Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλώδια χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

-Standard HDMI

-Standard with Ethernet

-High Speed

-High Speed with Ethernet

Τα καλώδια εν συνεχεία μέσω τέστς πιστοποίησης γίνονται certified ότι δουλεύουν με το εκάστοτε πρότυπο.  Ένα High Speed καλώδιο 1.4 πολύ απλά τον καιρό που κυκλοφόρησε δεν μπορούσε να δοκιμαστεί για τις ανάγκες του προτύπου 2.0 (μιάς και δεν υπήρxε τότε). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει.

To γράφει και στο link που παρέθεσες:

Αναφορά σε κείμενο

A new certification program was introduced in October 2015 to certify that cables work at the 18 Gbit/s maximum bandwidth of the HDMI 2.0 specification

Και:

Αναφορά σε κείμενο

Note that since the release of HDMI 1.4, the HDMI Licensing LLC group (which oversees the HDMI standard)

has banned the use of version numbers to identify cables

Άρα, το καλώδιο που αγόρασα τότε και έχει πιστοποίηση 1.4, αν το κάναμε πιστοποίηση τώρα θα ήταν 2.0. Μπορεί το shielding του να είναι τέτοιο που να έπαιρνε και πιστοποίηση Premium High Speed.

Οπότε, πρώτα δοκιμάζεις το καλώδιο που ήδη έχεις στις συσκευές σου, και μετά κάνεις την οποιαδήποτε αγορά......

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 6
Δημοσ.

Καλησπερα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να πουλήσω το ps4 και να το δώσω με 3 παιχνίδια που έχω μέσα στον λογαριασμό μου. Πως θα γίνει να αφαιρέσω τα στοιχεία μου email κλπ χωρίς να χαθούν τα παιχνίδια ;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, criminal85 είπε

Καλησπερα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να πουλήσω το ps4 και να το δώσω με 3 παιχνίδια που έχω μέσα στον λογαριασμό μου. Πως θα γίνει να αφαιρέσω τα στοιχεία μου email κλπ χωρίς να χαθούν τα παιχνίδια ;

Δεν γίνεται. Τα παιχνίδια μένουν στον λογαριασμό, όχι στην κονσόλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Τα καλώδια χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

-Standard HDMI

-Standard with Ethernet

-High Speed

-High Speed with Ethernet

Τα καλώδια εν συνεχεία μέσω τέστς πιστοποίησης γίνονται certified ότι δουλεύουν με το εκάστοτε πρότυπο.  Ένα High Speed καλώδιο 1.4 πολύ απλά τον καιρό που κυκλοφόρησε δεν μπορούσε να δοκιμαστεί για τις ανάγκες του προτύπου 2.0 (μιάς και δεν υπήρxε τότε). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει.

To γράφει και στο link που παρέθεσες:

Και:

Άρα, το καλώδιο που αγόρασα τότε και έχει πιστοποίηση 1.4, αν το κάναμε πιστοποίηση τώρα θα ήταν 2.0. Μπορεί το shielding του να είναι τέτοιο που να έπαιρνε και πιστοποίηση Premium High Speed.

Οπότε, πρώτα δοκιμάζεις το καλώδιο που ήδη έχεις στις συσκευές σου, και μετά κάνεις την οποιαδήποτε αγορά......

Βεβαια υπηρχαν και "high speed" hdmi cables που ουτε τα 2/3 του υποτιθεμενου bandwidth δεν εβγαζαν με την ποιοτητα τους και για αυτο πολυς κοσμος παραπονιοταν για αποσυγχρονισμους και στιγμιαιο loss του bandwidth.. Πριν 4 χρονια σχεδον οταν πρωτοσυνδεσα την καρτα γραφικων μου με την 4k TV μου και χρειαζομουν ενα καλο HDMI καλωδιο για να εχω σημα σε 4k @ 60 Hz, ειχα πεσει τουλαχιστον σε 2 HDMI που απλα δεν εκαναν την δουλεια και ας ειχαν το υποτιθεμενο υποστηριζομενο bandwidth, ειδικα οταν επαιζα παιχνιδια ειχα αποσυγχρονισμους. Μονο οταν πηρα ενα high speed HDMI της προκοπης εκανα σωστη δουλεια.. Και τυχαινε να γραφει HDMI 2.0 επανω ουτως ή αλλως το εκαναν τοτε φανταζομαι για να μην μπερδευεται ο κοσμος και φυσικα γιατι τα χρεωναν και παραπανω..  

Πλεον περνεις ενα high speed με ή χωρις ethernet που εχει επανω το hdmi certification και καθαρισες.. 

Με το HDMI 2.1 πλεον τα πραγματα παλι θα μπερδεψουν κοσμο και εδω βεβαια θα χρειαστουν καινουρια καλωδια σε καθε περιπτωση γιατι το απαιτουμενο bandwidth απεχει παρασαγγας..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ. Και εγώ όπως έγραψα πριν,  αγόρασα πριν λίγες μέρες ένα generic Hdmi cable 2.0 και η TV είχε random disconnections σε 4K.

Ενώ το προπολεμικό Belkin δουλεύει άψογα. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι πλεον επειδη το HDMI 2.0 προτυπο ειναι διαδεδομενο βρισκεις πολυ πιο ευκολα κακης ποιοτητας "HDMI 2.0" καλωδια.. Τοτε εκαναν 25-30 ευρω και αναγκαστικα ηταν high speed και σχετικα καλης ποιοτητας γιατι δεν τους επερνε και αλλιως.. 

Θελω να δω τιμες HDMI 2.1 οταν θα βγουν.. Αν δεν ερχονται με τις συσκευες δεν θα εκπλαγω να δω 50αρια τιμες με τετοιο bandwidth..

Δημοσ.
Στις 21/2/2018 στις 12:45 ΜΜ, d4ydr33m3r είπε

Ναι πλεον επειδη το HDMI 2.0 προτυπο ειναι διαδεδομενο βρισκεις πολυ πιο ευκολα κακης ποιοτητας "HDMI 2.0" καλωδια.. Τοτε εκαναν 25-30 ευρω και αναγκαστικα ηταν high speed και σχετικα καλης ποιοτητας γιατι δεν τους επερνε και αλλιως.. 

Θελω να δω τιμες HDMI 2.1 οταν θα βγουν.. Αν δεν ερχονται με τις συσκευες δεν θα εκπλαγω να δω 50αρια τιμες με τετοιο bandwidth..

γενικα με τα  καλωδια υπαρχει τεραστιο μπερδεμα εγω οσα καλωδια δοκιμασα παιζανε 4Κ αλλα οταν εμπαινε το hdr χανοταν η εικονα για να δουλεψει το hdr πρεπει τουλαχιστο το καλωδιο να ειναι 2.0a πολλοι νομιζουν οτι αν ενα καλωδιο παιζει 4Κ παιζει και Hdr κατι τετοιο απο αυτα που ειδα εγω δεν ισχυει. Παλια λεγαμε οτι δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα λεφτα για hdmi αυτο ισχυε για το 1080p πλεον στο 4Κ παιζει ρολο η ποιοτητα του καλωδιου εγω στραφηκα στο amazon και διαλεξα ενα certfied και ενα αλλο που δεν ειναι certified αλλα με βαση τα reviews παιζει hdr

Δημοσ.

Εφοσον μιλαμε σε αυτην την ενοτητα και μιλαμε για 4κ και hdr που μονο το Pro εχει την δυνατοτητα να δωσει γιατι συζητατε εξαρχης για καλωδια αφου το pro σιγουρα ερχεται με τετοιο καλωδιο μεσα???Αν μιλατε γενικα παω πασο αλλα ειστε λιγο εκτος θεματος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, icenex είπε

Εφοσον μιλαμε σε αυτην την ενοτητα και μιλαμε για 4κ και hdr που μονο το Pro εχει την δυνατοτητα να δωσει γιατι συζητατε εξαρχης για καλωδια αφου το pro σιγουρα ερχεται με τετοιο καλωδιο μεσα???Αν μιλατε γενικα παω πασο αλλα ειστε λιγο εκτος θεματος.

δεν αρκει σε ολους το μηκος του εργοστασιακου καλωδιου... για το δευτερο εχεις δικιο

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lak10 είπε

δεν αρκει σε ολους το μηκος του εργοστασιακου καλωδιου... για το δευτερο εχεις δικιο

σωστος δεν το σκεφτηκα αυτο το ενδεχομενο γραψε λαθος κ απο μενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lak10 είπε

γενικα με τα  καλωδια υπαρχει τεραστιο μπερδεμα εγω οσα καλωδια δοκιμασα παιζανε 4Κ αλλα οταν εμπαινε το hdr χανοταν η εικονα για να δουλεψει το hdr πρεπει τουλαχιστο το καλωδιο να ειναι 2.0a πολλοι νομιζουν οτι αν ενα καλωδιο παιζει 4Κ παιζει και Hdr κατι τετοιο απο αυτα που ειδα εγω δεν ισχυει. Παλια λεγαμε οτι δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα λεφτα για hdmi αυτο ισχυε για το 1080p πλεον στο 4Κ παιζει ρολο η ποιοτητα του καλωδιου εγω στραφηκα στο amazon και διαλεξα ενα certfied και ενα αλλο που δεν ειναι certified αλλα με βαση τα reviews παιζει hdr

Οπως ειπαμε τα καλωδια χωριζονται σε standard και high speed και οχι σε 1.4, 2.0,2.0a,2.0b κλπ.. 

Αν εχει το hdmi certified logo επανω ακομη καλυτερα.. Προσωπικα με ενα καλωδιο του Πλαισιου εδω και καιρο μια χαρα παιζει και η καινουρια μου oled 4k οπως και η προηγουμενη 4k που ειχα.. Και σε HDR10 και σε Dolby Vision και με πολυ μεγαλο bitrate σχεδον untouched.. 

Σε ταινιες και viewing content οσο απαιτητικο και να ηταν μεχρι στιγμης δεν ειχα ποτε θεμα.. Ουτε σε Netflix,Amazon prime uhd με hdr/DV..

Το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν με καποια pc games σε 4k μετα απο καποια ωρα με καποια καλωδια.. Το οποιο καλλιστα θα μπορουσε να ειναι υπερθερμανση της θυρας της καρτας γραφικων  ή προβλημα με driver απο windows ας πουμε και οχι του καλωδιου.. 

Οποτε οχι δεν χρειαζεται ειδικα σημερα να διαλεξεις ενα πανακριβο hdmi cable.. Ενα καλο απλα hdmi certified απο το amazon κανει.. Και οχι για high speed cable τα 8-10 euro δεν ειναι πολλα.. Tα 25-30 ομως ειναι για ενα 2-3m.. Δεν υπαρχει ουσιαστικα κανενα κερδος..Δεν συζηταω καν για κατι 50αρια και 100+ με fiber αυτα ειναι απλα πεταω τα λεφτα μου στον καδο..

Ενα καλο αρθρο που εξηγει περαιτερω καποια πραγματα..

http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/7976/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-and-heres-why

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...