Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 26,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

gRim η μητρική σου δεν υποστηρίζει sata 3 ο,τι καλώδιο και να βάλεις, η ταχύτητα του sata πηγάζει από αλλού και δεν έχει σχέση με το καλώδιο

Μην τα μπερδεύεις

Επίσης και επειδή το sata έχει περιορισμούς τουλάχιστον μέχρι να βγει 4 καταφεύγουν σε άλλες λύσεις όπως m.2 , ειδικά η apple το κάνει ήδη στους ssd της για αυτό είναι πολύ πιο γρήγοροι από ένα μέσο λάπτοπ. Αντίστοιχα και το display port έλυνε περιορισμούς στα fps που είχαν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον τα hdmi

Όσο για το hdmi το τι γινόταν τουλάχιστον μέχρι τώρα ήταν αυτό που λέει το άρθρο, το τι γινεται πλέον να το δούμε

Το θέμα είναι ότι 4Κ μπορούν να βγάλουν όλα τα καλώδια από ότι φαίνεται και τα πολλά Hz δεν αφορούν έτσι κι αλλιώς τις κονσόλες που παίζουν με 30 ή 60 στη καλύτερη, οπότε για κονσόλα δεν έχει νόημα να σε ενδιαφέρει η έκδοση του καλωδίου ακόμα και αν έχει βγει κάτι νεότερο

Η κουβέντα από κει ξεκίνησε άλλωστε

• Like 1
Δημοσ.

εχει σχεση με τα προηγουμενα μιας και δεν τα εχω παιξει...?

Προφανως και εχει αγαπητε σχεση με τα προηγουμενα. God of War 3 λεγεται.

Αν το φοβασαι το παιχνιδι μπορεις να του ριξεις μια ενοικιαση αν δεν εισαι σιγουρος.

Δημοσ.

gRim η μητρική σου δεν υποστηρίζει sata 3 ο,τι καλώδιο και να βάλεις

Μην τα μπερδεύεις

Όσο για το hdmi το τι γινόταν τουλάχιστον μέχρι τώρα ήταν αυτό που λέει το άρθρο, το τι γινεται πλέον να το δούμε

Το θέμα είναι ότι 4Κ μπορούν να βγάλουν όλα τα καλώδια από ότι φαίνεται και τα πολλά Hz δεν αφορούν έτσι κι αλλιώς τις κονσόλες που παίζουν με 30 ή 60 στη καλύτερη, οπότε για κονσόλα δεν έχει νόημα να σε ενδιαφέρει η έκδοση του καλωδίου

Από το δεν έχουν διαφορές οι διαφορετικές εκδόσεις HDMI πήγαμε στον δεν έχει νόημα να το ψάχνεις όταν πρόκειται για κονσόλα..

Ξαναδιάβασε το άρθρο που εσύ ο ίδιο πόσταρες. Υπάρχουν καλώδια που ΔΕΝ υποστηρίζουν 4k...ΔΕΝ βγάζουν 4k ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Υπάρχουν καλώδια που ενώ υποστηρίζουν 4k δεν κάνουν για gaming γιατί δεν υποστηρίζουν 60Hz. Με βάση τα παραπάνω έχει και παραέχει νόημα να σε ενδιαφέρει τι καλώδιο θα βάλεις στο pro εάν θέλεις 4k, 60hz HDR 10bit κτλ κτλ.

Πραγματικά δεν έχει νόημα να συζητάμε για πράγματα αυτονόητα. Βρες μου ένα τεχνικό άρθρο, όχι παραπάνω, που να λέει ότι δεν έχει υπάρχει διαφορά στις εκδόσεις των sata ή των HDMI και το ξανασυζητάμε αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. 

Δημοσ.

Η κουβεντα για τα  hdmi  καλωδια που ξεκινησατε ειναι πολυ μεγαλη.

Η εκδοσεις των καλωδιων ειναι για να ειστε σιγουροι οτι θα δουλευουν με τις minimum απαιτησεις της εκδοσης. Αν δεν σας ενδιαφερουν  ethernet κ.α και μιλατε μονο για αναλυσεις και hz. Τοτε να ξερετε οτι μπορει καποιο αρχαιο καλωδιο hdmi  ναδουλεψει κανονικα σε φουλ 4κ αναλυσεις και max hz. Αυτο που παιζει ρολο ειναι το μεγεθος και η ποιοτητα του καλωδιου. Απλα με καλωδια που ειναι π.χ hdmi 2 εισαστε σιγουροι οτι τα στανταρ του hdmi 2 θα δουλεψουν. Δεν σημαινει ομως οτι ενα καλωδιο που λεει hdmi 1.2 ορι δεν θα σας βγαλει τις ιδιες αναλυσεις,απλα δεν ειναι εγγυημενο. Για τα ενεργτηκα  hdmi  μιλαω, τα παθητικα ειναι αλλη ιστορια...

Γενικα σε μικρα καλωδια μεχρι 3-4 μετρα και σε ποιοτικα θα ειστε μια χαρα απο θεμα αναλυσης ακομα και αν το καλωδιο λεει 1,4 και οχι hdmi2.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι 4Κ μπορούν να βγάλουν όλα τα καλώδια 

Μπορεις να αναφερεις την πηγη πανω στην οποια βασιζεται αυτο?Γιατι εγω απο οσο ξερω το Hdmi 2.0 ειναι αυτο που υποστηριζει πληρως το 4κ 60hz των κονσολων.

Ρε παιδιά εντάξει τελείωσε το θέμα.

Μην το τραβάμε άλλο... :)

Απο την στιγμη που ειναι on topic κουβεντα(για καλωδιο συνδεσης του ps4 pro μιλαμε αλλωστε)που ειναι το προβλημα?

Δημοσ.

Παιδιά έχει δίκιο ο logistoulis. Δεν υπάρχει άλλο καλώδιο sata και hdmi προς το παρόν. Υπάρχει ποιότητα καλωδίου που ίσως διαφέρει. Αλλά ναι ακόμα και "παλιά" καλώδια υποστηρίζουν 4k. (Στην εργασία μου έχω 5 4Κ τηλεοράσεις (οι 4 σε διαμόρφωση videowall και μάλιστα δεν είναι τηλεοράσεις αλλά επαγγελματικά monitor-τηλεοράσεις LG) και όλες παίζουν μια χαρά. Τα 4 Monitor χρειάστηκαν μόνο ενισχυμένα καλώδια γιατί μιλάμε για 10μετρα καλώδια hdmi που συνδέονται σε video wall controller pc.  

• Like 1
Δημοσ.

Απο την στιγμη που ειναι on topic κουβεντα(για καλωδιο συνδεσης του ps4 pro μιλαμε αλλωστε)που ειναι το προβλημα?

Το ξέρω ότι είναι on topic κουβέντα αλλά βλέπω σε λίγο να ανάβουν τα αίματα με τις αντιπαραθέσεις και να γίνει κανένας τσακωμός (οπως πάντα) οπότε ας το αφήσουμε λίγο να ηρεμήσει το θέμα.

Τεσπά...anyway σαν να μην το είπα.

Δημοσ.

Μπορεις να αναφερεις την πηγη πανω στην οποια βασιζεται αυτο?Γιατι εγω απο οσο ξερω το Hdmi 2.0 ειναι αυτο που υποστηριζει πληρως το 4κ 60hz των κονσολων.

Το βλέπως από λάθος μεριά για αυτό μπερδεύεσαι...

Τα HDMI παθητικά HDMI καλώδια αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα μέσω χαλκού. Αυτό έκαναν από το HDMI 1 μέχρι και το HDMI 2.1.

Ας μην αναφερθούμε με Audio return και ethernet, γιατγί αυτά όντως έχουν να κάνουν με την έκδοση του καλωδίου...

Τώρα το πόσα δεδομένα θα περάσουν από το HDMI καλώδιο εξαρτάτε από την ποιότητα του, το πάχος του(το πραγματικό πάχος τον επιμέρουν καλωδιώσεων που έχει μέσα, όχι του εξωτερικού λάστιχου καλύματος κτλ...) και το μήκος του.

Π.Χ αν έχεις ένα πολύ χοντρό AWG 24 ας πούμε, πολύ καλής μάρκας και μέγεθος 1 μέτρο που κατασκευάστηκε πολύ παλιάκαι λέει HDMI 1 η 1.2, τότε αυτό θα μπορεί να σου δώσει 4k άνετα και μπορεί και περισσότερο π.χ 8k-10κτλ...

Τώρα αυτό που γίνεται με τα καλώδια που λένε άλλα 1.4 HDMi 2 κτλ σημαίνει ότι ένα καλώδιο HDMI 2 είναι τεσταρισμένο και υποστηρίζει πλήρως τα στάνταρ (και τις αναλύσεις) του πρότυπου HDMI 2. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα άλλο καλώδιο που θα λέει HDMI 1.2 δενθα μπορεί να βγάλει τις ίδιες αναλύσεις. Απλά δεν είσαι σίγουρος μιάς και δεν χρειαζόταν τέτοιες αναλύσεις όταν φτιάχτηκε για να τεσταρηστεί.

Αυτό που γίνεται συνληθως στην πράξη όμως είναι οι κατασκευαστές να βάζουν τα απολύτος αναγκαία υλικά μέσα στα καλώδια ώστε να ελατώσουν το κόστος και να πιάνουν τα στάνταρ της εποχής/έκδοσης.

Οι καλοί κατασκευαστές καλωδίων ακομα και παλιώτερα βάζαν πιο χοντρά και πιο  ποιτικά υλικά. Αυτά βέβαια τα καλώδια είναι αρκετά ακριβά.

Όλα αυτά αφορούν τα παθητικά καλώδια. Τα ενεργητικά καλώδια δουλεύουν αλλιώς αφού κάνουν boost το σήμα και έχουν τσιπάκια πάνω στις άκρες.

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα καλώδια. π.χ audio, ρεύματος κτλ κτλ. Παίζουν ρόλο το πάχος, τα υλικά και το μήκος και μόνο αυτά

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω ότι είναι on topic κουβέντα αλλά βλέπω σε λίγο να ανάβουν τα αίματα με τις αντιπαραθέσεις και να γίνει κανένας τσακωμός (οπως πάντα) οπότε ας το αφήσουμε λίγο να ηρεμήσει το θέμα.

Τεσπά...anyway σαν να μην το είπα...

Αγαπητε τα εχω/ουμε ξαναπει ομως αυτα.

Ναι καταλαβαινω τι εννοεις,αλλα απο την αλλη οταν δεν γινεται κουβεντα στα παιχνιδια που εχει η κονσολα ειναι λογικο η κουβεντα να πηγαινει εκει.

Και αντε πες τωρα εχουμε και τις εκπτωσεις του store,να σου θυμισω τι γινοταν τους προηγουμενους μηνες μεταξυ ps4 και ps4 pro? Αναμενομενα πραγματα δυστηχως.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα απλό καλώδιο hdmi 1.1 που αγόρασα πριν 10 χρόνια υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σηκώσει 4k στα 60Ηz για gaming; Συμφωνώ με τα υπόλοιπα απλά μου φαίνεται δύσκολο ένα παλιό απλό καλώδιο να μπορεί να στηρίξει τέτοιες αναλύσεις. Υποθέτω μιλάς για πολύ ακριβά καλώδια.

Δημοσ.

+1

Υπάρχουν και boosters συσκευές. 

Κανένα καλώδιο του wall server της datapath που χειρίζομαι δεν έχει κάποια 4k... ένδειξη επάνω. Είναι απλά κτήνη σε διατομή. Και γράφουν πάνω από 10 μέτρα το καθένα μέχρι την output card. (Vision DP -passive cables).

• Like 1
Δημοσ.

πως μπορω να τσεκαρω, αν οντως το καλωδιο hdmi που ηταν στο κουτι του ps4 pro ,ειναι 100% συμβατω με την τηλεοραση μου, και αν τηρη οντως τις σωστες προδιαγραφες σαν καλωδιο (ελατωματικο κτλ ταχυτητα) 

Το ολο μικρο θεμα λοιπον(ας πουμε για ενημερωση και μελλοντικων αγοραστων ps4 pro για 4κ τηλεορασεις),ειναι στο αν το καλωδιο Hdmi του ps4 pro αρκει για τις 4κ τηλεορασεις.

Αρα τουλαχιστον φανταζομαι οτι ολοι συμφωνουμε οτι δεν χρειαζεται καποιος να αγορασει αλλο νεο καλωδιο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...