Vole Maulder Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Εχεις δίκιο, equivalent είπε, δικό μου λάθος. Οσο για το τι πλησιάζει ποιο, I'm not qualified να σου απαντήσω σε τεχνικό επίπεδο, όπως, υποθέτω, δεν είσαι κι εσύ. Αν είσαι πάω πάσο. Ο,τι βλέπουμε κι ό,τι μας κάθεται καλά αναλόγως τα γούστα και τα αισθητικά μας κριτήρια λέμε. Για παράδειγμα, (και τώρα κάποιοι θα με πάρουν με τις πέτρες, αλλά είναι ακριβώς το point μου, αλλά τραβηγμένο, για να δεις τη λογική με την οποία βλέπω τέτοιες συγκρίσεις στο επίπεδο που τις κάνουμε) το Crysis είναι αντικειμενικά ανώτερο από το Uncharted. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Ε, εμένα το Uncharted μού φαίνεται πιο όμορφο. Οπως και το Enslaved και το Mass Effect μου φαίνονται πιο όμορφα από το Gears και το Halo, κι ας είναι τεχνικά κατώτερα. Το Witcher 2, που θεωρώ ό,τι πιο όμορφο και προσεγμένο έχω δει στο 360 δεν ξέρω πού στέκεται τεχνικά, αλλά δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι το 360, με μικρές διαφορές σε ισχύ, λόγω σχεδιαστικών επιλογών κατέστησε δυνατά αυτά τα παιχνίδια, ενώ το PS3, όντας "ιδιαίτερο", είτε δεν τα απέκτησε καθόλου* είτε τα απέκτησε σε κατώτερες εκδοχές. Αυτό εμένα δε μου φαίνεται να αξίζει επειδή και μόνο 1-2 1st party studios θα το αξιοποιήσουν στο έπακρο και θα βγάλουν κάτι ελάχιστα ανώτερο τεχνικά. Αν ήθελαν στη Σώνει δυνατότερη κονσόλα ας έβαζαν καλύτερη κάρτα γραφικών και καλύτερη CPU με τον παραδοσιακό τρόπο. Και φτηνότερο παίζει να ήταν γι' αυτούς αρχικά και θα τους συνέφερε μακροπρόθεσμα. Πράγμα που ελπίζω να κάνουν στο PS4, δηλαδή. Επειδή στην αρχή της γενιάς είχαμε μια κατάσταση με PS3 exclusives κράχτες να αργούν, 360 exclusives να βγαίνουν νωρίτερα, multiplatforms να τρέχουν εμφανώς καλύτερα στο 360 και το PS3 να κοστίζει τα κέρατά του. Δεν ήταν καλή αρχή καθόλου και δε θα είναι καθόλου καλή συνέχεια για τη Σώνει αν το επαναλάβει. *εδώ μετράω και το πρώτο Mass Effect, επειδή, ουσιαστικά, 360 exclusive ήταν γι' αυτή τη γενιά. Το ότι βγαίνει μετά από τόσα χρόνια καλό είναι μεν, δεν το μετράω δε. Οταν κοίταζα τι κονσόλα θα έπαιρνα αυτό δεν υπήρχε ούτε προς συζήτηση για το PS3. (Για μένα μετράει όλη η τριλογία, επειδή το νόημα είναι να παίξεις τον χαρακτήρα σου από την αρχή ως το τέλος κι όχι από τη μέση, αλλά αυτό είναι καθαρά για μένα και πληροφοριακά.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Βασικά, στον empire_1924 απαντούσα πρίν αναφερόμενος στις συγκρίσεις. Αλλά εννοείται συμφωνώ σε αυτό που λές για την GPU του PS3, το λάθος έγινε απο την στιγμή που ο Kutaragi ήθελε 2 Cell ταυτόχρονα στο PS3 αλλά εγκατέλειψε την ιδέα (λόγω τεράστιου τελικού κόστους, να έχει το PS3 δύο Cell ταυτόχρονα) σε προχωρημένο στάδιο παραγωγής της κονσόλας, και έτσι έκαναν πολύ βιαστική και πρόχειρη επιλογή με την GeForce 7800 όπου σε συνδυασμό με τον Cell έκανε bottleneck, και επίσης με τα ελλειπή dev tools που μπέρδευαν τους 3rd party devs μέχρι το 2007-8 νομίζω όπου η Sony τους έδωσε καλύτερα toolkits για ευκολότερο προγραμματισμό. Πλέον οι περισσότεροι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων παρουσιάζουν πανομοιότυπα ports μεταξύ PS3-360 εκτός απο κάτι τραγικές Treyarch και Bethesda που έχουν γραμμένο το κοινό του PS3 απ' ότι φαίνεται. (Τα παιχνίδια της Rockstar για παράδειγμα, απο το L.A Noire και μετά, είναι αν όχι καλύτερα οπτικά, τουλάχιστον ισάξια στο PS3). Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή της κονσόλας, και τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία της (απο άνοιξη του 2006 σε Νοέμβρη '06, και στην Ευρώπη Μάρτη '07, σχεδόν 16 μήνες μετά την κυκλοφορία του 360), ήταν απο τους λόγους τους οποίους η Sony τερματίζει τελευταία απ' ότι φαίνεται την γενιά. Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε οτι απο το 2009 και μετά, με την κυκλοφορία του Slim και exclusives όπως Uncharted 2-3, Heavy Rain, GOW3, LBP κτλ, κατάφερε να καλύψει κάοως τη διαφορά και να κερδίσει επιπλέον κοινό. Αυτά τα λάθη δεν νομίζω να την παίρνει να την επαναλάβει πάλι, πόσο μάλλον όταν τα οικονομικά της έχουν χαρακτηριστεί ως "Junk" απο τους διεθνείς τοκογλύφους. Άν τα ίδια λάθη επαναληφθούν στο PS4, αυτό θα σημάνει το τέλος της Sony. Και πίστεψε με PDS (απαντώντας σε προηγούμενο πόστ σου), ότι ούτε η ίδια η εταιρία θέλει να σκέφτεται οτι το PS4 θα πωλείται με χασούρα, άσχετα απο τις δικές σου/μου/καθενός επιθυμίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire_1924 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Tilemaxx you wished. In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art with Uncharted and God of War, Xbox 360 finally has its own shot at the title - and it's a genuinely worthwhile, lavish and occasionally even breathtaking experience. Και το συμπέρασμα αυτό μετά απο ένα τεχνικό-αναλυτικότατο review,Αν θέλεις κάντο και translate....έλεος πια!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titanomaxos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 To Digital Foundry δεν είπε πουθενά οτι το Halo 4 είναι ισάξιο των παιχνιδιών της Naughty Dog/Santa Monica. Ούτε κάν. Είπαν απλά οτι το 360 απέκτησε το δικό του benchmark σε σχέση με τις ND/SΜ (και αυτό με αρκετά προβλήματα στον φωτισμό). Δεν υπήρξε (και ούτε πρόκειται να υπάρξει) πουθενά έστω μια σύγκριση με το Uncharted 3 ή με το God of War 3, γιατί προφανώς οι διαφορές είναι σημαντικές υπέρ των PS3 exclusives. Άντε να πλησιάζει τα επίπεδα του Uncharted 2 το Halo, όπως και το Gears 3, μέχρι εκεί. Αυτή τη στιγμή τα benchmarks είναι το Uncharted 3 σε κονσόλες, και η PC version του Max Payne 3 όπου τα visuals του πλησιάζουν ποιότητα next-gen. Oι μετοχές της Σονυ κατρακυλάνε, εσυ ακομα να πουλήσεις ? Το Halo 4 παιζει ΜΠΑΛΑ μονο του, οπως και τα Forza Horizon, Gears of War... Δεν πας να κολλήσεις κανενα φωτισμο, καμια ξεκαρφωτη λαμψη, καμια αντανακλαση, τέρατα 2 κινησεων σε 2d περιβάλλον, να φτιαξεις και κανενα βιντεο σα παιχνιδι και να πατας κουμπακια σα το parapa the rapper. Τρομερή εμπειρία gaming! ....να αισθανθεις λιγο next gen ρε παιδακι μου! Ελπιζω να φερει και το ξεχασμενο 4D στο playstation 4, μην το αφησει για το playstation 5 που δεν πρόκειται να βγαλει μιας και θα ειναι η τελευταία της αρπαχτή το playstation 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ξεκάρφωτους φωτισμούς και λάμψεις πάντως ΜΟΝΟ το Halo 4 έχει: Tilemaxx you wished. In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art with Uncharted and God of War, Xbox 360 finally has its own shot at the title - and it's a genuinely worthwhile, lavish and occasionally even breathtaking experience. Και το συμπέρασμα αυτό μετά απο ένα τεχνικό-αναλυτικότατο review,Αν θέλεις κάντο και translate....