naruto14 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Εγώ συμφωνώ με τον Vole Maulder στο θέμα των μεταχειρισμένων. Σίγουρα δεν είναι ο βασικός λόγος που ρίχνουν τις τιμές στα παιχνίδια αλλά παίζει σημαντικό ρόλο. Μακάρι να απαγορεύσουν τα used games στις νέες κονσόλες και να έχουν τις ίδιες τιμές με αυτές του PC. Το θέμα είναι πως κάτι τέτοιο δεν παίζει να κάνουν οπότε ας τους κράξουμε όσο μπορούμε τώρα
Vole Maulder Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Το ζουμί είναι πως ακόμα και με τιμές χώμα οι publishers και οι developers κάτι θα βγάλουν. Δείτε πόσος ήταν ο μέσος όρος χρημάτων (ντροπή λίγο) για το Alan Wake Humble Bundle και πόσα λεφτά έβγαλαν ακόμα κι έτσι, επειδή πουλήθηκαν πολλά. Από τα μεταχειρισμένα βγάζει 100% το Game(stop) και κανείς άλλος. Κι όταν πας να αγοράσεις καινούργιο και σου πασάρουν το μεταχειρισμένο είναι ακόμα χειρότερα. Χάνονται και πωλήσεις που θα γίνονταν, ανεξαρτήτως ποσοστών πειρατείας.
Udontneed2know Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Εξάλλου, δε θυμάμαι ποτέ καινούργιο παιχνίδι να έχει στο Steam χαμηλή τιμή. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι κι ακριβότερα. Μετά από κάνα 2 μήνες τουλάχιστον αρχίζουν να πέφτουν. Αυτό γιατί συμβαίνει άραγε; Ανεβαίνει η πειρατεία μετά από 2 μήνες; Αλλά τι να λέμε τώρα, όσοι διαφωνούν μαζί μας είναι "τυπάκοι" και βρίσκουμε και κανένα θυμωμένο tweet τους για να επιτεθούμε στο ήθος τους όταν δεν υπάρχουν αντεπιχειρήματα... καταλαβες μηπως οτι αναιρεις το ιδιο σου το επιχειρημα? εαν ισχυει αυτο που λες με τις τιμες στο steam το οποιο ΔΕΝ εχει used games, τοτε ποιο το οφελος για τον καταναλωτη? Επισης ο "τυπακος" δεν φερνει κανενα στοιχειο για να στηριξει οτι λεει, και το ηθος παιζει ρολο για μερικους, για παραδειγμα εγω βλεποντας ενα τετοιο ηθος θα μπορουσα να συμπερανω οτι καποιος τον πληρωνει για να λεει οτι λεει. 1
Vole Maulder Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Καταλαβαίνω ότι αν αυτό είναι το πρώτο βίντεό του που βλέπεις και μάλιστα πάνω σε ένα τόσο φλέγον θέμα είναι εύκολο να σχηματίσεις μια τέτοια άποψη, ειδικά αν διαφωνείς με τις απόψεις του. Αν έχει οποιαδήποτε σημασία (γιατί ούτε εμένα με ξέρεις προσωπικά για να κρίνεις αν είμαι έντιμος και ειλικρινής), εγώ τον παρακολουθώ από τις αρχές του και δεν πιστεύω πως υπάρχουν απώτερα κίνητρα σε ό,τι λέει. Εχει τις απόψεις του, τις λέει ευθέως και καμιά φορά εκνευρίζεται όταν του την πέφτουν στο twitter όσοι διαφωνούν μαζί του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό που λέει ότι γίνεται στο Game το έχω δει κι εγώ και ισχύει. Και όχι μόνο εκεί. Και στα σουπερμάρκετ, στη Βρετανία τουλάχιστον, τα μεταχειρισμένα είναι σε περίοπτη θέση δίπλα στα ταμεία. Αν θες το πιστεύεις. Αν το πιστεύεις όμως δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν παίζει ρόλο τόσο στις τιμές όσο και στο τι τρόπους προσπαθούν να βρουν ώστε να μειώσουν τα χαμένα έξοδα. Οσο γι' αυτό που λέω, δεν αναιρεί το επιχείρημά μου, και θα σου πω γιατί. Οι publishers πολύ απλά θέλουν οι retailers να στοκάρουν τα παιχνίδια τους. Αν άφηναν το Steam τους πρώτους δύο μήνες να έχει χαμηλές τιμές κανείς δε θα αγόραζε από retailers, (άρα και κανείς δε θα έκανε trade in τα παιχνίδια μετά) και δε θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης. Το ότι οι πτώσεις τιμών και οι προσφορές ξεκινούν όταν λογικά ξεκινούν να εμφανίζονται και οι προσφορές μεταχειρισμένων στα καταστήματα δεν είναι τυχαίο, θεωρώ. Το παράδοξο της όλης φάσης τώρα είναι πως, τουλάχιστον η MS, που ξέρουμε τι σκοπεύει να κάνει (ξέρουμε όντως; ), είναι πως με μια τέτοια κίνηση και προσπαθείς να κρατήσεις το retail market, αλλά και τα σπας με τους retailers που βγάζουν τόσο κέρδος αγοράζοντας και πουλώντας μεταχειρισμένα. Είναι περίεργο και δεν έχω ιδέα πώς σκοπεύουν να το χειριστούν, πέρα από το fee δηλαδή. Αλλά ακόμα και με το fee, είναι ρίξιμο όταν ως τώρα οι άλλοι βγάζουν το 100% από τα μεταχειρισμένα.
