Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι είναι ευκαιρία να πάρεις πράγματα που είχες αφήσει από άλλες φορές, στα πιο καινούρια πχ ac origins θα μπορούσαν και κάπως καλύτερα να είναι πχ στο 45αρι..

Το gt έχει καλή τιμή

• Like 1
  • Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nier στο 20€ δεν βγήκε

42 φίλε, δεν ξέρω πώς την έχουν δει τη φάση εκεί στην ιαπωνία, αλλά τιμές γενικά δεν πολυκατεβάζουν

κι εγώ ήθελα κάπως πιο κάτω το persona αλλά το βρίσκω μόλις 5€ λιγότερο από δίσκο (που δεν θέλω δίσκο ειδικά για τόσο μεγάλο παιχνίδι)

το nier το δίνουν ακριβώς όσο κάνει ο δίσκος αυτή τη στιγμή ελλάδα θα το αφήσω πιο μετά (αν και έχω ακόμα την  -δίχως νόημα- ελπίδα μπας και το κάνουν αξιοπρεπές στο pc) 

Δημοσ.

Το persona για κάποιον που δεν έχει παίξει άλλο jrpg αξίζει το ρίσκο; Διαβάζω από πολλούς στο Reddit που το έπαιξαν και γουσταραν παρότι δεν το είχαν με το είδος

Δημοσ.

Το persona για κάποιον που δεν έχει παίξει άλλο jrpg αξίζει το ρίσκο; Διαβάζω από πολλούς στο Reddit που το έπαιξαν και γουσταραν παρότι δεν το είχαν με το είδος

ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω δεν τα πάει καλά με τα πολύ ιαπωνικά παιχνίδια γενικά

δεν είναι τόσο θέμα jrpg αποκλειστικά πιστεύω όσο θέμα "ιαπωνικότητας" γενικά

πχ και το yakuza που παίζω αυτή την εποχή (που δεν έχει καμιά σχέση με το persona σαν gameplay) θα μπορούσε να αρέσει περισσότερο σε κάποιον που γενικά του αρέσουν τα ιαπωνικά παιχνίδια παρά σε κάποιον που μπορεί να του αρέσουν τα beat em up με την ευρεία έννοια..

αυτό που δεν αντέχουν οι περισσότεροι δεν είναι το gameplay (γιατί σε γενικές γραμμές οι ιάπωνες μπορούν να δώσουν σεμινάρια σε θέματα gameplay mechanics στους δυτικούς σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες), αλλά η τζαπωνίλα του πράγματος.. 

για μένα αν το δεις θετικά αξίζει να δοκιμάσεις, πολλές φορές υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μας αρέσουν και δεν το ξέρουμε και η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών που συζητάμε τώρα είμαι νιώθω πολύ τυχερός που ανακάλυψα πριν από 20 χρόνια ότι μπορεί να μου αρέσει. παρόλα αυτά να ξαναπούμε δεν είναι για όλους και είναι κυρίως το ζήτημα της κουλτούρας που μπορεί να σε ξενίσει

για αυτό άλλωστε για χρόνια πολλά τέτοια παιχνίδια μένουν στην ντόπια αγορά για εσωτερική κατανάλωση και είναι κρίμα.. χαίρομαι πάντως που τα τελευταία χρόνια βλέπω αναγγένηση στο ιαπωνικό gaming και το ps4 είναι ίσως η καλύτερη κονσόλα/πλατφόρμα αυτή τη στιγμή για όποιον θέλει να εξερευνήσει και αυτή τη πτυχή του gaming.. η ms ούτε καν (σκότωσε και με το scalebound μια καλή ευκαιρία που ενδεχομένως θα είχε να κάτι ξεχωριστό για τα δεδομένα της) , στα windows κάτι πάει κι έρχεται τα τελευταία χρόνια στο steam και η nintendo εκτιμώ ότι θα ξαναγίνει μεγάλη δύναμη όσο περνάει ο καιρός με το switch, γιατί παίζουν κι από εκείνη τη μεριά κάτι exclusive παιχνιδάρες τύπου xenoblade.

αλλά έχοντας ps4 μπορεί να δεις μερικά καλά πραγματάκια να δοκιμάσεις γιατί βλέπω ότι έχει και τα περισσότερα στη σύγχρονη γενιά με ξεκάθαρο προβάδισμα οπότε υπάρχει και μια σχετική ποικιλία πραγμάτων

• Like 3
Δημοσ.

Το Persona είναι καλό σημείο εκκίνησης για J-rpg γιατί είναι σίγουρα ιδιαίτερο σαν σχέδιο και gameplay ενώ ταυτόχρονα είναι καλογραμμένο και έχουν πάρα πολύ ωραίες ιστορίες και είναι πολύ ψυχολογικά παιχνίδια με επίκεντρο τους χαρακτήρες. Είναι επίσης καλό σχολείο για το τι να περιμένεις για τα υπόλοιπα J-rpg παιχνίδια. 

Αν παίξεις Persona και σου αρέσει τότε είναι ασφαλής συμπέρασμα ότι θα σου αρέσουν και άλλα πολλά J-rpg. Αν πάλι δεν σου αρέσει το εικαστικό και η παρουσίαση του Persona τότε είναι αμφίβολο ότι θα σου αρέσει οποιοδήποτε άλλο. Εξαιρέσεις υπάρχουν όμως πάντα έτσι. Φίλος παράδειγμα που το συχαίνεται το look των J-Rpg έχει φάει τρελή φρίκη και με το Etrian Odyssey και με το Persona 5 οπότε...σίγουρα δοκίμασε το. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που είναι πολύ μάπα είναι το plus στα 45 όταν μέχρι πριν λίγους μήνες είχε 50 ο χρόνος χωρίς έκπτωση..

Συμφωνω, αλλα οταν τωρα ποια εχει γινει 60 ειναι εκπτωση 

Δημοσ.

εγώ μιας και έχω το χρόνο μου να τρέχει μέχρι τον ιούλιο θα περιμένω μπας και παίξει κάτι καλό μέχρι τότε

αλλά κάποιοι φίλοι μου που είναι να βάλουν τώρα και έχασαν το καλοκαιρινό 35αρι αναγκαστικά θα πάνε σε αυτή τη τιμή 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...