Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Votritis είπε

ειμαι ο μονος που το σλιμ του θυμίζει ζυγαριά ? εμφανισιακά απο τα χειρότερα ps μαζι με το σουπερ σλιμ ps3 .

Χαχαχαχα ναι!!!! Και δεν έχει και οπτική ίνα που για μένα προσωπικά είναι απαραίτητη.

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

μόνο 25-30m συνδρομές. Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους.

Δεν το λές "μόνο" αυτό το νούμερο. Και μάλιστα με την αύξηση που πήρε πριν κάτι μήνες.
Μην ξεχνάς επίσης πως οι Plus χρήστες έχουν και κάτι ψιλά έκπτωση σε μερικές περιπτώσεις από το Store, οπότε άλλα τόσα έσοδα από ψηφιακές συναλλαγές.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσουν δυστυχώς, δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που είναι πολύ κερδοφόρο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Δεν το λές "μόνο" αυτό το νούμερο. Και μάλιστα με την αύξηση που πήρε πριν κάτι μήνες.
Μην ξεχνάς επίσης πως οι Plus χρήστες έχουν και κάτι ψιλά έκπτωση σε μερικές περιπτώσεις από το Store, οπότε άλλα τόσα έσοδα από ψηφιακές συναλλαγές.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσουν δυστυχώς, δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που είναι πολύ κερδοφόρο.

Ναι αυτό πήγα να πω, δεν είναι και μικρό νούμερο το 40% των κονσολών ps4 να έχουν συνδρομή +.....σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο άλλα το 40% με την σχετικά υψηλή τιμή της συνδρομής δείχνει ότι ψιλοπέτυχε το μοντέλο άλλο αν σαν χρήστες δεν μας αρέσει. Μόνο και μόνο τα δωρεάν παιχνίδια που έχω πάρει σε ένα χρόνο καλύπτουν και με το παραπάνω το κόστος της ετήσιας συνδρομής.

Υ.Γ. Μόνο το rime που μας έδωσε τον Φεβρουάριο κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την ετήσια συνδρομή!!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Off-topic, το ξέρω, αλλά ρε, σοβαρά τώρα, όσοι έχετε το πισί στο σαλόνι, πως το έχετε καταφέρει; Ένα λευκό Bitfenix Prodigy έχω, που είναι ένα κουκλάκι ζωγραφιστό και την έχω χρυσώσει να το κρύψω στο σαλόνι χωρίς να φαίνεται, αλλά μου το απαγορεύει ρητά. :(

Ακούω tips!

Αν εκτιμάς την ησυχία σου, το κεφάλι στην θέση του ή τέλος πάντων να μην σε βρει κάποιο κακό εκεί που δεν το περιμένεις, don't push it! :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Το είδα ότι το έχουν βάλει στο PSN+, αλλά το άφησα. Γενικά διαφωνώ με το μοντέλο που ακολουθούν στο επί πληρωμή online κομμάτι τόσο η MS, όσο και η Sony (και σύντομα θα ακολουθήσει και η Ν απ' ότι φαίνεται). Μερικές σκέψεις:

Πρόπερσι τον Οκτώβρη που αγόρασα Χ1 έβαλα Gold, όλος χαρά που θα γέμιζα με backlog ένα κάρο games μόνο με 25 λίρες (τόσο είχε τότε η προσφορά του amazon). Fast forward ένα χρόνο μετά, έχω ξενερώσει τη ζωή μου, υποτίθεται ότι έχω στην κατοχή μου 30 τίτλους του Χ1, τους οποίους δεν μπορώ να παίξω αφού δεν έχω ενεργή συνδρομή. Δυστυχώς, προέρχομαι από το PC gaming, όπου εκεί τα έχουμε λύσει αυτά. Ξέρω για παράδειγμα ότι δίνω 12 bucks το μήνα, παίρνω 7-8 games στο humble bundle monthly και μένουν στη βιβλιοθήκη μου για πάντα, βρέξει χιονίσει, είτε έχω ενεργή συνδρομή, είτε όχι. Τελοσπάντων, αποφάσισα ότι αυτό το games as a service δεν είναι για μένα και ότι προτιμώ στις κονσόλες να αγοράζω physical τα games μου και να τα παίζω όποτε θέλω ή να τα μεταπουλάω όταν τα βαρεθώ.