Udontneed2know Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Οσο γι' αυτό που λέω, δεν αναιρεί το επιχείρημά μου, και θα σου πω γιατί. Οι publishers πολύ απλά θέλουν οι retailers να στοκάρουν τα παιχνίδια τους. Αν άφηναν το Steam τους πρώτους δύο μήνες να έχει χαμηλές τιμές κανείς δε θα αγόραζε από retailers, (άρα και κανείς δε θα έκανε trade in τα παιχνίδια μετά) και δε θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης. Το ότι οι πτώσεις τιμών και οι προσφορές ξεκινούν όταν λογικά ξεκινούν να εμφανίζονται και οι προσφορές μεταχειρισμένων στα καταστήματα δεν είναι τυχαίο, θεωρώ. Με εχασες εντελως εδω, γιατι να θελουν οι publishers να στοκαρουν οι retailers απο την στιγμη που υποτιθεται τα πουλαν ψηφιακα χωρις αγορα μεταχειρισμενωv μεσω steam? Μου λες οτι ανεβαζουν επιτηδες την τιμη στο ψηφιακο για να ειναι μια η αλλη με το retail το οποιο μετα θα πουληθει σαν μεταχειρισμενο? Μηπως εμενεις σε μια θεση η οποια δυστηχως για σενα δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα? και η θεση αυτη ειναι "χωρις μεταχειρισμενα θα επεφταν οι τιμες στα καινουργια" Δεν μπορεις να μου λες οτι στο PC που δεν υπαρχουν μεταχειρισμενα και ειναι ολα ψηφιακα οι τιμες ειναι ιδιες με το retail για να μην κανουν ζημια στα καταστηματα που υποτιθεται οτι τους πινουν το αιμα. 1
Vole Maulder Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ρε συ, τα παιχνίδια δε βγαίνουν μόνο στο PC, τουλάχιστον όχι αυτά από τους publishers για τους οποίους συζητάμε εδώ. Ακόμα δεν έχουμε περάσει σε πλήρως ψηφιακή φάση. Ακόμα και τα PC games που βάζεις το δισκάκι και μετά τα ενεργοποιείς στο Steam στοκάρονται σε αυτά τα καταστήματα μαζί με τις αντίστοιχες PS360 εκδόσεις τους. Τη θέση στα ράφια τη θέλουν οι publishers. Στις κονσόλες μετά θα παίξει trade-in και στα PC versions όχι. Οσο η θέση στο ράφι είναι σημαντική οι retailers θα έχουν σοβαρό αντιζύγιο για να πιέσουν για συμφωνίες, pre-order exclusives, store exclusives και διαμόρφωση τιμών. Σημείωση: δεν είπα ποτέ ότι στο PC είναι όλα ψηφιακά. Είναι σχεδόν, αλλά το ράφι παίζει ακόμα ρόλο στις δύο μεγάλες αγορές της Δύσης.
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Malthador, ούτε κι εγώ είμαι σίγουρος γι' αυτό. Αλλο όμως να μην είσαι σίγουρος προς τα πού θα κινηθεί ο χώρος των κονσολών κι άλλο να πιστεύεις με απόλυτη σιγουριά ότι το εμπόριο των μεταχειρισμένων δεν παίζει ρόλο στην προοπτική κέρδους και στις τιμές που παίζουν στο PC. Εξάλλου, δε θυμάμαι ποτέ καινούργιο παιχνίδι να έχει στο Steam χαμηλή τιμή. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι κι ακριβότερα. Μετά από κάνα 2 μήνες τουλάχιστον αρχίζουν να πέφτουν. Αυτό γιατί συμβαίνει άραγε; Ανεβαίνει η πειρατεία μετά από 2 μήνες; Ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι ότι το Steam (και το GoG, αλλά κυρίως το Steam) δεν είναι αμιγώς ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι η community, είναι το in-game support, είναι το after-sales support (με το Steam Workshop κλπ). Δεν ξέρω κατά πόσο τα ψηφιακά καταστήματα των επόμενων κονσολών θα μπορέσουν να φτάσουν το επίπεδο του Steam σε αυτό το κομμάτι. Κάτι πολύ επιφανειακό πάει να κάνει η Nintendo με το Miiverse και κάτι πιο «συμπαγές» η Sony με το πλήκτρο Share κοκ, αλλά δε νομίζω ποτέ να φτάσουν το επίπεδο της community του Steam ή του GoG. Θα δούμε. Κατά τ' άλλα αν θέλανε να χτυπήσουν τη used αγορά, το μόνο που αρκούσε ήταν να αφαιρέσουν το optical drive και να κάνουν τις κονσόλες αποκλειστικά ψηφιακές. "Piracy levels, depending on country, range between 40 per cent and 80 per cent," Reinhard Blaukovitsch from Sony DADC, the company responsible for SecuROM, told Eurogamer as part of an investigation into the true impact of PC game piracy. That means that between 40 and 80 per cent of total copies of a game being played are pirated. "The commercial value of global software piracy is growing by 14 per cent annually." Βρήκες μία δήλωση που έγινε δυό χρόνια πριν από εκπρόσωπο μιάς εταιρείας της οποίας τα συμφέροντα είναι εφαπτόμενα στο console gaming. Και μετά λες ότι ο TB δεν είναι υποκειμενικός. Δεν ισχύουν αυτά τα ποσοστά πειρατείας στα PC's, τουλάχιστον όχι πλέον. 2
OMGA Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Από τα μεταχειρισμένα βγάζει 100% το Game(stop) και κανείς άλλος. Εεεεεμμμ...βγάζει και ο gamer!
Udontneed2know Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ρε συ, τα παιχνίδια δε βγαίνουν μόνο στο PC, τουλάχιστον όχι αυτά από τους publishers για τους οποίους συζητάμε εδώ. Ακόμα δεν έχουμε περάσει σε πλήρως ψηφιακή φάση. Ακόμα και τα PC games που βάζεις το δισκάκι και μετά τα ενεργοποιείς στο Steam στοκάρονται σε αυτά τα καταστήματα μαζί με τις αντίστοιχες PS360 εκδόσεις τους. Τη θέση στα ράφια τη θέλουν οι publishers. Στις κονσόλες μετά θα παίξει trade-in και στα PC versions όχι. Οσο η θέση στο ράφι είναι σημαντική οι retailers θα έχουν σοβαρό αντιζύγιο για να πιέσουν για συμφωνίες, pre-order exclusives, store exclusives και διαμόρφωση τιμών. Σημείωση: δεν είπα ποτέ ότι στο PC είναι όλα ψηφιακά. Είναι σχεδόν, αλλά το ράφι παίζει ακόμα ρόλο στις δύο μεγάλες αγορές της Δύσης. τελος παντων επειδη δεν βλεπω να βγαζουμε ακρη, να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε, εσυ πιστευεις οτι εαν εξελειπαν τα μεταχειρισμενα οι τιμες θα επεφταν, εγω οχι μονο δεν πιστευω κατι τετοιο το αντιθετο δε, πιστευω οτι εαν εξαφανιζοντουσαν τα μεταχειρισμενα οι τιμες οχι μονο δεν θα επεφταν αλλα θα ανεβαιναν κιολας. 1
Vole Maulder Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι ότι το Steam (και το GoG, αλλά κυρίως το Steam) δεν είναι αμιγώς ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι η community, είναι το in-game support, είναι το after-sales support (με το Steam Workshop κλπ). Δεν ξέρω κατά πόσο τα ψηφιακά καταστήματα των επόμενων κονσολών θα μπορέσουν να φτάσουν το επίπεδο του Steam σε αυτό το κομμάτι. Κάτι πολύ επιφανειακό πάει να κάνει η Nintendo με το Miiverse και κάτι πιο «συμπαγές» η Sony με το πλήκτρο Share κοκ, αλλά δε νομίζω ποτέ να φτάσουν το επίπεδο της community του Steam ή του GoG. Θα δούμε. Κατά τ' άλλα αν θέλανε να χτυπήσουν τη used αγορά, το μόνο που αρκούσε ήταν να αφαιρέσουν το optical drive και να κάνουν τις κονσόλες αποκλειστικά ψηφιακές. Πιθανότατα αυτό θα το κάνουν στη μεθεπόμενη γενιά. Ακόμα οι συνδέσεις δεν είναι σε θέση να σηκώσουν μια τέτοια κίνηση. Οσο για το γενικό πακέτο που προσφέρει το Steam, αυτό είναι αλήθεια, δεν είναι απλώς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Και όντως, η μόνη κονσολοεταιρεία που έχει επιχειρήσει να αναδημιουργήσει κάτι που να το πλησιάζει είναι η Nintendo. Η Sony κάτι πάει να κάνει, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο. 10 μέρες έμειναν. Ελπίζω να μας λυθούν αρκετές απορίες (γιατί όλες αποκλείεται ) τελος παντων επειδη δεν βλεπω να βγαζουμε ακρη, να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε, εσυ πιστευεις οτι εαν εξελειπαν τα μεταχειρισμενα οι τιμες θα επεφταν, εγω οχι μονο δεν πιστευω κατι τετοιο το αντιθετο δε, πιστευω οτι εαν εξαφανιζοντουσαν τα μεταχειρισμενα οι τιμες οχι μονο δεν θα επεφταν αλλα θα ανεβαιναν κιολας. Κοίτα, στην τελική, κι εσύ κι εγώ εκτιμήσεις κάνουμε βάσει όσων γνωρίζουμε και βλέπουμε. Κανείς μας δεν είναι "μέσα" στη βιομηχανία για να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και σε τι μέγεθος επηρεάζει την κατάσταση. Ελπίζω να έχω εγώ δίκιο, όχι για να σου πω μετά από δυο χρόνο "ha, I told you so", αλλά επειδή αν έχεις εσύ την κάτσαμε And now for something completely different. Κάνει κάτι πράγματα η Sony που όσες βλακείες και να έχει κάνει στην πορεία του PS3 δε γίνεται να μην της τα αναγνωρίσεις. Δεν ήξερα για την ύπαρξη του Site: http://www.eurogamer.net/articles/2013-05-30-rain-preview">C.A.M.P. , αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι θυμάμαι να το έχω ξαναδεί κάπου. Αυτά η Ν και η MS ούτε στα όνειρά μας δε θα τα έκαναν.
naruto14 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Δημοσ. 31 Μαΐου 2013 Sony CEO: PS4 is 'First and Foremost' a Games Console 2
JohnVani18 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Naughty Dog to retain The Last of Us engine for PS4 games In transitioning from PS3 to PS4 development, Naughty Dog will use its current in-house engine that powers PS3 game The Last of Us. Naughty Dog game director Bruce Straley says this is in contrast to the studio's strategy transitioning from PS2 to PS3, where the developer scrapped its competent Jak & Daxter engine in favor of an entirely new one for the first Uncharted game. "We scrapped everything at the beginning of Uncharted 1, and we had a perfectly good engine with the Jak & Daxter franchise," Straley tells Digital Spy. "We could have started with something there and then built off of it and only changed the pieces and parts as we needed, when we needed. And that really caused a lot of turmoil." Naughty Dog will now make modular adjustments to its existing tech as needed for story and game design.
skanjos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορούν να αποδώσουν οι μηχανές που έχουν τώρα, το hardware ήταν τόσο περιορισμένο που τις κρατούσε πίσω, δεν μπορεί κάποιος να πει οτι δεν είναι δουλεμένη η μηχανή του uncharted,και με τα specs του ps4 θα υπάρχει τραγικά καλύτερο αποτέλεσμα, δεν ξέρω για σας εγώ θέλω να δω Uncharted 4 στην ε3,να πάρω μια αληθινή γέυση next gen. είμαι σίγουρος αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι η Naughty dog(όχι cgi στυλ deep down...)
naruto14 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2013 πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορούν να αποδώσουν οι μηχανές που έχουν τώρα, το hardware ήταν τόσο περιορισμένο που τις κρατούσε πίσω, δεν μπορεί κάποιος να πει οτι δεν είναι δουλεμένη η μηχανή του uncharted,και με τα specs του ps4 θα υπάρχει τραγικά καλύτερο αποτέλεσμα, δεν ξέρω για σας εγώ θέλω να δω Uncharted 4 στην ε3,να πάρω μια αληθινή γέυση next gen. είμαι σίγουρος αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι η Naughty dog(όχι cgi στυλ deep down...) Uncharted ή όχι, εγώ θέλω να δω Naughty Dog στην E3. Και θα ήθελα να δημιουργήσει ένα νέο franchise γιατί το Uncharted σαν να έχει παρατραβηχτεί λίγο. Φυσικά και εγώ όμως θα χαρώ αν δούμε νέο Uncharted. Ελπίζω μόνο να μην είναι spin off.
Προτεινόμενες αναρτήσεις