έλεος πια!!!! Εσύ απο αυτά κατάλαβες οτι συγκρίνει άμεσα το Halo 4 με το Uncharted και το GOW; Δεν μπαίνουν καν στο κόπο να το κάνουν, γιατί ο νικητής είναι ξεκάθαρος. Μέχρι και το Killzone 2 ανώτερο είναι οπτικά απο το Halo 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vole Maulder Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Tilemaxx you wished. In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art with Uncharted and God of War, Xbox 360 finally has its own shot at the title - and it's a genuinely worthwhile, lavish and occasionally even breathtaking experience. Και το συμπέρασμα αυτό μετά απο ένα τεχνικό-αναλυτικότατο review,Αν θέλεις κάντο και translate....έλεος πια!!!! Σε μια εποχή όπου η Naughty Dog και η Santa Monica έχουν ορίσει τα κορυφαία γραφικά με το Uncharted και το God of War, το Xbox 360 δίνει επιτέλους τη δική του υποψηφιότα - και είναι μια πραγματικά αξιόλογη, πλούσια και σε σημεία μέχρι και εκπληκτική εμπειρία. Αυτό είναι το συμπέρασμα, και μεταφρασμένο Τιτανομάχε, πού το θυμήθηκες, εν τω μεταξύ, το Parapa the Rapper? Τηλέμαχε, ναι, πλέον έχει ισοφαρίσει το σκηνικό, με τις σποραδικές εξαιρέσεις των Unreal based παιχνιδιών μόνο. Συμφωνώ και στα υπόλοιπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire_1924 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Vole Maulder sorry αλλά ότι να 'ναι μετάφραση σε κάποια-επιλεγμένα σημεία κάνεις.....ειλικρινά εν έτη 2012 δεν θα κάτσω να το κάνω πιστή-ΣΩΣΤΗ μετάφραση...όσοι ξέρουν αγγλικά καταλαβαίνουν επακριβώς τι γράφει...ο νοών νοείτω. Tilemaxx δεν κάνεις κάτι το ιδιαίτερο....αν θέλεις σου ανεβάζω δεκάδες photo απο uncharted,Killzone 2 με "ξεκάρφωτους φωτισμούς και λάμψεις" ή ακόμα και "φτιαγμένες" photo με "ξεκάρφωτους φωτισμούς και λάμψεις" και πάλι ο νοών νοείτω. Το review του digital foundry είναι πασιμφανές ότι δεν το έχεις διαβάσει και κλασσικά trollareis!!! Πάρε μερικές ακόμα photo να "ηρεμήσεις"!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Η δεύτερη pre-rendered εικόνα να υποθέσω οτι είναι μέσα απο το gameplay; Καλά, μας δουλεύεις; Απο αυτές που έβαλες και πάλι δεν μπορώ να δω ουσιαστικές διαφορές απο το Killzone 2 ή ακόμα και το Crysis 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Οι 3 πρώτες είναι αρκετά εντυπωσιακές.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire_1924 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Συνεχίζω το "παλιοtroll" απο campaign και multiplayer!!!! Έχει πολλές ακόμα....αν θέλετε!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vole Maulder Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Empire, hold your horses! Πρώτον, μετέφρασα ακριβώς αυτό που κοπιπάστωσες, δεν επέλεξα τίποτα. A shot at the title σημαίνει ακριβώς αυτό. Υποψηφιότητα για τον τίτλο. Ωστόσο, είμαι περίεργος. Ποια είναι η "ΣΩΣΤΗ" μετάφραση; Και πρόσεχε τι θα πεις, γιατί κάνω αυτή τη δουλειά 7 χρόνια (Φιλικά, πάντα, μην παρεξηγηθούμε τώρα). Δεύτερον, δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι το Halo 4 φαίνεται εντυπωσιακό, αν και δεν έχω χειροπιαστή εμπειρία μαζί του. Οταν έρθουν τα Χριστούγεννα θα την αποκτήσω κι αυτή. Δε χρειάζεται να γεμίσεις το PS4 thread με φωτογραφίες του Halo 4 για να μας πεις τη γνώμη σου όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire_1924 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Vole Maulder λίγα post πιο πάνω δες τι έγραψες...."υποψηφιότητα για τον τίτλο" ή απλά/σκέτο "υποψηφιότητα"....επίσης το "have defined the graphical state-of-the-art" το μετέφρασες ως "έχουν ορίσει τα κορυφαία γραφικά" και ναι ως free english γενικά έχεις επιμέρους λάθη στην μετάφραση σου....καλοπροαίρετα στο γράφω. Υ.Γ. Δεν πειράζει ας την κάνεις και 30 χρόνια αυτή την δουλειά...μιλάμε για 2 γραμμούλες....btw και εγώ 7 χρόνια αγγλικά πήγαινα(έχουμε τουλάχιστον το νούμερο 7 κοινό) και όχι δεν θα γράψω αν έχω το proficiency ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vole Maulder Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μα αυτό σημαίνει το graphical state of the art. Εγραψα ελληνικά που είναι ελληνικά, κι όχι αδέξια αυτόματη μετάφραση κατά λέξη. (Θα μπορούσα να είχα γράψει "έχουν ορίσει την τελευταία λέξη στα γραφικά", αλλά από τη μία δε μου φαινόταν κομψό κι από την άλλη αυτό που έγραψα είναι πιο οικονομικό. Οπως και να έχει, το ίδιο σημαίνει και το ένα και το άλλο.) Ο τίτλος υπονοείται, μη σου πω κι ότι έτσι όπως είναι η σύνταξη στην αγγλική πρόταση δε στέκει και πολύ καλά. Το θέμα είναι πως, με "τίτλο" ή χωρίς, το νόημα είναι το ίδιο. Δεν είπαν ούτε ότι είναι ισάξιο ούτε ότι είναι καλύτερο το Halo 4 από Uncharted/God of War. Είπαν ότι τέθηκε νέο ύψος στον πήχη του 360 και τίποτα άλλο. Καμία άμεση σύγκριση. Τα επιμέρους λάθη που νομίζεις ότι βλέπεις είναι επειδή τα ελληνικά δεν μπορούν ούτε να ακολουθήσουν την ίδια σύνταξη με τα αγγλικά ούτε μπορούν να μεταφερθούν κατά λέξη συνάψεις ή εκφράσεις από τα αγγλικά. Δεν είναι προσπάθεια επιλεκτικής εστίασης για να αποδείξω ότι έχω δίκιο ή ότι εσύ έχεις άδικο. Και μην ανησυχείς, δεν παίρνω στραβά ό,τι γράφεις. Φιλικό banter κάνουμε Απλώς, μη γεμίσουμε το PS4 topic με φωτογραφίες του Halo και off topic συζητήσεις περί μεταφράσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empire_1924 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Vole Maulder αναφέρομαι σε free english μετάφραση και τα επιμέρους σημεία είναι μόλις 2-3 σημεία στις 2 αυτές ολόκληρες γραμμούλες....so simple .....τι κάθεσαι και τ'αναλύεις και "χάνεσαι" αδίκως.Δεν πρόκειται να το μεταφράσω ως "αμερικανάκι"-free english....όχι!!! Πάμε τώρα όλοι μαζί: http://www.youtube.com/watch?v=75p-N9YKqNo Εννοείται πλακίτσα κάνω!!! Υ,Γ, Θέλω να παραθέσω και άλλες photo του halo 4-εξίσου ή ακόμα πιο εντυπωσιακές plz....μόνο "άλλοι" θα τρολλάρουν τζάμπα; edit: Sorry αλλά δεν άντεξα....οι τελευταίες: end of trolling! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Βαρεθηκα να διαβαsω ολα τα ποστς,αλλα το halo4.Αυτο που ειδα εγω ως halo4 να τρεχει σε 360 δεν ειναι καλυτερο οπτικα ουτε απο το killzone2.Ειναι χειροτερο και απο το geow3. Ωραια τα bullshots αλλα... H διαφορα κατα την γνωμη μου ειναι σημερα αρκετη αναμεσα στις 2 κονσολες,αλλα δεν εχει φανει στην πραξη η πραγματικη διαφορα τους.(τα ιδια ελεγα και πιστευα για το ''saturn vs ps1'' μεσα στην 10ετια του 90,οπου saturn σημερα ps3) Λιγη σημασια εχει αυτο πλεον ,oσο πλησιαζουμε στο τελος . Tωρα για το ps4 ,ελπιζω σε κατι πολυ δυνατο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις