Darthvader Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 phanispal συμφωνω και μαζι σου αλλα απο την στιγμη που δεν ειναι υποχρεωμενος ο μεσος χρηστης να βλεπει μακρια δεν υποχρεωμενος και κανενας αλλος να τον ακουει να λεει μονιμος τα δικα του.....το gaming για εμας ειναι χομπι, διασκεδαση...για τα στουντιο και τις εταιρειες ειναι δουλεια, εργασια και για καποιους (δε νομιζω να υπαρχουν ) αγγαρεια...ποιος θελει να δουλευει τσαμπα η γενικα να μην αμοιβεται??και ποιος ειπε οτι το gaming δεν ειναι μια πολυτελεια...πρεπει να συνελθουμε λιγο γιατι ξεφυγαμε...δε λεω τα games ειναι πανακριβα...και γω κυνηγαω προσφορες...αλλα αυτο κανω δε ζαλιζω κανενος τα @@ γιατι εχουν τετοιες τιμες....οσο ζω και με θυμαμαι τα παιχνιδια retail εκδοσεις παντα ειχαν 15000δραχμες (smd-snes-psx-nes) τουλαχιστον....και σε € ονομαστηκαν σε 50-60€ ... Super Mario 64 20.900 δρχ , Legend of Zelda- Ocarina of Time 22.900 δρχ.... (κάτω από 19.900 δεν είχα δώσει) Ξέρετε τι μπορούσε να κάνεις κάποιος εκείνη την εποχή με 22.900 δρχ ??? Τα παιχνίδια τώρα είναι τσάμπα ( retail και digital) σε σχέση με τότε . Όποιος μπορούσε να αγοράσει καμία 10 αρια παιχνίδια το χρόνο ήταν πλούσιος. Το N64 κόστιζε όσο 4 παιχνίδια... και ας μη μιλήσουμε για το Neo Geo και τα cartridges των + 80.000 δρχ... 2
Bourdoulas Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 EA Sports MMA — €9.99 (£7.99), no PSP Plus discount Double Dragon Neon — €3.99 (£3.19) Fight Night Champion — €14.99 (£11.99), no PS Plus discount Final Fight: Double Impact — €4.99 (£3.99) Golden Axe — €1.99 (£1.59) The Lord of the Rings: War in the North — €9.99 (£7.99) Marvel vs. Capcom: Origins — €7.49 (£5.99) Mini Ninjas — €9.99 (£7.99_ Mortal Kombat — €9.99 (€7.99) Mortal Kombat Arcade Kollection — €4.99 (£3.99) Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix — €7.49 (£5.99) Street Fighter 3: 3rd Strike Online Edition — €7.49 (£5.99) Super Street Fighter 4 Arcade Edition — €7.49 (£5.99) Tekken Tag Tournament 2 — €14.99 (£11.99) The King of Fighters 13 — €7.49 (£5.99) The King of Fighters 13 Gold Edition — €14.49 (£11.59) Virtua Fighter 5 Final Showdown — €6.49 (£5.19) Virtua Fighter 5 Final Showdown Complete Edition — €11.99 (£9.69) Aυτες ειναι κακες τιμες?Χωρις να εισαι συνδρομητης plus. Στα περισσοτερα -10% επιπλεον αν εισαι συνδρομητης. Χωρις να υπολογιζουμε τα παιχνιδια που σου βγαινουν μισο ευρω με 1(απο την συνδρομη,χωρις να υπολογιζουμε το κερδος απο τις προσφορες/καλυτερες τιμες κ.α).Αυτα που δινει δωρεαν. Πέρα από δυο-τρεις τίτλους, όχι δεν τις θεωρώ καλές τιμές. Ούτε οι προσφορές με μείωση τιμής από το PSN plus είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το PSN+ όμως συνολικά είναι κάτι εξαιρετικό λόγω των δωρεάν παιχνιδιών. Αλλά τώρα πραγματικά πιστεύεις ότι συγκρίνεται με την αντίστοιχη αγορά του PC; Η digital αγορά στις κονσόλες είναι αστεία. Όταν βελτιωθούν οι τιμές, τότε ναι να μου πουν τέλος τα μεταχειρισμένα. Ως τότε δεν με ενδιαφέρει τι παίζεται από πίσω. Το δικό μου συμφέρον ως καταναλωτής θα κοιτάξω, όχι της εταιρείας. 1
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 EA Sports MMA — €9.99 (£7.99), no PSP Plus discount Double Dragon Neon — €3.99 (£3.19) Fight Night Champion — €14.99 (£11.99), no PS Plus discount Final Fight: Double Impact — €4.99 (£3.99) Golden Axe — €1.99 (£1.59) The Lord of the Rings: War in the North — €9.99 (£7.99) Marvel vs. Capcom: Origins — €7.49 (£5.99) Mini Ninjas — €9.99 (£7.99_ Mortal Kombat — €9.99 (€7.99) Mortal Kombat Arcade Kollection — €4.99 (£3.99) Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix — €7.49 (£5.99) Street Fighter 3: 3rd Strike Online Edition — €7.49 (£5.99) Super Street Fighter 4 Arcade Edition — €7.49 (£5.99) Tekken Tag Tournament 2 — €14.99 (£11.99) The King of Fighters 13 — €7.49 (£5.99) The King of Fighters 13 Gold Edition — €14.49 (£11.59) Virtua Fighter 5 Final Showdown — €6.49 (£5.19) Virtua Fighter 5 Final Showdown Complete Edition — €11.99 (£9.69) Aυτες ειναι κακες τιμες?Χωρις να εισαι συνδρομητης plus. Στα περισσοτερα -10% επιπλεον αν εισαι συνδρομητης. Χωρις να υπολογιζουμε τα παιχνιδια που σου βγαινουν μισο ευρω με 1(απο την συνδρομη,χωρις να υπολογιζουμε το κερδος απο τις προσφορες/καλυτερες τιμες κ.α).Αυτα που δινει δωρεαν. Αυτα ειναι καλες τιμες? Αυτα τα παιχνιδια στο PC σαν bundle θα κοστιζαν το πολυ 15 ευρω. Ναι καλα ακουσες, ολα αυτα τα παιχνιδια μαζι σε καποιο bundle σε sale day θα κοστιζαν οχι περισσοτερο απο 15 ευρω. Το 80% των τιτλων επισης αυτων στο PC χωρις κανενα sale day ενδιαμεσα θα κοστιζαν απο 70 λεπτα εως 2 ευρω ΜΑΞ.
Vole Maulder Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δεν είναι κακές τιμές σε καμία περίπτωση. Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι η απουσία της second hand market στο PC δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες όπως το Steam και το GoG να ρίχνουν τις τιμές στο πάτωμα στις προσφορές τους, κι ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο ενώ τα Gamestop/Game etc βγάζουν τον τζίρο τους προωθώντας τα μεταχειρισμένα έναντι των καινούργιων είτε δε θέλει να καταλάβει είτε ας φτιάξει αυτός παιχνίδια να δει πώς θα είναι μετά. Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα, οι τιμές όχι απλώς δεν έχουν ανέβει σε σχέση με παλιότερα, αλλά έχουν μειωθεί κατά πολύ αν λάβουμε υπόψη μας και τον πληθωρισμό. Καταλαβαίνω ότι από τη μία θα κοιτάξει ο καθένας την τσέπη του, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του χόμπι μας. Θέλουμε να συνεχίσουν να βγαίνουν core αξιόλογα παιχνίδια; Θα πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που τα φτιάχνουν, όχι το Game και το κάθε Game. Οποιος ενδιαφέρεται, ο Total Biscuit ανέβασε χτες βίντεο σχετικά, και μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα όσα λέει (κάτι που είμαι σίγουρος πως θα βρει αρκετούς αντίθετους εδώ μέσα). Δείτε το όλο πριν το σχολιάσετε και, κυρίως, σκεφτείτε το.
savakis Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 ετοιμάζονται να θάψουν την ms μια και καλή στην ε3, θέλουν να κάνουν το αφήσουν για τότε για να κάνουν τόσο ντόρο έτσι να μην ασχοληθεί κανείς ποτέ με το κουτί χ. όταν πέφτει ο αντίπαλος κάτω κοπάνα τον περισσότερο... Φίλε έτσι ακριβώς είναι οι Ιάπωνες, τα είπες όλα.
Udontneed2know Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δεν είναι κακές τιμές σε καμία περίπτωση. Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι η απουσία της second hand market στο PC δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες όπως το Steam και το GoG να ρίχνουν τις τιμές στο πάτωμα στις προσφορές τους, κι ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο ενώ τα Gamestop/Game etc βγάζουν τον τζίρο τους προωθώντας τα μεταχειρισμένα έναντι των καινούργιων είτε δε θέλει να καταλάβει είτε ας φτιάξει αυτός παιχνίδια να δει πώς θα είναι μετά.Καλα κοροιδευεις τον εαυτο σου εαν πιστευεις οτι οι τιμες ειναι στα πατωματα στο PC επειδη δεν υπαρχουν μεταχειρισμενα, και οχι επειδη υπαρχει τεραστια πειρατεια. 1
Vole Maulder Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Η τεράστια πειρατεία πώς ορίζεται; Επειδή το είπε η Ubisoft; Και σε σχέση με τι; Το PS3 που, ουσιαστικά, έμεινε άσπαστο γιατί έχει καλύτερες προσφορές από το 360, όπου σχεδόν όσοι ξέρω με 360 παίζουν πειρατικά; Τα παιχνίδια του Wii γιατί ήταν στα ταβάνια ακόμα και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, ενώ ήταν εξίσου εύκολο με το PC να παίξεις πειρατικά; Το βίντεο το είδες;
Darthvader Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Τεράστια πειρατεία -> χαμηλή ζήτηση -> χαμηλές τιμές! Το σπασιμο κονσόλας είναι μια διαδικασία "δυσκολη" στην οποία δεν θα μπει ο μέσος χρήστης (κονσόλας) , ενώ αντιθετα στο pc η πειρατεία είναι κάτι πολύ εύκολο μιας και οι περισσότεροι pc gamers είναι "ψαγμένοι" (βοηθά και το software και το hardware). A trusted PS4 developer spoke to Digital Foundry saying that Sony is mandating all PS4 games to have PS Vita Remote Play functionality, except for those games that use the PS4 Eye camera. Shuhei Yoshida, President of Sony Worldwide Studios, has confirmed the report on Twitter. http://www.gametrailers.com/side-mission/53176/ps-vita-remote-play-mandatory-for-all-playstation-4-games 1
Udontneed2know Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Η τεράστια πειρατεία πώς ορίζεται; Επειδή το είπε η Ubisoft; Και σε σχέση με τι; Το PS3 που, ουσιαστικά, έμεινε άσπαστο γιατί έχει καλύτερες προσφορές από το 360, όπου σχεδόν όσοι ξέρω με 360 παίζουν πειρατικά; Τα παιχνίδια του Wii γιατί ήταν στα ταβάνια ακόμα και 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, ενώ ήταν εξίσου εύκολο με το PC να παίξεις πειρατικά; Το βίντεο το είδες; "Piracy levels, depending on country, range between 40 per cent and 80 per cent," Reinhard Blaukovitsch from Sony DADC, the company responsible for SecuROM, told Eurogamer as part of an investigation into the true impact of PC game piracy. That means that between 40 and 80 per cent of total copies of a game being played are pirated. "The commercial value of global software piracy is growing by 14 per cent annually." In January this year, UKIE - a consortium of UK game publishers - revealed that for every one game sold, four were being pirated. βρες μου τετοια στατιστικα για οποιαδηποτε κονσολα και τοτε ισως να εχουμε κατι για να κανουμε κουβεντα, οσο για το video οχι δεν το ειδα, σιχαινομαι τους γλυφτες και αυτους που ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως, πως βγαζω αυτο το συμπερασμα....? Ιn other news.... Sony President Trolls EveryoneThis morning, Sony Worldwide Studios president Shuhei Yoshida, one of the few Sony execs who is active on Twitter and hasn't addressed the campaign yet, responded in the best way possible: by trolling everyone. Shuhei Yoshida @yosp "Death Ray Manta" coming to PlayStation Vita! #DRMPSVita http://www.inquisitr.com/678568/death-ray-manta-blasting-its-way-to-playstation-vita/ … 3:08 PM - 29 May 2013 Sony business development manager Shahid Kamal Ahmad joined the fun too. Shahid Kamal Ahmad @shahidkamal @yosp That’s right Shuhei, we are going to have “DRM” on PlayStation Vita. ;-) Well played, Sony. The good news is: if Sony executives are joking around about this stuff on Twitter, chances are they don't have anything super-restrictive planned for the PS4. Because if they do, and they're still trolling people... well, those people will riot in the streets. http://kotaku.com/sony-president-trolls-everyone-510269752?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow Δεν ειναι προσφατο, αλλα οχι και αρχαιο, ειναι απο τον Νοεμβριο του 2012, πριν 7 μηνες δηλαδη. 1
Vole Maulder Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Αν έβλεπες το βίντεο να συζητούσαμε το θέμα. Δε θα κάτσω να γράψω έκθεση εδώ για πράγματα που μπορείς να ακούσεις μέσα σε 20 λεπτά κάνοντας κάτι άλλο παράλληλα, επειδή θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω του "βασιλικότερου του βασιλέως".
Udontneed2know Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Σπαταλησα 20 λεπτα απο τον χρονο μου να ακουσω αυτο που ηξερα απο πριν σε τι μοτιβο θα ηταν, οπως ειπα και πριν βασιλικοτερος του βασιλεως, στο σημειο που εφερε το βλακωδες επειχειρημα (γνωμη μου) οτι στα pc τα παιχνιδια ειναι φτηνοτερα επειδη δεν υπαρχουν used games και οχι λογω της πειρατειας , το εκλεισα. Η φραση ignoring the elephant in the room ταιριαζει γαντι στο συγκεκριμενο θεμα, απο την αλλη κατηγορει το gamestop οτι εκβιαζει λεει τους publishers λογω της προνομιακης του θεσης στην αγορα για να βγαζει περισσοτερα λεφτα, αλλα θελει να πιστεψουμε οτι εαν οι publishers ειχαν δυνατοτητα να εξαλειψουν τα μεταχειρισμενα δεν θα εχωναν τα λεφτα στην τσεπη τους, αλλα θα μας κατεβαζαν τις τιμες, ετσι γιατι εχουν καλη καρδια και μας αγαπανε. what a load of bullshit. 1
Vole Maulder Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Διαφωνούμε, λοιπόν, και είσαι 100% σίγουρος πως έχεις δίκιο, οπότε δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τίποτα. Εδώ θα είμαστε 2 χρόνια μετά να δούμε τι θα έχει αλλάξει αν όντως κινηθούν όπως φαίνεται ότι θα κάνουν στις κονσόλες. Λυπάμαι για τα 20 λεπτά που σπατάλησες εξαιτίας μου Edit: είπα να βάλω κι ένα emoticon στο τέλος για να μην παρεξηγθούμε.
Udontneed2know Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Ποπω ξεχασα να αναφερω το ποιο fail επιχειρημα που ακουσα, λεει ο τυπακος λοιπον "οταν παιρνεις ενα μεταχειρισμενο και παιζεις online επιβαρυνεις τους servers της εταιριας χωρις να εχεις πληρωσει για αυτο, και πολλοι μου λενε το αντεπιχειρημα οτι για να το παιζει ο Β χρηστης σημαινει οτι δεν το παιζει ο Α αρα δεν υπαρχει επιπλεον επιβαρυνση, ομως κανουν λαθος γιατι η εταιρεια ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, αρα χανει λεφτα για τον server" Συμφωνα με την λογικη του λοιπον ειναι απολυτως ΟΚ η εταιρεια να μου πουλα ενα προιον σχεδιασμενο να κρατησει μικρο χρονικο διαστημα, αλλα ειναι ΛΑΘΟΣ να το πουλησω εγω μετα το περας αυτου του διαστηματος. Και για να δουμε και για τι ατομο μιλαμε, μερικα πολυ προσφατα tweets του... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Σπαταλησα 20 λεπτα απο τον χρονο μου να ακουσω αυτο που ηξερα απο πριν σε τι μοτιβο θα ηταν, οπως ειπα και πριν βασιλικοτερος του βασιλεως, στο σημειο που εφερε το βλακωδες επειχειρημα (γνωμη μου) οτι στα pc τα παιχνιδια ειναι φτηνοτερα επειδη δεν υπαρχουν used games και οχι λογω της πειρατειας , το εκλεισα. Η φραση ignoring the elephant in the room ταιριαζει γαντι στο συγκεκριμενο θεμα, απο την αλλη κατηγορει το gamestop οτι εκβιαζει λεει τους publishers λογω της προνομιακης του θεσης στην αγορα για να βγαζει περισσοτερα λεφτα, αλλα θελει να πιστεψουμε οτι εαν οι publishers ειχαν δυνατοτητα να εξαλειψουν τα μεταχειρισμενα δεν θα εχωναν τα