Παρόλο που δεν παίζω σοβαρό online στις κονσόλες μου, η αίσθησή μου είναι ότι τόσο το Gold όσο και το Plus είναι πολύ μπασταρδεμένα σαν μοντέλα παροχής υπηρεσιών. Θέλω να πω αν το σκεπτικό είναι ότι πληρώνουμε για να παίζουμε online, γιατί τα «δωρεάν» games να θέλουν ενεργή συνδρομή προκειμένου να παίξουν; Από την άλλη, αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για να παίζει online, γιατί να έχει συνοδευτικό τυράκι κάποια games που δεν τον ενδιαφέρουν και αντί για αυτό να μην απολάμβανε χαμηλότερη τιμή στο online του;

Πιστεύω ότι στην παρούσα τους μορφή δεν είναι λειτουργικές οι συνδρομές και αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα. 70m PS4 εκεί έξω και μόνο 25-30m συνδρομές. Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους.

Ισχύουν όσα λες, το θέμα είναι ότι σε PC υπάρχει τρελή πειρατεία και λίγο πολύ μπορείς ψιλοεύκολα να παίξεις ότι θες χωρίς να δώσεις ούτε cent, στις κονσόλες αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο πολλές φορές. Για αυτό το λόγω στο PC υπάρχουν προτάσεις σαν το humble bundle που είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Κατά τα άλλα θα προτιμούσα στις κονσόλες π.χ. να υπήρχε στο ps4 συνδρομή για χρήστες που παίζουν Online 4 ευρώ τον μήνα, συνδρομή για δωρεάν games 4 ευρώ και άλλη μια για αυτούς που θέλουν και τα 2 με 7 ευρώ τον μήνα.....προσωπικά δεν παίζω καθόλου online και για να πάρω τα δωρεάν παιχνίδια πληρώνω και αυτό ενώ δεν το χρειάζομαι...και φυσικά αντίστοιχα καλύτερες τιμές για 3μήνες, 6 μήνες, 12 μήνες κλπ.

• Moderators
Δημοσ.

Όχι απλά είναι μικρό το 40%, είναι απογοητευτικά μικρό. Σημαίνει ότι υπάρχουν κοντά 50 εκατομμύρια PS4 εκεί έξω που δεν συνοδεύονται από συνδρομή. Δηλαδή, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό εκεί έξω είτε δεν ενδιαφέρεται για το online και για τα συνοδευτικά games, είτε διαφωνεί με το υπάρχον μοντέλο και ίσως να έβαζε συνδρομή αν το μοντέλο ήταν διαφορετικό. 

Προσωπικά, πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Όχι απλά είναι μικρό το 40%, είναι απογοητευτικά μικρό. Σημαίνει ότι υπάρχουν κοντά 50 εκατομμύρια PS4 εκεί έξω που δεν συνοδεύονται από συνδρομή. Δηλαδή, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό εκεί έξω είτε δεν ενδιαφέρεται για το online και για τα συνοδευτικά games, είτε διαφωνεί με το υπάρχον μοντέλο και ίσως να έβαζε συνδρομή αν το μοντέλο ήταν διαφορετικό. 

Εντάξει εξαρτάται όπως το βλέπεις, σκέψου ότι υπάρχει πολύς κόσμος που απλά παίζει περιστασιακά κανένα παιχνίδι και δεν τον νοιάζει και το Online, είναι αρκετός κόσμος αυτός.....και αρκετός κόσμος έχει και pc και δεύτερη κονσόλα και δεν θέλει να πληρώνει συνδρομές, τώρα από εκει και πέρα ούτε εγώ τρελαίνομαι με το όλο concept άλλα με 45 ευρώ που πήρα την ετήσια συνδρομή μου βγαίνει κάτω από 4 ευρώ τον μήνα, ε δεν το λες και ακριβά, και μέσα στον χρόνο σίγουρα θα βρω καμιά 7-8 παιχνίδια minimum να παίξω που αν τα αγόραζα θα έδινα πολύ παραπάνω. Ναι θα το ήθελα πιο φτηνό ή να έχει πακέτα ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας άλλα οκ πάλι κερδισμένοι βγαίνουμε νομίζω.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως 25-30 εκατομμύρια συνδρομές από 45 ευρώ τον χρόνο να σου βάλω το λιγότερο, η sony βγάζει πάνω από 1 δις τον χρόνο μόνο από συνδρομές!!! Οχι και άσχημα!!χαχα 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπόψιν, δεν είπα ποτέ ότι είναι ακριβή η συνδρομή. Είπα ότι πιστεύω πως το μοντέλο είναι λάθος ή τουλάχιστον θα μπορούσε με μια αναμόρφωση να αποκτήσει περισσότερους χρήστες. 

Για παράδειγμα θα μπορούσε να κόστιζε 10 ευρώ παραπάνω και να σε άφηνε να τα κρατάς για πάντα τα games. Το πρόβλημα δεν είναι στην τιμολόγηση, στην πολιτική είναι. 

Τεσπα, όνειρα θερινής νυκτός. Εδώ ανακοίνωσαν ότι από του χρόνου το Μάρτιο θα κόψουν τα "δωρεάν" PS3 και PSV games και για να έχεις πρόσβαση σε όσα έχεις αποκτήσει μέχρι τότε θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή. Δηλαδή θα πρέπει να έχεις ενεργή συνδρομή χωρίς να σου δίνουν νεα games. Ξεζούμισμα, όχι αστεία. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.
42 minutes ago, karamela693 said:

Μόνο και μόνο τα δωρεάν παιχνίδια που έχω πάρει σε ένα χρόνο καλύπτουν και με το παραπάνω το κόστος της ετήσιας συνδρομής.

Το δωρεάν θα το έγραφα "δωρεάν". Δωρεάν είναι του Χ360 που δίνουν στο Gold και τα κρατάς όντως για πάντα.
Αν έχεις μόνο μία πλατφόρμα στην οποία παίζεις, ναί είναι καλή λύση. Αν παίζεις και αλλού.. Είναι άχρηστη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα δεν ξερω αμα το γραφω σε σωστο θεμα....θα ηθελα τα φωτα σας...εχω ενα φιλο που εχει ξεχασει το κωδικο που εχει βαλει στο psn και δεν δεν μπορει να το επαναφερει διοτι το ειχε κανει ο αδερφος του και δεν θυμαται εκεινος τον κωδικο απο το εμαιλ ωστε να το επαναφερουμε μεσο εμαιλ υπαρχει καποιος που ξερει τι μπορουμε να κανουμε αλλο;;

Δημοσ.
2 minutes ago, Malthador said:

Για παράδειγμα θα μπορούσε να κόστιζε 10 ευρώ παραπάνω και να σε άφηνε να τα κρατάς για πάντα τα games. Το πρόβλημα δεν είναι στην τιμολόγηση, στην πολιτική είναι. 

Θα προτιμούσα να είχαμε επιλογή ετήσιας στα 20€ χωρίς τα παιχνίδια.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JohnVani18 είπε

Το δωρεάν θα το έγραφα "δωρεάν". Δωρεάν είναι του Χ360 που δίνουν στο Gold και τα κρατάς όντως για πάντα.
Αν έχεις μόνο μία πλατφόρμα στην οποία παίζεις, ναί είναι καλή λύση. Αν παίζεις και αλλού.. Είναι άχρηστη.

Είναι όπως το βλέπει κανείς, προσωπικά δεν συσσωρεύω παιχνίδια και δεν θέλω να τα κρατάω, επίσης δίνω 45 ευρώ κάθε χρόνο και έχω για πάντα τα παιχνίδια, καθώς και ύστερα από το ps4 θα έχω και το ps5 κλπ....οπότε σαν αποτέλεσμα εμένα μου κάνει το ίδιο αν τα κρατάς ή όχι ανάλογα με την συνδρομή...φυσικά μιλάω πάντα προσωπικά...για μένα πιο πολύ θα με ενδιέφερε μια καλύτερη τιμή π.χ. 35 τον χρόνο παρά αν κρατάς τα παιχνίδια αν σου λείξει η συνδρομή.

4 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Θα προτιμούσα να είχαμε επιλογή ετήσιας στα 20€ χωρίς τα παιχνίδια.

Εγώ από την άλλη θέλω το ακριβώς αντίθετο, θέλω τα παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο το Online (νομίζω κιόλας ότι δεν έχω παίξει ποτέ online στο ps4)...βλέπεις είναι όλα θέμα γούστου και αναγκών!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Malthador είπε

Θεωρείς μικρό το 40%; Είναι λίγοι οι 30 εκατομμύρια χρήστες που πληρώνουν έξτρα μια προαιρετική υπηρεσία; 

Όχι σε καμία περίπτωση. Εγώ θα περίμενα μικρότερα νούμερα αλλά όσο το ενδιαφέρον για το online ανεβαίνει, άλλο τόσο θα ανεβαίνει και το παραπάνω ποσοστό. 

Από τα 50 εκατομμύρια δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες είναι περιστασιακοί (οπότε και δεν χρειάζονται το multi στην πλειονότητα τους) ,  ποιοι το κάνουν από αντίδραση (αμφιβάλλω ότι είναι πολλοί αυτοί) και ποιους απλά δεν τους ενδιαφέρει. 

Τα παιχνίδια που παίρνεις κάθε μήνα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. 

19 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Και 35 πλατφόρμες να έχεις δεν είναι άχρηστη. Είσαι υπερβολικός. Για να έχεις Plus σε ενδιαφέρει το online πρωτίστως. Συμπληρωματικά είναι τα παιχνίδια. Αν κάτσει ένα να σε ενδιαφέρει δεν θα σε χαλάσει κιόλας. 

Και εγώ θα ήθελα να έμεναν τα παιχνίδια και μετά την λήξη της συνδρομής αλλά δυστυχώς δεν. Ακόμα και η MS το σταμάτησε αυτό (ή καλύτερα δεν το έκανε ποτέ) στο ΧONE. 

Για μένα το χειρότερο είναι αυτό που αναφέρει ο Malthador. Αντί να σε αφήνουν να έχεις πρόσβαση στα παιχνίδια μετά τον Μάρτιο του 2019 στο PS3/PS VITA χωρίς συνδρομή, δεν το κάνουν. 

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι υπερβάλουμε λίγο για το ps3/psvita, ήδη είναι ''πεθαμένες'' κονσόλες και οι 2 με χαμηλά νούμερα χρηστών πλέον, ε μετά από 1 χρόνο (που θα είμαστε και κοντά σε ps5) πόσους χρήστες θα έχει το ps3 και πόσους το ps vita? Ελάχιστους...εδω πλέον βρίσκεις παιχνίδια ps3 σε μεταχειρισμένα σε τιμές χώμα,τσάμπα.....με λίγα λόγια δεν μπαίνουν καν στον κόπο καθώς δεν τους νοιάζει και θα νοιάζει και στην πράξη ελάχιστο κόσμο ύστερα από 1 χρόνο. 
Γενικότερα παιχνίδια που τα έχεις κατεβάσει ως δωρεάν σε συνδρομή δεν υπάρχει περίπτωση να στα αφήνουν μετά την λήξη της συνδρομής ούτε στο ps4 ούτε στο xbox, και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να το ξαναδούμε ποτέ σε κονσόλα το συγκεκριμένο.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...