το Gametrailers, ή ο Σέσλερ χρειάζεται ψυχολόγο :P

Αν είχε να κάνει με απαγόρευση χρήσης ή μοντάζ βίντεο σίγουρα όλοι οι youtubers θα είχαν ξεσηκωθεί, πράγμα που δεν έχει γίνει, οπότε αυτή η θεωρία πάει περίπατο, κατά τη γνώμη μου.

Οσο για το HDCP, πρώτον η Sony έχει πει ότι θα το αφαιρέσει με update, δεύτερον είναι πολύ εύκολο να το παρακάμψεις, ειδικά αν έχεις τα μέσα που μπορούν να έχουν όλα αυτά τα σάιτ. 

Ολα αυτά τα λέω βάσει όσων διάβασα και γνωρίζω, χωρίς καμία σιγουριά ή αυθεντία. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν το βλεπω αυτο, τα ιδια που κανω στο pc τα ιδια κανω και στις κονσολες(updates/patch).. Αν εχεις ενα HTPC στο σαλονι με steam big picture και 360 pad για μενα προσωπικα δεν εχει καμια διαφορα σε user friendly απο μια κονσολα. Αλλα ειναι αλλη ιστορια αυτο δεν θελω να το παω pc vs consoles ξανα.. :P

Βάζω spoiler tag για να μην ξεφύγει η φάση, απλώς το timing ήταν τρομερά καλό σχετικά με αυτά που λέγαμε νωρίτερα.

Ενα update και 5 έξτρα εφαρμογές και υπηρεσίες στις κονσόλες δε συγκρίνεται με αυτό. Και όσο και να μη συμβαίνει σε κάποιους από εσάς, αυτό δεν αλλάζει ότι για κάποιους άλλους συμβαίνει. Just saying :P

Δημοσ.

Εγω θυμάμαι  ότι αγορασα το Arkham Asylum στο PC και μου έβγαλε την πίστη γιατι δεν  λειτουργούσε σωστά  το 360 gamepad...

(μετα βαρέθηκα και το επαιξα στην κονσόλα).

Δημοσ.

Γιατι ειναι ενα προιον οπως ολα τα αλλα και πληρωνεις για να παρεις κατι που λειτουργει. Θα σου αρεσε να αγοραζες ενα αυτοκινητο και να σου ελεγε παραδειγμα η Mercedes οτι "ξερεις τι, εσυ πρεπει να εισαι αυτος που θα το δοκιμασει για να δει τι προβληματα εχει και οτι και να σου παρουσιασει εμεις εδω ειμαστε". Τι αλλαζει δηλαδη? Οτι το ενα προβλημα απλα σε εκνευριζει και το αλλο μπορει να σε στειλει να κανεις παρεα στον Steve Jobs? 

Τα indies ειναι αλλη φαση, ειναι μικρα παιχνιδια και συνεπως πολυ ποιο management friendly. Υπαρχουν πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να παει κατι στραβα ή να ξεφυγει κατι gamebreaking απο τον κωδικα. Οπως ηταν δηλαδη τα παλια παιχνιδια. Παρε παραδειγμα ενα παιχνιδι που φτιαχτηκε απο 1 (ενα!!) ατομο. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Dust:_An_Elysian_Tail#Development

Τελος παντων εχουμε ξεφυγει απο το θεμα οτι οι νεες κονσολες απλα θα ειναι σε ακομα χειροτερο σημειο απο οτι ειναι η σημερινη γενια σε οτι αφορα την ευκολια που θα επρεπε να προσφερει μια κονσολα. Εσενα τα φρου φρου και αρωματα μπορει να σε εντυπωσιαζουν, να σου αρεσουν και να τα απαιτεις. Εγω τα λεω απλα παραπλανηση και απομακρυνση απο την ουσια. Γι αυτο και το gaming μου περιοριζεται σε συγκεκριμενα συστηματα ή/και παιχνιδια.

Κανεις μερικα λαθη στο θεμα γενικως,πλεον το software εχει γινει απιστευτα πολυπλοκο γιατι εχει χιλιαδες συνδιασμους οπως γραφικα και physics, γραφικα και ηχος κτλ.

Φαντασου οτι καποτε στο snes μπορει ενα παιχνιδι το οποιο ειχε λιγες γραμμες κωδικα το σχεδιαζανε 10-20 ατομα και ξερανε τι θελουν λεγανε θα πας απο το σημειο Α στο Β τελος και σχεδιαζανε το ενδιαμεσο με το περιορισμενο για την εποχη hardaware, τωρα ξεκινανε απο το Α και φτανεις στο β,γ,δ στο απειρο με χιλιαδες γραμμες κωδικα και 1000 ατομα να το σχεδιαζουν ο καθενας στο τομεα του.

Πιστευεις οτι ειναι ευκολο 1000 ατομα να συνενοηθουν μεταξυ τους?Η 100 ατομα να ναι δεν εχει σημασια...

Τα updates στα games γινονται για πολλους λογους ειτε γιατι δεν το ειχαν προσεξει ενα bug, μπορει μεσα στον κωδικα να υπηρχε ενα σημαντικο λαθος που το ειδανε μετα μπορει να υπηρχε ενα λαθος στα textures και χαλουσε κατι αλλο..

Τωρα τα updates στην κονσολα γινεται για αλλους λογους μπορει να αναβαθμιζουν την ασφαλεια της κονσολας, μπορει την καρτα γραφικων γιατι και η κονσολα εχει πολυπλοκη δομη..

Ακομα και beta testing να γινεται πριν βγει το προιον και να το τρεχουν σε μια εκδοση 1.0 ας πουμε αν βρουν λαθη τα διορθωνουν αλλα ποιος εγγυαται οτι αν διορθωσεις ενα λαθος δεν ανοιγεις καταλαθος ενα αλλο???

Το παραδειγμα σου με την mercendes δεν νομιζω να ταιριαζει γιατι εδω παιζεις με ανθρωπινες ζωες στην κονσολα οχι...

Τωρα το snes καποτε το 90 δεν χρειαζοταν updates γιατι δεν υπηρχε και το internet και ηταν ποιο ευκολο να σχεδιαστει ενα παιχνιδι σε σχεση με σημερα...Ειναι διαφορετικη εποχη και καποιοι πρεπει να το καταλαβουν δεν ζουμε στο 90 και οσο προχωραει η τεχνολογια θα γινεται πολυπλοκη σε τεχνικο τομεα αν δεν εχεις χρονο να το κανεις το update μπορεις να αφησεις την κονσολα το πρωι ανοιχτη να κανει το update να πας στην δουλεια σου και να γυρισεις και να ειναι ετοιμη να παιξεις..

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θυμάμαι  ότι αγορασα το Arkham Asylum στο PC και μου έβγαλε την πίστη γιατι δεν  λειτουργούσε σωστά  το 360 gamepad...

(μετα βαρέθηκα και το επαιξα στην κονσόλα).

Προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα θέμα, τόσο με το batman, όσο και με τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω παίξει.
Δημοσ.

Βάζω spoiler tag για να μην ξεφύγει η φάση, απλώς το timing ήταν τρομερά καλό σχετικά με αυτά που λέγαμε νωρίτερα.

Ενα update και 5 έξτρα εφαρμογές και υπηρεσίες στις κονσόλες δε συγκρίνεται με αυτό. Και όσο και να μη συμβαίνει σε κάποιους από εσάς, αυτό δεν αλλάζει ότι για κάποιους άλλους συμβαίνει. Just saying :P

Μπορεις να φορτωσεις ενα pc με ενα σωρο χαζομαρες και να εχεις προβληματα στα παντα.. Εγω μιλουσα για ενα καθαρά gaming machine σχεδον απείραχτο απο οτιδήποτε άλλο, εκει δεν νομιζω να υπάρχουν τετοιες διαφορές στην εμπειρία.. Σιγουρα θελει καποιες περισσοτερες γνωσεις απο την κονσολα αλλα πλεον το επιχειρημα user-friendly της κονσολας αρχιζει να καταρρέει ολο και περισσοτερο..

Και εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με το pad του 360..

Δημοσ.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα θέμα, τόσο με το batman, όσο και με τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω παίξει.

Με το Batman Arkham Asylum έχει γίνει μεγάλος ντόρος και τα προβλήματα χειρισμού με gamepad. Είχα logitech gamepad , μπήκα στο forum της logitech , ο καθένας έλεγε τα δικά του ενώ σε αλλά fora έγραφαν ότι έχει ασυμβατότητα το παιχνίδι επειδή δεν το εβλεπε σαν το official gamepad της MS. Ετσι πήγα και αγοράσα και το ενσύρματο x360 gamepad. Και το αποτελεσμα ηταν το ίδιο....

http://steamcommunity.com/app/200260/discussions/0/846940248932149087/?l=greek

Δεν με πείραξε το ότι αγόρασα το παιχνίδι original, με πείραξε ο χρόνος που έχασα... γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να κάθομαι να ψάχνω πως θα δουλεψει σωστά ενα ημιτελές προιόν.

Δημοσ.

Μπορεις να φορτωσεις ενα pc με ενα σωρο χαζομαρες και να εχεις προβληματα στα παντα.. Εγω μιλουσα για ενα καθαρά gaming machine σχεδον απείραχτο απο οτιδήποτε άλλο, εκει δεν νομιζω να υπάρχουν τετοιες διαφορές στην εμπειρία.. Σιγουρα θελει καποιες περισσοτερες γνωσεις απο την κονσολα αλλα πλεον το επιχειρημα user-friendly της κονσολας αρχιζει να καταρρέει ολο και περισσοτερο..

Εμ, έτσι όπως το θέτεις όμως καταρρέει και το αντίστοιχο επιχείρημα των πισάδων ότι το PC δεν το έχεις μόνο για παιχνίδια αλλά μπορείς να κάνεις 1002 πράγματα με αυτό. Και δε συμφωνώ ότι είναι λιγότερο user-friendly η κονσόλα επειδή θέλει ίντερνετ. Σε λίγο και οι κουζίνες θα έχουν ίντερνετ, δε γίνεται να το θεωρούμε αυτό ότι συμβάλλει στην περιπλοκότητα ή στην ειδίκευση που χρειάζεται μια συσκευή για τη χρήση της. 

Τέλος πάντων, πολύ το τραβήξαμε νομίζω και θα τα πάρει κάνα τσεκούρι τα τελευταία ποστ μας :P

Σε αυτό που συμφωνώ, πάντως, είναι πως δε γίνεται να λες ότι η κονσόλα παίζει BR και να μην είναι διαθέσιμο το feature στο κουτί της. Από τη στιγμή που δεν είναι θα έπρεπε να το καταστήσουν πολύ πιο ξεκάθαρο. Σε αυτό η Sony έχει κάνει φάουλ. Και είμαι πολύ περίεργος να δω ποιος είναι ο πραγματικός λόγος από πίσω, αν μαθευτεί ποτέ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...