λεφτα στην τσεπη τους, αλλα θα μας κατεβαζαν τις τιμες, ετσι γιατι εχουν καλη καρδια και μας αγαπανε. what a load of bullshit. Η πειρατεία στα pc's είναι ελαχιστοποιημένη πλέον, μετά την έλευση του GoG και του Steam. Εγώ που έχω σπασμένο Wii και σπασμένο PS3, στο PC μου αγοράζω μόνο games από Steam και από GoG. Αν υπήρχαν αντίστοιχα sales και στις κονσόλες, δεν θα υπήρχε ούτε εκεί πειρατεία/used market. Δεν είναι κακές τιμές σε καμία περίπτωση. Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι η απουσία της second hand market στο PC δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες όπως το Steam και το GoG να ρίχνουν τις τιμές στο πάτωμα στις προσφορές τους, κι ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο ενώ τα Gamestop/Game etc βγάζουν τον τζίρο τους προωθώντας τα μεταχειρισμένα έναντι των καινούργιων είτε δε θέλει να καταλάβει είτε ας φτιάξει αυτός παιχνίδια να δει πώς θα είναι μετά. Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα, οι τιμές όχι απλώς δεν έχουν ανέβει σε σχέση με παλιότερα, αλλά έχουν μειωθεί κατά πολύ αν λάβουμε υπόψη μας και τον πληθωρισμό. Καταλαβαίνω ότι από τη μία θα κοιτάξει ο καθένας την τσέπη του, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του χόμπι μας. Θέλουμε να συνεχίσουν να βγαίνουν core αξιόλογα παιχνίδια; Θα πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που τα φτιάχνουν, όχι το Game και το κάθε Game. Οποιος ενδιαφέρεται, ο Total Biscuit ανέβασε χτες βίντεο σχετικά, και μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα όσα λέει (κάτι που είμαι σίγουρος πως θα βρει αρκετούς αντίθετους εδώ μέσα). Δείτε το όλο πριν το σχολιάσετε και, κυρίως, σκεφτείτε το. Συμφωνώ κι εγώ με τον Total Biscuit, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος πως αν εξαλειφθεί η used αγορά μετά θα βλέπουμε εκπτώσεις τύπου Steam στα digital καταστήματα των next-gen κονσολών. Τουλάχιστον όχι όσο τον έλεγχο αυτών των καταστημάτων τον έχει η MS, η Sony και η Nintendo. 1
Vole Maulder Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Malthador, ούτε κι εγώ είμαι σίγουρος γι' αυτό. Αλλο όμως να μην είσαι σίγουρος προς τα πού θα κινηθεί ο χώρος των κονσολών κι άλλο να πιστεύεις με απόλυτη σιγουριά ότι το εμπόριο των μεταχειρισμένων δεν παίζει ρόλο στην προοπτική κέρδους και στις τιμές που παίζουν στο PC. Εξάλλου, δε θυμάμαι ποτέ καινούργιο παιχνίδι να έχει στο Steam χαμηλή τιμή. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι κι ακριβότερα. Μετά από κάνα 2 μήνες τουλάχιστον αρχίζουν να πέφτουν. Αυτό γιατί συμβαίνει άραγε; Ανεβαίνει η πειρατεία μετά από 2 μήνες; Αλλά τι να λέμε τώρα, όσοι διαφωνούν μαζί μας είναι "τυπάκοι" και βρίσκουμε και κανένα θυμωμένο tweet τους για να επιτεθούμε στο ήθος τους όταν δεν υπάρχουν αντεπιχειρήματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις