Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, panther_512 said:

Η γραφική παράσταση "καμπάνα" μπορεί να σας βοηθήσει λίγο για τις απόψεις περί πόσο καλό είναι κάποιο παιχνίδι.

image.png.1a07581b52eebf168dc4d60cea3a0531.png

Αν η άποψή σας διαφέρει σημαντικά από την πλειοψηφία, πολύ απλά ανήκετε στα άκρα της γραφικής παράστασης. Δεν φταίει ούτε η πλειοψηφία, ούτε έχουν σπαμάρει με 0 ή 10 το metacritic ;) (που και να σπαμάρανε πάλι έχει την στατιστική του αξία) ;);)

Η γραφική παράσταση της κανονικής κατανομής που παραθέτεις, μας δίνει το πόσο αρεστό θα είναι το game στο κοινό, όχι το πόσο καλό θα είναι. Και όταν λέω «καλό» εννοώ να έχει εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουμε αποφασίσει να το ορίζουν ως τέτοιο.

Το ότι 2 εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν Survivor δεν σημαίνει ότι το Survivor είναι καλύτερο ή ποιοτικότερο από την χρωματική τριλογία του Κισλόφσκι, και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι ούτε οι ίδιοι που βλέπουν Survivor δεν το θεωρούν καλύτερο/ποιοτικότερο (με βάση εκείνα τα χαρακτηριστικά που ακόμα και οι ίδιοι θα έχουν δεχθεί ότι ορίζεται το «καλό/ποιοτικό»).

Και προσωπικά, δεν ανέφερα ποτέ τις πωλήσεις του SotC για να κάνω επιχείρημα, γιατί ούτως ή άλλως δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει επιχείρημα -μόνο- βάσει των πωλήσεων ειδικά όταν μιλάμε για ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το ότι ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι τρώνε ρύζι για κυρίως πιάτο δε σημαίνει ότι το ρύζι είναι κάτι περισσότερο από απλό συνοδευτικό φαγητού.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, najinblue3 είπε

το gunplay μου αρεσε αρκετα, τα side quests καποια ειναι τρομερα καποια ειναι meh

τα καλυτερα οπλα εκτος απο dlc μαλλον εννοεις? γτ στο dlc εχει τρομερα οπλα

σε τι δυσκολια επαιξεις και το τελειωσες? εγω παιζω στο survival και ειναι πονος και δε γινεται τοσο op και κανεις χαβαλε

Ναι, με dlc δεν ασχολήθηκα. Στο medium το έπαιξα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Malthador είπε

Η γραφική παράσταση της κανονικής κατανομής που παραθέτεις, μας δίνει το πόσο αρεστό θα είναι το game στο κοινό, όχι το πόσο καλό θα είναι. Και όταν λέω «καλό» εννοώ να έχει εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουμε αποφασίσει να το ορίζουν ως τέτοιο.

Ποιότητα ενός προϊόντος = (Το τί μας προσέφερε το προϊόν) - (τις προσδοκίες που είχαμε για αυτό)

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η ποιότητα είναι κατώτερη, αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η ποιότητα είναι ανώτερη.

Η παραπάνω εξίσωση συμπεριλαμβάνει αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια και χαρακτηριστικά. Συμπεριλαμβάνει το marketing του προϊόντος, τη διαθεσιμότητα, την τιμή του, το after sales του. Για μένα είναι από τις πιό όμορφες και ξεκάθαρες εξισώσεις που περιγράφουν την ποιότητα.

Η εξίσωση εξηγεί ότι η αντίληψη που έχει ο καταναλωτής για ένα προϊόν ορίζει την ποιότητά του.

Η γραφική παράσταση που παρέθεσα προβλέπει σε γενικές γραμμές πώς ένα σύνολο ανθρώπων/καταναλωτών αναμένεται να αντιληφθεί ένα προϊόν/υπηρεσία/what ever. Η πλειοψηφία  θα συμφωνήσει για το προϊόν αυτό, ενώ θα υπάρξει και μειοψηφία που θα διαφωνήσει, είτε με πολύ θετικότερη αντίληψη, είτε με πολύ αρνητικότερη αντίληψη για το προϊόν.

Εφόσον το συγκεκριμένο σύνολο ανθρώπων είναι το target group του κατασκευαστή, η τελική ποιότητα του προϊόντος του είναι αυτή που ορίζεται από την αντίληψη της πλειοψηφίας.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Malthador said:

Το ότι 2 εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν Survivor δεν σημαίνει ότι το Survivor είναι καλύτερο ή ποιοτικότερο από την χρωματική τριλογία του Κισλόφσκι, και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι ούτε οι ίδιοι που βλέπουν Survivor δεν το θεωρούν καλύτερο/ποιοτικότερο (με βάση εκείνα τα χαρακτηριστικά που ακόμα και οι ίδιοι θα έχουν δεχθεί ότι ορίζεται το «καλό/ποιοτικό»).

Και προσωπικά, δεν ανέφερα ποτέ τις πωλήσεις του SotC για να κάνω επιχείρημα, γιατί ούτως ή άλλως δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει επιχείρημα -μόνο- βάσει των πωλήσεων ειδικά όταν μιλάμε για ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το ότι ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι τρώνε ρύζι για κυρίως πιάτο δε σημαίνει ότι το ρύζι είναι κάτι περισσότερο από απλό συνοδευτικό φαγητού.

Πολύ κακή χρήση στατιστικής (και λογικής). 

Τα 2 εκατομμύρια που βλέπουν survivor, στην παραπάνω καμπύλη, δείχνει ότι ο μέσος (και αντίστοιχα περισσότερος κόσμος, μιας και η κατανομή είναι κανονική) βλέπει το survivor.

Δεν τέθηκε το ερώτημα αν το βρίσκουν καλό. Αυτό είναι άλλο ερώτημα που θα κατέληγε σε διαφορετική καμπύλη. 

Η καμπύλη για το ένα παιχνίδι είναι καλό, έχει σαφή ορισμός και ερμηνεία. Αν η πλειοψηφία το βρίσκει καλό, ειναι καλό. Αν το ερώτημα ήταν πόση ώρα παίζεις, δεν βγαίνει κανένα παραπάνω συμπέρασμα για την ποιότητα ενός τίτλου. 

Να σε βοηθήσω λίγο παραπάνω, αν 1 δις Κινέζοι τρώνε ρύζι, σημαίνει ότι οι περισσότεροι το κάνουν. Αν εσύ (που δεν είσαι Κινέζος) δεν τρως, δεν μετέχεις σε αυτή την στατιστική. 

Επεξ/σία από guy_threepwood
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/01/2018 στις 1:22 ΜΜ, panther_512 είπε

Νομίζω η ελληνική γλώσσα μπορεί να εκφράσει με καλύτερο τρόπο τις βασικές κατηγορίες:

- Περιστασιακός gamer

- Συστηματικός gamer

- Μανιακός gamer

Για το Monster Hunter τώρα το μόνο που με ξυνίζει είναι το framerate. Αν είχε επιλογή για 60fps στο PS4 Pro, δεν θα το συζητούσα. Στο PC με την 980Ti ξέρω ότι θα πετύχω το 60άρι σε 1080p. Αλλά ποιός περιμένει τουλάχιστον 9 μήνες + ακόμα ένα τρίμηνο για να το στρώσουν στο PC?

First world problems.....

Σταθμος στην gaming  ιστορια το Shadow of the colossus  .

Καθε gamer που  σεβεται τον εαυτο του ,πρεπει να ζησει αυτη την εμπειρια .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά για μένα ένα παιχνίδι είναι καλό όταν περνάω καλά μαζί του και το απολαμβάνω, παιχνίδια παίζουμε δεν γράφουμε ποίηση. Οταν κάτι το παίζουν όλοι εννοείται ότι δεν σημαίνει ότι είναι απαραιτήτως και καλό παιχνίδι άλλα από την άλλη κάτι σημαίνει, κάτι βρίσκουν σε αυτό που εμείς που δεν το παίζουμε δεν το βρίσκουμε. 
Το SOTC δεν πήγε καλά στο ps2 και δεν το πέρασαν σε πωλήσει μόνο GTA, Fifa κλπ. ακόμα και άγνωστα παιχνίδια είχαν μεγαλύτερες πωλήσεις. Νομίζω δεν είναι καν στα 100 πρώτα παιχνίδια σε πωλήσεις για το σύστημα, (με επιφύλαξη αυτό γιατί δεν το θυμάμαι). Αυτό δείχνει κάτι, ναι είναι ποιοτικός τίτλος και προσωπικά το λάτρεψα άλλα από ότι είχε φανεί τότε ο κόσμος αδιαφόρησε. και η κλασική μουσική και όπερα είναι ''ΠΟΙΟΤΗΤΑ'' άλλα πόσοι από εσάς ακούτε στο σπίτι σας, στο αυτοκίνητό σας κλπ όπερα?
Επειδή το ξεχειλώσαμε το θέμα ειδικά όσον αφορά το gaming όλα είναι σχετικά,  παίζουμε ένα παιχνίδι για να περνάμε καλά και τίποτα άλλο, αν περνάμε καλά με το Fifa, COD ή με Shadow of the Colosus λίγη σημασία έχει, όλα τα παιχνίδια τον ίδιο γενικό σκοπό έχουν και τις ίδιες πάνω κάτω ανάγκες καλύπτουν, απλά απευθύνονται σε διαφορετικά Target groups.

Δημοσ.

Προσπαθώ να καταλάβω ακόμα γιατί διαφωνείτε.. Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και θέμα γούστου.. Εγώ παράδειγμα που πήρα τώρα το Ps4 και έχω 10δες επιλογές να παίξω έχω κολλήσει με το Diablo που το έχω ήδη παίξει ώρες στο pc!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gxyp είπε

Προσπαθώ να καταλάβω ακόμα γιατί διαφωνείτε.. Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και θέμα γούστου.. Εγώ παράδειγμα που πήρα τώρα το Ps4 και έχω 10δες επιλογές να παίξω έχω κολλήσει με το Diablo που το έχω ήδη παίξει ώρες στο pc!

Χαχα Θεός!!! Αφού αυτό σε ευχαριστεί καλά κάνεις και το παίζεις, και αυτή είναι η ουσία του Gaming να διασκεδάζουμε με τα παιχνίδια και ας παίζουμε το ίδιο και το ίδιο συνέχεια.

Υ.Γ. Κάτι παρόμοιο έπαθα και εγώ με το GTA5, το έλιωσα στο ps3 (πάνω από 200 ώρες!!) και το ξανάπαιξα στο ps4 άλλες 100+ ώρες ενώ είχα ήδη ένα σωρό άλλα παιχνίδια σε αναμονή για να παίξω. 

• Like 1
Δημοσ.

Παντως αναφορικα με το συγκεκριμενο παιχνιδι εμενα μου τραβηξε το ενδιαφερον και ευτυχως που βγηκε remaster και θα μου δωθει η ευκαιρια να το παιξω μιας και δεν ειχα ποτε ξανα κονσολα. Το θεμα γουστου και τι ειναι ωραιο κ με ποιο παιχνιδι καποιος θα περασει καλα ειναι υποκειμενικο κ νομιζω ειναι περιττο να προσπαθειτε να αποδειξετε τι ειναι καλυτερο και τι οχι.Και μενα δεν μου αρεσε το persona που εχω δει ενα καρο βιντεακια μηπως αλλαξω γνωμη επειδη εχω ακουσει τοσα καλα λογια αλλα δυστυχως δεν με τραβανε τετοια παιχνιδια.Αυτο κανει το παιχνιδι κακο η χαζομαρα?ναι ισως καθαρα για τα δικα μου γουστα αυτο ομως δεν ειναι ο κανονας ουτε η αποψη ολων.Το αποδεχομαι κ παω παρακατω οπως αποδεχομαι το γεγονος οτι στο μεγαλυτερο κομματι gamer δεν αρεσει το fallout 1 & 2 αλλα εγω αγαπησα οσο κανενα fallout ουτε καν το vegas που πολλοι παλι αγαπησαν δεν με συγκινει οσα αυτα τα 2.Γουστα ειναι αυτα και τιποτα παραπερα.

Δημοσ.

Φυσικά είναι καλό που ξαναβγαίνει το παιχνίδι ειδικά με τέτοια τρομερή βελτίωση που έχει δεχτεί ο τεχνικός του τομές. Ακόμα και εγώ που το έχω παίξει ίσως μετά από καιρό αν το βρω σε καλή τιμή ευχαρίστως θα το αγόραζα.

Μακάρι να δούμε και άλλους τέτοιους τίτλους στο ps4, υπάρχουν πολλά παιχνίδια από την εποχή του ps1/ps2 που αξίζουν να τα ξαναδούμε σε νέα κονσόλα βελτιωμένα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Socratis_g είπε

^***! Πρώτη φορά θα εύχομαι να τελειώσουν γρήγορα οι καλοκαιρινές διακοπές!

Eνταξει μην φτανουμε σε τετοιου ειδους υπερβολες χαχαχα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...